pioneer sc-lx85+kaijuttimet

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana pyrom, 03.04.2012.

  1. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjesta!
    Päätin päivittää vanhan yamaha dsp-a2 kotiteatteri vahvistimen uuteen ja tilasin pioneerin sc-lx85 ja nyt kyselisin minkälaisia kaijuttimia siihen kannattaa hankkia(pääkaijuttimet ovat OR-280hi(4ohm) ja vanhasta järjestelmästä on tallella 4kpl yamahan ns-200 kaijuttimia(6ohm) mitkä ovat ihan hyvät kaijuttimet minun tarpeisiin mutta ovat vaan pikkasen väärän väriset emännän mielestä ja tilaa vievät,joten nekin taitaa mennä vaihtoon. minkälaisia ääniä näistä nykyisistä kotiteatteri vahvistimista tulee noista ns:tehoste kanavista vai samanlaista pihinää kun 15 vuotta sitten vai vaatiiko kaijuttimelta suorituskykyä enemmän/tuleeko niistä matalia taajuuksia ollenkaan.
    Entä jos kaijuttimien ohmi määrä on esim 4ohmia pääkaijuttimet ja 8 ohmia tehoste ja keskiääni kaijutin 6ohmia niin korjaako tuo kaijuttimien kalibrointi tähän,eli vähentääkö tehoa pääkaijuttimilta ja lisääkö se tehoste kaijuttimille tehoa niin että näistä kuuluu yhtä kovaa ,parashan se tietysti olisi että kaikki olisi saman ohmin kajareita mutta kun mieleisiä ei vaan löydy samalla ohmilla olevia.
    Kiitos vastauksesta jos joku vaivautuu auttamaan/vastaamaan.
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2012
  2. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Älä välitä ohmeista, vaan osta mieleiset kaiuttimet äänenlaadun, sisustukseen sopivuuden jne. perusteella. Sillä ei ole käytännön merkitystä, että ovatko ohmimäärät samat, vaiko eivät. Kaiuttimien taso (Level) säädetään joka tapauksessa vahvistimen automatiikan toimesta (MCACC), tarvittaessa itse käsipelillä valikoiden kautta hienosäätäen. Ohmit eivät siinäkään yhtään mitään merkkaa, eli murehdit aivan turhia.

    Kaiuttimen herkkyys (dB/W) määrittää sen, että miten kova ääni siitä kuuluu esim. 1 W teholla. Eli 3 dB lisää todellista herkkyyttä tuo yhtä paljon lisää äänenpainetta, kuin vahvistimen todellisen tehon tuplaaminen. Eli unohda ne ohmit tässäkin kohtaa.
    Sitäpaitsi nuo ohmit ovat yleensä nimellisimpedansseja. Todellisuudessahan kaiuttimen impedanssi elää taajuuden mukaan, eli on vuoristoratamainen käppyrä. Ja eri kaiuttimissa erilainen käppyrä, vaikka niiden nimellisimpedanssi olisikin sama. Lisäksi impedanssin vaihekulma vaikuttaa usein suuresti siihen, että onko esim. 3 ohmia jollekin tietylle vahvistimelle aidosti vaikea kuorma, vaiko ei. Lisäksi, korkeilla taajuuksilla pienikään impedanssi ei yleensä haittaa.

    Vahvistimesi toimii tehojen puolesta erinomaisesti 8 - 4 ohmilla. Myös 3 ohmia toimii hyvin. Jopa 2 ohminkin kaiuttimia voisit ainakin pienin varauksin käyttää. Tosin 2 ohmin minimi-impedanssi on erittäin harvinainen, jo 3 ohmiakin on kohtalaisen harvinainen lukema, siis kotikäyttöön tarkoitetuissa "pönttökaiuttimissa" (jotkut ELAC:n kaiuttimet pääsevät jo lähelle).
    Noin siis HIFImaailma 1/2012:n perusteella. Ja ihan yleisestikin, 4 ohmia tai enemmän ei ole käytännössä juuri koskaan minkäänlainen ongelma kotikäytössä. Aina volume täysillä kuunnellessa sillä on joskus pikkuisen merkitystä, ainakin halpisvahvistinten kanssa. Joten yleisohjeeksi annan vanhan tutun ohjeen: unohda nuo ohmit ja osta mieleiset kaiuttimet.



