T.amp 2400 lahosi, mutta onko korjattavissa

Keskustelu osiossa 'Tee Se Itse / DIY' , aloittajana Regu, 08.05.2012.

  1. Regu

    Regu Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Reilu 3 vuotias tamppi päätti sytyttää fault ja clip valon b-kanavan osalta ja hetihän se oli kurkattava sisuksiin, mutta en pääli ja sivu peltejä enempää purkanut.
    A-kanava sytyttää vihreän ledinsä piirilevyllä(joka ilmeisesti kertoo kaiken olevan ok), mutta b:n vastaava pysyy pimeänä samaten b-kanavan rele ei vedä.
    Palaneita osia en nähnyt ainakaan näin vähällä purkamisella, mutta sehän ei tarkoita etteikö niitä olisi ja tarkoitan siis ihan mustuneita.

    Google kertoili, että virta puolelta olisi "bridge rectifier:t"(tasasuuntaaja?) useammallakin henkilöllä lahonneet ja jos ko. palikat menneet majan maille niin mitähän muuta mahdollisesti lähtenyt mukaan?
    Onko T.ampeissa(faceissa yms.) jokin perusvika(muu kuin tasasuuntaajat(?) jonka korjaamalla esim 80% lahonneista palaa elävien kirjoihin ja jos on niin mikä?
    Kauanko pitää vahvistimen olla virrattomana jotta olisi vaaraton vai joudunko purkamaan konkkien varauksen?


    Tuli tuossa mieleeni, että toisesta puolipimeästä tampista kanavan vaihtamallahan olisi käytössä mahdollisesti toimiva tamppi jos vika yleensäkkään on kanavan puolella eikä esim virtalankussa, mutta odottelen ideoita ja niitä viestejä joissa kerrotaan vähintäänkin sähköistäväni itseni tällä tietämyksellä.
     
  2. obeman

    obeman Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2005
    Viestejä:
    234
    Saadut tykkäykset:
    0
    mutua (sähköjutut omalla vastuulla):

    onko tästä tuuletusta heikennetty?
    energiamittari on kätevä.
    tuolla https://www.dvdplaza.fi/forums/show...-AMP-TA2400-MK-X-vahvistimen-mittauksia/page5
    oli 40w tyhjänkäyntiteho mainittu. jos sitä luokkaa tai alle niin luulisi olevan turvallista mittailla päälläollessa avattuna, isot jännitteet tietty huomioiden. sormet hikeentyy tuossa hommassa, jotta johtaisivat paremmin sähköä :) ja vapisevat jotta näkyisi kivoja valokaaria hieman huti mittaillessa.

    oikein toimiessaan konkat tyhjentynee (tarpeeksi) sekunneissa laitteen sammuessa, mutta B-puoli ei siis toimi oikein.
    jos siellä vahvistinpuoliskoilla on omat sulakkeet, niin tarkistithan ne?

    http://www.htforum.nl/yabbse/index.php?action=dlattach;topic=98854.0;attach=75708;image
    tuossa missä lähtee keskeltä 5 piuhan nippu kumpaisellekin vahvistinpuolelle, olisi mutuiltuna +130/+65/0/-65/-130 (mielellään) dc -jännitteet. voit vaikka mittailla ehjemmältä puolelta eka ja verrata vähemmän toimivaan.

    jos otat ne piuhat irti, niin sitten konkkia ei oikeastaan mikään ole tyhjentämässä, korkeintaan se kosahtanut tasaussuuntaaja. yhessä konkassa on noin 65v reilu 40 joulea (40w 1 sekunnin). itse tyhjentelin parinkytä ohmin muutaman watin vastuksella, ei kerkeä kuumua.
     
    Viimeksi muokattu: 09.05.2012
  3. Regu

    Regu Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2007
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkuperäiskuntoinen tamppi eli tuuletusta ei ole heikennetty eikä tulla heikentämäänkään tässä tai uudessakaan.
    Yleismittari löytyy ja täytyykin napata se kouraan ja alkaa mittailemaan vaikka alottaen niistä sulakkeista joista yksi nyt tarkemmin katsoessa näyttäisi siltä, että sisuksissa ollut äksöniä.
     
  4. j_a_k

    j_a_k Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    Ja ilman mitään syytä ne sulakkeet ei poistu, eli jos sulake rikki, EI vaihdeta uutta tilalle ja kokeilla, vaan selvitetään, miksi se on poistunut. Todennäköisesti päätetrankkuja (ja kourallinen muuta sälää) poistunut.
     
  5. Rames

    Rames Guest Guest

    Liittynyt:
    19.03.2013
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä TA-2400 kilahti juuri ennen häitä edeltävää iltaa, onneksi toinen kanava pelitti ja humpat saatiin humpattua. Vein tampin huollettavaksi elektroniikka sukulaiselle ja tuumasi että kyseleppä XX ja YY osia suoraan thomanilta. Thomann ehdotti että lähetän palaneen piirin suoraan heille ja he tekevät korjaus arvion. Samalla he ehdottivat koko piirin vaihtamista € hintaan 89€+postimaksut. Päädyin ostamaan koko piirilevyn. Toisen kanavan piirilevy saapui postitse jäähdytyslevyn kera. Suosittelen.