Toimiva pelimoodi 2011/2012 55"-65" LCD telkuissa?

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Magneto, 27.03.2012.

  1. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko markkinoilla yhtään isoa (55" -65") LCD TV:tä jossa pelilaitteiden kuva pyörii kunnolla?
    Tällä tarkoitan:
    - 60hz pelikuva näkyy 60hz:llä, eli ilman haamukuvaa (tai monia haamukuvia) jota 120hz/240hz/jne. kuvataajuuden monistajat tekee.
    - riittävän pieni input lag.. (esim alle 40-50ms)
     
  2. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö kellään löytyisi mitään tuntumaa nykyisten LCD töllöjen pelikuvasta?? Kaikissa arvosteluissakin mainitaan vaan ehkä input lagista mutta ei vähintäänkin yhtä tärkeästä kuvanlaadullisesta asiasta eli tuosta miten ao. tv toistaa pelikuvaa.. :(
    Minulla ei ole kokemusta kuin jostain 2010 mallin sampasta jossa pelikuva toistettiin 120hz:llä ja oli siten tuplakuvainen..
     
  3. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa google kääntäjällä viimeisin input lag -testi italiaano sivuilta:

    http://translate.google.fi/translat...est-Gaming-TV-Test-edizione-2011.html&act=url

    Harvemmin nuo hertsit pelaamista romuttaa? Plasmojen värihäiriöistä en tiedä mutta LCD ne tekee sellasen kivan tempun että kuvan "panoroinnin" ,liikkeen, ne saavat teräväksi eikä blurraa. Tuohon vielä hyvä LED mustan taso + terävyys niin ei ole monitorilla asiaa laatuun. Itella ~600€ pelimonitori 3D ja perus kuva selkeesti huonompi kuin LED LGssä, siis juuri tuo liiketoisto ja kontrasti tekee eron. Tosin fps räiskintää ei pysty enää hiirellä TV kanssa pelaamaan input lagin takia, ja ymmärtääkseni 3D ei TV ole vielä Nvidian leirin standardien tasoa eli 1080p 60framea ja toimiva efekti tuetuissa peleissä.

    Input lagiton TV löytyy "Regza" mallina, ellen väärin muista, merrki ei just tu mieleen, ei löytynyt suomesta myynnistä kun viimeksi ettiskelin. Sellanen isolla resolla ja hyvällä 3D, täysin lagiton ja syvällä mustalla kokoluokassa 60"+ niin aletaan puhua namusta :)
     
  4. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lagijutut on helppo etsiä mutta kuvanlaadusta ei näköjään paljon keskustella.. kyllä ne hertsit romuttaa, kummalla kuvalaadulla pelaisit? -> [​IMG]

    Kaikenmaailman kuvainterpoloinnit voi peleissä unohtaa, ne ei toimi aina ja yleisesti vielä lagia tulee lisää..
     
  5. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kun mulla on yleensä noilla toimivilla 200hz ominaisuuksilla kuvasta tullut nimenomaan tuollainen skarppi, eikä blurraava. Ilman liiketerävöitystä liike mössöä, hertsit täysillä liikkuva kuva tarkka. Mahdollisia reunaefektejä mallin/merkin mukaan voi esiintyä ja lagia tulee häiritsevästi eteenkin jos hiirellä pelaa FSP pelejä. Tuon huonomman kuvan tasoista soopaa en oo saanut aikaan ainakaan viimisillä 2 mallilla (LG) mitä ollut käytössä, ellei sitten pyöritä ruutua ympäri täydellänopeudella ja siita tollanen still-kuva. Tossa on kyllä kysymys jostain muusta, hertsien pitäis juurikin poistaa tollaset plörinät ainakin "normiliikkeessä", plasmoista en tiedä sitten...

    Tilaa gigantista tms. kokeiluun pätevän oloinen ja käytä vaihtotakuuta/peruutusoikeutta ? (varmista että on voimassa).

    EDIT:

    "60hz pelikuva näkyy 60hz:llä..." ...niin tuosta en osaa sanoa, en ole edes kiinnittänyt huomiota, ilmeisesti pukkaa tuota konsoleista ja PC normisti sisään.
     
    Viimeksi muokattu: 25.04.2012
  6. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt en ihan kyllä hahmota mitä meinaat.. tiedän että liiketerävöinnillä tulee tarkka mutta kun se kuva ei kestä sitten lagi eikä laatu tarkastelua muuten, eli pelikelvoton. Sitten kun otat ne liiketerävöinnit pois niin kuvasta tulee "liike mössöä" -> joka on juuri sitä että tv näyttää kuvan 120/240hz (miksi muuten joutusit liiketerävöintejä laittamaan edes päälle?)
    Jos TV toimisi sillä 60hz:llä niin mitään ongelmaa ei olisi, kuva tulisi 1:1 ilman parantelutarpeita ruudulle. Sattumoisin joku enkkufoorumilla valitti että miksi hänen uuden modernin "100hz" sony LCD kuva on blurrimpi kuin vanhan 50hz LCD sonyn.. niin se vaan menee, uusilla on heikkoa pelata jos haluaa kuvalaatua.

