The Avengers (2012)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 30.09.2011.

  1. njulkunen

    njulkunen Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2005
    Viestejä:
    342
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli kyllä erinomaisen viihdyttävä pläjäys. Enpä muista milloin viimeksi olisin leffan jälkeen astunut ulos teatterista niin iso hymy naamalla :D Tarina ei ollut itsessään kummoinen mutta fiilis koko elokuvan ajan oli mahtava. Etenkin huumori toimi todella hyvin ja ei toimintakohtauksissakaan ollut moitittavaa. Tämä tulee katsottua vielä tulevaisuudessa usempaankin otteeseen.

    Hulk vs. Loki :king:










    :thumbsup:
     
  2. p0de

    p0de Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2010
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ääh, eipä ilmeisesti tarvitse mennä katsomaan leffaa kuin ei näytä tulevan 2D:nä Poriin. Vielä vähemmän kiinnostaa 3D jos ei ole edes niin kuvattu.
     
  3. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tämähän oli oikein toimiva toimintapläjäys. Kaikille hahmoille oli keksitty järkevää tekemistä, juoni oli kelvollinen ja toiminnalla oli tarkoitus eikä sitä ollut liikaa.

    3D oli täysin turha. Yli puolet leffasta oli 2D:tä tai sellaista, että kuvassa oli vain yksi pieni elementti (ikkuna tms) 3D:tä.

    edit: sanotaan että jotenkin tuli mieleen Fast Five, eräänlaisesta jatko-osasta tässäkin on kyse ja lievää mammuttitautia on ilmassa, mutta homma toimii. Sijoittaisin Avengerssin X-men ykkösen tai kakkosen tasolle. Aika näyttää, miten Avengers kestää uudelleenkatselua. Kuvasuhde Turussa vaikutti olevan 16:9 mikä alussa vähän kummastutti.
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2012
  4. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 564
    Saadut tykkäykset:
    181
    Onko tuosta jotain faktaakin jossain ollut, että leffasta tehtäisiin Director's Cut tms, kun siitä jotkut täällä puhuvat?
     
  5. Nick_Poetry

    Nick_Poetry Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2008
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
  6. kulju

    kulju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotkut saattavat lukea näitä forumeita muillakin päätelaitteilla kuin jättiresoluution omaavista monitoreista. Lisäksi nuo jättikuvakollaasit onnistuvat jostain syystä rikkomaan "go to first new post" toiminnon.
     
  7. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Kyllä. Voisin jopa ennustaa, että jatkossa tätä elokuvaa tullaan käyttämään referenssinä supersankarielokuvien lajityypissä. Tässä oli tyylikkäässä paketissa sopivasti kaikkea, eikä yritetty missään vaiheessa vetää vakavaksi tai myötähäpeää aiheuttavan patrioottiseksi, vaan mentiin lähinnä nokkelan huumorin ja räjähtävän toiminnallisen viihteen ehdoilla ja vakuuttavalla visuaalisella ilmeelllä. Myös elokuvan uudelleenkatsomisarvo on suuri, koska ensimmäinen katselukerta ei sinällään spoilaa mitään. Olisin toivonut, että oma lapsuuden ykkössuosikki Ihmeneloset olisi saanut tällaisen elokuvan, mutta ehkä ne ovat sitten mukana seuraavassa Avengers-elokuvassa.. 4/5 tälle helposti.
     
  8. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ihmenelosten oikeudet (elokuvien) omistaa Fox, joten samaan universumiin heitä ei kannata odotella moniin vuosiin... Kuten ei myöskään Daredevilta, X-men:ä tai Spider-man tulla näkemään. Sääli sinänsä, mutta onneksi hahmoja on vielä runsaasti esittelemättä.

    Kostajat oli kyllä kunnon täysosuma ja pakko antaa täydet viisi tähteä. Sajrakuvan ystävänä olin todella tyytyväinen. :naminami: Lopussa sitten olikin jo kovetumpi tapaus ja jaktoa Kostajille odotan innolla. Tosin omia elokuvia hahmoille tulee välissä.
     
  9. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    No niinpä tietenkin. Nyt Stan Leen pitäisi nopeasti kehitellä uusi sarjis, esim. Super5, jossa on neljä hämmästyttävän tutunoloista hahmoa ja viides, joka kuolee heti pois. Sillähän tuo ongelma ratkeaa.
     
  10. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 564
    Saadut tykkäykset:
    181
    Muistelisin lukeneeni, että Marvel koittaa saada sovituksi tulevien Spider-Man- ja Dr. Strange (2013) -leffojen tekijöiden kanssa yhteisestä sävelestä, että kaikki tulevaisuuden Marvel-leffat voitaisiin sijoittaa samaan "universumiin".

    Kovasti siis Marvelilla ainakin halutaan viedä koko hommaa siihen suuntaan, että kaikki elokuvat olisivat kytköksissä toisiinsa, tai eivät ainakaan ristiriitaisia keskenään.

