Apua kajareiden hankintaan.

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana chriscole911, 20.03.2012.

  1. chriscole911

    chriscole911 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.03.2011
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kahlasin tuossa aiempia ketjuja läpi ja en oikeen löytänyt mitään selkoa niin piti avata uus threadi. Kyllästyin tuossa vuos sitten läppärin ja telkkarin kajareiden äänentoistoon ja halusin muutenkin kaikki laitteeni kiinni yksiin ja samoihin kajareihin, joten kävin gigantista hakemassa halvimman mahdollisen vahvarin kun kaveri lupas mulle kajaritkin. Vahvariks ostin Onkyon tx-nr309:n ja kaverilta sain eltaxin s-34 kajarit. Pointti oli silloin se et kunhan kuuluu paremmin ku telkkarin kajareista. Nyt oon harkinnut josko ostais hieman paremmat pöntöt telkkarin, xboxin, pleikkarin ja tietokoneen kaveriks, kysymys kuuluu vaan, että mitkä?

    Mulla on tällä hetkellä noi eltaxin lattiakajaritkin tv-tason päällä, koska eivät mahdu tason sivuille kun on niin massiivinen tuo taso tähän makkariin joka on viihde/pelihuoneena. Sitä oonkin miettiny et ostaisinko lattiakajarit vai hyllykajarit vai mitkä, koska uuteen kämppään ne tulee olkkariin ja ajattelin et lähteekö noista wharfedalen diamond 10.2:sta tarpeeks ääntä sit isoon tilaan, toisena vaihtoehtona oon pitänyt Yamahan NS-555 lattiakajareita, subbaria en aatellu ostaa ja stereona mennään toistaseks.

    Bassoa saisi siis kajareista lähtee jonkun verran, koska ajattelin ilman subia mennä ja luulen et noista jammuista lähtis paremmin, mut onks ne mistään kotosin muuten äänenlaadultaan verrattuna noihin diamondeihin. Molemmat varmaan kyl pesee noi mun eltaxit 100-0 joka tässä nyt on pääasia kun en mikään kultakorva ole?

    Tuo sijoittelupuoli nyt on se suurin kysymysmerkki, et jos hommaan noi yamahat niin saako niistä mitään irti jos sijoitan ne ton tason päälle, koska muutto ei oo vielä ajankohtainen ennen syksyä ainakaan. Wharfedalet jos ostan, niin sit joutusin tod.näk ostaa uudet (tai subbarin) kunhan muutamme uuteen kämppään ja saan hallitukselta luvan laittaa ne olkkariin :D.

    Ehdottakaa toki jotain muitakin kajareita n.300e hintaluokassa, noi yamahat ois tällähetkellä koneboxissa 249e ja diamondit hifikulmassa 285e.

    Käytettynä ois myös mahdollista saada OR CinemaZound PRO sarja n.200e tai sitten OR 260Hi pari n.300e. Tarkotus ois kuitenkin ostaa uudet ja stereona mennä toistaseks.

    Auttakkee alottelijaa, kiitos!
     
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Käytäpäs plazan hakua. Tuon hintaisia kaiuttimia käsitteleviä ketjuja on useita.
     
  3. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Komp. Ja alkuperäiselle kysyjälle vinkiksi, niin osta käytetyt jalustakaiuttimet, niin saat enemmän vastinetta rahoillesi tuolla budjetilla. Usko vaan suosiolla ;) Tsekkaa vaikka Hifiharrastajien myyntipalsta (http://www.hifiharrastajat.org/foorumi/forumdisplay.php?71-M-Kaiuttimet) ja tuolta löytyisi useampikin pari selvästi laadukkaampia jalustakaiuttimia about budjetissassi.
     
  4. juuko

    juuko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.03.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytetään lankaa härskisti mainostamiseen, kun muut ohjeet ovat edelliset vastaajat jo antaneet.

    Itse päädyin aikanaan samaisessa tilanteessa psb alpha b1 -kajareihin reilu vuosi takaperin. Nyt ne olisi kaupan Kuopion suunnalla, jos sattuisi kiinnostamaan (kaiuttimet ovat mustat). Testivoittajakaiuttimet parin sadan euron hintaluokassa muutaman vuoden takaa.
     
  5. Jertzi8

    Jertzi8 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjes, minullakin on vähn sama ongelma kuin käyttäjällä chriscole911:llä. Olen hankkinut juuri uuden vahvistimen joka on Pioneer VSX-921. Ajattelin kysyä teiltä hifi guruilta kummat kaiuttimet kannattaisi hommata. Tarkoitus olisi ensin rakentaa 2.0 järjestelmä (stereo) ja sitten 2.1 kun saa enemmän rahaa kasaan. Kaiuttimina olen ajatellut:

    https://www.konebox.fi/yamaha-ns-55...103275/dp?tc=943d3797d5768cea5571bb32b79d92e9

    tai

    http://www.autostudio.fi/kotihifi/k...imet/ms-carnival-6-lattikaiutin-calvados.html

    Mitä mieltä noista vaihtoehdoista? Tarkoitus olisi kuunnella 70% musiikkia, 20% pelata ja 10% leffoja.
    Ehdotelkaa toki muitakin kaiuttimia jos tiedätte parempia vaihtoehtoja, hintaluokka max. 300e.