    Blu-raylla on maksimissaan 7.1 -äänet, DVD:llä maksimissaan 6.1-äänet. Joten täysin ilman efektikanavia ei siis koskaan menetä yhtään mitään alkuperäisestä äänestä. Ne siis ovat Yamahan, Dolbyn tai jonkun muun firman omia lisävirityksiä, jotka keksivät/arvaavat efektikaiuttimien äänet lennossa. Eli hieman kuin Dolby Pro Logic IIx arvaa/keksii 5.1-äänellä ne takasurroundeista kuuluvat äänet.

    Erään systeemin nimikin on Dolby Pro Logic IIz, juuri sitä ko. Pioneer taitaakin käyttää. Harva noita efektikaiuttimia taitaa seinälleen ripustaa. Tosin vasta itse kokeilemalla se selviää, että pitääkö efektikanavia tarpeellisena lisäyksenä. Ja vaikka pitäisikin, niin sisustuksellisesti homma menee helposti haastavaksi. Siis kun on 7.1-setin päälle vielä yksi tai jopa kaksi paria efektikaiuttimia. Ne tosin voivat olla pienehköjä, sillä bassothan saa aina ohjattua subbarille, korkeallakin jakotaajuudella. Tai subbarin puuttuessa pääkaiuttimille (FL ja FR). Eikä efektikanavassa taida matalia bassoja edes kulkeakaan.
     
  3. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    hyvä homma että noilla kaijuttimien ohmeilla ole merkitystä vaan tuo vahvistin paikkaa nämä ohmien tuomat erot äänenvoimakkuudessa,taidan sitten tilata monen hifistin kirosanat eli OR kaijuttimet (160hi,100hi)taikka Chorus Compact 662 kaijuttimet kun nuo pääkaijuttimetkin ovat OR:t
    KIITOKSIA VIESTISTÄ :)
     
  4. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    nyt on vahvistin kotona,mutta yksi todella iso miinus ilmeni taikka toivottavasti on näppi vika vaan,eli kun kytkin kaijuttimet kiinni niin jotenkin sellasen oloinen että bassoa uupuu verrattuna vanhaan yamahaan,sitten löysin sieltä sellaisen missä on jonkinsortin jakosuodatin ja siinä on alin taajuus 50hertsiä mikä nyt ei satu minun pääkaijuttimille olleskaan koska ne toistaa 30hertsiin saakka,eikö tosiaan noita alaääniä saa kuulumaan mitenkään,koska meinasin kokeilla järjestelmää ilman subbaria jonkin aikaa kunnes ostan sitten jonkun hieman paremman subbarin !! AUTTAKAAPA NYT JOS JOKU TIETÄÄ,KOSKA PALAUTAN TUON VAHVARIN JOS EI ONGELMA SELVIÄ.....
     
  5. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lue manuaali, tuosta LX-85 vehkeestä en tiedä mutta, jos yhtään samanlainen systeemi kuin halvemmassa VSX-921:ssä niin jos olet tehnyt tuolle sen automaattisen huonekalbiroinnin niin todennäköisesti tuo on korjatakseen huonekorostumia vaimentannut bassokorostusta ja siksi kuulostaa hiljaisemmalta. Olethan ajannut sen MCACC setupin tuossa läpi ja määritellyt siellä kaiuttimet?? Jälkeenpäin noita pääsee kyllä säätämään Manual SP setupin kautta.