    Kiitos linkistä. Mistään Director's Cutista tai muusta pidennetystä versiosta ei siis ilmeisesti ole kyse, vaan poistetut kohtaukset tulevat vaan levylle extrana. Eli siis ihan normaali käytäntö.
     
  11. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Kävin kiduttamassa nenänvarttani 3D versiossa, kun muuta ei ole paikkakunnalla saatavilla. Eipä ollut taaskaan mitään järkeä tahi lisähyötyä tuosta systeemistä. Kuvan tummuus meinasi lasien kanssa häiritä välillä oikein tosissaan, eikä kuvan kirkkautta mitenkään korjattu tummien lasien kompensoimiseksi.

    Leffassa menoa ja tapahtumaa riitti, mutta silti adhd-vuoristorata-tuntemusta ei päässyt syntymään. Muutamia hauskoja lohkaisujakin esiintyi. En silti ole aivan yhtä hullaantunut kun muut kävijät täällä. Mielestäni Watchmen (ultimate cut -versio) on edelleenkin se all-time-supersankarileffa, eikä tämä Avengers mitenkään kykene uhkaamaan sen asemaa. Selkeästi keskivertoa parempaa 4/5 tasoa tämä kuitenkin on ja kannattanee käydä tiirailemassa jos suinkin 2D versio on saatavilla.

    Eräs kyssäri sekä spoilaavia kommentteja:
    Selkeästi leffan paras kohtaus oli lentolentotukialuksen potkustartti sekä "vipu" :D Aivan timanttinen toteutus kertakaikkiaan tuossa kohdassa!
    Hulkin riehuminen Lokin kanssa taasen alkoi hyvin ja koko teatteri hirnui jonkin aikaa, kunnes sitten puoli minuuttia myöhemmin Loki alkoi mukahassusti vikistä jotain siinä kuopassa maatessaan. Tappoi hiukan tunnelmaa tuo myöhäinen valittelu, kun siinä vaiheessa kaikki olivat jo naurunsa ehtineet nauraa.
    Myöskin mörköjä ja romahtavia rakennuksia pakenevat siviilit olivat paikoitellen tehty vähän turhankin selkeästi sinikangasta vasten kuvaten.

    Sitten kysymys: Mitään sarjakuvia Aku Ankkaa lukuunottamatta en ole (oikeasti) koskaan lukenut, mutta kiinnostaisi silti tietää, että mikäs mörkö siihen kakkoseen sitten on jälkinäytöksen mukaan tulossa? En todellakaan jäänyt sinne mitään lopputekstejä vahtimaan vaikka tuosta täällä varoitettiinkin.
     
  12. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Dr. Strange on jo palannut Marvelin lafkalla takaisin, mutta hänen elokuvaansa ei ole lyöty lukkoon. Suunitelmia on. Vuodelle 2013 on luvattu Iron Man 3 ja Thor 2. Vuodelle 2014 Kapteeni Amerikka 2 ja toinen vielä nimeämätön elokuva. Vuodelle 2015 varmaankin saadaan kaksi myös, joista toinen on todennäköisesti Kostajat 2.

    X-men ja Hämähäkkimies eivät tule kuulumaan nykyiseen universumiin moniin vuosiin. Ihmeneloset kaiketi palaa Marvelille, ellei Fox saa reboottia käyntiin... Toivottavasti Marvel saa oikeudet takaisin tulevien vuosien aikana.

    Tässä hieman asiasta: http://www.comicbookmovie.com/fansites/GraphicCity/news/?a=58965
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2012
  13. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tämä Kostajat-filmatisointi jatkoi Marvelin sinänsä perushyvää elokuvaputkea. Alkujakso oli melko yhdentekevä, mutta onneksi elokuva sen jälkeen selvästi petrasi. Hahmokatraan sovittaminen samaan elokuvaan oli onnistunut hyvin, jokainen tuntui saavan juuri sopivasti valkokangasaikaa itselleen. Downey juniorin Iron Man jatkoi rooliaan supersankarielokuvien Housena ja Hulkista oli saatu tällä kertaa yllättävänkin toimiva hahmo. Juoni oli vähän turhankin suoraviivainen
    (intro -> porukka kasaan tukikohtaan -> toimintaa tukikohdassa -> toimintaa New Yorkissa)
    , mutta näin hahmotasapaino oli luultavasti sitten ollut helpointa tavoittaa. Toimintakohtaukset oli toteutettu varsin hyvin, pariinkin otteeseen tuli mieleen, että "tämähän näyttäisi aika hyvältä 2D:nä". Se on iso sääli, että tällaisia rymistelyjä, joita sinänsä mielellään elokuvateatterissa kuitenkin katsoo, pakotetaan nykyään katsomaan 3D-kurana.

