DVBViewer Pro, asennus ja asetukset

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana SF100, 05.10.2005.

  1. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    En kyllä ihan heti usko tehcnotrendin rautapurun kykenevän samaan, mutta jos näin on niin sehän on hienoa.
    Eli samalta muxilta sait purettua kahta kanavaa yhtä aikaa? Tämäkin on jo hyvä, mutta entäs muut virittimet?
     
  2. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Juu, kyllä näin muistelisin. Viimeksi rautapurkua olen tosin käyttänyt vuosia sitten, mutta muistelen tallentaneeni testimielessä useita kanavia samassa muxissa.
    Eihän siinä mitään sen dramaattisempaa toiminnallista estettä kuin digiboxeissakaan.

    Testihetkellä koneessa oli yksi dvb-s viritin ja yksi dvb-t viritin ja maksullisia kanavia purettiin vain sateliittipuolella samoista muxeista. Tuskin rautapurulla monen muxin purkaminen kovin helposti onnistuisi, ellei molemmissa pci/pci-e/usb-laitteissa omat lukijansa ja korttinsa. Tällaista yhdistelmää en ole kokeillut.
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2012
  3. Hamil

    Hamil Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.10.2007
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toimii hyvin acamd 6.2:lla. Aiemmin käytin erillistä lukijaa SoftCSA+Yankse yhdistelmällä, tänään kokeilin Acamd+Anysee-lukija ja toimii.
     
  4. Qwertyi

    Qwertyi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2011
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitetääs omaa tilannetta: Anysee laite poistettu, driverit, softat ja codekit pois. DVBViewerin poisto ja kaikki tallennetut tiedot pois ja boottia.

    Sitten asensin Anyseen ohjelmiston ja sitten DVBViewer. DVB:ssä kaapeliviritin ensisijaiseksi ja sitten kanavahakua DVBViewerin mukana tulevalla ini-tiedostolla. Ini-listalta "Kabel (QAM 128) 6875MS/s ja kaikki täpät pois ja haku käyntiin. Nyt sitten löytyi 173 kanavaa joista 168 videota. Listalta löytyy peruskanavat ja ne jopa toimivat. Myös MTV3 maksukanavat näkyy, mutta niitä ei vielä ole saanut pyörimään. Kanavaa klikattaessa kyllä näyttää ohjelmatiedot että jotain kyllä hakee.

    Jostain luin, että voi mennä pitkäkin tovi että maksukortti "päivittyy". Jätin tuon nyt pyörittämään MTV3 Max kanavaa. Katsotaan jos jossain kohtaa lähtee käyntiin.

    Edit: Niin juu, pitänee tuo acamd ajaa vielä. Sitten vissiin helppaa.
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2012
  5. Qwertyi

    Qwertyi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2011
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota, mistäs tuon acamd:n mahtais saada. Goglen tarjoamat linkit pistää virustorjunnan huutamaan hoosiannaa.

    Edit: No löytyhän se tuolta vanhasta postauksestani.

    Eli latasin tämän: http://www.skystar.org/comment.php?dlid=4886&ENGINEsessID=3503be0957fc94aa4a5a68692f14432e

    Sieltä sitten dll ja conf tiedostot plugins kansioon. Niihin molempiin. Sitten kanavahaku uusiki ja kanavat päivitykseen. Ei siltikään näy maksukanavat vaikka kylläkin löytää ne.

    Näytä CAM kohta on harmaana, eli ei voi katsoa tietoja. Kanavaeditorissa salattu on ruksittuna pois. Kanavaa klikattaessa kyllä näyttää ohjelmatiedot mutta ei vaan näytä ohjelmaa.
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2012
  6. Fraction

    Fraction Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liittyykö tämä nyt jotenkin noihin salauksiin vai mihin, kun laitan web-käyttöliittymän kautta ajastuksen maksu-tv kanavista, niin lopputuloksena on iso läjä alle 100Kb .ts tiedostoja, joita ainakaan minä en osaa katsoa oikein millään? Samat kanavat livenä katsottuna ja streamattunakin toimivat kyllä, eli salauksen purku onnistuu kyllä ja kortti toimii.

    Ilmaisissa kanavissa tuo tallennus tuntuisi toimivan oikein, eli tuotteena on vain yksi iso .ts

    Onko vain joku täppä jossain väärässä ruudussa, vai onko tämä jonkun osapuolen haluamaa toimintaa?
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2012
  7. anon4340

    anon4340 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.04.2002
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otin vuoden tauon jälkeen Plustv:n antennipuolelle niin jouduin Dreambox:ssa siirtymään cccam:sta oscam:iin. Ilmeisesti jotain puolivuotta vanhoilla ja sitä uudemmilla korteilla on jotain muuttunut. Eli jos on vanha kortti niin homma toimii kuten ennenkin, mutta uudella kortilla vaikeampaa, muttei mahdotonta.

