HD Thunder HD-5221

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana makian, 31.03.2012.

  1. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on boksi ollut viikon ilman virransäästöä ja jatkuvasti päällä eikä kertaakaan ole jumitellut, mitä nyt vähän nykinyt sekä live- että tallennusten toiston aikana ja kovo tallennuksineen on pysynyt tallessa. Kovon häviämiset ovat aiemmin sattuneet lähes aina siihen hetkeen kun laitetta aktivoidaan kaken kautta ja kovo pitäisi lähteä "hyrräämään". Jos PCssä moista tapahtuisi epäilisin Biosia ja kovon laiteohjainsoftaa (eli kovoa itseään). Jos formatointi "auttaa" katoamisiin niin sitten jokin sotkee kovon tiedostohallinnan ja silloin syyllinen on laiteohjain ja/tai käyttis (mikä lienee tässä laitteessa, jokin Linux pohjainen kai).
     
  2. kuukko

    kuukko Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2012
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saattaa muuten koskea vain tiettyä levymallia, onhan näitä huonoja eriä ajoittain uutisoitu. Minun katoileva levyni on sitä teran kaliiperia, miten muilla?

    Muilta osin, aion vielä uudelleen kokeilla tallenteiden siirtelemistä hakemistoihin ym. Jos levy seuraavana päivänä sitten taas katoaa, epäilystä voisi heittää softatoteutuksen tiedostonkäsittelyn suunnalle.
     
  3. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin loppui minunkin kärsivällisyyteni tämän laitteen kanssa. Vien takaisin Giganttiin ja vaadin toista merkkiä tilalle tai rahoja takaisin. Tänään meni taas totaalisen jumiin ja 5 tuntia taisteltuani sain katsottúa yhden HD-tallennuksen (virransäästö ei ollut päällä).
    Boksi on alkanut boottailemaan kesken live katselun siten, että ottaa virrat pois kokonaan ihan itsekseen (virransäästö asetettu taas päälle, kun tällöin saa buutattua kakellakin).
    Kovo katoilee kesken tallennuksen toiston tai vain live kanavaa katsellessa. Toipuminen on erittäin satunnaista ja vain lyhytkestoista. Kyseessä ei ole pelkästään kovo ongelmat vaan myös live katselussa on ongelmia. Suurimmat ongelmat ovat jatkuvasti HD-kanavilla ja maksukanavilla ja niiden tallennuksilla.

    Ja kyseessä on siis teran levyllä varustettu malli.

    Boksin ongelmat ei millään firmiksen puukottamisella mielestäni hoidu vaan ko. laitteen rautatasolla on ongelmia (prossu ja muisti eivät pysty suoriutumaan yhtaikaisesta HD-kanavien tallennuksesta ja toistosta) ja kovo sekä sen laiteohjain ovat huonolaatuisia. Saati sitten firmis. Tällaista tuotetta ei olisi saanut missään nimessä päästää myyntiin. Omalta osaltani Hedengren on saanut kyllä pitkän miinuksen. Taas kerran kuluttajat joutuvat olemaan tuotteen testaajia kun valmistaja/maahantuoja ei ole panostanut siihen tarpeeksi.

    PS. Niinhän siinä taas kävi, boksi oli taas ottanut itsensä pimeäksi vaikka kanavan katselu oli päällä tätä kirjoitettaessa. Jouduin ottamaan virransyötön kokonaan irti vähäksi aikaa kun ei kytkimestä reagoinut mitenkään. Elikkä epäilenpä vielä poweri ongelmiakin.
     
  4. venalaine

    venalaine Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sulla on vissiin ollut näitä ongelmia ihan alusta asti? Pakko kai tämän laitteen on ainakin joillakin toimia, jos kerta on ihan tämänhetkinen markkinajohtaja tallentavien HD-boksien kategoriassa. Kiinnostaisi esim. tietää kuinka kattavasti tätä boksia käytettiin taannoisessa TM:n testissä, jossa ainoaksi miinuspuoleksi oli mainittu kaukosäädin. Liekkö kyseessä ollut joku 1 tunnin "pikatesti", vai liekkö laite ollut pidempäänkin käytössä. Luulisi että ongelmia olisi tullut tuolloinkin esille jos nämä kaikki ovat oikeasti ihan sutta ja sekundaa.
     