    Taidat tarkoittaa tuolla jakosuotimella 50hz tuota EQ:ta joka tuossa on, onko se automatiikka vaimentannut toistoa tuolla taajuudella?? Onhan kaiuttimet määritelty asentoon LARGE? Löytyykö sun huushollista Android puhelinta tai Iphone, Ipad:iä tai Ipod Touchia jos löytyy niin imuroi siihen AVcontrol2 ohjelmisto jonka kautta tuon vehkeen hallinta on aikapaljon helpompaa. Sieltä voi säätää bassoa suoraan portaattomasti. Kyllä tuossa vehkeessä varmasti riittää potkua noille OR:lle, itselläni oli tuossa VSX-921:ssä OR 310Hi:t ja kyllä niistäkin bassoa sai ihan tarpeeksi mutta sama fiilis oli kyllä itsellänikin sen jälkeen kun ensimmäisen kerran tuon vahvistimen löin noihin kiinni niin tuntui kuin että osa potkusta olisi kadonnut jonnekin mutta kyllä se sieltä löytyi kun jaksoi vaan säätää ja perehtyä tuon Pioneerin saloihin. Sen voin sanoa että varaudu siihen että menee päivä jos toinenkin ennenkuin saat kaiken kohdalleen. Olisipa itselläkin varaa ostaa tuo LX-85... :rolleyes:

    Itse päädyin hakemaan hyvää ääntä joten sain myytyä noi isot OR:t pois ja tilalle laadukkaat jalustakaiuttimet ja antimode + subbari. Nyt on huonekorostumat kurissa ja ääni on tasapainoinen ja erotteleva. Tuo pioneerin ja muidenkin vastaavien huonekalibrointi on liian epätarkka saadakseen noi bassopään korostumat kuriin, antimodella se homma onnistuu paljon paremmin.

    Noi kaikki Pioneerin suotimet ja muut äänenmuokkaimet saat ohitettua kun laitat sen toistomoodin asentoon "Pure direct"
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2012
  6. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    juu laitoin kaijutin asetukseksi large ja laitoin sen mikin tohon sohvalle kohtaan jossa useasti kuuntelen musiikkia ja ajoin ton huonekalibroinnin läpi. Tosiaan tuo basson puuttuminen voi liittyä noihin korostumien poistumiseen koska olen vastoin hifistin ohjeita laittanut kaijuttimen nurkkiin juuri tuon basson korostumisen takia.Kyllä tossa vahvarissa "´tautia"on mutta vaikka tuossa aijemassa yamahassa ei ollut kuin 100w per kanava 8 ohmiin ajettuna niin uskallan kyllä väittää että ei se yamaha kyllä kalpene yhtään tälle 15 vuotta nuoremmalle pioneerille. No täytyy vaan maltilla käydä läpi noita ohjeita ja kokeilla jos vaikka se sointi alkaisi miellyttää korvaa ja tottuuhan siihen ajan kanssa :) tätä opettelua vaan haittaa huono englannin kieli ja englannin kielinen ohjekirja(halvemmalla hinnalla ei voi kaikkea saada) luulin että netistä pioneerin sivuilta olisi löytynyt suomeksikin nuo ohjeet,mutta eipä löytynytkään.
    perhana kun en omista iphonea,ipad enkä idod touchia mutta voipi olla että hommaan jossakin välissä.
    täytyy jossakin välissä ajella tuo huonekalibrointi uudestaan kun saa tuohon lisää noita kaijuttimia,onko tietoa minkälaisia taajuuksia noista ns:keski kohdan surroundeista tulee,entä noista eteen tulevista wide lähdöistä ?
     
  7. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    mulle on tulossa tähän vahvariin toi bluetooth palikka + se wlan palikka eli DELENN pystyykö noita säätöjä tekemään tietokoneellakin jos haen vaan ton AVcontrol2 ohjelmiston tähän kannettavaan?? sori vaan tälläisistä tyhmistä kysymyksistä ,mutta hyppäsin suoraan markkaaikana ostetusta yamahasta tähän "pikkasen" nykyaikasempaan vehkeeseen :)
     
  8. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valitettavasti tuota AVcontrollia ei saa tietokoneeseeen, kiva olisi jos saisi mutta kun ei niin ei. Toimii ainoastaan Applen tuotteilla ja Android-käyttiksellä olevissa puhelimissa, ohjelma pitää hakea noihin joko itunesin kautta tai android marketista, sieltä sen saa ilmaiseksi mutta tietokone versiota ei siis ole olemassa. Itunesista pystyy soittamaan suoraan musiikkia tuolle pioneerille verkon yli langattomasti tuon wlan pulikan kautta, itunesissa tuo pioneeri näkyy ulkoisina kaiuttimina.

