Yamaha RX-V1067/2067/3067

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana pteittinen, 19.08.2010.

  1. jhautajoki

    jhautajoki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    700
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noniin, hieman muistin väärin. Unohdin että minulla on hieman säätövaraa telineessä. RX-A3010 vahvistimen kanssa ylhäällä on tilaa 2-3 cm mikäli muistikuvat pitää paikkansa. Ja pitää muistaa, että sekä edessä että takana on ilmatilaa rajattomasti - sama kuin kysyjälläkin.

    Aiemmassa viestissä mainitsin, tällä hetkellä käytössä on aktiivit. Aiemmin vanhempien Jammujen kanssa oli käytössä passiivit Tällöin telineessä ovat viihtyneet ainakin RX-V2700, RX-V3800 ja RX-V3900.

    Kyseiset vahvistimet olivat noin 1-2 cm matalampia, joten hengitystilaa oli saman verran enemmän samassa tilassa. Joka tapauksessa siis maksimissaan noin 4-5 cm on itselläni ollut tilaa, eikä ikinä ole lämpöjen kanssa ollut ongelmia - myöskään passiivikaiuttimien kanssa joskus myös suuremmalla luukuttelulla. Yamaha on viimeisimpinä vuosina saanut lämpökuorman erittäin hyvin hallintaan. Samaa ei voi sanoa kaikista kilpailevista merkeistä. Käsittääkseni esim. Onkyot lämpenevät huomattavasti enemmän. Tämä tieto tosin perustuu enemmänkin lukemiini käyttäjäkokemuksiin.

    Ja mitä tuohon tuuletinohjaukseen tulee, niin olen hieman skeptinen... En ole ikinä mistään omistamistani Jammuista tuulettimen pöhinää kuullut enkä ole myöskään sellaisen tuuletinaukkoja nähnyt. Myöskään missään sisuskuvissa en ole tuuletinta nähnyt enkä muista sellaisesta olevaa mainintaa... Mutta voin toki olla väärässäkin. Tämähän vain tarkoittaa sitä, että lämpökuorma kyseiselläkin ilmatilalla on hyvin siirtynyt laitteesta pois. Jos löydät tästä jotain tarkempaa mainintaa, niin laittele tänne. Ihan mielenkiinnolla tsekkaan lähteen.

    Joka tapauksessa kysyjällä on hieman kevyemmän luokan laite, joten uskon kyllä että tämä hänen mainitsema tila siis riittää. Tietysti mallien vertailu ei aina ole reilua, sillä puhutaan sisuskaluiltaan täysin eri laitteista. Uskoisin että raskaimmissa laitteissa hyötysuhde on jonkin verranparempi, muttei tuskin kovin paljon. Tämän vuoksi tuo mainitsemani testi kannattaa tehdä jos mietityttää. Tai sitten jos epäilyttää yhtään, niin antaa yläpuolelle tilaa sen puoli metriä, niin mennään valmistajan ohjeien mukaisesti.
     
  2. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    2600 mallissa on ainakin termostaattiohjattu fööni ja pitkään luukuttaessa se alkaa kyllä puhaltemaan, sitä ei voi olla kuulematta kun sattuu hiljainen hetki tulemaan :D
    ilmatilaa on paljon...
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Tuon 863 manuaalissa nuo mitat tuuletukselle mainitaan alussa osiossa, missä on muutenkin turvallista käyttöä koskevat varoitukset (älä peitä kokonaan jne). Todennäköisesti nuo suojat toimivatkin, en olisi niin huolissani mahdollisesta tulipalosta, kuin siitä, että käyttöikä jää vajaaksi. Vaikka suojat toimisivat, niin vahvistimen käyminen jatkuvasti kuumana vaikka kolme astetta alle suojan laukeamisen tuskin on kovin terveellistä pidemmän päälle. Muistan erään tietokoneen, joka otti ja hajosi ukkosella. Tornin purkanut kaveri totesi emolevyn ehjäksi, mutta että sekin oli menossa, koska jotkin osat olivat kuumentuneet ja pullistuneet. En ole datahanska, joten en muista tarkemmin. Ko. torni oli kuitenkin riittävästi tuuletettu ainakin siltä kantilta, ettei kone koskaan varoittanut ylikuumenemisesta.