  5. arc03

    arc03 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.09.2004
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on kyseinen laite ollut 1½kk käytössä ja tommosia kovalevyn katoamisia ei ole tapahtunut. Pari kertaa on saanut itsensä jumiin, jolloin virrat pois kytkimestä ja taas pelaa.
    Kovalevy pitää rutinaa kun tallentaa ohjelmia, toistettaessa ei kuulu vastaavaa ääntä.
    YLEn tekstityksiin en ole kiinnittäny mitään huomiota tallenteissa kun YLEltä ei tule juurikaan mitään tallennettua. Live lähetyksissä ok.
    Canal+ HD kanavaa katellu iltasin ja samalla tullu tallennettua SD ja HD ohjelmia; ei nyi ei pätki. Olen kuitenkin huomannut lyhyitä katkoksia ohjelmissa, mutta en viime aikoina (tai sitten silmä jo tottunut ettei kiinnitä enää huomiota).
    Ohjelmaversio 2.6 alusta alkaen.
    Olen ollut tyytyväinen ostokseen, vaikka välillä hirvittää lukea mimmosia ongelmia muilla laitteen kanssa on.
     
  6. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228

    Mitenkään vähättelemättä näitä firmisongelmia eiköhän sulle ole kerta kaikkiaan vaan tullut viallinen yksilö joka takuun toimesta on laitettava kondikseen tai vaihdettava toimivaan yksilöön! Nimittäin vain rahojen takaisin saaminen estää HD-kanavien katselun ja toisaalta keskustelujen mukaan kaikki muut boksit ovat vielä paskempia... :) Omalla kohdalla olisin HD-boksin hankintaa siirtänyt ainakin vuodella eteenpäin näidenkin keskustelujen vuoksi mutta kun TV-viihde keikahti niin jostain ne 4Pro HD kanavat on napattava ja 5221 on toiminut ihan tyydyttävästi...
     
  7. venalaine

    venalaine Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitänee tehdä itse niin, että jätän tuon 2.6 päivityksen laittamatta ja päivitän sitten suoraan siihen 2.61 versioon, jahka se tulee ja havaitaan toimivaksi. Tänään pitäisi vissiin olla boksi noudettavissa.
     
  8. Hedengren Team

    Hedengren Team Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin kuin olen kommentoinut kuulostaa jojalan laite vialliselta. Laitteita on testattu satoja tunteja ja hyväksytetty Antenna HD / Cable HD ready testeissä + Conaxilla. Se ei kuitenkaan estä sitä etteikö tuotannosta tulisi joskus viallinen yksilö.

    YLE:n kanavilla vaihtui tekstityksen fontti. Se aiheutti tekstityksen tallennuksella ongtelman. Välillä sitä on ollut ja välillä ei. Takaan että tulevalla versiolla 2.61 sitä ei ole. Antenni- ja kaapeliverkot ovat ajoittain muuttuvia. Jos operaattori tekee muutoksen niin saadaan kyllä ennen hyvin toimineesta laitteesta tehtyä toimimaton. Sen takia tehdään hyväksyntätestauksia (antenna HD- ja cable HD ready) mutta kaikkea ei aina niissäkään voi huomioida.

    2.61 uusi ominaisuuksia on yleisen vakauden parantamisen lisäksi:

    -Mahdollisuus kopioida tallenteet ulkoiselle USB-kovalevylle
    -Säädettävä "mainoshypyn" aika eteen- ja taaksepäin
    -Lisää aikavaihtoehtoa tallennuksen ylimenoajalle
    -Tallennusten oletuskansio "PVR-kansio" joka aiemmin oli juurikansio jossa näkyi muutkin käyttäjän tekemät kansiot
    -Tallennuksessa olevan ohjelman väri EPG:ssä punainen
    -Korjaus YLE:n tekstitys ongelmaan jossa tekstitys ei näkynyt ajastetuilla tallenteilla
     
  9. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastasin Hedengrenille jo privassa. Kiitos yhteydenotosta. Viallinen laite tai ei mutta 1. kuukausi meni ihan OK, kunnes koko ajan tilanne huononee (alkoi ensin jumittelulla, sitten tallennusten epäonnistumisilla ja viimeksi kovon katoamiset sekä lopuksi laitteen sammumiset). En ihan herkästi luovuta, mutta eilen tuli sellainen turhautumisen tunne kun mikään ei onnistunut laitteen kanssa.

    Tänään sitten päätin kokeilla formatointia (pitkin hampain 100 GB tallennuksia meni) sen jälkeen kun laite onnistui sammuttamaan itsensä jatkuvasti 10-30 min jälkeen ja virtakytkimen käyttö pari kertaa vasta auttoi, tai sitten töpseli irti. Nyt on sitten 3 tallennusta onnistunut kokeilussa perä jälkeen ja ainakaan vielä 2 tunnin jälkeen ei ole boottaillu itsekseen. Laitan tehotestiin eli tallennan kaikkea mahdollista kunnnes boksissa on taas 100 GB (kuten silloin kun sekoilut alkoivat). Jos "vika" korjaantuu formatoinnilla on sekin kohtuullisen ikävä toimenpide joskin minulla ei ole tapana ikuisesti ohjelmia tallennella , vain siirtää katseluaikaa.

