Japanista elektroniikkaa

Keskustelu osiossa 'Yleistä' , aloittajana Koljatti, 24.04.2005.

  1. MarcoThePolo

    MarcoThePolo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.05.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi

    Käyn säännöllisesti Japanissa (japanilainen vaimo) ja ostan aina sieltä kaikki kamerat ja videokamerat. Olin viimeeksi siellä joulu-tammikuussa ja ostin mm. Canonin digikameran (IXY-50 = Ixus 40). Kaikki toimii hienosti, mutta tässä muutama vinkki:

    OSTOPAIKKA
    -Tokiossa Akihabara on ihan nyvä "elektroniikkaviidakko". Löytää kaikenlaista eksoottista ja vakiomallit.
    -Osakassa Nipponbashi - Den Den town - on ehdoton (Namban aseman lähettyvillä). Netistä löytyy karttoja.
    -Tax-Free kyltein varustetuissa paikoissa on se etu että niissä myydään Eurooppaan sopivia versiota ja saadaan muita etuja:
    --230volttia kun Japanissa sähkö on 100v
    --PAL tv-videojärjestelmä kun Japanissa NTSC
    -- englanninkieliset manuaalit
    -- maailmanlaajuinen takuu
    -- henkilökunta puhuu vähän englantia
    -- tax-free etu (5%?) on niin minimaalinen että tuotteista annetut alennukset ovat paljon sintä merkittävämpi tekijä (20-40%)
    -Japanin markkinoille suunnatut kaupat myös hyviä ja alennukset monesti suurempia, mutta tiedostettava riskit laitteiden sopivuudesta Suomeen

    HINTATASO
    -riippuu tietysti tuotteesta
    -videokamerat (erityisesti 3cc) olivat reilusti Suomea halvempia. Esim. Panasonicin GS-400 oli hinnaltaan Eurooppaan sopivana PAL-versiona tasan 50% halvempi kuin Suomessa (kannattaa aina tingata sillä esim. Tax-free kauppa Ninomiya (ehkä paras paikka) antoi jo alennettuihin hintoihin tingatessa n. 25% lisäalennuksen :love: . Paketti oli siis aivan sama kuin myynnissä Suomessa (tosin manuaali on useissa laitteissa englanniksi, joskus myös Suomeksi). Myös Sonyn videokamerat lähtivät n. 45% halvemmalla kuin Suomessa.
    -Digikameroissa hintataso oli hieman korkeampi ja etu Suomeen n. 20-40% mallista riippuen. Itse ostin kamerani rohkeasti aivan paikallisesta kaupasta (ei tax-free) koska sain halvemmalla. Mallissa oli eri mallimerkintä IXY-50 verrattuna Suomeen, mutta muuten 100% sama tuote, josta löytyy mm. suomenkieliset valikot ja CD jossa ohjelmat englanniksi. Sähköliitäntää varten piti ainoastaan ostaa sovite (3 euroa), mutta laturi toimii muuten kaikkialla maailmassa.

    TAKUU
    -Tax-freekaupoissa saa yleensä mukaan kansainvälisen takuutodistuksen
    -Sonylla paras maailmanlaajuinen takuusysteemi
    -Poikani osti Applen iPodin paikallisesta kaupasta ja myös Apple tarjoaa kaikille tuotteille maailmanlaajuisen takuun
    -Canon tarjosi digikameralleni takuun vain Japanissa (pieni tietoinen riski)
    -tarkista aina takuun peitto

    MUUTA
    -kannattaa kierrellä ja kysellä, hinnat ja varsinkin kysyttäessä tarjottavat alennukset vaihtelevat todella paljon ja jollekin merkille voi saada erikoisalennuksia Ninomiyasta tai Joshinilta (myös Sawada Denki on hyvä Sonyjen suhteen Osakassa).
    -jos ostat jotain todella eksoottista sähköalan tuotetta tai elektroniikkaa niin osta myös muuntaja (100v -> 230v)
    -unohda kaikki NTSC-videokamerat ja tv-tuotteet, vaikka olisivat kuinka halpoja. signaalin muuntaminen on mahdollista , mutta vie aikaa ja laskee kuvan laatua. Euroopassa standardi on PAL!
    -Tax-free -kaupat ovat usein normaalikaupan jossain kerroksessa tai nurkassa tai sitten täsyin erillisenä. Varo kuitenkin joidenkin liikkeiden kallista hintatasoa. Käy ainakin läpi Ninomiyan ja Joshinin tax-free osastot ja KYSY HINTA (hintalappu ei tärkein).

    Hauskaa matkaa. Nauti hyvästä ruuasta - sushi, tempura, okonomiyaki, udon...
     
  2. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kiitti vinkeistä. Aikataulu on vaan niin tiukka, ettei ole aikaa mököttää Tokiossa meno- eikä paluumatkalla (määränpäänä Kagoshima). Mutta pistän kaupat ylös, lienevät kuitenkin ketjuja?
     