    Oma 863 oli taannoin manuaaliin nähden liian pienessä tilassa, sivuilla oli muutamia senttejä ja päällä ehkä 20cm tilaa. Avohylly. Eräs päivä 2008 se ei lähtenyt päälle, kolmen kuukauden (kesäkuumalla) käytön jälkeen. Tai lähti, mutta sammutti saman tien. Huollon ilmoitus oli, että se oli "kärähtänyt" ja koko pääte oli entinen. Uusi tuli takuuseen, koska rikkoutumisen syytä ei voitu selittää, mutta tämän jälkeen se pääsi monta pykälää paremman ilmanvaihdon huomaan.
     
  4. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pohdiskeluni uusien jammujen tuulettimista oli vain netistä lukemaani perustuvaa (joka puolestaan usein perustuu muiden kirjoittajien oletuksiin ja arvailuihin jne.), en siis ole sisälle kurkannut. Netistä kun paria kuvaa tutkailin, ei sisällä kyllä tuulettimia näkynyt. Tosin kovin hyviä kuvia en löytänyt.
    Itselläni on yhä edelleen wanha Onkyo 703, jonka ainokaisen jäähdytysrivaston edessä oleva tuuletin lähtee käyntiin vasta oikein todella reippaasti luukutettaessa. Silloin laitteen lämpötila on omasta mielestäni jo "suorastaan huolestuttavan kuuma". Mitä sitten asteina lieneekään. :p

    Kyllähän sellaisia AV-vahvistimia on kait aina ollut, joissa jäähdytys on täysin passiivinen. Yamahan Aventage-mallistossa, eli käytännössä kait RX-V3067 / RX-A3000:sta lähtien, vaikuttaisi olevan muuntaja keskellä ja sen molemmin puolin jäähdytysrivasto. Tuulettimille ei juurikaan tilaa vaikuttaisi jäävän, joten jos sellaista ei pohjassa tai kannessa näy, niin sitten saattaa hyvinkin olla täysin passiivinen jäähdytys.
    Aiemmissa jammuissa - esim. RX-V3900 - oli aina/usein muuntaja kotelon reunassa + yksi jäähdytysrivasto, joskin suurempi. Em. RX-V2600:ssa taas on aivan erilainen toteutus, jossa ilmeisesti on kaksi jäähdytysripaa vastatusten. Ja tuuletinkin siellä jossain, vaikkei sellaista kuvissa näykään. Eli monenlaisia ratkaisuja on vuosien varrella ollut, tiukasti samassa jäähdytysratkaisussa pysymisen sijaan.

    Kaikissa Yamahan RX-V/A* malleissa on kait kuitenkin aina ollut päätteinä AB-luokan transistorivahvistimet. Joissa tehon, virtalähteen yms. lisäksi sitäkin voidaan muuttaa, että miten pitkälle laite toimii A-luokassa. Jos toimii kovin pitkälle, on tyhjäkäyntikulutuskin vastaavasti suuri. Joissain AV-vahvistimissa kait lähennellään paria sataa wattia, joissain tyhjäkäyntikulutus on muutamia kymmeniä watteja. Vaikka mitatuissa antotehoissa ei eroja olisikaan. Mutta viimeistään luukutettaessa ne kaikki kuitenkin tuottavat varsin reippaasti lämpöä, antotehoonsa suhteutettuna.

    D-luokan vahvistimissa hyötysuhde on parempi, mutta vastapainoksi on sitten omat haasteensa. Ainakin Pioneereissa (SC-LX*) jopa ylikin 10 dB kilpailijoita heikompi häiriöetäisyys, Hifimaailma 1/2012:n perusteella. Toki myös emolevyn, prosessorin yms. tekniikka vaikuttaa, eli modernimpi ja pienemmillä jännitteillä toimiva elektroniikka kuluttaa yleensä vähemmän. Kuvaprosessorit kenties joskus poikkeuksena.
     