    Varaudu sitten siihen että tuon wlan palikan kanssa menee hermot välillä, itselläni se jää ajoittain jumiin eikä löydä verkkoa. Auttaa kun ottaa siitä pulikasta sähköt pois ja takaisin tai käynistää vahvistimen uusiksi. Tuosta Bluetooth palikasta ei ole kokemuksia mutta ostin omaani vastaavan logitechin bluetooth adapterin mutta äänenlaatu bluetoothin rajoitteiden vuoksi on kyllä aika surkea.

    Itselleni paras tapa soittaa musiikkia on käyttää tietokoneeseen asennettua erillista dlna-palvelin ohjelmistoa(JRIVER) joka jakaa kaikkea musiikkia mitä kiintolevyltä löytyy ja biisien valitseminen ja pioneerin ohjaaminen tapahtuu Ipod touchilla näpytellen, pioneeri on silloin siinä HMG-tilassa eli samassa jolla kuunellaan nettiradioita ja vastaavia. Tällöin tuo oma dlna-palvelin löytyy listalta ja hallinta hoidetaan ipodilla mukavasti sohvalta surffaten. Biisit lentää digistreaminä muuttumattomina suoraan wlanin yli vahvistimelle FLAC-muotoisina ja pioneerin DAC hoitaa DA-muunnoksen eli ääni on yhtä täydellinen kuin että soittaisi suoraan hyvältä CD-soittimelta alkuperäistä levyä.

    Mikäli taloudestasi löytyy Playstation 3 niin se HDMI:llä kiinni pioneeriin ja tietokoneelle PS3 mediaserveri(ilmainen) pyörimään ja sinne musiikit jakoon ja PS3:n kautta soittelemaan verkon yli musiikkia.

    Tässä linkki tuohon AVcontrol ohjelmaan.. http://itunes.apple.com/us/app/icontrolav/id339094801?mt=8
    ja tietoa pioneerin sivuilta tuosta http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Portable/Apps/iControl+AV

    jotain muuta kuvia ja tietoa tuosta http://pioneer.jp/product/soft/appli/en.html
     
    Viimeksi muokattu: 12.04.2012
  9. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    kiitoksia paljon,pleikka 3 sentää löytyy ja siihen olen kytkenytkin ulkoisen kovalevyn kiinni ja sieltä soitellut musiikkia.
    Alkaa muuten pikku hiljaan bassot löytyä kun säätelin pikkasen tuota EQua käsin ja muutenkin soi aivan hemmetin hienosti yamahaan verrattuna,kyllä tossa vaan kestää että saa säädeltyä kaikki mieleisekseen,mutta kyllä taidan hommata ipodin vaikka "muksulle" leluksi jossain vaiheessa ,eihän tässä mikään kiire ole valmiissa maailmassa.
    pikkasen rupesi myös kiinnostamaan myös sinun aikaisemmin mainitsema antimode+subbari yhdistelmä ja ne laadukkaammat kaijuttimet,perkale kaikea kun ei vain voi saada tai ainakaan minun lompakolla :) mutta pikku hiljaa..
     
