Jääkiekon MM - 2012

Keskustelu osiossa 'Urheilu' , aloittajana tootsi, 10.02.2012.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Juu, valinnoista voi olla montaa mieltä. Omasta mielestäni ryhmä on aivan kelvollinen ja palkitsee ne jotka pärjäsivät hyvin koko pelikauden aikana, samoin maaotteluissa, poislukien tietyysti ne odotetut nimet. Petrellin luistin ei oikein näyttänyt tsekin turnauksessa kulkevan..Kisapassin leimauksistakin voi tulla vielä "tiukkaa" mietintää. Katsellaan, edelleenkin veikkaan epämääräisesti Suomea neljän sakkiin.
     
  2. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Olen tyytyväinen Jalosen valintoihin. Söderholm oli pakeista Puistolan kanssa huonoin eikä asiaa joukkueeseen ollut. Nokelainen fleguili liikaa ja ilmeisesti luotti viime vuoden kullan riittävän kisapaikkaan. Ei riittänyt. Petrell valitettavasti alkoi taas oppia ison kaukalon salat liian myöhään ja hänet pystyttiin helposti korvaamaan. Peltosen poisjättäminen on aika kova juttu, mutta Jalonen antaa sillä selvän viestin, aiemmat meriitit eivät yksistään riitä pelipaikkaan. Tuppurainen oli tulijoista iso yllätys, en usko hänen kumminkaan saavan suuremmin peliaikaa ellei joku loukkaannu tai pelaa erittäin huonosti. Kiiskinen on varmaankin toinen extrahyökkääjä, jota voidaan peluuttaa miltei missä vaan. Ketjukoostumukseksi veikkaan tämmöistä:

    Filppula-Koivu-Jokinen
    Pesonen-Immonen-Granlund
    Komarov-Kapanen-Pyörälä
    Pihlström-Kontiola-Joensuu
    Kiiskinen, Tuppurainen

    Niskala-Väänänen
    Mäenpää-Hietanen
    Järvinen-Salmela
    Kukkonen-Jaakola

    Lehtonen
    Vehanen
    Rämö

    Neljä änärimiestä mukana.
     
  3. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No jos nyt kerran uusia kavereita otettiin noinkin rytinällä mukaan, niin eiköhän ole paikallaan antaa niille sitten heti peliaikaakin, motivaatiota kun varmasti löytyy. Kyllähän nämä Joensuu ja Pyörälä on jo nähty, eivät ole yleensä saaneet kauheasti aikaan mutta toki paikallaan osana joukkuetta. Järvinen taas on selvästi roolitettu maalin eteen kovempia joukkueita vastaan, olettaen ettei ole hirviän jäähyherkkä heh.

    No muutama eka peli näyttää keitä putoaa varasijoille, mutta ennustan ettei nuo uudemmat heput jää jälkeen. Muistelkaas viime vuotta ja Lajusta. Taitotaso riittää ja energiaa todella tarvitaan niin pitkässä turnauksessa.

    EDIT. Aha, maikkarin studion mukaan ko. parivaljakko olisi ylimääräisiä hyökkääjiä. Millä perusteilla?! Kisoihin on vielä päiväkausia aikaa ja väliin mahtuu monet harjoitukset. Ellei sitten ole selvä strategia tuosta energian lisäyksestä kisojen jälkipuoliskolla. Tuskinpa tuollaista roolitusta on mitenkään vielä ilmoitettu. Vai koittaako maikkarin tietäjät valaa yrityshalua poikiin. :D

    Kiiskinen = Suomen Säänt Luiii, anyone? (no onhan siinä huikeat 4 senttiä eroa 174 vs 170) Tuosta tulee taas mieleen Saarinen, jota tullaan näkemään nyt harmittavan vähän ruuduissa. Ihme ettei heppua löydy edes jonain maksullisena lisäpalveluna.
     
    Viimeksi muokattu: 29.04.2012
  4. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Kun en keksi uutta sanottavaa ja päätä pitää aukoa, lainaan itseäni vuoden takaa:
    Ei taida olla niin sattumaa tähtien ja joukkueen pilaavien pelaajien puuttuminen joukkueesta kuin voisi luulla. Kun lajin seuraaminen on jäänyt vähiin, on joukkueessa mulla aika monta outoa pelaajaa.

    Tuntuu aika epätodennäköiseltä että nyt olisi samanlaista menestystä ja joukkuehenkeä kuin viimeksi. Jos niin käy ja päästään edes kolmen joukkoon, on Jalonen melkoinen poppamies. Toivon onnea ja menestystä kovasti tällekin joukkueelle.
     