    Pitäisi itsekkin jälleen syventyä aiheeseen kun HTPC on kasaantumassa... ;)
     
  8. Fraction

    Fraction Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kortti on noin vuoden vanha, mutta en ole vain koskaan aiemmin yrittänyt tallentaa mitään. Muutoinkin kuvittelisi, että tuollaiset ongelmat vaikuttaisivat sitten kaikkeen toimintaan?
    Tämä tosiaan antaa kyllä katsoa suoraa lähetystä kaikin puolin ok, mutta tallentaminen ei syystä tai toisesta onnistu.

    Jatkokysymyksenä tai havaintona, ehkä jopa samaan aiheeseen liittyen. Löysin tuolta web-hallinnasta tuon flowplayerin, mutta samalla tapaa se tuntuu arastelevan maksukanavia, jää vain rinkula jauhamaan. Ilmaiset kanavat pyörähtävät kyllä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2012
  9. Qwertyi

    Qwertyi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2011
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tilattua tuo Canal+ lätkää ajatellen ja olin täysin yllättynyt. Anysee näyttää sen. Siitä innostuneena koittamaan näkyiskö MTV3 maksukanavat. No eipä tietenkään. Ei voi ymmärtää.
     
  10. LOP

    LOP Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.02.2001
    Viestejä:
    4 057
    Saadut tykkäykset:
    49
    Puhutko nyt mistä kanavista? 24/7 MM kanava on tällä hetkellä vielä 'free to air', joten kortin liittämisellä laitteeseen ei ole väliä, vaan kanava näkyy kaikille.
     
  11. Qwertyi

    Qwertyi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2011
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jahans. No se olikin liian hyvää ollakseen totta. :)
     
  12. Fraction

    Fraction Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerro nyt tästä vielä lisää? Olen siis täysi amatööri näiden asioiden kanssa, eli rautalankaakin saa käyttää.

    Tilanne on suurinpiirtein seuraava: Minulla on koneessa 1 kiinni Anysee E7 T2C -viritin, se on kytketty kaapeliverkkoon ja Anyseessa on kiinni myös maksu-tv kortti, jossa on voimassaoleva tilaus nipusta kanavia.
    Koneeseen on asennettu DVBviewer 4.9.6.11 (ja lisäksi Recording Service 1.9.5.3, mutta ei nyt puututa siihen koska samat oireet ovat samat, käytin DVBvieweriä sitten Unicast Devicen tai suoraan virittimen kautta).

    Vapaat tv-kanavat näkyvät pomminvarmasti ja aina, mutta maksullisten kanssa on ongelmaa. Välillä näkyvät tuntikausia hienosti, mutta sitten hengitän varomattomasti kohti konetta (yritän laittaa esim. tallennusta maksukanavalta, yritän liittyä toisella clientilla unicast streamiin) ja ruutu pimenee. Sen jälkeen menee random-aika välillä 15min - vuorokausi, että maksukanavat alkavat taas näkyä.

    Samaan aikaan Anyseen omalla ohjelmalla myös maksukanavat näkyvät kyllä. (Vielä huomautuksena että en yritä käyttää useampaa ohjelmaa samaan aikaan: kun käynnistän anyseen tai DVBviewerin suoraan virittimen kanssa, suljen muut jotka viritintä käyttäisivät).

    Esimerkkinä tilanne tältä aamulta (tilanne päällä edelleen):
    Katselin kaikessa rauhassa Discoveryä pöytäkoneella (unicast striimiä, boksi kiinni kolmannessa koneessa) ja kaikki toimi hienosti. Ajattelin kuitenkin siirtyä olohuoneeseen ja lyödä läppärin kiinni telkkariin, kaikki ok siihen asti kunnes käynnistän DVBviewerin läppärillä (pöytäkoneellakin ohjelma auki edelleen),
    silloin pimeni ruutu molemmissa. Yksi vaikuttava tekijä saattoi olla, että läppärin DVBviewerissä oli käynnistäessä päällä eri kanava.
    Sen jälkeen kuitenkin ruutu pysynyt mustana nyt jo 3h. Ehkä se vielä joskus palaa, en tiedä. :)

    Kokeilin äsken tuota tässäkin ketjussa puhuttua Acamd:a (taisi olla 0.6.2.0). Työnsin acamdin tiedostot DVBviewerin plugins-kansioon ja se ilmestyikin plugin-valikkoon, samoin monitor lähti käyntiin. Kun valitsen vaihtoehdon Enable Anysee (0) saan seuraavat tekstit:

    12:59:53.614: ANYSEE0: open serial port
    12:59:53.614: Anysee Version: 3145728
    12:59:53.617: Anysee Number Of Devices: 1
    12:59:53.625: smartcards: added serial port ANYSEE0 as port 0 (normal CD, normal RESET, CLOCK 3571200)

    Ilmeisesti se siis jotain löytää, mutta eipä tuo minulle vielä mitään kerro. Nyt siis vaihdettu aamun striimauksesta suoraan dvbviewerin ja virittimen käyttöön. Ymmärsin, että nyt acamdin kanssa minun pitää ottaa "Has CI module" ruudusta täppä pois virittimen asetuksista, ok, tämän jälkeen salattujen kanavien kanssa tulee ilmoitus "No hardware available", channel editorista kun ottaa Encrypted-täpän pois kanavalta, niin ei tule tuota virhettä, mutta ei tule kyllä sen enempää kuvaakaan.