  3. MarcoThePolo

    MarcoThePolo Guest Guest

    Liittynyt:
    29.05.2005
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi taas

    Valitettavasti elektroniikkaketjut eivät ole yleensä koko maata kattavia. Osakassa Ninomiya ja Joshin löytyy ketjuina. Tokiossa Laox taitaa olla suurin ketju. Kagoshiman ketjuista en tiedä.

    Epäilen ettei noin syrjäisessä kaupungissa (Kyushun eteläkärki, tosin yli 500000 asukasta) ole edes välttämättä tax-free kauppoja. Suosittelen tässä tapauksessa kameran ostoa paikallisesta ketjusta. Kansainvälisiä takuita et digikameralle luultavasti saa, mutta jos ostat esim. Canonin tavallisia malleja niin ne toimivat hienosti Suomessa ja valikot löytyy myös suomeksi. Sonyn malleissa on yleensä valikot englanniksi (Sonyyn voi joskus saada kansainvälisen takuun myös paikallisista kaupoista). Videokameraa ei sitten kannata ostaa paikallisista kaupoista (NTSC-järjestelmä)

    Eräs vaihtoehto on ostaa Naritan lentokentältä (Tokio) jos jää aikaa. Hintataso on kyllä selkeästi korkeampi kuin kaupungilla, mutta kansainvälisen takuun saat luultavasti.

    OT: Olen käynyt Kagoshiman maakunnassa ja suosittelen Kirishiman vuoristoaluetta. Toimivia tulivuoren vesirikkihöyryjä ja hinoja kylpylöitä kuumine altaineen. Sakurajiman tulivuori purkautuu säännöllisesti Kagoshiman kaupungin edustalla saaressa (joskus jopa monta kertaa päivässä levittäen toisinaan tuhkalaskeumia kaupunkiin). Purkaukset ovat niin pieniä että tulivuorisaarelle voi tehdä turistiretkiä (jos ei poikkeuksellisesti monitoroida isompia purkauksia). Katso litää Kagoshimasta googlen avulla (paljon englanninkelistä materiaalia).
     
  4. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Nonni. Täällä sitä ollaan ja digikamera tuli ostettua ihan paikallisesta liikkeestä. Canon IXY 55 (vastaa IXUS:ta ja on IXUS 50:stä seuraava malli), valikot löytyivät kamerasta todellakin suomenkielisinä, mutta manuska oli vain harakanvarpailla. No hätä, lupasivat tilata englanninkielisen manuskan ja kansainvälisen takuunkin joutuvat 'järjestämään', kun liikkeessä oli lappuset vain paikallistakuuta varten. Mutta kamera tuli maksamaan 1 GB:n muistikortilla 330 - 340 euroa, josta muistikortin osuus on n. 105 - 110 euroa. Siis lähestulkoon halpaa kuin saippua.

    Meno on ollut hurjaa, on ollut tapahtumia näiden 31. päivä järjestettävien kisojen takia. Meitä haastateltiin Kagoshiman suurimmalla radioasemalla suorassa lähetyksessä ja joku tv-ryhmäkin kävi kuvaamassa harjoitteluamme päämajan salilla ja myöhemmin majapaikan vieressä sijaitsevalla koululla, jossa pääsemme harjoittelemaan päivittäin. Harjoituksien jälkeen kävivät vielä tutustumassa majapaikkaamme ja kyselivät hieman yksityiskohtaisempia kysymyksiä. Nice to be needed... Nyt on ensimmäinen ilta, että saadaan mennä ihan omia aikojamme.

    Noh, mitäs siitä, nyt on sitten muille, myöhemmin paikalle kisoihin tulevien vuoro olla samassa rumbassa... Kiire on ollut, mutta siitäkin huolimatta kaikki on toiminut kuin rasvattu. Suorastaan uskomatonta, miten hyvin kaikki on järjestetty.
     
  5. Yorcci

    Yorcci Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.03.2001
    Viestejä:
    2 953
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tulipahan muun tekemisen puutteessa surffailtua kameravertailuja ja ominaisuuksien ja ulkonäön puolesta muistuttaa ihan liikaa (1:1) IXUS 50:ä ollakseen seuraava malli... Noh, olipahan siltikin halpa.

    Täällä IXY 50 on 4.0 megapikselin kennolla ja muutkin ominaisuudet sekä ulkonäkö vastaa IXUS 40:ä.

    Jaa että ketä tämäkin kiinnosti? Emmätiedä, kunhan vaan lätisen :eek:
     
  6. drpepper

    drpepper Guest Guest

    Liittynyt:
    05.10.2007
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitään nykypäivän tietoa?
    Ipadit lienee samoissa hinnoissa..?
    kamera uutuudet samoissa? Vanhempia malleja saanee edukkaasti?