Sonyn 2011 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 07.01.2011.

  1. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Olen katsellut jo useamman blurayn tällä 46nx723 telkulla ja törmäsin sellaiseen ilmiöön, kun kuvan välkkyminen joissain tummissa kohti - ei tunnu esiintyvän kaikissa blurayssa.

    Kohinaa näissä kohtauksissa on, mutta onko normaalia, että tämä kohina näyttäisi välkkyvän? Jos asetan kohinanvaimennuksen korkeaksi, niin välkyntä loppuu, mutta kuva näyttäisi hieman pehmenevän. Onkohan asetuksissa vikaa? Toistolaitteena toimii ps3.

    Hmm. Näköjään jos terävyysasetuksen tiputti alaspäin niin tuo välkyntä tuntuisi pysyvän suhteellisen aisoissa. Liekkö sitten liian terävällä tuo kohina näkyy selkeämmin ja välkkyy. Omituista. Sinänsä huvittavaa kun tuossa leffassa tuli mukava myös dvd versio ja sen kuvassa kohina näyttää normaalilta kohinalta, eikä välky lainkaan...
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2012
  2. rauttiz

    rauttiz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2004
    Viestejä:
    311
    Saadut tykkäykset:
    18
    Ainakin Motionflow saattaisi aiheuttaa tuota välkkymistä parantaessaan liiketoistoa (black frame insertion, backlight blinking). Lisää tietoa aiheesta löytyy esimerkiksi täältä:
    http://www.sony.co.uk/hub/lcd-television/benefits/technology/article/motionflow
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    PRO-HYPER10-SUPER-PLUS-IMPROVER toimintojen arvo on lähinnä markkinoinnillinen. Voidaan painaa mainoslehtiseen kyynärän mittainen lista erikoisfilttereitä, joka sitten peruskuluttajaan tuntuu vetoavan erittäin tehokkaasti. Myöskin vuosittaiset täysin kosmeettiset uudistuksen hinnan nostoineen voidaan perustella toteamalla että "tässä tämän vuoden mallissa on tästä filtteristä versio 6, kun viimevuonna oli vasta versio 5".

    Kuvanpilaustoimintojen pois kytkeminen ei ole mikään savolaisten keksimä kusetus, vaan tätä suosittellaan myös käytännössä kaikissa netissä julkaistuissa arvosteluissa ja säätöohjeistuksissa lähes telkkarin mallista riippumatta. Siis sellaisissakin säätöohjeissa, jotka ovat kalibraattorin kanssa säädettyjä ja kuva-alan ammattilaisten mahdollisimman tarkasti kohdalleen hiomia.

    Onhan lähes jokaisessa äänentoistolaitteessakin jo kahdenkymmenen vuoden ajan ollut kaikki mahdolliset loudness napit ja "kaikuva halli/veden alla/jazz/extra bass" äänisäädöt, mutta ei kenenkään tule niitäkään missään tapauksessa käyttämään mennä.
    Etenkin bluray katselussa tulee kaikki ylimääräiset härpäkkeet kytkeä pois päältä. BluRay kuva tulee toistaa natiivilla 24 fps nopeudellaan ilman mitään käsittelyä ja ilman mitään blurrauspehmennystoimintoja.
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2012
  4. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Juu, minulla on kytketty kaikki mahdollinen pois. Suurin osa bluraysta näyttänyt todella hyvältä, mutta tommoset leffat kuin Youth in revolt (selkeä välke) ja Seeking Justice (vuokra-bluray; ei niin selkeä välke) näyttivät joissain tummissa kohden, joissa oli paljon kohinaa, niin välkkyvän - räpsii oudosti kuvaa noiden kohinoiden kohdalta. Kun sääti tarkkuutta alas ja laittoi kohinan vaimennuksen päälle niin välke loppui.

    No pitää tutkailla asiaa lisää...
     
