DVBViewer Pro, asennus ja asetukset

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana SF100, 05.10.2005.

  1. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    3 kohtaan, tarvitset recordinservicen, käytännössä vähintään 2M upload kaistan ja tehokkaan tietokoneen.
    2 kohta korjaantuu todennäköisesti äänikodekin vaihdolla tai sen säädöllä.
     
  2. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yle HD löytyy epäloogisesti "Tle" otsikon alta ainakin espoossa soneran verkossa.. Ja tosiaan Tv ohjelmat on näillä nurkilla 95% stereota..
     
  3. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Onkos tämä sitä toimintaa minkä takia meillä on linkitys?

    Kuten tuolla s. 14 sanotaan:

    E: Ja ilonammehan on myös uusien televisioiden USB-tallennukset, joita ei voi siirtää tietokoneelle.
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 07.04.2012
  4. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä ymmärsin että katsottaisiin striiminä sen oman dvbserverin ohjelmia vaikka duunissa. Ei sinänsä mitään laitonta tai edes epämoraalista. Kaista vaan voi loppua kesken netissä ulospäin.

    Käytännössä alle 10/10 liittymän turha vaivautua eli ADSL ei vaan riitä.

    Laittomuuksiin mennään jos sitä omaa maksukorttia jakaa netissä vaikka koko taloyhtiölle.. Tai ainakin kaapeliyhtiön mielestä se on laitonta. Conax emulaattori jolla voi katsoa kotona läppärillä omia juttujaan kun tv on muussa käytössä ei juuri eroa teknisesti siitä että se olisikin sadan parhaan kaverin käytössä. Toisessa tapauksessa ei vaan tehdä mitään väärin.
     
    Viimeksi muokattu: 07.04.2012
  5. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    100/5m kaapeliliittymän uppi riittää käytännössä alkuperäiseen laatuun. Testatessa vastaanottopään nopeus oli 3m jonka mukaan pakkaus säädettiin, isolta kankaalta ei huomannut mitään eroa suoraan tv lähetykseen, tai streamattu kuva oli kyllä laadukkaampaa koska lomitus poistettiin jo lähetys päässä. 1m vastaanottopään nopeudellakin saa jo hyvää kuvanlaatua läppärille.

    Eikä tässä ole mitään laitonta, itse katselen lähinnä tallenteita ipadin kautta matkoilla ollessa.
     
    Viimeksi muokattu: 07.04.2012
  6. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en vaan yksinkertaisesti katsele sellaisia kanavia, jotka vaativat linkityksen. En ymmärrä miksi en sais katsella tallenteitani läppärin kautta milloin vaan.
    Ja en tarkoita pelkästään tätä streamausta, linkityksellä estetään tehokkaasti myös kotiverkon käyttäminen.
     
  7. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Hyviä vastauksia kaikkeen mitä en tarkoittanut kysyä, tosin kysyinkin huonosti. En epäile striimin katselemisen omalta koneelta, kuten freekevin sanoi tekevänsä, olevan laitonta tai edes moraalitonta. Hyvä tietää että YleHD:n 8,2 MBit menee 5 M yhteydellä alkuperäisellä laadulla, mutta koneelle tallennetun ylen lähettämän ohjelman saa ladattua jollekin serverille katsottavaksi vaikka hitaammallakin yhteydellä. Yhteyden nopeus tässä on kyllä vähän epäoleellista.
    Mua huolestuttaa se, että kun tiedetään YleHD:n lähettämän elokuvan tai sarjan jakson päätyvän piraattimarkkinoille, se voi vaikuttaa ylen saamiin ohjelmiin, pitää muut kanavat visusti linkitettyinä ja tv:n usb-tallenteet pois tietokoneelta. Näinhän siinä kyllä käy joka tapauksessa, harmillista vaan.

    Verkon liikenne taitaa kasvaa aika hurjaksi jos tulee yleiseksi tavaksi katsella striimiä kotikoneelta missä tahansa tabletilla ja kännykällä.
     
  8. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oleto kuullut youtubesta? Tv ohjelmin katselu verkon kautta on aivan normaalia. Itsekkin katselen kaikki motogp lähetykset hdna, ilman linkitystä ja verkon kautta.
     