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pronssi on siis tilattuna. Puolivälieriin ei voida tällä kertaa kotikisoissa jäädä, saatika sitten alkusarjaan. Lähinnä mysteerinä on vielä se, ketä kohdataan semeissä. Ilmeisesti kuitenkin Venäjä/Ruotsi. Vikassa pelissä hoidetaan tshekit kun motivaatioaspektikin on meille hieman edullisempi.
     
  6. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ruotsilta kieltäytyi ilmeisesti ainoastaan Lidström ja se onkin jo aiemmin voittanut MM-kultaa. Suomelta kieltäytyi/olisi kieltäytynyt S. Koivu, Timonen, Salo, Pitkänen ja sitten lopettaneet Selänne ja O. Jokinen. Tästä on helppo nähdä ne Vancouverissa syntyneet blokit, kun itkettiin joukkueen sisältä lehdille. Nuoret tähdet Filppula, J. Jokinen, T. Ruutu ja M. Koivu on väleissä Jalosen kanssa.

    Näkemykseni Vancouverin tapahtumista:

    Jaloselle uskolliset: Mikko Koivu, Tuomo Ruutu, Valtteri Filppula, Jarkko Immonen, Lasse Kukkonen, Janne Niskala, Sami Lepistö, Antti Miettinen, Ville Peltonen, Niko Kapanen.

    Veteraanit Jalosta vastaan: Teemu Selänne, Kimmo Timonen, Sami Salo, Joni Pitkänen, Olli Jokinen.

    En tiedä: Miikka Kirpusoff, Niklas Hagman, Saku Koivu.
     
  7. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Kiiskistä/Tuppuraista peluutetaan Pesosen tai Pihlströmin tilalla, mikäli heidän ketjunsa ei oikein toimi. Tuppurainen oli ainakin itselle täysin odotettu valinta, Kiiskinen oli siinä rajoilla.
     
  8. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    No jos noin, niin aika ennenkuulumatonta modernissa Suomi-kiekossa. Olisi kiva nähdä joitain todisteita tai näyttöjä. Pelilliset ongelmat tai eri pelityylistä pitämiset ei tietenkään vielä tarkoita tuota. Kummasti se O. Jokinenkin hoiti Jalosen Suomelle pronssia maaleillaan. Mistä muuten päättelit Timosen kieltäytymisen? Hyvin hanakasti on mies lähtenyt aiemmin mukaan. Koivua Selännettä ja Jokista ei tässä kannata edes laskea. Salo ja Pitkänen taas olleet loukkaantumisalttiita usein.

    Ok kirpaiseehan se jos jää tuijottelemaan jotain Ruotsin rosteria mutta kyllä meilläkin on tarpeeksi hyviä pelaajia käytössä menestykseen. Eiköhän todellisuudessa joskus ilmennyt (2000, 2003) "huono henki" Suomen joukkueessa ole ollut lähinnä sitoutumisen puutetta, eri suuntiin menemistä, eli puutteellista joukkuedynamiikkaa kuin tuollaisia antipatioiden osoituksia. Järjestään pelaajat ja valmentajat ovat haastatteluissa kiitelleet henkeä maajoukkueessa, eikä heitä voi pelien perusteella yrittämisen puutteesta syyttää. Pakko lisäksi muistuttaa kuinka monta kertaa on ollut älytön määrä NHL-äijiä mukana ja tulos on jäänyt silti yleensä keskimääräiseksi tai huonommaksi. 95, 98, 11 tuli parhaita menestyksiä hyvin vähillä NHL-avuilla jne. Enemmän on kyse siitä ettei Suomella ole kovin suurta määrää pelaajia siellä rapakon takana.

    Se nyt lienee selvää, että Sotshi siintää Jalosen kuin myös pelaajien mielessä. Mukava nähdä, miten sitten (luultavasti) hyvin toiminut systeemi huipentuu siellä itse peleihin, etenkin kun 4 vuoden aikana on sukupolvenvaihdos tullut. Vancouverin pronssista on toki paha parantaa vaikka se käsittämättömästi on monille jonkinlainen pettymys toisen vielä suuremman käsittämättömyyden eli Torino-itkun jälkeen. No tuo kertoo tietty suomalaisesta hölmöstä penkkiurheiluasenteesta.
     
    Viimeksi muokattu: 30.04.2012
  9. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Jalonen on itse puhunut, että hän ei saanut pidettyä joukkuetta yhtenäisenä Vancouverissa, vaan se jakautui ryhmiin mikä ei ole koskaan hyvä juttu joukkueurheilussa. Näin jälkikäteen on helppoa sanoa, ketkä kuului mihinkin ryhmään, koska se näkyy about kaikessa.