    Anteeksi jos aloitteleva hifistelijä ei vielä tiedä kaikkia termejä :D

    Kiitos jo etukäteen! :--)
     
  6. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Simex SA4Ti lattiakaiuttimet 299€ +n.20€postit (Hifitalon verkkokauppa)

    Entä milloin aiot ostaa subin ja paljonko ajattelit siihen sijoittaa?
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2012
  7. fromWinland

    fromWinland Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. Hans Byxor

    Hans Byxor Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2008
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin juuri! Käy liikkeessä kuuntelemassa äläkä unohda vaatia vielä koekuuntelua kotonakin, ja tilaa sitten halvalla Briteistä... Kyllä kannustaa hifiliikkeitä hyvään palveluun. :hitme:
     
  9. Jertzi8

    Jertzi8 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin ekaksi ostaa autostudiolta nuo carnival 6, mutta palautin ne takas, kun ei soundi miellyttänyt. Olen käynyt noita jammun ns-555 kuuntelemassa ja ajattelin, kun saan ne hintaan 230€ ja asun viellä kotona niin käyn hakemassa ne. Pitää joskus, kun muuttaa omaan kotiin ja on enemmän rahaa niin katsoa kunnon hifiä. Subbariksi mietin yamahan yst sw 315 kertokaa mitä mieltä? saako tuohon hintaan jotain parempaa ?
    https://www.konebox.fi/yst-sw315-mu...101031/dp?tc=5bf579a47018789a4c0ce57e45b2047b
     
  10. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuohon hintaan ei valitettavasti taida hifiä saada miltään merkiltä, ainakaan uutena.

    Jos huone on pieni (ilmeisesti ei ole, koska metrin korkuisia lattiakaiuttimia suunnittelet) tai melko hillityt äänenpaineet riittävät, niin joku BK:n XLS200 saattaisi käytettynä olla tarpeeksi huokea, tai ainakin liki, sillä sen hinta on uutena ~500 €. Äänenlaatukin olisi selkeästi hifin puolella. Tosin suurempaan tilaan ja/tai suuriin äänenpaineisiin mieluummin joku toinen malli, koska on kuitenkin pienestä suljetusta subbarista kyse. Eli silloin vaikkapa joku reilusti suurempi, refleksikoteloinen laatusubbari käytettynä.
    Hifistille minimissään varmaankin joku AudioPron malli, kaikkein halvimmat versiot tosin pienen irvistyksen kanssa. Parhaat kuitenkin ovat ihan kohtalaisia subbareita, Sub Focus vai mikäköhän se malli nyt olikaan. Joku Chorus XLS, XXLS tms. olisi toinen vaihtoehto, siis käytettynä. Vielä paljon mieluummin BK Monolith tai joku SVS:n malli, mutta niitä ei em. hintaluokassa taida olla tarjolla.


    Omasta mielestäni on parempi olla ilman subbaria, kuin pilata kuuntelunautinto epämiellyttävällä yläbassomölinällä ja epämääräisellä kuminalla. Pienessä betonikopissa tms. huonemoodit tod.näk. joka tapauksessa pilaavat toistoa. Joten jos AV-vahvistimen korjain ei kykene myös subbaria saamaan ojennukseen, tarvitaan BFD, AntiMode tms. härveli avuksi, lähinnä vaimentamaan ne valtavat, kapea-alaiset korostumat, jotka huono akustiikka aiheuttaa.
    Silloin pienessäkin betonikopissa tms. olosuhteissa voi suhteellisen huokealla ja pienellä subbarilla saada melko alas ulottuvan ja tasaisen bassotoiston. Ainakin yhdessä kuuntelupisteessä. Akustointi on tietenkin aina se parempi keino, mutta bassojen osalta usein varsin haastavaa ja työlästä. Puutalossa se tosin on usein luonnostaan kunnossa. Eli ennemminkin bassojen ohuus on ongelmana, kuin huonemoodit ja liiallinen huonekorostus.

    Likimain pahin mahdollinen skenaario on ainakin hifisteille se, että pienessä betonikopissa tms. on kumisevat lattiakaiuttimet, epätarkasti toistava subbari, eikä yhtään minkäänlaista ekvalisointia ja/tai akustointia ongelmaa lieventämässä.
    Eli pahimmillaan liiallinen huonekorostus + hirmuiset huonemoodit + yläbassoja jo valmiiksi korostavat kaiuttimet + ylävireinen, epätarkka subbari = ääni on epämääräistä yläbassomölinää, josta ei tahdo saada kunnolla selvää, vaikka miten asetuksia veivaisi. Kaikki musiikki kuulostaa melkein samalta, eli epämääräiseltä yläbassomölinältä. Mutta jotkut sellaisestakin pitävät, siis kun on "sairaasti passoo". Eli alabassoilla ei kuulu pihaustakaan, mutta yläbassoilla on helvetillinen jumputus. Sen lisäksi taustalla kuuluu suhteellisen vaimeasti kulloisenkin biisin laulu yms. epäolennainen. :D
     
  11. nubie

    nubie Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko ensimmäiset Amphion Argonit ostamisen arvoiset? Saattaisin alle 300euron saada parin.
     
