Humax HDPVR-5000T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Skatt62, 04.08.2011.

  1. raka

    raka Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo Arkistointi se termi taisi ollakkin. Luin lehden pikaisesti ja sisälukutaitoni teki vääriä johtopäätöksiä.
    Tuosta "arkistoinnista" ei ole minulle siis mitään hyötyä. Tarkoitus oli saada lastenohjelmia katsottavaksi muillakin laitteilla.

    "Arkistointi" toimii siis vain kyseisellä boxilla ja tallennuksilla ei tee enää mitään kun laite särkyy. Keskimäärin nykyajan elektroniikka viihdelaitteiden elinkaari on noin 3,2 vuotta eli pitkästä arkistoinnista ei ole kyse:)

    Onko markkinoilla mitään UUTTA digiboxia missä tuo talteenotto toimisi järkevästi eli tallenteet saisi siirrettyä tietokoneelle. Monissa vanhoissa boxeissa tuo ominaisuus oli onko kehityksessä otettu jyrkästi takapakkia tässä ominaisuudessa. Pitänee lähteä kirppari kierrokselle tai ostaa VHS videot:)

    Ja softa päivityksestä ei tietoakaan kun ei VHF-DNA signaalia näy.
     
  2. Extra123

    Extra123 Guest Guest

    Liittynyt:
    05.02.2011
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tätä samaa piti itsekin kysellä/ihmetellä eli taitaa jäädä kauppaan laite jos tallennuksia on tarkoitus saada katseltua ja muokkailtua vain ko. laitteessa. Jos ei voi käytännössä katsella ja muokkailla tietokoneella niin eipä tuosta arkistoinnista ole juurikaan mitään hyötyä jos todella haluaa talteen tallennuksia (eikä vain katsella kerran ja sitten poistaa tallennus). Kummallista tosiaan jos näin iso harppaus on otettu taaksepäin eli karsittu ominaisuuksia ja toiminnallisuutta.

    Huonolla vertauksella - en ostaisi tietokonetta jos siinä tehtyjä tiedostoja vaikka tekstiasiakirjaa voi katsella vain siinä yhdessä ja ainoassa tietokoneessa; koululaisen pitäisi viedä koko tietokone opettajalle kun näyttää, että kotitehtävä on tehty. No joo se siitä huonosta vertauksesta, mutta ihanko oikeasti laite on tehty näin typerästi vai ymmärränkö nyt ihan väärin? Onko markkinoilla sellaisia HD digibokseja joiden tallennuksia voi todella saada talteen myös muille laitteille kuten tietokoneelle käytettäväksi?
     
  3. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kokeilkaas vielä VLC- mediaplayerin kanssa, se tuntuu syövän aikalailla reippaan määrän formaatteja
     
  4. lukkari

    lukkari Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2004
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntee itsensä tavallaan typeräksi, kun on huomannut, että on osin joutunut ns. mainosmiesten huijaamaksi: oletin todellakin, että laitteessa olevia videotiedostoja pystyy katsomaan toisella PC:llä ne sinne siirrettyään -pystyyhän näin tekemään vuosikausia vanhempaan tekniikkaan perustuvan Topfieldinkin tiedostoille ihan VLC-playerilla.

    Eilinen päivä melkein meni ihmetellessä, että eikö tosiaan mikään konvertointiohjelma tunnista tuota Humaxin .ts-formaattia. Olen kuitenkin noiden kanssa jonkin verran pelannut, koska videokamerani tuottaa yhden sortin .ts- formaattia, jota joutuu toisinaan editoimaan.
    VLC-tuntuu lataavan .ts -tiedostoa vaikka maailman tappiin, mutta mitään ei ilmesty näkyviin, testasin minuutin mittaisella tallenteella eilen.

    Oma ongelmansa on myös se, että luku/kirjoitus edellyttää ulkoiselta USB-muistilaitteelta FAT32 -tiedostojärjestelmää. Oma ulkoinen kiintolevyni ei suostunut ensin edes formatoitumaan tuohon muotoon ja kun se sitten SwissKnifellä onnistui, Humax ei suostunut laitetta enää tunnistamaan -NTFS-formaatti olisi kyllä kelvannut. Lisäksi asetusvalikko meni jotenkin sekaisin (osa valikoista meni harmaaksi) ja vaati cold bootin virtajohddon kautta.
    Jouduin siis käyttämään muistitikkua, jonka on syytä olla kohtalaisen suuri, koska .ts -tiedostotkin ovat.