    Viimeksi muokattu: 25.02.2012
  5. zamutta

    zamutta Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2007
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei osaako joku täällä sanoa tuosta RX-V2067 vahvarin skaalainpiiristä.. Lähinnä, että onko se niin hyvä kuin jostain mainosjutuista voisi päätellä? Lähinnä ajattelin digiboksista siirtyvää SD-kuvaa, että kannattaako antaa tuon vahvistimen hoitaa se skaalaus 1080P vai antaa suoraan mennä läpi TV:n hoidettavaksi. Ja kyseessä siis Sampan 8005 sarjan töllö. Jos joku asiasta enemmän tietävä voisi valaista. Tottakai voin vertailla, mut ei se niin helppoa ole..
     
  6. Johan Dark

    Johan Dark Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2011
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on myös rx v667 ja olisi tarkoitus päivittää vahvistin laadukkaampaan. Etenkin musiikkikäytössä olen huomannut, että 667 on aika köykäinen. Oletko ollut tyytyväinen ja oliko ero niin suuri, että päivitys oli kannattava?
     
  7. sulonti

    sulonti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällainen ihme täällä yamaha rx-v1067 ja toimii kuin junan vessa ja..kytketty näin
    Ps3 kytketty hdmi:llä vahvariin ja siitä hdmi:llä toosaan, toimii ja näkyy/kuuluu oikein.
    Tv ääni tulee optisella suoraan vahvistimeen ja toimii sekin.
    kuva ja ääni siis pelaa ihan ok noista .
    Nyt tulee se probleem : Hankin TV viihde kortin ja teräväpiirtokanavia 1 3 ja 4 näkyy teräväpiirtona..ok kun vahvistin ei ole päällä niin teräväpiirtokuva näkyy ja toimii mutta kun laitan vahvistimen päälle kuva häviää ja ruutuun ilmoitus että heikko signaali tarkista antennikaapeli....

    Tähän jos joku viisaampi asaisi vastata että mitä nyt kuuluisi tehdä...
     
  8. petrive

    petrive Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2005
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    6
    Nykyvahvari, kun se menee päälle saattaa samalla valita jonkin sisääntulon jolloin TV ei näy esim ps3:n sisäänmeno

    Lisäksi vahvarissa voi olla video inputeissa valittuna väärä lähde. Yleensä noissa on kuvalle ja äänelle valittavissa mitä kautta ne tulevat

    Lisäksi telkkarikin voi haistella HDMI tuloja ja vaihtaa sen automaattisesti johonkin muuhun kuin TV:kuva, kun vahvistin laitetaan päälle, esim HDMI1.ksi.
     
  9. sulonti

    sulonti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.03.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    siis kun ääni kulkee vahvistimen läpi ihan normaalisti kun on käytössä muut kanavat kuin nämä teräväpiirtokanavat..
    Siis tv-optinen kaapeli -vahvistin toimii ja kuuluu.
    mut sama yhdistelmä käytössä edelleen valitaan vain teräväpiirtokanava käyttöön -menee kuvakin pois telkusta ja teksti
    tarkista antennikaapeli
    ihan kuin vahvistin nielaisisi kuvan ja äänen....miten ihm..
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2012
  10. Äänimies

    Äänimies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.03.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olettaen että,kaikki on muutoin kunnossa niin voisiko ongelma olla maalenkki?
    Kokeile ensin irroittaa kaikki muut kuin tv:n inputti vahvistimesta,muuttuuko?
    Tv:n kuvalla tarkoittanet tv:n oman virittimen näyttämää kuvaa?Et digiboksin?
    Onko muita antennikytkentöjä?
    Jos on ja tuo ensimmäinen ehdotus auttoi niin galvaaninen erotin antennikaapeliin.