    Mistä kautta tätä nyt voisi oikein lähteä ratkomaan?
    Lakia en halua rikkoa, mutta haluaisin tuon systeemin toimimaan vakaasti. Auttaako siihen boksin vaihto vai mitä tässä pitää oikein kokeilla?
    Jos ei tallennukset toimi, niin sekin on ok, mutta kaikkein eniten kiinnostaisi tietää että miten tuon mustan ruudun syndrooman saa ratkaistua muuten kuin ajan kanssa. Minkään komponentin uudelleenkäynnistyskään siihen ei pure.

    Edit: Sen verran vielä, että kun dvbviewerillä on tuo "Has CI module" boksi ruksittuna, niin kanavaa vaihtaessa acamdin monitoriin aina ilmestyy muutama rivi tekstiä:

    12:59:33.670: Ch: 6105 - Discovery
    ...
    12:59:33.670: PMT: ACamd_PMT.txt, search, not found PMT=17D9 (AND SID=019F)
    ...

    Not found mitä? Jos CI module ei ole ruksittuna, niin ei acamdiin ei ilmesty mitään.
    DVBviewerin "Show CAM" valikko pysyy silti tukevasti harmaana, acamdilla tai ilman.

    Edit2: Kuva palasi ja nyt Show CAM on käytettävissä (katselen jälleen striimattuna). Onko tämä nyt tulkittava vain ongelmaksi DVBviewerin ja Anyseen kortinlukijan välillä?
    Onko kenelläkään mitään vihjettä millä tuon mustan ruudun syndrooman saisi hallitusti korjattua silloin kun se ilmenee, se olisi nyt primääri targetti?

    Edit3: Otin RDP-yhteyden koneelle jossa kortti kiinni, niin striimi katkesi välittömästi. No onneksi tällä kertaa sentään toipui kun hetken odotteli, mutta on tää nyt pirun herkkä.
     
    Viimeksi muokattu: 01.05.2012
  13. Qwertyi

    Qwertyi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2011
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Discovery kanavat olet saanut näkymään mutta onko sulla MTV3 maksukanavia? Entäs kenen kaapeliverkossa olet?

    Itse kun olen kanssa pähkäillyt noiden maksukanavien kanssa. (kuten varmaan olette jo huomanneet)
     
  14. Fraction

    Fraction Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Silloin kun ne toimii, niin kyllä ne toimii. :p
    Ja Elisan kanavapaketteja nuo.

    ja semmoinen uunituore huomio vielä jos sillä jotain merkitystä on, että tekstitykset toimivat myös tällä hetkellä vaikkei kuvaa tulekaan.
     
  15. Qwertyi

    Qwertyi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2011
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pysyypähän juonessa mukana. :D
     
  16. Fraction

    Fraction Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, mutta jollain tavalla se kyllä teki vielä tilanteesta entistä ärsyttävämmän. :)
     
  17. Fraction

    Fraction Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisikö tuon acamdin vaatia recording servicen kanssa käytettynä niihin clientteihin jotain asetusmuutoksia?
    Has CI module - täppää pois ja kanavat salaamattomaksi?

    On tää vaikeata olla näin hukassa, kun ei oikein edes tiedä mistä päin pitäisi lähteä ongelmaa ratkomaan. :p
    Toistaiseksi suurin success on siinä että recording service löytää acamd-pluginin ja ilmeisesti jopa Anyseen kortinlukijan, mutta siitä eteenpäin kaikki meneekin sitte vielä enemmän arvailuksi.
     
  18. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
  19. Fraction

    Fraction Guest Guest

    Liittynyt:
    26.04.2012
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä mitä olen tehnyt toisin, mutta tänään kaikki on pelannut kuin se kuuluisa junan vessa.
    Sen verran huomasin, että tosiaan RDP-yhteyden avaaminen striimavalle palvelimelle häiritsee tuota recording serviceä jotenkin, siinä kohdassa tulee ainakin lyhyt räpsäys joka kerta.

    Tänään on kuitenkin onnistunut tallennukset ja katselu ihan ongelmitta ja recording servicellä acamd käytössä.
     
  20. Sniiki

    Sniiki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2003
    Viestejä:
    262
    Saadut tykkäykset:
    7
    Asensinpa serverille ja pöytäkoneelle uusimmat DVBViewerit. Samalla päivitin serverin recording servicen uusimpaan. Nyt serverillä itsellään toimii Unicast devicet ihan ok ja löytää searchilla vain yhden (serverille konffattu 2kpl tecnhotrendejä), mutta pöytäkone haluaakin löytää 2kpl noita Unicast laitteita ja kanavien vaihtaminen kestää minuutin. Romut on gigabitin ethernet verkossa, eli siitä ei viiveiden pitäisi johtua.
    Onko muilla ilmennyt vastaavaa?

    E: Vissiin oli vanhasta asennuksesta jäänyt jotain tauhkaa, sillä edellinen versio pöytäkoneella oli 4.2.xx, eli ei sisältänyt uninstallissa tuota siivoustoimintoa. Toinen uudelleenasennuskerta vei haamut pois.
     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2012