  9. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
  10. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Näppituntumalta 80% alle 20 vuotiaista kuuntelee kaiken musiikkinsa youtubesta ja tätä vanhemmistakin alati kasvava osuus. Me vanhemmat olemme aikoinaan ostaneet musiikin cd-levyinä ja ripanneet koneelle tiedostoiksi (tai ladanneet musiikin netistä tiedostoina (kun modeemilla ei oikein voinut suoratoistaakaan)). Nykyiset ipanat taasen eivät lataa juuri mitään tiedostoina. Kaikki suoratoistetaan ja yleisin paikka suoratoistolle on youtube, materiaalin laadusta välittämättä. Spotify tuo suoratoistoa musiikkiin myös laadusta edes vähän välittäville. TV-ohjelmatkin suoratoistetaan areenoista ja katsomoista. Tiedostojen omistaminen nyt vain on vähenemässä kaikkinensa. Jokainen front side ollie suoratoistetaan joka kerran erikseen youtubesta, jolloin liikenne kasvaa merkittävästi verrattuna siihen, että saman olisi ladannut yhden kerran tiedostona.

    Ehkäpä tuo oman dvb-streamin katselu netin ylitse ei näy kovinkaan suurena piikkinä verkko-operaattoreiden liikenneluvuissa. Sen verran pientä toimintaa tuo vielä nykyisellään on.
     
  11. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja tätähän operaattorit itsekkin suosivat.
    Täysin sama toiminta idea on esimerkiksi sonera viihteellä ja elisan vastaavalla palvelulla, en ymmärrä miksi olen rikollinen jos en halua maksaa 40e kuussa soneralla samasta asiasta.

    Minulla on vain tv-kortit ja streamaus palvelin omalla koneella.
     
  12. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Pitääpä Googlettaa ja tutustua moiseen. On mulla tili ja tallennuksiakin siellä, mutta käyttöni on erittäin vähäistä.

    Antenni- ja nykyisin kaapeli-tv:n katsojana tämänkin käytön määrä on tainnut jäädä huomaamatta.

    1 M yhteydellä olen joutunut katselemaan formulat sd:nä, kiitos motogp-muistutuksesta.

    Olin juuri tulossa kyselemään ongelmaketjuun onko muilla ollut samoja oireita V4.9.5:llä kuin mulla molemmilla koneilla (Pöytäkone XP MCE ja kannettava XP Home, molemmat 32 bittisiä). Työpöydän koko alin palkki peittyy joskus mustalla, samoin sen yläpuolelle tulee toinen saman levyinen. Kursorilla huitomalla musta lähtee melkein kokonaan kyllä pois, ja joskus omia aikojaan. Vaihdoin takaisin 4.9.0:n eikä mustaa näy. Nyt asensin tämän uuden tähän läppäriin jatoistaiseksi kaikki hyvin. Voisikohan tällä mulla näkyneellä ongelmalla olla vaikutusta nopeaan uuteen päivitykseen? Tätä V4.9.6:tta ladatessa Avast! hälytti Key Tool.exe:stä, analysoinnin jälkeen ilmoitti että "Reason: Static analysis find the file suspicious". Ei liene syytä huoleen.

    Edit: Usein suora tallennus ei alkanut V4.9.5:llä, joskus taas alkoi.

    Tarkoittaako toi streamauspalvelin DVBViewer Recording Service-ohjelmaa? Pystytkö matkoilla katselemaan ipadilla mobiililaajakaistalla vai pitääkö saatavilla olla kiinteä verkko? Toimiiko Recording Service myös puhelinverkossa?
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 08.04.2012
  13. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoittaa. Riippuu ihan mobiililaajakaistan nopeudesta ja laadusta, espanjassa lomaillessa tikku vähän pätki ja siirtelinkin ohjelmat sftp:n kautta yön aikana.
    Voin pakata tarvittaessa erillisellä ohjelmalla kaikki tallenteet .mp4 muotoon, jolloin koko pienenee reilusti.
    1M mokkulalla on varmaan aika turha yrittää katsella yhtään mitään ja ruuhka keskuksissahan nämä mokkulat pätkivät netinkin käytössä.
     