  10. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nythän lykkäs,mulla on tollanen samsungin 8705 töllö ja kun vaikka säädän siitä telkkaristä ääntä hiljemmalle niin samalla menee pioneerikin hiljaselle:confused: ja jos säädän pioneeria kovemmalle niin tohon töllön ruutuun tulee joku receiver / 40 ja se toi luku vaihtuu samassa suhteessa ylös ja ja ales jos painan pioneerin kakesta ylös volumea tai alas,huvittavinta oli kun painoin ihan telkkarista töllön volumea ales niin pioneeri volume pieneni siinä samalla :) jotenkin noi yrittää toimia yhdessa ,tämä ongelma siis ilmestyi kun laitoin ton soneran viihdepaketin mukana tulleen "digipoksin" niin että siintä menee hdmi piuha vahvariin ja vahvarista telkkariin.. huvittavinta tässä on se että kun kuuntelin musaa pleikkariin kytketyn kovalevynkautta niin siinäkin tämä propleema tulee esiin vaikka pleikkarista ei edes hdmi piuhaa vahvariin vaan ääni menee vahvariin optisella piuhalla.. oisko vinkkiä heittää tälläsee ongelmaan???
     
  11. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kyseessä ei ole ongelma vaan täysin tarkoituksellinen, suunniteltu, hyödyllinen ja erittäin kätevä toiminto; hdmi cec -ohjaus. Tämän avulla vahvistimen kapulaan ei tarvitse koskea äänenvoimakkuutta säätäessä, vaan pelkkä television kapula riittää. Vahvistin on samaa toimintoa hyödyntäen myös mahdollista ohjata käynnistymään automaattisesti television mukana. Erittäin kätevää. Miksi kukaan haluaisi television sisäisiä kaiuttimia käyttääkään kun on kotiteatterikamat olemassa.
    Jos et jostain syystä halua käyttää tuota ominaisuutta, niin valitse television asetuksista "hdmi -ohjaus" pois päältä ja/tai muuta ääniasetuksista "volume control" valinta asennosta "av-system" asentoon "tv". (Nimet ohjeellisia, en tiedä sampan tarkkoja nimikkeitä, mutta kyseessä on valinta jolla valitaan ulkoisen vahvarin ja tv:n omien kaiuttimien välillä ja nimeäminen on jotain tuon suuntaista.)
     
  12. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    toi on jotenin hyuvittava toiminto vaan kun näpyttelee telkaarin alareunasta volumea niin pioneerinkin volume nousee :)
    Oliks DELENNILLÄ mitää ongelmiä kytkeä tuota as-wl300:sta ,alkoiko pelittää niin kuin ohjeessa opastetaan että ei muuta kun kiinni ja yhtä nappia painaa niin jo pelittää,ei mulla toi ainakaan saa yhteyttä minun modeemiin(se on kyllä eri huoneessa) ,onkohan se sit muka liian pitkä matka.
    Sama kun laitoin tuon bluethoot palikan kiinni tuonne taakse ja hain kannettavalla sitä tuolta niin se löytyi ja kun painoi että hyväksy laite niin se vaan herjasi että laite hylkäsi yhteyden tai jotain vastaavaa(tällänen päivä taas tänään :( toista oli ennen kun rca johdot ja kaijutin johdot sai asennettua niin oltiin jo voiton puolella :)
     
  13. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei todellakaan mene se wlan palikka verkkoon vain nappia painamalla. Se on vaan lyötävä siihen vahvistimeen kiinni ja odoteltava pari minuuttia että se kerkiää käynnistyä rauhassa ja sitten menet sen vahvistimen setuppien kautta jonnekin missä lukee network ja sieltäkin vielä pitää tajuta että on erikseen asetukset sille wireless access pointille ja erikseen asetukset vahvistimelle, molemmat pitää säätää erikseen, Wireless accspointin kautta liitetään se purnukka kiinni siihen sinun kotiwlan verkkoon, eli jostain valikosta etsitään se oma wlan ja siihen sitten salasanat sun muut asetukset paikoilleen joka on aika kankea homma tehdä. Sitten kun se on kunnossa niin oletettavasti vahvistimen oma verkkokortti on asennossa DHCP ON jolloin se osaa hakea sen osoiteen käyttäen sitä WLAN purnukkaa joka välitää verkko-osoitteet vahvistimelle asti. Voimia yritykseen :)

    Bluetoothin kanssa ainakin omalla logitechkillä törmäsin siihen että vanha usb-väyläinen bluetooth mokkula ei vaan ollut yhteensopiva ja auttoi kun haki lähimmästä primasta alekorista sen pingpong merkkisen 10€ uuden bluetooth mollukan koneeseen.
     
