VLSI Anti-Mode 2.0 Dual-Core

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana Jani_p, 27.10.2011.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Mahtaa supportti olla kovilla, kun edes DSP:n perusasioita ymmärtämätön (DSP:llä ei yleensä ole järkevää korjata koko kuultavaa taajuutta 20khz saakka) käyttötaidoton (laitteen korjausalueen yläraja on 500hz, 200hz on oletusarvo; ja sitten nuo väitteet siitä, mitä näkyy ja mitä ei) alkaa pommittamaan mailia.


    Audiovideo.fillä arvostelu laitteesta
    . Hyvältä vaikuttaa.
     
    Viimeksi muokattu: 09.05.2012
  2. Muhku

    Muhku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.10.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy kyllä sanoa, että harkitsemisen arvoinen laite varmaan itsellenikin. Osaako joku vertailla tuon taajuuspyyhkäisyn äänenvoimakkuutta 8033- malliin? Lähinnä vain aattelin, että kun subbarille tein pyyhkäisyä, niin melkoinen meteli lähti :D Onkohan samaa odotettavissa tällä laitteella...
    Mitäs mieltä laitteen omistajat ovat sen kaukosäätimestä? Kuvia ei ole näkynyt ainakaan omaan silmään.
     
  3. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Mikähän mahtaa tämän viestin idea olla? Haukkua laitteen ostanutta henkilöä kun itsellä ei ole mahdollista hankkia sitä? Tällainen toiminta on kyllä hyvin yleistä. Päiväkodissa siis. Ennen viestin kirjoitusta taisit vetäistä itkupotkuraivarit?

    Noobi, V12 linkitti tuon testin jo yli viikko sitten. Opettele lukemaan.
     
  4. Drift

    Drift Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2011
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taajuuspyyhkäisyn äänenvoimakkuus on säädettävissä ja kaukosäädin on pieni n. 8x4cm, jossa on näppäimissä kohtuu hyvä tuntuma ja infrapuna ottaa suht kaukaa hyvin.
     
  5. Muhku

    Muhku Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.10.2006
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ahaa, kiva kuulla, että tuo voimakkuuden säätö onnistuu.
    Mitäs kaikkea nappeja kakesta löytyy volume- säädön lisäksi? Kuva vois olla aika bueno ;)
     
  6. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    OT:ksi meni:
    Ja sinä suutuit mistä? Ko. henkilö valittaa julkisesti laitteen toimimattomuudesta, vaikka tosiasiassa mitä ilmeisimmin kyse on siitä, että
    a) ei ole jaksanut tai osannut ottaa asioista selvää ennen ostopäätöstä,
    b) ei osaa käyttää,
    eikä siitä, että laitteessa olisi mitään vikaa. Tämä antaa harhaanjohtavan kuvan laitteen ominaisuuksista, joita TEL saa sitten olla täällä oikomassa (laite on sen verran uusi, ettei toisia käyttäjiä vielä ole neuvomaan).

    Voi ei, tuli tuplalinkitys, laittakaa minut ikuiseen banaanilaivaan plazalta.
    Sikäli, kun sillä on jotain merkitystä, niin tarkistin ketjua pari sivua taaksepäin, mutta enpä huomannut tuota aiempaa linkitystä. Siitäkin huolimatta tuon laitetta ja sen toimintaa perusteettomasti kritisoivan itkuvirren perään oli ihan asiallista laittaa linkki testiin, jossa sitä on osattu käyttää ja joka antaa realistisemman kuvan laitteen ominaisuuksista.

    Ja ei, minulla ei ko. laitetta ole ja tuskin tuleekaan. Alkuperäinen AM löytyy hyllystä ja palvelee tarkoitustaan eli hoitaa subwooferin korjaukset. Tähän settiin ei olisi mitään tolkkua hankkia AM 2.0:aa. Seuraavaan settiin muutaman vuoden kuluttua harkinnassa on hyvin tukevasti G:n DSP-sarjalaisia ja siinä AM 2.0 ei ole vaihtoehto, kun korjaukset rajoittuvat 2 + 2 tulevaisuudessakaan.
     
  7. Drakmin

    Drakmin Guest Guest

    Liittynyt:
    10.02.2007
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mihin ohjelmaan noita Antimoden tekemiä .txt mittatiedostoja voi importata parempaa tarkastelua varten? Toimii muuten hienosti kivikammiossakin pc -> antimode 2.0 -> genelec pari.
     