  14. Qwertyi

    Qwertyi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2011
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaas mulle nyt, miksi ihmeessä DVBViewer + Anysee E7 löytää kanavia, kun valitsee kanavahaussa maanpäällinen. Kaapeli ei löydä mitään. Welhon kaapeliverkossa kuitenkin ollaan. :/.

    Tein uuden ini-tiedoston tuolla welho ini creatorilla, mutta siellä on nyt sitten jotain ihme kanavia, eikä kyllä edes löytänyt niitä.

    Lisäys: Tuo vanha ini-tiedosto on kyllä toisella kovolla tallella ja se pitäisi vielä koittaa. Mutta siis eniten ihmetyttää, miksi kaapeliverkossa T-viritin löytää kanavat.
     
    Viimeksi muokattu: 11.04.2012
  15. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Vanha juttu, Welho on jakanut maanpäällisiä digitaalisia kanavia verkossaan ja se näköjään jatkuu. Esim. tuolla on asiasta jotain.
     
  16. paaton

    paaton Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    848
    Saadut tykkäykset:
    0
    jop, ja kun poistat dvb-t virittimen käytöstä, niin alkaa kaapeli puoli toimimaan.
     
  17. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Onhan tässä jonkinlainen sukupolvien kuilu kun omat jälkeläisetkin ovat jo maailmalla. Kuuntelen omilla vanhoilla systeemeillä, suoratoistot ovat aika vähäistä ja hiljaisuuttakin kestän. Jossain oli hiljattain uutinen että puhelinverkon liikenne on kasvanut viime aikoina paljon, mutta eipä siinä taida vielä olla paljoa videoiden katselua omalta koneelta. Mulla on hiukan tarvetta sellaiseen joten taidan joskus perehtyä tuohon Recording Service-ohjelmaan.

    Anysee E7 T2C:n käyttöoppaan s. 29 valitaan Air/cable, joten sen oma ohjelma valitsee virittimen kanavahakuasetuksissa.

    DVBV:ssä viritin valitaan Asetukset -> Valinnat -> Laitteet. Näkyykö viritin vaan yhtenä, ainakin DVBV:ssä on samalla sivulla erikseen valinta Kaapeli. Viritin näkyy myös DVBViewer -> Tallennus- ja laitetiedot.

    Ehkä DVBV ei vaan pääse käsiksi tuollaisen yhdistelmälaitteen kaapelivirittimeen. Yhtään Anyseetä ei näytä olevan tuettujen listalla.
     
  18. Qwertyi

    Qwertyi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2011
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa pistin yöksi rakusttamaan tuon kanavahaun ilman ini-tiedostoa. Kanavia löytys ja kaikki tarpeellinen, paitsi osa MTV3 maksukanavista ei näy. Max on ainut joka näkyy.

    Anyseen CNO:ssa määritetty C-viritin käyttöön, samalla DVBViewerin asetuksissa T-viritin pois käytöstä ja C-viritin ensisijaisena.

    Kanavahaku siis tehty seuraavilla tieodoilla:

    Lähde (ini): ei
    Vastaanottotapa: Kaapeli
    Ryhmä: A
    Symbolinopeus: 6900,6111,6875
    Aloitustaajuus: 50500 (1)
    Lopetustaajuus: 858000 (111)

    Rastitettuna:
    Vain aktiiviset kanavat


    Symbolinopeus pitäisi nyt olla ok, koska tämän listauksen mukaan kaikki kanavat toimivat 6900 symbolinopeudella.

    Nyt kun noita kanavia on löytynyt, niin saanko niistä tehtyä jotenkin ini-tiedoston johon voisi sitten manuaalisti lisätä puuttuvien maksukanavien tietoja?
     
  19. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Löytyneistä kanavista voit tehdä ini-tiedoston. Kanava -> Kanavaeditori kertoo kaikki tiedot jokaisesta kanavasta..
     
  20. Qwertyi

    Qwertyi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2011
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jostain kumman syystä osa MTV3 maksukanavista ei sitten ota löytyäkseen. Anyseen oma softa löytää ja taisi Media Centerissäkin näkyä.