    Ei ne gigantti palautukset auta jos vaan ei ole malleja joista saa laadukaan pelikuvan :(
     
  7. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jos olet ilman kokemusta sitä mieltä että esim. 200hz toiminto romuttaa kuvanlaadun niin TV ei sovellu pelaamiseen, jos nämä uusimmat 400/800hz tekee saman niin parempi miettiä monitoria pelinäytöksi. Mulla ei kyllä ole tollasta haamukuvien sekamelskaa tullut koskaan, tosin en ole näitä ihan uusimpia päässyt kokeilemaankaan. Ehkä sun pitää ostaa mun vanha TV ja ottaa aina 200hz tila kokonaan pois kun haluat lagin mahd. pieneksi (joka on kuitenkin 40ms luokkaa) :)
     
  8. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veikkaan vaan että monillakaan ihmisillä ei ole oikesti silmää nähdä oikein mitään virheitä kuvassa, ei ehkä ymmärretä miltä sen kuvan _pitäisi_ näyttää :-/ Niin ja olen kyllä 100/120+hz telkkuja teistaillut, kuraa on nopeaa liikettä sisältävä 60fps kuva.

    Monitori ei ole ratkaisu (liian pieni), plasma taas on ainakin siihen asti kun joltain LCD valmistajalta tulee toimivia kuvamoodeja pelaamiseen. LCD:n passiivi 3d tekniikka kiinostaisi mutta pelikuva on sitten huono tuon käsittämättömän hertzi kikkailun takia :(
     
  9. Remus

    Remus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.09.2006
    Viestejä:
    417
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mitä täällä kyselet tuommosia .Käy ite testaan ja kun kerran tiedät miltä kuvan pitää näyttää niin löydät mieleisesi tvn. Nuo hommat on tuommosta pilkun nussimista ja hifistelyä mitä harrastat.Kuulut niihin ihmisiin joille ei ole olemassakaan toimivaa tvtä.Osta putki tv ei ole lagia ja on 60hz kuva :)
     
  10. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai sitten nuo kuvassa olevat virheet tulee esiin vasta tietyissä peleissä,kokoonpanoissa tms? pelaan Skyrimiä PC:llä TV kautta (koska lagi ei haittaa) ja voin sanoa että kuva on priimaa (musta on syvää,liiketoisto terävää ja pehmeää monitoriin verrattuna, ja monitorina yksi parhaista pelimonitoreista mitä löytyy), ainut mitä välillä joissain kohdissa esiintyy niin on nuo reunaefektit, voin sanoa että mitään haamuilua ei näy ,ei tippaakaan. Tosin pelikin on hidastempoinen maisemaretki. Ja pelaan 200hz judder ja blur asetukset täysillä koska tuossa padilla pelatessa ei lagi haittaa/tunnu. Eri juttu voi tosiaan olla jos fps peleissä hiirellä nopeesti heiluttelee ruutua edes takas ja ottaa kuvan, sellasta melskaa se on kuitenkin että eipä siitä kauheesti selvää ehdi saada, mutta oikeastaan ainut mikä tulee mieleen missä tuollaista haamuilua noin selkeesti tulisi. Mutta noi pelit jo pienen laginkin takia mielummin monitorilla.

    Kun kerran hifistellään niin et varmaan 3D:tä käyttäisi TV kautta konsolilla vaan aitoa 1080p 3D kuvaa 60framea/sek kaikki herkut tapissa PCltä monitorilla joka sen osa toistaa :)

    Ota konsoli kainaloon ja mene liikkeeseen testaamaan :)
     
  11. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletin että porukalla olis jotain silmää pelikuvalle kun täällä vertaillaan, hifistellään ja kalibroidaan telkkuja kuitenkin. Onko väärin haluta että kuva tulisi ruudulle sellaisena kuin se on tarkoitettu?
     
  12. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    Testailin tuota juttua hetki sitten pelaamalla PCllä ---> TV (60hz oletuksena windowssissa) ja monitorin (120hz koska tukee 3D) välillä, en huomannut blurraamisessa muuta eroa noin muuten kuin että monitorissa kun ei ole tuota 200hz toimintoa mitä telkussa, niin blurraa enempi kun rauhallisesti kuvaa panoroi, kuten jankuttanut joka viestissä. Nopeesti ruutua pyöritellen molemmat näyttölaitteet vilisevät silmissä ja vaikea sanoa siinä mitään. Ehkä sun kannattaa hankkia kokemuksia eikä perustaa ja yleistää kaikkea tuon yhden jantterin kuvalinkkiin jossa joku diipadaapa kertoo että "kaikki maailma TV tekävät tällaisen kuvan"? ...joka ei kyllä nyt natsaa ainakaan omalle kohdalle. TVssä (LG 55LE850N) en ole saanut aikaiseksi noin paskaa pelikuvaa kuten linkissä. Lagia kyllä piisaa, niinkuin taitaa olla kaikissa "lippulaivamalleissa" enemmän tai vähemmän. Eti sellanen regza jota suosittelin tossa ekassa viestissä, sen pitäis olla lagiton.