Mikä stereovahvistin jalustakaiuttimien (B&W 685) pariksi

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana laesn, 25.04.2012.

  1. laesn

    laesn Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hakusessa stereovahvistinta hintaluokassa ~400-500 euroa. Kaiuttimet B&W 685. FM-viritin pakollinen ja liitännöistä optinen olisi plussaa, joskaan ei välttämättömyys.

    Tekeekö tässä kohtaa mitään esim. Onkyo TX-8050:lla? n. 400 euroa.

    Vai kannattaako sijoittaa hieman laadukkaampaan(?) ja kalliimpaan, kuten Denon DRA-700AE, n. 500 euroa?

    Saa kommentoida, millainen vahvistin mielestäsi olisi paras hankinta tässä hintaluokassa kyseisiä kaiuttimia ohjaamaan?

    Kuinka tarkkaa on miten vahvistimen vs. kaiuttimien impedanssit osuvat yksiin?
    Onkyo 130 W/6 ohm
    Denon 105 W/4 ohm
    kun kaiuttimien impedanssi on 8 ohm.
     
    Viimeksi muokattu: 25.04.2012
  2. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Periaatteessa 8 ohmiset kaiuttimet ovat yleensä ns. helppo kuorma vahvistimille, joten impendanssit natsaavat kyllä. B&W 685:N speksisivut mainitsevat tosin minimi-impedanssin käyvän 3,7 ohmissa ja herkkyyden olevan 88 dB, joten vahvistimelta voisi kyllä vaatia hieman ryhtiä hankaliinkin kuormiin ja yleensä vahvareiden spekseistä/manuaaleista käy ilmi minimi-impendanssisuositus. Netistä löytyy varmasti myös testejä mittaustuloksineen näillekin vahvareille ja niitä kannattaakin etsiä.

    En kuullut näitä mainitsemiasi vahvareita, mutta heittäisin listaan vielä Harman Kardon HK3490:n (svh. 499€), jonka pitäisi olla tässä luokassa kelpo kilpailija.

    Voisin kyllä ehdottaa pitkän listan stereovahvareita, mutta tuo vaatimus virittimestä rajaa vaihtoehtoja aika tehokkaasti, sillä "perinteisillä" hifimerkeillä (=käytännössä muut kuin japanilaiset massavalmistajat) kaksikanavaiset viritinvahvistimet ovat aika harvassa ja jos näitä löytyy, niin hinta kipuaa yleensä selvästi budjettisi yli. Nämä valmistajat kun yleensä tekevät myös erillisiä virittimiä, eivätkä sisällytä niitä vahvistimiinsa.

    Pyydä liikkeestä vahvistimia kotikuunteluun ja anna korviesi valita kaiuttimillesi sopivin vahvistin. Hintaerojen ollessa kuitenkin näin pienet, kannattaa myös kiinnittää liitäntöihin ja ominaisuuksien riittämiseen/taipumiseen tulevaisuuden päivityksiin, sekä käyttömukavuuteen, takuuasioihin ja ennen kaikkea myyjän antaman palvelun laatuun ja tehdä valinta näiden kaikkien perusteella.

    Ai niin ja yksi vaihtoehto voisi olla hankkia joku laadukas vintagevahvari 70-80-luvuilta ja näitäkin saa kohtuuhinnalla huollettuina esim. Classic Audiosta Helsingistä (www.classicaudio.fi) tai vaikka Kallion Retrosta (www.kallionretro.kotisivukone.com/).

    Happy hunting ;)
     
  3. Juzzi_

    Juzzi_ Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2010
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä ollut myös kuvauksen mukainen vahvistin hakusessa. Aikani olen ongelmaan syventynyt seuraavin tuloksin: integroitu stereovahvistin + käytetty viritin = laatujärjestelmä. Markkinoilla ei ole tällä hetkellä mielenkiintoisia vahvisitimia, jotka täyttäisivät ko vaatimukset(imo) (ehkä Maranz sr 5023 kait). Integroituja stereovahvistimia löytyy taas pilvin pimein muun muassa NAD tarjoaa laatua rahalle.. ja testeissäkin nuo nadin rekkulat ovat hyvin pärjänneet. Tietysti, jos NADin meinaa hommata niin menee yli budjetin virittimen kanssa, jos haluaa enemmän tehoa.
     