  8. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Niinkuin mainitsin RoomEQ Wizard ainakin lukee noita...
    Ja jotta saisit tuon ladattua koneellesi, pitää rekisteröityä tuonne, on ilmaista, joskin jonkinmoinen PITA (Pain In The Ass)....

    T: Vesku
     
  9. ja56517

    ja56517 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.02.2000
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Vesku, onko kertynyt uusia havaintoja laitteesta sitten viime postausten ja käppyröiden? Ennen oman laitteen saapumista kuulisin mielelläni lisää kokemuksia.
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    No joo, vetäisin sitten maksimitaajuudella (se 500 Hz) ihan peruskorjauksen ja mitä nyt on viikon verran kuunnellu, niin päätin vetäistä vielä +3 Db:n House Curve:n maksimisäätötaajuudelle, ihan vaan tukevoittamaan bassoa oman maun mukaan.
    Eipä tuossa mitään ihmeellistä ole, mullahan se on kytketty NAD C-350:n etu- ja pääteasteiden väliin jolloin korjataan kaikki äänilähteet ja kun nuo Hifi 50/3:t toistaa oikeasti alas (25 Hz), niin kyllä siitä hyötyä on ollu.

    Pikkasen olis voinu kyllä ajatella tuota koteloa, nythän se on mikrosarjojen leveysluokassa (20 cm), olis mahtunu virtalähdekin sisään jos olis ollu edes midi-luokkaa, saati täysleveä 43 senttinen jolloin olis kunnon virtalähdekin mahtunut, mutta tää nyt on vähän spekulointia sekundääreillä argumenteilla...

    Suosittelen, mikäli muu kalusto on kunnossa ja suuria virheitä äänentoistosta ei löydy. Saippuarasialuokan kaiuttimille tuo on turha ostos...
    Mahdottomiin se ei tietenkään pysty, mutta pieniin betonibunkkereihinkin voi tulla hivenen pehmeyttä seiniin, niinkuin mulla kun kajareita ei oikein voi sijoittaa kuin yhdellä tavalla...

    T: Vesku
     
  11. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisko jollain antaa esimerkkejä edullisista av-viritinvahvareista (HDMI, 3D), joista löytyy tarvittavat liitännät ko. antimoden liittämiseksi etu- ja päätevahvarien väliin?

    Itselläni tosin on subbari, jonka voi kytkeä vain linjatasoisesti, joten tarvitsisin sille erikseen oman antimoden. (Toisaalta pelkälle subille en oikein viitsisi sitä hankkia, jos kuitenkin olisi järkeävää tasata ylempiä bassoaaltoja pääkajarien avulla (kuin kaksi subbaria tai kolme tai sanoisiko 2,12? Ainakin kyseistä kytkentää pitäsi pystyä mittaamaan, jolloin testiäänet pitäisi tulla vahvarin kautta eikä antimodesta pelkkään subbariin. Silloin subbarin huonekorjaus voisi kai tasottaa pääkajarienkin bassojen virheitä/huomioida niiden vaikutusta!? Usbstä voisi syöttää testiääniä (/ ne löytyisi äänitiedostoina) vahvarille tai siihen kytketyn soittimien kautta. Samalla perusantimode voisi tuottaa koko vasteesta käppyrää, joka löytyisi usbista tiedostona. Ideaa saa soveltaa näitä uusia antimodeja vastaan ;-) )

    Entä onko joku harkinnut/kokeillut kytkeä vaikka 5.1 systeemin antimodeilla? Yksi etukajareille, toinen taakse ja vaikka kolmas keskiselle ja subbarille jotta voi käyttää sitä leffaäänissä?
     
  12. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ei todellakaan näillä hinnoilla. Mikäli tarvetta on hoidella koko surround-järjestelmä, niin sitten hankkii erilliset mittausvehkeet ja kunnollisen av-vahvistimen (taatusti löytyy alle kolmen antimoden hinnan) ja tekee korjaukset av-vahvarin eq:lla. Vahvareiden sisäisiin equihin pystyy nykyään jo syöttämään erillisten mittausten perusteella selvitetyt arvot käsin. Lopputuloksen ei pitäisi mitenkään hirmuisesti erota antimoden tekemästä, kuin periaatetasolla parempaan suuntaan yhden ad-da muutoksen jäädessä pois ketjusta.
     