    En voisi kuvitellakaan, että käyttäisin ulkoista muistivälinettä Humaxin tiedostojen arkistointiin: .ts-muotohan on hyvin tarkka siitä, että sitä käsitellään oikein ja esim. yksi tallenne sisältää ison kansan ohjeistiedostoja, jotka pitää tallentaa ohjelman mukana. Eikä sittenkään ole takeita, että tallenteet ovat myöhemmin katsottavissa.

    Laite on muutenkin hieman pettymys, käyttömukavuus ei ole läheskään samalla tasolla kuin esim. Topfield 5100:ssa. En ole vieläkään esim. keksinyt, voin selata suosikeiksi valittuja kanavia, ilman, että listalla olisi myös kaikki muut kanavat. Jonkun väittämän perusteella ei manuaalia tämän laitteen kanssa tarvita. Itse olen sen avannut moneen kertaan, mutta noin surkeaa manuaalia ei pitkään viitsi selata.

    Niinkin yksinkertainen asia kuin sillä hetkellä toistettavan tiedoston poistaminen tallennevalikosta onnistuu (vasta, kun olet sulkenut juuri avaamasi ohjelmaoppaan ja) pysäytettyäsi katsottavan tallenteen, menemällä opt+ valikkoon ja poistamalla tiedosto.

    Kaukosäädin on logiikaltaan outo: yleisimmin tarvittavat play-, kelaus- ja pausenappulat ovat pieniä ja sullottu ahtaaseen paikkaan. Arvatkaapa, onko synkän mustaa säädintä mukava käyttää tykin kanssa pimeässä kotiteatterissa?

    YLE:n HD -lähete alkoi näkyä Joensuun seudulla 11.4. mutta pääosinhan tuo lähete on sitä samaa kuraa, kuin mitä YLE:n SD-lähete on. Eilen taisi tulla Avara Luonto -ohjelma oikealla 1080i -resoluutiolla. Saahan noita HD-kanavia toki maksullisena, mutta tarjonta on antenniverkossa kurja. Onneksi tilaamani DNA:n 8 kanavan paketista ei tarvitse maksaa mitään kolmeen kuukauteen.

    Jos jotain positiivista hakee, laite on hiirenhiljainen ja ohjelmavalikossa on kätevä etsi-toiminto (jota joutuu käyttämään aina, kun teet kanavien automaattihaun, joka pyyhkii pois kaikki ajastuksesi).

    Jos tämä laite on testivoittaja, kuinkahan huonoja sen kilpailijat mahtavat olla?
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Jos vielä tuollaisia laitteita onkin saatavilla, niin parin pian tulevat nekin häviämään markkinoilta. Tämä ei ole suoranaisesti laitevalmistajien valinta tai syy, vaan sisällöntuottajien, jotka kaikin keinoin haluavat estää tallenteiden mahdollisen kopioinnin ja erityisesti tietokoneelle siirtämisen keinolla millä hyvänsä.
    Laitteiden on salattava tallenteet sisällöntuottajien määräysten mukaan tai laitteita ei hyväksytä myyntiin. Eräs tällainen vaatimus on tallenteiden laitekohtainen salaaminen ja lukitseminen. Asialla ovat nämä samat mediatuottajien ohjaamat tekijänoikeusjärjestöt jotka ajavat myös internetsensuurin kiristämistä. Humaxilla ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin toteuttaa vaatimukset tai lopettaa boksien valmistus tykkänään.
    Suurimpia tekosyitä tähän kuluttajien kiusaamiseen on piraattien pelko, joita nämä suojaukset eivät tosin edelleenkään tunnu paljonkaan hetkauttavan.
     
  6. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 755
    Saadut tykkäykset:
    538
    Tietääkseni Cable Ready ja Cable Ready HD eivät vaadi salaamattomina lähetettyjen SD tai HD-kanavien kovalevylle kryptausta. Myöskään salattuna lähetettyjen SD-kanavien kryptausta ei vaadita kummassakaan standardissa. Sulkulistalla on ainoastaan salattuina lähetetyt HD-kanavat.

    Boksin valmistajat "pelaavat varman päälle" tai laiskuuttaan toteuttavat FW-softat niin, että aivan kaikki kryptataan tai sitten kaikki salattuina lähetetyt kanavat kryptataan kovalevylle.

