Hamilton - kansakunnan puolesta (Hamilton – i nationens intresse) (2012) (Kathrine Windfeld / Mikael Persbrandt, Saba Mubarak, Pernilla August, Jason

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 30.01.2012.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Carl Hamilton (Mikael Persbrandt) onnistuu soluttautumaan kansainväliseen rikollisjoukkoon, joka on varastanut ruotsalaisia, korkean teknologian GPS-ohjattuja ohjuksia. Mutta joukko joutuu tappavan yllätyshyökkäyksen kohteeksi. Iskun toteuttaa hyvin varustettu palkkasoturien ryhmä, joiden takana on tuntematon toimeksiantaja.

    Hamilton selviää joukkomurhasta hengissä, mutta ohjukset ovat teillä tietämättömillä. Ne tulevat pian käyttöön iskussa, jossa somalilainen rauhanpoliitikko murhataan terroristien toimesta. Samaan aikaan siepataan ruotsalainen aseteknikko, joka joutuu vankilaan Somaliassa. Ruotsin pääministeri ottaa tapauksen hoitaakseen ja suostuu palkkaamaan yksityisen turvayhtiön vapauttamishankkeeseen – edellytyksenä että mukana on ruotsalainen tarkkailija, nimittäin Carl Hamilton.

    Hamiltonia vaivaa tuntemus siitä, että monivuotinen ura salaisena agenttina on muuttanut hänet tappokoneeksi, ja hän haluaa siksi jättää kaiken tämän taakseen. Hän on tavannut uuden naisen ja toivoo siten elämänsä muuttuvan, mutta hän tajuaa pian tämän olevan mahdottomuus siinä tilassa, jossa maailmanrauha on uhattuna lahjottujen poliitikkojen sekä sotakeinottelijoiden toimesta. Vakava ja vaikuttava isku on suunnitteilla Tukholmassa ja ainoa joka sen pystyy torjumaan on Hamilton. Seuraa hengenvaarallinen tehtävä joka vie Hamiltonin Somalian karusta erämaasta Ammanin kujien kautta Tukholman saaristoon. Miehen on tehtävä mikä miehen on tehtävä – kansakunnan puolesta.

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 10.02.2012
     
  2. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Kuulostaa melko kliseiseltä ja vuoden 2001 versio oli kovin nolo tekele. Mutta kyllä tämä varmasti Varekset voittaa ruotsalaisten yleisesti hoitaessa tämän genren leffat paljon paremmin kuin täällä.

    Ja Persbrandt pettää hyvin harvoin.
     
  3. Loobus

    Loobus Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Hyvältähän tuo näyttää, todella hyvältä. Tykkäsin kyllä ekastakin, mutta kyllä tämä laadukkaammalta tekeleeltä näyttää.
     
  5. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Näyttää kyllä hyvältä. Väkisin tuli mieleen jostain syystä Splinter Cell pelisarja jostain syystä. Mikähän siinä on että suomalaiset ei tunnu mitenkään saavan tehtyä tämän tyylisiä sotilaallisia jännäreitä vaan aina ne on niitä tyypillisiä viinahuuruisia junttidraamoja...
     
  6. Dbol

    Dbol Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa tuokin leffa sitten katsottua. Elokuva oli erittäin raaka! Välivaltaa läheltä kuvattuna ja paljon. Kyllähän tämä toiminta-elokuvana toimi erittäin hyvin ja juonikin oli hyvin kehitelty.
    Hamilton itse jäi roolihahmona etäiseksi tappokoneeksi. Tuntui että elokuva oli tehty toiminnan ehdoilla ja henkilöhahmot jäivät hieman etäiseksi. Hyvä elokuva genressään ja vielä pohjoismaista tuotantoa. Kyllähän Ruotsi on valovuoden edellä meidän vastaavia virityksiä.
     
  7. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 075
    Saadut tykkäykset:
    128
    Aika samat mietteet. Vähän oli haettu semmoista Millenium-trilogian tyylistä isompaa korruptiota taustalle joka toimii mielestäni todella hyvin. Kyllä ruotsalaiset osaa nämä jännärit huomattavasti paremmin ja uskottavammin kuin suomalaiset. Persbrand on kyllä kova luu.
     