    Update:

    4. tallennus oli Yle HD kanavalta ja näytti menevän OK, kunnes yritin toistaa sitä ja ei edes aloittanut vaan heitti heti live lähetykseen takaisin. Sitten kakesta on/off -> kovo hävinnyt -> 2. kerran ja kovo palautui kun jaksoi odottaa bootin jälkeen n. minuutin verran minkä jälkeen ilmoitti, että tallennus poistettu. Että sellaista. Hedengren tuossa tarjosikin jo palautettavaksi suoraan heille. Huomenna lähtee tulemaan jos ehdin postiin ajoissa.
     
    Viimeksi muokattu: 21.05.2012
  10. arc03

    arc03 Guest Guest

    Liittynyt:
    28.09.2004
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nonii...ei onnistunu tallennus ajastimella laitteen ollessa sammutettuna. Kun aloin katsomaan toista ohjelmaa, oli tallennettava kanava "lukkiutunut" tietopalkki esillä ja kanavan vaihto ei onnistunut.
    Tarttee pitää näköjään aina päällä.
     
  11. kuukko

    kuukko Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2012
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liitteenä kirjanpitoa laitteen toiminnasta. Pääosan aikaa asiat menevät vallankin sujuvasti, muutama ryppy kuitenkin:

    • su 6.5.2012 15:30 ajastettu tallenne jäi tallentamatta
    • la 12.5.2012 22:30 ajastettu tallenne jäi tallentamatta
    • su 13.5.2012 levy katosi, formatoitu
    • la 19.5.2012 22:25 ajastetun tallenteen yliaika jäi tallentamatta, vaikka se viritinten määrän perusteella olisi ollut mahdollista (tällä kertaa itse tallenne kuitenkin tallentui, vrt. la 12.5.2012 22:30)
    • Puuttuvat tekstitykset
    Osan näistä tulee varmaankin ohjelmistoversio 2.61 korjaamaan; eniten huolettaa tuo levyn katoaminen, sillä en halua kuukauden päästä olla samassa tilanteessa kuin jojala nyt. Kun Hedengren Team on lisäksi ymmärtääkseni sitä mieltä, että katoileva levy on potentiaalinen indikaatio laiteviasta, tulee kyllä mieleen palauttaa purkki kauppaan.

    Taustatietoja:
    • Antennilähete Anjalankoskelta
    • Toistaiseksi pelkkää SD-materiaalia
    • Ohjelmistoversio: 2.60
    • Oletuksista poikkeavat asetukset:
      • Käyttäjän valinnat/A/V-asetukset/Kuvasuhteen muunnos: Pillar Box
      • Käyttäjän valinnat/A/V-asetukset/HD-resoluutio: 720p
      • Käyttäjän valinnat/OSD-asetukset/Virransäästötila: Päällä
      • Käyttäjän valinnat/OSD-asetukset/Etupaneelin kirkkauden säätö: Taso 9
      • Tallennus/PVR-asetukset/Tallennuksen lisäaika: 30 Min
      • Tallennus/PVR-asetukset/Lisäajan asetukset: Molemmat
     
  12. venalaine

    venalaine Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt on ollut boksi käytössä eilisestä illasta asti, ja täytyy sanoa että olen positiivisesti yllättynyt. Käyttöönotto oli nopea, kanavat löytyivät ongelmitta ja signaalikin näkyisi olevan 99 %. Laite on vissiin sorvattu kasaan aika äskettäin, sillä sisällä oli valmiiksi 2.60 firmis. Tässä ketjussa raportoituja ongelmia ei ole omassa laitteessa esiintynyt, lukuun ottamatta YLE:n tekstitysten puuttumista EPG:n kautta tehdyissä ajastuksissa (mutta tähänhän siis on korjaus luvattu). Tallennuksia on nyt tullut tehtyä useita ja kaikki ovat onnistuneet. Boksi on osannut herätä valmiustilasta ja myös sammunut tallennuksen jälkeen, kun olen ajastanut aina tallennettavaa ohjelmaa seuraavan ohjelman "nukahtamaan". Katselussa ja tallennettavana on ollut SD-kanavia, sekä ilmaiseksi kaapeliverkossa näkyvät YLE-HD ja Nelonen-HD. Pitää nyt kuitenkin tehdä vielä tämä viikko urakalla "testausta" ja antaa vasta sitten varsinainen tuomio. Ainut asia mikä vähän säikäytti, oli kovalevyn pitämä naksutus ensimmäisen tallennuksen yhteydessä. Kyseinen ääni kuitenkin hävisi, tai sitten korva on tottunut siihen.

