Laadukas (ja lyhyt) antennijohto virittimien väliin - Mistä?

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana pede, 23.05.2012.

  1. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Minulla antennisignaali ei oikein välity kunnolla digiboksin viritin2:seen. MaksukanavaHDllä tulee usein katsomisesta/tallenteesta pikselimössöä, jos joutuu viritin2lle.

    Vääntelemällä boksin mukana tullutta antennijohdon pätkää vastaanotto yleensä paranee vähäksi aikaa, kunnes taas kontakti löystyy.

    Tietääkö kukaan mistä saa lyhyen ja laadukkaan antennijohdon korvaamaan nykyistä rimpulaa? (Verkkokauppa.com:issa löytyy listalta muttei varastosta 0,2 m johto. Laadusta en tiedä.)

    Vinkkejä?
     
  2. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noita on vähän huonosti kyllä tarjolla. Ylipäätään virittimen läpi kierrättäminen heikentää usein signaalia sen verran, että rohkenen ehdottaa sen sijaan jakamista jo rasian päästä ja kahden eri kaapelin vetämistä virittimille. Toki tuossakin on ongelmansa ja nuo markettisplitterit ovat monesti ihan yhtä lailla heikkolaatuisia, kuin nuo virittimien välikaapelit, mutta tuolla tavalla saa ainakin hieman enemmän valinnanvaraa ja molempien virittimien signaalin pitäisi olla ainakin osapuilleen identtinen. Itselläni on tuo jako tehty vahvistimella, jossa on kolme ulostuloa, kahdesta menee johto boksin virittimille ja yhdestä TV:n virittimelle. Optimitapa varmaan olisi tehdä splittaus ja johtovedot F-liittimillä varustetulla jakajalla ja johdoilla, jolloin minimoidaan tuo johtojen löystymisongelma.

    Siis, jakajaksi jotain tuontyylistä:

    http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=170014139

    ja kaapeleiksi esim.

    http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id=170145276

    Klasulla ei näköjään ole noita adapteripäitä F-liittimistä "normaaliin" antennijohtoon, mutta niitä löytyy puolestaan verkkokaupan katalogista:

    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/13099/ncxg/Fuj-tech-Adapteri-IEC-Naaras-F-Naaras
    http://www.verkkokauppa.com/fi/product/15390/rnfx/Belkin-Pro-Series-F-Pin-to-Coax-Adaptor

    On olemassa myös johtoja, joissa on suoraan toisessa päässä F-liitin ja toisessa päässä "normaali" antenniliitin. Verkkiksen valikoimissakin taisi olla yksi, mutta vain urospäällä. Parhaiten noita tarvikkeita saa tietenkin jostain satelliittitarvikeliikkeestä. Biltemallakin oli aiemmin mielestäni hyvä valikoima, mutta nyt ei enää osunut silmään, lienevätkö lopettaneet moisten myynnin.

    Noilla F-liitinjakajilla on tullut duunissa rakenneltua antennikaapelointeja ja ovat kyllä pysyviin asennuksiin merkittävästi fiksumpia, kuin nuo antenniliittimillä vedetyt.
     
  3. Warlord

    Warlord Guest Guest

    Liittynyt:
    22.11.2005
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. topiv

    topiv Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.11.2006
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä löytyy 30 cm pätkistä ylöspäin. Mainitaan sopivan erityisesti virittimien ketjuttamiseen:
    http://koodinvuoksi.net/antennikaapeli-iec-30cm-p-1818.html