    Ja puoli tuntia sen jälkeen YLEn haastattelussa sanoi, että lopettaa maajoukkueuransa. Jalonen peluutti Jokista välillä jossain nelosketjussa ja Jokinen ei tykännyt kohtelustaan. Hyvä että teki ne maalit, mutta kuka ei olisi tehnyt, jos pelaa olympiamitalista? Pitkänenkin ainakin syötti niistä toisen :rolleyes:

    Eilisessä MTV3:n lähetyksessä sanottiin, että Salo, Timonen ja Pitkänen kieltäytyi/olisi kieltäytynyt. Sakun aivan ehdottomasti voi laskea mukaan, koska ei ole ilmoittanut lopettaneensa maajoukkueessa ja puhuu jo Sotsin olympialaista. Selänteenkin voi laskea kieltäytyjäksi, koska harkitsi vakavasti muttei silti tullut. Jokisen koko maajoukkueuran lopetus taas johtuu Vancouverin tapahtumista.
     
  10. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ok, kai siinä sitten niin kävi. Jalonenhan on kyllä aika oman päänsä mukaan menevä tyyppi, mikä on vain loistavaa. Typeräähän sellaisia riskipelaajia jotka eivät tuota linjaa pystyy noudattamaan, olisikaan ottaa mukaan. Enemmän tuossa on kuitenkin imo joukkueen dynamiikasta ja uuteen pelisysteemiin sopeutumisen vaikeuksista kyse kuin lähtökohtaisesta lojaalittomuudesta, hankala tilanne purkautui sitten kuten kävi. Ainakaan en suostu ymmärtämään (suomalaisia) pelaajia jotka kapinoivat joukkueenjohtoa vastaan. Olihan Aravirrankin eka turnaus Naganossa ja hyvin hommat sujuivat, ja nyt Jalosella on maailmanmestaruus plakkarissa että kumma jos ei riitä kunnioitukseen. Se ettei Olli saanut peliaikaa on Ollin egolle toki paha jne.
     
  11. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Torilla ei enää tavata http://www.iltalehti.fi/mmjaakiekko2012/2012050315520293_j0.shtml
    Kolme tyyppiä kusi Pressan linnan päälle. No ehkä Kaivopuisto olisi vaihtoehtoinen juhlimispaikka sikäli mikäli kultaa vielä joskus tulee. Tai sitten Kummola kavereineen pitää juhlat Hartwall -areenalla ja pääsylipun hinnaksi vaikka 250 euroa.
     
  12. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Kummolan happy hour!

    [​IMG]
     
  13. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Kummola tänään vieraana A-studio: Talkissa. Onnistuuko Kale tappamaan kisakiiman joka alkoi omalla kohdallani eilen?

    Jossain haastattelussa Kalervo jo myönsi, että MM-kulta sokaisi heidät lippujen hinnoittelussa. Otan tuon pienoisena anteeksipyynnön eleenä, mutta odottelen edelleen sitä kunnon anteeksipyyntöä ennen kuin ostan lippuja huonojen maiden välisiin otteluihin. Rupumaiden pelit on yleensä viihdyttäviä, jos joukkueet ovat tasaisia. Ranska on yleensä sympaattinen ja Norja sekä Tanska myös, vaikkei nuo jälkimmäiset nyt mitään täysin huonoja olekaan. Tanskalla saman verran NHL-pelaajia joukkueessaan kuin Suomella. Aina kaikissa kisoissa joku heikompi joukkue yllättää ja sitä on kiva seurata.
     
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
  15. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
  16. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    PÄIVITYS KLO 18:07: Yle Uutisten Suora linja -uutisohjelman Facebook-sivujen mukaan "sekä Canal+ että IIHF ovat nyt ilmoittaneet, että lätkän MM-kisojen YouTube-stream on geoblokattu myös Suomessa. IIHF:n tiedotteessa oli siis virhe (ja on edelleenkin)." Jääkiekkoliiton alkuperäinen tiedote löytyy täältä. Siinä Suomea ei mainita geoblokattujen maiden listalla.

    Ehkä pitää matkustaa ulkomaille pelien ajaksi...
     
  17. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Proxya kehiin ja edelliseen viestiin: tietojeni mukaan resoluutio on "HD". En tiedä onko alempi vai full.
     
  18. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    No voi rähmä! Voiko tuon geoblokkauksen kiertää mitenkään?
     
  19. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Varmaankin proxylla voi?
     
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Tajusin muuten vasta tänään, että minun Canal+ paketilla näkee suorana vain Ruotsissa pelattavat pelit... :D