Ihmeellinen ongelma HDMI-switchin kanssa

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana Makis, 26.04.2012.

  1. Makis

    Makis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin ostamassa Verkkokaupasta tuollaisen HDMI-switchin, jonka pitäisi olla HDCP-yhteensopiva ja tukea 1080p:tä, kun vahvistimen paikat on jääneet yhtä vajaaksi. Laitetta ei näköjään löydy Verkkokaupan sivuilta.

    Loota paikalleen, johdot paikalleen ja.. sekä XBox että BR ovat pimeänä. Digiboksi (joka ei ole kiinni) toimii. Tämän jälkeen nuo kaksi laitetta näyttävät sellaista vihreeä kuvaa, jossa on digiboksin viimeisin kuva yhdeksän kertaa.

    Mikä ihmeellisintä, sama tapahtuu, vaikka käytän samaa HDMI-kaapelia (ja siis switchi ei ole enää edes seinässä, saati että johto menisi samaa kautta) kuin digiboksin kanssa. Toisin sanoen: digiboksi näkyy -> siirrän johdon boksiin -> vihreä kuva. Boksi kyllä kuvittelee, että homma toimii (sehän ei lähde käyntiin / sitä käynnistysääntä ei muuten kuulu). Samoin tykki huomaa kyllä signaalin (1080p boksille tai 1080i BR:n menulle).

    BR toimi kunnes vaihdoin switchistä lähteen ensimmäistä kertaa boksille, sen jälkeen sekin on ollut pimeänä.

    Ja kokeilin sammuttaa kaikki laitteet pariinkin kertaan. Menikö nyt kuvalähtö noista laitteista rikki, mutta miten se on edes mahdollista HDMI:n kanssa (sehän on ei-sähköinen)? Vai menikö vahvistin jotenkin sekaisin?
     
  2. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lähdepä haarukoimaan ongelmaa sillä, että ensin switchi kokonaan pois ja tsekkaa että kuva menee läpi jokaisella laitteella. Näin saat varmistettua, toimivatko kaikki laitteet. Sen jälkeen lisää switchi jonkin (yhden) laitteen ja vahvarin väliin ja taas tarkistus, toimiiko ko. laite. Jos tässä vaiheessa menee alkaa toimintaongelmat, switchissä on jotain häikkää. Jos taas homma toimii, lisää toinenkin laite switchiin. Eli ensin järjestelmä mahdollisimman yksinkertaiseksi ja sen jälkeen haarukoit, että mikä toimenpide pistää pakan sekaisin.
     
  3. Makis

    Makis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näyttäisi siltä, että toisen laitteen lisääminen ja sille vaihtaminen on aika hyvä konsti sotkea systeemi. Ainoa kerta, kun switchaaminen ei sotkenut laitetta oli, kun kiinni oli digiboksi ja BD. Jälkimmäinen sekosi, mutta pystyin vaihtamaan lähdettä ja silti digiboksin kuva näkyi. Sitten vaihdoin BD:n tilalle HDi Dunen ja parin vaihdon jälkeen molemmat sekosivat.

    Veikkaisin itse, että joko vahvistin sekoaa tai sitten tuo switchi. Tuolla tavalla lähteen vaihtamista on aika vaikea tehdä vahvistimelle ilman kytkintä, joten vaikea haarukoida varmasti syyllistä. Tosin vahvarin suuntaan viittaisi se, että kun signaali kerran sekoaa, edes switchin ottaminen pois välistä ei auta. Ainoastaan se auttaa, että laitteet on virrattomina tarpeeksi kauan.

    Eli edelliseen vastaukseksi:

    Ilman switchiä toimii kaikki laitteet. Samoin jos yksi laite on switchissä. Kahdella laitteella ongelmat alkavat.
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2012
  4. SamSon

    SamSon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.06.2005
    Viestejä:
    640
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vahvistin tosiaan näyttäis sekoavan, mutta pääsyyllinen on ehkä kuitenkin switch. Joka tapauksessa näyttää siltä, ettet tee tuolla swichillä mitään, joten siitä voisi reklamoida verkkokauppaan ja ottaa toisenmerkkisen switchin tilalle. Mekaaninen kytkin olisi pomminvarma ratkaisu.
     
  5. Makis

    Makis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, switchi menee kyllä kauppaan takaisin.
     
  6. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11