  14. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    TOIMII nettiradio langattomasti :) ja ääntäkin olen saanut mieleiseksi,kyllä lähtee niin että naapurit kiittää :) kyllä tossa vehkeessä on voimaa niin että räsäsen kalvot senkun lepattaa!!!!
    Vähän olin jo tilaamassa uusia pönttöjä,mutta mitäs noita vaihtaan kun korvaa miellyttää. Vähän olen meinannut alkaa rakentaa tuohon ympärille sellaista laadukkaampaa pakettia ja jos sitten joskus haluan nuo Möröt vaihtaa ni se on sitten sen aika,mutta mitäs mieltä olette Monitor audion kaijuttimista? sieltä löytyy ainaskin sellaisia kaijuttimia mihin minun budjetti riittää ja silmälle aika mukavan näköisiä ,monitor audion bx1/ bx2 olen meinannut tilata sivu ja taka surroundiksi ja ehkäpä myös tonne eteen wide kajareiksi ja subbariksi himottaisi rxw 12,mutta tuo keskiääni tuottaa päänvaivaa kun eiks se pitäisi olla lähellä pääkaijuttimia,joten sattuisikohan siihen tuo OR hi sarjan kaijutin vai joku monitor audion keskiääni??? netistä löysin yhden puljun mikä myy aika paljon halvemmalla noita monito audion kaijuttimia kun ainakin kotimaisten nettisivujen ovh hinnat ovat.
     
  15. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    BX-sarjalaiset ovat yksi plazan suositelluimpia best-buy kaiuttimia. Juttua esim tässä (ennen faceliftiä) ja tuolla (uudistettu). Kehujen mukaan erittäin pätevät budjettiluokan kajarit.

    Sopiva setti olisi esim Monitor Audio BX2 kaiuttimia 3 paria + 1kpl. Pääkaiuttimet, keskari, surroundid sekä takakaiuttimet ovat nimittäin ideaalitilanteessa kaikki identtisiä. Keskelle ei kannata säätää mitään "keskarimallista" romua, ei etenkään tyystin toiselta valmistajalta.
    Pääkaiuttimiahan tarvitaan siis enintään 7 kpl, koska äänisignaalia on olemassa vain 7.1 muodossa. Subbari tietenkin toistaa tuon .1 ääniraidan. Mitään korkeus/leveyspömpeleitä ei kannata laittaa, koska niille ei ole nykyisillä levyillä olemassa äänisignaaliakaan. Vahvarissa ko. toiminto on lähinnä markkinointimielessä mukaan laitettu turhake.

    Subbari kannattaa sitten suosiolla ottaa jostain muualta, esim BK-electronics tai SVS. Monitor audion pömpeli on aika vaatimaton kapine speksien perusteella.
     
    Viimeksi muokattu: 16.04.2012
  16. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toi voiskin olla aika käheä setti että laittaiskin kaikki 7 pääkaijutinta samasta puusta ja subbari sit joku kunnon murkula :) onks tuolt kukaa tilaillu kaijuttimia http://www.audiovisualonline.co.uk/product/3804/monitor-audio-bronze-bx2-bookshelf-loudspeaker-pair
    mistäs sinä noita speksejä kaivoit? vois itekin vähä mulasta jos on joku linkki heittää?
    noi front wide lähdöt tulee B lähdoistä niin voishan niitten kautta kuunnella ihan stereona musiikkia jos esim jättäiskin noi 280hi pääkaijuttimiksi niin välillä vois kuunnella sit B lähdöistä bx2:sia,lähtis varmaan ihan napakka soundi johonkin rock tyyliseen musiikkiin,täytyy käydä kuuntelemassa nuo bx2 kaijutimet kunhan kerkiän
     
    Viimeksi muokattu: 17.04.2012
  17. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    mitäs mun pitää tehdä että pystyn kuuntelemaa musiikkia tästä kannetavasta vahvistimen kautta,elikkä kun valitsen netti radion tosta vahvistimesta niin siihen tulee myös Elitebook näkyviin mutta kun sitä painaa niin se herjaa että not autorizaised tai jotai vastaavaa??? pitääkö minun hommata tähän tietokoneeseen joku ohjelma vai miten tuo pelaa???
     