    Esim. Humax wbox ei kryptaa salaamattomina lähetettyjä SD- tai HD-kanavia. Esim. Suomen peruskanavat ja YLE HD DNA:n verkossa. Sen sijaan boksi kryptaa aivan turhaan myös salattuina lähetetyt SD-maksukanavat. Mikään ns. vanhoista Cable Ready SD-digibokseista ei salannut SD-maksukanavatallenteita (koska sitä ei vaadita).
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2012
  7. Janzcu

    Janzcu Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2001
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikäs boksia alkoi vaivaamaan?
    Kaukosäädin toimii kyllä, mutta boksi ei reagoi mihinkään vaikka kuinka resetoi tai käynnistelee uudelleen.
    Ei pääse silloin alkua pidemmälle.

    Testasin kameralla ja kyllä valo syttyy kapulassa näppäimiä painamalla.

    Olisiko muita ideoita?
    Pitääpä viedä Giganttiin vaihtoon, muutaman kuukauden vanha.. :(
     
  8. OrmArtur

    OrmArtur Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2006
    Viestejä:
    162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko joku saanut uudella päivityksellä tallennettuun ohjelmaan lisäaikaa asetusten mukaisesti? Omassani lisäaikaa ei edelleenkään tule kuin kerta-ajastuksiin, viikkoajastukset tallennetaan edelleen ilman lisäaikaa.
     
  9. Ile44

    Ile44 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2007
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla kävi kerran samalla tavalla. Syy oli se, että olin painannut kaukosäätimen mode-näppäintä. Digiboksi alkoi noteerata kaukosäätimen painalluksia taas, kun painelin mode-näppäintä muutaman kerran siten, että punainen valopiste tuli PVR:n kohdalle (kaukosäätimessä).
     
  10. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä lisäykset nayttäisi tulevan OK.
     
  11. cedi

    cedi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2010
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. Orlando

    Orlando Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro! Onko TV Portal karsittu pois tästä mallista (vrt. britti-malli) ?
     
  13. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakaan kaukon painekkeeseen ei reakoi mitenkään.
     
  14. Orlando

    Orlando Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Verkkokaapelin kytkeminenkään ei vaikuta mitään. Onko kellään tietoa miksi se on poistettu? http://myhumax.org/blog/?p=540
    Tai onko tulossa myöhemmin?
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2012
  15. Orlando

    Orlando Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2007
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro! Yksi kysymys vielä eli nykiikö muilla ko. kanavan kuva? Jos laitan "pauselle" hetkeksi ja sitten "play" niin nykiminen loppuu. Onko Humaxissa vika vai missä?
     
  16. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
  17. p_m

    p_m Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama vika minulle MTV3 HD -kanavalla Anjalankosken lähettimestä. Pausen vaikutusta en ole vielä kokeillutkaan, kiitos vinkistä. Nykimistä esiintyy erityisesti, kun kuvassa on paljon pieniä detaljeja. Hyvä esimerkki oli Idols-finaalin loppu, kun "taivaalta tuli paperisilppua" - kuva nyki hervottomasti.

    Päivityksen myötä taisi siis tulla uusi vika - ellei se sitten liity siihen, että lähetys samalla siirtyi omalla kohdallani eri kanavanippuuun (TV-Viihteeltä D-nippuun).
     
  18. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0

    Sama havaittu, mutta päätelin sen johtuvat lähetyspäästä, sillä toiselle kameralle vaihdettu kuva niin nykiminen hävisi vaikka paperisilppua oli yhtälailla.
     
  19. digidigidigi

    digidigidigi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kukaan tutkinut laitteen sisuksia tarkemmin. Voisiko CI+ lukija olla vaihdettavissa vanhaan Conax moduliin hieman laitetta avaamalla vai onko lukija tinattu suoraan emolevylle?
     
  20. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    CI+ nimitystä käytetään uusimman Common Interface standardin mukaisesta moduulipaikasta ja siihen istuvasta (kortinlukija)moduulista.

    Ns. sisäisellä kortinlukijalla varustetuissa bokseissa tuolla kortinlukijalla ei ole mitään tekemistä CI+:n kanssa.
    Mitä tulee kysymykseesi, niin en usko lukijan olevan vaihdettavissa oikein mitenkään. Boksin ohjelmisto viimeistään tekisi tenän, vaikka lukija olisikin erillisenä yksikkönä liitetty emolevyyn ja vaikka löytyisikin "vanhan" mallin lukija, joka edes liitännöiltään vastaisi alkuperäistä. Näiden boksien ohjelmistot eivät ole mitään PC-käyttiksiä, joihin on sisällytetty jo peruspaketissa kymmenien eri valmistajien laiteajurit.