  8. Asarias

    Asarias Jutsait Tutaa! Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kökkö.Piste
     
  9. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Leffassa oli kyllä yritystä, mutta pääosiltaan jätti kovin valjun jälkimaun. Perspirantti oli varsin pätevä Hamiltonina, ja toimintapuolisko hoidetaan kyllä paljon paremmin kun esim. Suomessa. Tunnelmaa latistaa lähinnä kovin poukkoileva tarinankerronta sekä runsas hahmokavalkadi, joille kullekin kertyy vain muutaman kohtauksen verran ruutuaikaa. Sivuosassa oleva luuvstoori luo uskottavuutta jo uran ehtoopuolella olevalle Hamiltonille, joten en näe sitä miinuksena. Voittaa tämä leffa sen 10 vuoden takaisin raapaisun selvästi.

    3/5
     
  10. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katsoin tämän Canal Digitalilta kun oli ilmaisjakelu päällä. Omasta mielestäni surkea yritys tehdä ruotsalaisittain "bondi". Ihan liikaa oli kopioitu toimintaa ja tarinankulkua Bournesta Bondeista jne. Kaiken huippuna tämä
    kohtaus missä lähtee siltä ihastuksen kohteelta henki kun vahingossa hipaisee nukkuvaa Hamiltonia, ei helvetti, täysin absurdi ja hölmö kohtaus missä hetki yritetään avohaavaa estää vuotamasya jne

    Joka ikinen Beck -jakso on huomattavasti viihdyttävämpää dekkaritoimintaa, ja kyllä, pidän Bourneista ja Bondeista jos niillä on jotain annettavaa elokuvallisesti eivätkä ratsasta lajityypin kliseillä ainoastaan.

    1/5

    Tässä on mielenkiintoinen traileri, pitäisi laittaa spoiler-tageihin koska tuossahan on miltei koko leffa puristettu reiluun minuuttiin loppukohtausta myöten?!?!
    Eli jos haluatte elokuvan joskus katsoa niin älkää katsoko tätä :http://www.youtube.com/watch?v=e8qxHsvLFxU


    Iso
     
    Viimeksi muokattu: 07.02.2013
  11. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Helvette sentään. Miten leffa muka voi toimia, kun homohurri tiedustelu-upseeri seikkailee pitkin maailman kriisipesäkkeitä. Kyseessä on vielä sotilaselämää tuntemattoman ämmän ohjaama toimintaleffa, vaikka eiväthän Ruåtsissa käy armeijaa kuin suomalaistaustaiset siirtolaiset. Harmitukseni on suuri, kun leffa oli hyvä ja viihdyttävä ja joudun tätä kehumaan. Raakaa toimintaa riitti, ja katson jatko-osatkin. 4/5.
     
    Viimeksi muokattu: 30.08.2013
  12. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Tämähän oli mainio. Pitänyt jo pitkään tarkastaa, ja nyt kun sattumalta huomasin että maikkarilta tulee niin pitihän se sitten katsoa mainostaukojen aiheuttamista kakomisreaktioista huolimatta.

    Persbrandtista olen näyttelijänä aina pitänyt, eikä tässäkään tapauksessa pitänyt pettyä. Sopivan vähäneleinen roolisuoritus toisaalta pohjaa ehkä vähän liikaa kliseeseen hallituksen ohjailemasta tunteettomasta tappokoneesta, mutta ihan sopivastii sitä toistakin, vähän enemmän esim. eleillä esille tulevaa puoltakin näytetään. Pitkään pähkäilin oliko se aika alussa tapahtunut
    naisystävän tappaminen jonkinlainen houreuni vai ei
    , ja se olikin ehkä suurin häiritsevä tekijä muuten varsin toimivassa toimintapläjäyksessä.

    Mitä väliä jos elokuvan tapahtumia ja kuvaus- / ohjaustyyliä on lainailtu genren moderneista konventioista kun homma kerran toimii. Ja tässä se toimi. 4/5