    Tällasia ensikokemuksia siis.
     
  13. jarsaman

    jarsaman Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2010
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo manuaalisesti tehtävä sammutus tallennuksen jälkeen on kyllä äärimmäisen ärsyttävä ominaisuus.
     
  14. venalaine

    venalaine Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    No joo, tosin vanha Handan ei myöskään osannut sammuttaa itseään, mikäli boksi oli päällä ajastetun tallennuksen alkaessa. Näin ollen tuo on jo tuttu "ominaisuus". Omasta mielestäni tosi pieni kauneusvirhe, mikäli boksi toimii muuten luotettavasti.

    Nyt on tullut tehtyä tässä parin päivän aikana jo parikymmentä testitallennusta ja kaikki ovat onnistuneet. Mitään jäätymisiä, pätkimisiä, tai kovalevyn katoamisia ei ole ilmennyt. Laite jää siis varmasti taloon, jos tässä lähipäivinä ei ilmene mitään hälyttävää.
     
  15. Päde

    Päde Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämähän pitäisi olla muutettavissa oleva ominaisuus, ainakin Hedengrenin mielestä, miksipä ei siis tehdä vaihtoehtoista ohjelmaversiota ladattaviksi niille jotka haluaisivat boksin sammuvan tallennuksen jälkeen esim virtanapin painalluksella ja jätettäessä boksi siihen sammutuksen varmistuskyselyvalikkoon. Näin toimii vanha Procaster ja erittäin hyvä toiminnallisuus!
     
  16. venalaine

    venalaine Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistaakseni jossain aiempana, joko tässä tai toisessa ketjussa todettiin Hedegrenin toimesta, että ei ole varmaa voiko tuota muuttaa siten, että siitä ei aiheutuisi muuta haittaa boksin toiminnalle.
     
  17. venalaine

    venalaine Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites muut laitteen omistajat, kuuluuko teidänkin boksista tallennettaessa pieni "muovisen" kuuloinen napse? Itselläni boksi siis päästää naksahduksia tallennettaessa, mutta ei katsottaessa ohjelmaa kovolta. Kovon toimintaanhan ääni siis selvästi liittyy, mutta luulen että ääni ei kuitenkaan lähde itse kovosta, vaan kenties kovon kirjoittaessa kotelo resonoi ja tällöin jokin kohta päästää tuota naksetta. Arvelin vaan, että jos kuuluu muillakin, niin lienee "ominaisuus". Kunhan ei kielisi viallisesta kovalevystä... :( Olen nimittäin laitteeseen todella tyytyväinen, joten en toivoisi että kovokaan alkaisi temppuilemaan.
     
  18. Mitis

    Mitis Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2012
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan normaalia semmoinen pieni nakutus tallentaessa tuntuu olevan. Itsellä nyt 4kk käyttöä takana ja täytyy sanoa että on kyllä toiminut moitteetta. Joitakin pieniä vikoja/ominaisuuksia tosin on mutta tärkeimmät eli kaikki tallennukset ovat onnistuneet ja vain 1 kerran on boksi mennyt jumiin ettei auttanut kuin virrat pois.
     
  19. kuukko

    kuukko Guest Guest

    Liittynyt:
    14.05.2012
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikki kovalevyt pitävät jonkinlaista ääntä, ei hiljainen lukupään napse paha ole. Edellisen purkin kovalevy kuulosti loppuvaiheessa katuporan ja pöytäsirkkelin äpäräpojalta.

    Panin kyllä merkille ehkä erikoisen ilmiön aina laitteen käynnistyessä: Kovalevy rutisee hetken normaalia paljon voimakkaammalla äänellä, minkä jälkeen laite tärähtää. Siis ihan fyysisesti. Ehkä se ei tosiaan ole aivan terve.
     
  20. venalaine

    venalaine Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2007
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, tottakai levyt pitävät ääntä lukiessa/kirjoittaessa, sehän on selvä. Mutta tuo ei kuulostaisikaan tulevan itse levystä, vaan jostakin kohtaa kotelosta. Mutta tuskinpa tuon kanssa kehtaa rueta pelaantumaan. Laittaa sitten huoltoon, jos muuta vikaa ilmenee.