  18. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarvitset DLNA-palvelinohjelmiston siihen läppärille, niitä on aika monia tarjolla. Aivan loistava mutta kaupallinen eli maksaa jonkun 30-40€ on Jriver mediacenter http://www.jriver.com/
    tuosta saa myöskin ensin 30päivän koekäyttöversionkin imuroitua ennenkuin ostaa. Demossakin on kaikki toiminnot auki, kannattaa tutustua. Ilmaisiakin vaihtoehtoja on, yksi hyvä on Playstation 3:n mediaserver http://code.google.com/p/ps3mediaserver/ ja onhan niitä muitakin mutta noita minä olen käyttännyt.

    Sitten kun olet jonkun noista asentannut niin pitää valita ohjelmasta kansiot jossa kaikki musiikki on ja valita ne jaettavaksi tuon DLNA palvelinojelmiston kautta lähiverkkoon. Pioneeri näkee sen jälkeen tuon palvelinohjelmiston ja tietokoneen ja sieltä voi sitten selailla ja soitella niitä biisejä, parhaiten tuo selailu ja soittelu onnistuu sillä Ipad/ipod tms kautta sillä AVControl2:lla, huomattavasti mukavampaa kuin kaukosäätimellä selailu.
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2012
  19. pyrom

    pyrom Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2012
    Viestejä:
    156
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia vastauksesta taas,onnistuinkin itunesin kautta kuuntelemaan tuota musiikkia,mutta ne musiikit pitää siirtää sinne ja sitten onnistuu. Onkohan tuossa minkälainen suojaus jos siirrän itunesiin musiikkia ja kuuntelen sitä kautta niin meinasin vaan kun minäkin löydän kun haen verkkoa niin ainakin 5 eri wlan yhteyttä ja nyt kun toi minun wan yhteys on suojattu mutta eiks toi pioneerin purnukka ole ja sen suojauksen takana joten niitä ei pitäisi päästä kukaan kuuntelemaan ilman salasanaa,kun minulla on sellasita arkaluontoista musiikkia eräältä suomen suurimmalta rock yhtyeeltä mitkä on kopioitu keikoilta mikseripöydästä eikä niitä ole millään levyllä niin enkä haluaisi niiden leviävän.. ps:aika mukavasti pelaa toi soitto ilmoja pitkin,enkä huomaa kylläkään mitää äänen huonontumista jopa päinvastoin. Pikkasen vaan pelästytti kun tempasin ton itunesin volymen kaakkoon kun en tajunnut että toihan säätää tuon vahvistimenkin volymet silloin kaakkoon :)
    Tuolla itunesissahan on muuten ja taajuskorjain mitä on aika helppo käyttää,on tää nyky tekniikka kyllä vähintääkin mielenkiintoista :)
     
    Viimeksi muokattu: 21.04.2012
  20. delenn

    delenn Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suojaukset ovat ihan yhtä hyviä kuin mitkä ovat sinun wlan verkossa, se pioneerin wlan mokkula on vain asiakkaana siinä ihan samalla tavalla kuin läppäri tai mikä tahansa muukin laite jonka ole liittännyt verkkoon wlanin kautta. Paras äänenlaatu tulee itunesin kautta kun käyttää alac koodattuja kappaleita tai sitten jotain noista mainitsemistani dlna palvelinohjelmista ja streamaa sitä kautta flac formaatissa. Itse olen tehnyt niin että olen EAC:lla http://www.exactaudiocopy.de/ tehnyt omista cd-levyistäni FLAC versiot kiintolevylle ja soitan niitä sieltä kautta.