     
  11. jermeri

    jermeri Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko edelleen niin että 1067 mallissa ei saa eri äänilähdettä päälle kun on TV/digiboxi tulo HDMI-kautta?
    Eli olis kiva kuunnella musaa samalla kun TV on äänettömänä taustalla.
     
  12. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jos audio sourcena on audio1, audio2 tai multichannnel niin onnistuu. Manuaalin sivu 41.
     
  13. jermeri

    jermeri Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2008
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    ei oikein tosta sivusta 41 ollu apua, mut ongelma ratkesi kuitenkin.

    Scene napien alle tein kaksi eri profiilia, molemmissa AV4 kuva lähteenä (digiboxi) ja sitten Airportin optinen kiinni AV4 optiseen tuloon.

    1 Scenessä on nyt siis HDMI 4 tulo kuva+ääni (digiboxi)
    2 Scenessä HDMI 4 kuva + AV4 optinen ääni, äänitulon saa valittua option napin alta ja sieltä audio select ->coax/opt
     
  14. PeteK

    PeteK Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2003
    Viestejä:
    362
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulla on 2067 ollut nyt reilun vuoden jollain 3cm tuuletustilalla yläpuolella. Edestä ja takaa kyllä hylly on avoin. Samassa hyllyssä oli vanha Pioneer VSA-E07 kuutisen vuotta ongelmitta. Korkeudeltaan pioneer on muutaman millin sisällä jammun kanssa. Pioneerissä oli tuuletin, joka ei kyllä koskaan mielestäni käynnistynyt.

    Enkä ole huomannut mitään hillitöntä lämpeämistä jammun kanssa. Täytynee vähän tarkkailla tilannetta kuitenkin.
     
  15. Spin

    Spin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näyttää netanttila poistavan titaanin värisiä 1067 varastosta. Onkohan tuo 699e tarjous mitenkään loistava, kun tuohon hintaan on saanut jo toista vuotta sitten? Ei taida monesta paikkaa enää edes saada näitä. En ainakaan surffaillessa törmännyt muihin paikkoihin. Hyvät ominaisuudethan laitteessa on tämänkin päivän tarpeet huomioiden :).
     
    Viimeksi muokattu: 07.08.2012
  16. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Entä RX-A810 549€ https://www.konebox.fi/yamaha-aventage-rx-a810-av-viritinvahvistin-7.2-kanavaa-titaani/118492/dp, tuo on vm2011, rx-v1067 on vuodelta 2010.

    valmistajan sivu http://europe.yamaha.com/en/product...tage/rx-a810_g/?mode=model#tab=product_lineup

    RX-A1010 ehkä vastaa paremmin tuota rx-v1067, mutta hintaa on jo 795€ eikä niissä hirveästi taida mitään erojakaan olla.
     
    Viimeksi muokattu: 07.08.2012
  17. Spin

    Spin Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei paha tuo RX-A810. Ja senpuoleen RX-A1010:kaan ei ole kuin saturaisen kalliimpi. Mutta onko noissa nyt jotain niin paljon eroa ominaisuuksiensa puolesta? Vuosimallia nyt niin en tuijottele. Entinenkin vahvistin on yli 10v vanha. En vaihtaisi vieläkään, mutta hdmi:t ainakin haluan saada mukaan kuvioihin :). Ja oishan se ihan mukava käytellä iLuuria kaukosäätimenä ja kuunnella toisinaan vaikka nettiradioita.
     
  18. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Mitä nyt vähän vertailin rx-v1067 ja rx-a1010 niin sillä lisäsatasella (699€-> 795€) ei taida saada juurikaan mitään uutta tai kovin mullistavaa. Ne näyttivät olevan aika samanlaisia. Päällisin puolinhan ne on lähes identtiset esim. liitännöiltään.
     
  19. srout

    srout Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    565
    Saadut tykkäykset:
    11
    Aika samanlaisia lienevät, mitä nyt muutama watti lisää. Mutta onko 1067:ssä nuo HDMI-out molemmat koko ajan päällä (simultaneous)? 1010:ssä voi valita jommankumman tai molemmat.
     
  20. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    Myös 1067:ssä voi valita.