  5. Backbone

    Backbone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, minun HX820 on myös välkkynyt ja olen ajatellut sen johtuvan siitä kun pidän Eco-asetuksista löytyvää Ambient Light Sensoria päällä. Kiva kuulla että ei johdukkaan siitä, tykkään nimittäin kyseisestä sensorista suuresti :). Motionflow taitaa olla itselläni Clear, kun katson PC:n kautta tavaraa. Liike näyttää huomattavasti siistimmältä sen kanssa kun ilman. Blu-rayt sitten toki katsotaan ilman oheishärpäkkeitä.
     
  6. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Millään muulla asetuksella en saanut välkettä pois kuin tuolla kohinan vaimennuksella. Vika taitaa olla levyssä, kun millään muulla ostamallani bluraylla ei esiinny tuollaista välkettä tummissa kohdissa. Vuokrablurayn laatua ei enää näe, mutta siinäkin välke esiintyi vain joissain kohden kuvaa, ei koko kuvassa.
     
  7. Flat

    Flat Guest Guest

    Liittynyt:
    15.09.2005
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noita ammattilaisten asetuksia olen kokeillut. Ei vaan miellytä millään. Vaimokin on saamaa mieltä että eivät ole hyviä, omat custom säädöt ihan silmällä kalibroituna, tuotaa mielyttävämpää kuvaa.
    Itse katselen kuva omien silmien läpi, en muiden.

    Tiedän, mutta onhan noilla kuvanparannuspiireillä jotain eroakin mallien välillä. Ja markkinoitnihypetystähän ne suurimmaksi osaksi on, mutta on niissä pieni totuuden siemenkin sisällä.

    Samaa mieltä, mutta aikaisemmin tarkoitinkin lähinnä tavallista TV:stä tulevaa kuvaa, SD/HD.

    Mitä ajan takaa, on se että ei pidä nikottelematta niellä kaikkea mitä alan ammattilaiset sanoo. Kokeilkaa itse, tehkä päätökset sen mukaan. Kaikkein typerintä on se, että lataa netistä jonkun AV-gurun asetukset käyttää niitä kyseenalaistamatta niitä ollenkaan ja uskottelee itsellensä että nämä ovat parhaat asetukset. Ihmisten mieltymykset (TV kuvasta, värintoistosta, terävyydestä) ovat versin erinlaiset. Itse pidän kuvasta joka näyttää omasta mielestä hyvältä, en kuvasta jonka joka standardi määrittelee hyväksi.

    Voi olla että meillä tv kuva nykii, välkkyy ja värimaailmakin on vääristynyt, mutta me emme sitä huomaa :)

    Ei ne "parhaat" viinitkään aina maistu omassa suussa kovin hyvälle, vaikka kuinka joku alan asiantuntija niin sanoo.
     
  8. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Itse ainakin säädin omaan silmään sopivaksi kuvan. Esimerkiksi värien säätäminen lämmin 2:ksi (yleensä suositellaan tätä asetusta, lämmin 1 näyttää hyvältä) teki kuvasta aivan liian punertavan omaan silmään. Kuvanparannusjutuilla en ole merkittävää eroa huomannut kuin blurayta katsottaessa - lähinnä kohinan suhteen. Tosin motionflow teke välillä kuvan typerän nopeaksi, joten sitä ei ainakaan voi pitää päällä. Myöskään dynaamista lediohjausta ei omat silmät siedä, hyvin näkyy jos videon päällä liikutteli hiiren kursoria (tai kuvaan ilmestyy tekstityksiä valkoisella), niin video vaalenee kursorin (tekstin) kohdalta - eli "pumppaa" värejä. Jop jop. Kyseessä siis nx-malli.

    Viime kesänä tuli näko testattua ja tarkastaja totesi näköni erinomaiseksi :rolleyes:.
     
  9. petri.k

    petri.k Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Kiitos rekisteröitymisestäsi Sony-kampanjasivustolle.
    Olemme vastaanottaneet viestisi ja olemme iloisia voidessamme ilmoittaa rekisteröintisi onnistumisesta!

    Ohessa tietoa tarjouksista, joihin olet oikeutettu:

    Kamera veloituksetta Skype®-puheluihin "

    Miksi tässä ei ollut mitään mainintaa tuosta PS3-paketista ja koodista siihen? Miten muilla, tuliko erikseen joku sähköposti vai pitääkö alkaa kyselemaan sen perään?
     