  13. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Useamman kanavan equttamiseen useampi MiniDSP on suhteellisen edukas ratkaisu.
     
  14. kasafi

    kasafi Guest Guest

    Liittynyt:
    23.05.2012
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaa, olin kuvitellut antimoden tekevän muutakin kuin eguttavan. Aktiiviset kuulosuojaimetkin pumppaavat meluääniaaltoja vastaan. Oletin että antimode myös kykenee vastaliikkeellä demppaamaan mm. soimaan jääviä seisovia aaltoja. Jos näin ei ole niin olisi pitänyt jättää tämä idea julkaisematta.

    Ja normaalit egut kai toimii niin lavean pehmeästi, että piikkien korjaaminen tuntuisi meiko vaikealta.

    Luulin myös että olen täällä niitä harvoja joille parin tonnin lisäkustannus on utopiaa. (Koko 5.1 kotiteatteri kun mulla maksoi n. 800 € (+ telkku) ja sitäkin pinosin yli vuoden)

    Ja pystyy munkin 170 egen YAMAHAAN syöttämään käsin egut kullekin kanavalle erikseen, mutta eg:n taajuudet ja vaikutuksen leveydet on tietty vakiot. Joten annan automatiikan hoitaa homman.
     
  15. Kalmari

    Kalmari Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2012
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimein pääsee kytkemään setin kuntoon. Tuleeko subbarille tehdä mitään säätöjä ennen Dual-coren mittauksia? Eli säädänkö SPL-mittarin avulla subin gainin kohilleen, entä phase vai jätänkö sen nollaan? Mistä saisi sopivaa kohinaa säätämiseen, kun en omista mitään testilevyjä?
     
  16. tosikko

    tosikko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2005
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    8
  17. a1bert

    a1bert Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2008
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Dual Core:n mittaus käyttää kohinaa tasonsäädön apuna, voinet käyttää sitä hyödyksi.
     
  18. Nietze

    Nietze Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    1 060
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtaako dual core riittää/soveltua järjettömän huonon akustiikan korjaamiseen siedettäväksi isossa tilassa? Meille on tekeillä vajaa 2000m2 navetta, sisäpuolen pintamateriaalina pelti 4-10m korkeudessa(nousee harjaa kohden), ja ainakin rakenteiltaan vastaavassa pienessä lehtokonehallissa jossa pidettiin puheita ja soitettiin musikki PA:iden välityksellä, akustiikka oli poikkeuksellisen surkea jopa akustoimattomaksi halliksi. Tietysti varsinaisen sweet spotin totaalinen puuttuminen tekee hommasta haastavamman, mutta oletan että jo se että musiikin saisi kuullostamaan siedettävältä yhdessä pisteessä olisi vahva parannus.

    Jos joku tietää PA-maailmasta halliin paremmin sopivamman korjaimen, saa sellaisenkin mainita.
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tjaah, DualCorea itse omistamatta (AntiMode kyllä löytyy), niin tuskin. Ensinnäkin mikään huonekorjain ei korvaa kunnollista akustointia. Toisekseen AM markkinoidaan huonekorjaimena ainakin yleisissä puheissa. Tuollainen halli voi olla vähän ongelmallinen siksi, että ainakin perus-antimodella tarkoitus on korjata se yksi spotti, joka 'gradient-mittauksella' voidaan laajentaa siirtämällä mikkiä alle metri alkuperäisestä mittauspaikasta. Karkeasti ottaen kyse on kaiketi lähinnä suunnilleen sohvan kokoisen alueen korjaamisesta.

    Tuollainen tolkuton halli voi olla vähän enemmän, kuin mitä korjaimen suunnittelija on ajatellut ja toisaalta mitä tolkkua on, jos noin suuressa tilassa on 1x2m2 -kokoinen sweetspot?

    Joku viisaampi voinee oikoa. Ja toki voit itse kysyä ihan DSPeakerin aspasta. Tuskin alkavat väittämään laitteen osaavan yhtään enempää kuin se osaakin, kun tuntuvat muutoinkin olevan realisteja laitteidensa kyvyistä.
     
  20. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Testattu ja arvosteltu uusimmassa Hifimaailmassa...
    Varsin positiiviset arviot...

    T: Vesku