    :):):)½
     
  14. Morse Challenge

    Morse Challenge Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2010
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastaus kysymykseesi:
    Kyseessä on Thanos niminen kosmisen luokan pahis.
    Kyseisen mörön edesottamuksista löytyy tietoa esim wikistä:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Thanos
     
  15. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    435
    No, itse ainakin kävin katsomassa 2D version (kinopalatsi, helsinki) ja hyvältä näytti. Ja kuulosti. Ja muutenkin oli viihdyttävä leffa... vaikka en näitä megahypetettyjä supersankarileffoja yleensä vaivaudu katsomaan kuin telkkarista sitten joskus. Tämä tuli nyt katsottua kun Joss Whedon oli ollut leffaa tekemässä - ja se toki näkyi lopputuloksessakin sujuvan dialogin ja muutenkin pätevän ohjauksen muodossa.

    Iron Manit on vielä näkemättä mutta tämän leffan perusteella pitänee katsoa ne lähitulevaisuudessa. Ja tosiaan tämä taisi muuten olla paras Hulk-leffa mitä on tehty. Muut supersankarit tässä oli sitten aika... epäkiinnostavia. Scarlett Johansson on tietysti aina loistava, ihq jne mutta eipä hänen hahmonsakaan varsinainen supersankari ollut.

    3,5/5
     
  16. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Holy fucking diver. Mahtaakohan tulevaisuudessa olla luvassa jopa juttu Ikuisuuden Rautahanskasta (sehän taitaa vilahtaa leffassa Thor)? Epäilen, varsinkin ottaen huomioon nuo lisenssisotkut, ja sen että kuka omistaa mitkäkin hahmot. Kun leffassa pitäisi olla melkein kaikki Marvelin päähahmot ellen väärin muista. Olen nuo Hanska-albumit suomeksi aikanaan lukenut, mutta en nyt tarkkaan muista, että ketkä tuhoutuivat Thanosin oikkujen johdosta.
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Sama, lähes sanasta sanaan. Alun heikossa valaistuksessa tapahtunut osio kärsi pahemman kanssa 3D-laseista (Tennispalatsi 1).

    Watchmenin Ultimate Cut on myös itselle The Supersankarielokuva (eikä niistä kahdesta muusta trailerista tarvitse puhua), mutta erittäin kovaa tasoa tämä oli ja kiilaa heittämällä kärkiviisikkoon, kenties top kolmeen saakka. Huumoria oli juuri sopivasti annosteltuna, ei sorruttu ylettömään synkistelyyn :)D), mutta ei tehty komediaa. Aheikkisen viittaamassa kohdassa en nähnyt sen enempää vikaa vaan päin vastoin, nauroin vedet silmissä vielä sen "jatkonkin" kohdalla.

    Vastaus spoileri-kysymykseen:
    Thanoshan se. Kaveri otti Infinity Gaunteltin avauksessa puolet universumin tietoisesta elämästä hengiltä tehdäkseen vaikutuksen palavasti rakastamaansa Valtiatar Kuolemaan. To court death, kuten lopputekstien jälkeen sanottiin.
     
  18. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tjaah, en muista ko. esineen vilahtaneen Thorissa lainkaan ja viittaamasi superpahishan käsittääkseni kokosi ko. esineen omia tarkoitusperiään varten juurikin viittaamassasi tarinassa, eli eihän sitä pitäisi olla olemassa (vielä)?

    Muutoin kaliiberi ei vaan oikein toimi, koska viittaamassasi tarinassa uhan alla oli koko universumi ja Maan supersankareista (eikö niitä muualta löytynyt, häh?) raavittiin mukaan melekeen kaikki ja päälle jokainen kosminen olento, josta kukaan oli Marvelin universumissa koskaan kuullutkaan. Jotenkin tuosta jäi silloinkin (-95?) sellainen olo, että tuossako tosiaan oli kaikki koko kosmoksesta? Ja jos tuo typistetään Avengersin elokuvaversion rosteriin, niin voi hohhoijaa. Asgardista mukaan liikenee Thor, mutta ei muita (juu IG:ssä tuokin selitettiin, mutta silti)? Ja mistään muualta ei ketään, noin suunnilleen?
     
  19. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo. Etukäteen pelkäsin että tarina hajoaa käsiin tällä hahmogallerialla, eivätkä vähän heikommat Thor ja Captain America lupailleet niin hyvää kuin mitä nuo muut esiosat. Mutta Joss Whedon on kyllä tekijämies, eikä tästä varmaan jonkun muun käsissä olisi mitään järkevää tullutkaan ja ei paljon parempaa lopputulosta olisi voinut odottaa näistä aineksista. Huumoria oli reippaasti ja se oli rytmitetty hyvin muiden elementtien kanssa, tästä isoa plussaa. Eikä se Downey Jr:äkään varastanut koko showta. Toimintakohtaukset olivat hienosti toteutettuja ja myös niissä osattiin keskittyä tarpeeksi kaikkiin hahmoihin. Ihan viittä tähteä ei irtoa, sillä Loki ei pahiksena vielä kauheesti päräytä, mutta jos
    Thanos tulee rautahanskoineen seuraavaan osaa niin silloin ollaan kyllä eeppisyyden alkulähteillä.

    ****/*****
     
  20. dutchman

    dutchman Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2007
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0