  10. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minkä mallin ostit? EX malliin sai skype kameramikin ja PS3 kampanja koski NX ja HX malleja.
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2012
  11. Falk

    Falk Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2006
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama viesti tuli mulle. NX -mallin siis ostin. Lähetin Sonyn asiakaspalveluun kysymystä ja vastasivat että alennuskoodi tulee mailboxiin ja pleikkarin voi sit ostaa jostain Sonyn kaupasta. En tiiä tarkotettiinko tolla mailboxilla sähköpostia vai ihan konkreettista postilaatikkoo. Mulle ei ainakaan emailiin ole tullut mitään koodia.
     
  12. Late-82

    Late-82 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2007
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama tilanne täälläkin eli ostin hx:n mutta tuli ilmoitus vain tuosta skype-kamerasta. Yritin jo kysellä mutta ei vastausta :/
     
  13. modified

    modified Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2008
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten ex723 malli saadaan nettiin? Pitääkö siihen olla se sonyn oma usb wlan sovitin että sen langattoman verkon kautta nettiin? Sitten olisi mahdollisuus että sen laittaisi sitä normaalia ethernet piuhalla mutta kun modeemi on toisella puolella huoneistoa ja eipä kehtaisi pitkin lattioita vetää johtoja.

    Vai mikä olisi paras mahdollisuus katsoa urhon pelejä + kentien änäriä ensi syksynä töllöstä. Sillä tavalla että saa katsoa sen pelin minkä haluaa. Nettiliittymänä dna-kaapeli.
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2012
  14. lollerskates

    lollerskates Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2011
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0


    Juuri noin niinkuin itsekkin totesit, sen urhoTV-ohjelman kanssa joka löytyy Sonyn valikoista päivityksen jälkeen.

    Tai sitten jos löytyy läppäri HDMI-liitännällä, niin sen kautta tilaa matsin ja kuvan sekä äänet televisiion piuhalla.
     
  15. jlaitila

    jlaitila Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2002
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kumpi on halvempi joku halpa wlan purkki vai sonyn usb wlan sovitin?
     
  16. Jussivain

    Jussivain Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    23.1. on laput lähteneet ensimmäisen kerran kohti Ranskaa, edelleen kylkiäistoimitukset ovat täysin levällään. 29.3. olen saanut toimitusvahvistuksen Skype-kamerasta sekä alennuskoodin Sony verkkokauppaan PS3 + Uncharted 3 -pakettia varten, jonka tilasin saman tien mutta kumpaakaan lähetystä ei näy eikä kuulu. Pleikka-tilauksen osalta olen ollut asiakaspalveluunkin yhteydessä ja tieto oli että pleikkarit on loppu, ei täsmällistä tietoa milloin saadaan lisää. Skype-kameran osalta en edes tiedä mistä kysyä, ei luulisi että tuossakaan kahta viikkoa pitäisi kestää toimittaa.

    Kohta on siis kolme kuukautta täynnä omalta osalta tätä kylkiäiskampanjaa, vaikka mukana on omaakin sähläämistä (kopio-viivakoodin lähettäminen alkuperäisen sijaan) niin eipä tämä kyllä kovin hyvin tunnu sujuvan.
     
  17. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Ainakin minulle tuli vastaus, että kameratkin on loppu kaupasta. Tosin ei voisi vähempää tuo skype-kamera edes kiinnostaa :).
     
  18. JuffeX

    JuffeX Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.09.2011
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
  19. ontelo

    ontelo Guest Guest

    Liittynyt:
    24.05.2010
    Viestejä:
    14
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei,

    Joku muu joka on ostanut HX823 tai vastaavan sarjan ja hakenut sony kampanjaan kuuluneen PS3 pois.

    Sain viestin juuri että mun Skype kamera on lähteny tulemaan. Mihin se PS3 jäi? tai siis miten se 69e diili hoidetaan.
     
  20. Late-82

    Late-82 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2007
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se PS3:n tarjouslapun pitäisi tulla postitse. Voi tosin sekin taas kestää :(