  12. nubie

    nubie Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Argonit pääs livahtamaan ohitte. Kaupasta kuitenkin tarttui pienen pohtimisen jälkeen mukaan Elac BS 243, taitaa tulla kalliiksi laajentaminen 5.1 settiin :eek: Onko elokuvilla kuinka tärkeää, että kaikki 5 olisivat samaa sarjaa/samoja kaiuttimia? Musiikkia tuskin tulee monikanavaisena kuunneltua.
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Saman valmistajan saman sarjan kaiuttimien käyttö on ehdoton minimivaatimus.

    Ja nyt tähän tulee joku mokeltamaan, että ei se ole niin justiinsa. Kaikella todennäköisyydellä joku, jolla kaikki viisi kaiutinta on eri valmistajalta ja autossakin on edessä Nokian renkaat ja takana Goodyearit. Hyvin toimii, kun sillä kerran eteenpäin pääsee. Älä kuuntele.
     
  14. nubie

    nubie Guest Guest

    Liittynyt:
    04.05.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos infosta, tuohon tähdätään. Ei auta kun ruveta painaa duunia ja säästämään :D
     
  15. chriscole911

    chriscole911 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.03.2011
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jahas, se ois nyt sit aika vissiin päivitellä toi kajaripuoli. Päätin hieman nostaa budjettia tuosta aloitusviestissä mainitsemastani 300 eurosta.

    Harkitsin nyt myös suoraan 5.1 järjestelmän ostoa, koska jos ostan jotkut 300-400e jalustakajarit niin sitten todennäköisesti tarviis se subbarikin ostaa. Törmäsin tälläiseen settiin (http://www.audiocenter.fi/tuote/wharfedale-dx-1/5025941132325/) ja ensinäkemältä kyllä ihastuin täysin, mut ei sit mitään hajua et onko mistään kotosin ja onko tota järkee ostaa 550e hintaan vaiko ostaa esim Usherin S520 II:t pianoblackina hobbyhallin 399e hintaan ja joskus myöhemmin subbari. Mitäs jos ostan noi pelkät usherit ja haluankin sitten 5.1 järjestelmän myöhemmin niin pitääkö mun ostaa toiset usherit takapöntöiks ja sit vielä keskikaiutin et ois kaikki samaa sarjaa, kuulostaa nimittäin kalliilta mun budjettiin siinä vaiheessa verrattuna tohon wharfedalen valmiiseen settiin? Onko mitään muuta ja varmasti hyvää 5.1 settiä tohon n.500-600e hintaluokkaan olemassakaan?

    Pelaan aika paljon pleikkarilla pääasiassa sotapelejä ja jonkun verran katon leffoja joten bassotoistoa saisi löytyä jonkin verran, telkkarikäyttöä ja musakäyttöä on myös aika paljon jossa toivois sit vähän kirkkaampaa ääntä.

    Jos meen stereona ilman subia (pelkät usher s520 II:t) niin pärjään kyl varmaan telkkari ja miksen musakäytössäkin (musiikki yleensä soi vaan taustalla), mut sit ku pelaa tai kattoo leffoja niin toivois sitä pauketta vähän enemmän ja mielellään vielä niitä surround kajareitakin.

    Pitää käydä kuuntelee noi molemmat ja kattoo sitten. Tosi kovasti kyllä himottais toi wharffen setti, mut kertokaapas te kokeneemmat et onks se mistään kotosin jos ton summan niistä maksaa?
     
  16. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lukaiseppas nämä keskustelut:

    Vahvistin ja kaiutinpari
    "Valmispaketti" kotiteatteri kannattaako?

    Sivuavat samaa aihetta ja tuossa ensimmäisessä ketjussa olen kommentoinutkin nimenomaan noita Usherin S520-II kajareita.
    Sen verran voin vielä lisätä, että ne ovat kyllä aika ohuet alapään toistoltansa. Subbaria siis kaipaavat kyllä kaveriksi mikäli peleiltä ja leffoilta jykevämpää alapäätä kaipaa. Musiikilla ovat kyllä hyvät ja erottelevat.

    Suurin ongelma noissa valmispakeiteissa on päivitettävyys. Paketin ostettua sen arvo on mitä on ja mikäli haluaa päivittää joskus tulevaisuudessa parempaan menee koko setti heti vaihtoon. Erilliskaiuttimista kasattaessa päivitettävyys on parempaa ja niin on se äänikin.

    Itse katselisin tuohon n. 600€ hintaan käytettynä noita Usherin S520-II ja siihen lisäksi jo aiemmin suositeltua BK XLS200 subbaria (tai myös tuo Chorus XLS yms.).