  4. laesn

    laesn Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en näin aloittelevana stereosetin kasaajana ole tästä vahvistin + erillinen viritin -vaihtoehdosta ollenkaan perillä. Millaisia radiovirittimiä olette näihin liittäneet? Mihin hintaan sellaisia löytyy? Huomannut kyllä että vahvistimien valikoima kasvaa oleellisesti jos virittimen karsii ominaisuuksista pois.
     
  5. Juzzi_

    Juzzi_ Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2010
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noo kohtuu uusi viritin irtoaa käytettynä noin hintaan 150 € tai halvemmalla. Budjetti huomioiden niin tiukille menee jos jää 350€ vahvistimeen. Kannattaisi huomioida nuo JayKay70 kommentit H/K 3490 vahvistimesta, joka irtoaisi JJhifistä 398 €

    (http://www.jjhifi.com/index.php?route=product/product&path=20_207_201&product_id=4709)

    Mutta toisaalta, jos erillishifi kiinnostaa niin paljon palkintoja kahminut NAD C316 BEE lähtee hintaan 329 € + erillis viritin

    Katso linkki :http://www.hifikulma.fi/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ViewAction=View&ObjectID=29195352
    Jossa hyviä tarjouksia...

    Viritin kytketään ihan normaalilla RCA-piuhalla vahvistimeen.
     
    Viimeksi muokattu: 25.04.2012
  6. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    laesn: jos sulle kelpaa käytetyt laitteet (ja miksei kelpaisi, laatulaitteet kun kestävät isältä pojalle :)), niin käy tsekkaamassa tarjontaa Hifiharrastajien forumin myyntipalstalta: http://www.hifiharrastajat.org/foorumi/forumdisplay.php?70-M-Vahvistimet-ja-virittimet Tuolta löytyis tällä hetkellä mm. muutaman vuoden ikäinen "Rega Mira 3"-integroitu 370 eurolla ja tämän hinta oli vielä vuosi sitten kiloeuron kieppeillä ja nyt myyvät vanhaa varastoa uuden mallin tieltä n. 780 eurolla (hinta MRHifiltä). Tuohon sitten joku asiallinen viritin päälle (esim. saman sarjan Rega Radio 3:sta on saanut Englannin eBaystä sopuhintaan). Tätä Regaa vinkkasin, koska firman tuotteet ovat normaalihinnallakin hyvän hinta-laatusuhteen laitteita ja käytettyinä todella hyviä ostoksia. Kannattaa varmasti tuota palstaa vilaista muutenkin, sillä sieltä löytyy varmasti hyviä vinkkejä sinullekin monistakin ketjuista.
     
  7. laesn

    laesn Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset vinkeistä, täytyypä vilkaista palstaa. Saman merkin laitteet (vahvistin ja viritin) hankkiessaan saattaisi säästyä kaukosäädinarmeijan kasvulta.
     
  8. Juzzi_

    Juzzi_ Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2010
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vahvistin on edelleen hakusessa.. Selaillessani internetin laajaa tarjontaa löysin mielenkiintoisen vahvistimen Cambridge audiolta: (http://hifitalo.fi/verkkokauppa/tuotetiedot.php?p=3443).

    Mielenkiintoinen sinäänsä, koska kampe sisältää virittimen ja sub Out liitännän. Epäilyksiä puolestaan herättää takapaneelin kuvasta näkyvä tuuletin! Sattuisiko kennelläkään olemaan kokemusta ko vahvistimesta tai yleensäkin Cambridge audion laitteista?
     
  9. laesn

    laesn Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse tulin päätyneeksi Onkyon melko tuoreeseen malliin TX-8050. Lähinnä liitäntöjen (optiset + verkkoliitäntä) vuoksi ja toki tuossa on myös se peräänkuuluttamani radioviritin. Tästä on olemassa myös halvempi malli TX-8030, jossa erona vain liitännät. Kaiuttimet siis B&W 685, joita tuo soittaa, ainakin omiin korviini, erittäin hyvin. Miksikään kultakorvaksi en itseäni sanoisi ja musiikkimakukin jotain muuta kuin "hienostunut", mutta yllättynyt olin kuinka hyvältä yhdistelmä kuulostaa.
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Kokemusta ei ole kuin CA:n DAC Magicista, joka on hyvä.
    Yleensä nuo CA:t ovat olleet kohtuu laadukkaita hintaansa nähden....
    Ihan heittona, mites olis tuo?
    Oli mulla kokeilussa vuosi sitten, mutta ei oikein sopinut yhteen meikun muun laitteiston ja käyttöajatusten kanssa. Zuumaa uusin Hifimaailma soon siinä kokeella....

    T: Vesku