Rautataivas (Iron Sky)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Samppa, 09.05.2006.

  1. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyvä leffa. Ensimmäinen Suomalalainen elokuva joka kestää vertailun ulkomaalaisten tuotantojen kanssa. Vähän turhan nopeasti tosiaan edettiin mutta pitää tunnustaa että Iron Sky on ensimmäinen elokuva vuosiin jonka aikana perse ei puutunut elokuvateatterissa.

    4/5
     
  2. rauer

    rauer Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.04.2001
    Viestejä:
    904
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä kuinka tuohon suhtautuisi ilman kaikkea taustatietoa. Luultavasti pitäisi ihan kivana, vähän kömpelönä kertakäyttöfilminä. Kyllähän se amatööritausta ja budjetti jollakin lailla paistavat läpi. Mutta kun ajattelee mistä jannut ovat lähteneet liikkeelle, vääntäneet sydänverellään (ja mikroskooppisessa määrin minunkin rahoillani) tätä elokuvaa, niin ei voi kuin hurrata ja tehdä aaltoja. Hyvä siitä tuli!
     
  3. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Ihan hyvä tämä oli. Kyllähän tästä sellainen klassisen B-luokan aistii jo teatterin ovella, mutta tässä se toimii hyvin edukseen. Läpät itse elokuvassa oli hyviä, mutta ei auennut ihan jokaiselle katsojalle. Mikä ei nyt ihan yllätys ollut, kun katsojat vaihteli siitä 12 ikävuodesta ->. Tosin ei ne auennut kaikille aikuisillekkaan. Ehkä tästä kuitenki jäi uupumaan jotain vielä, mikä olisi saannut elokuvan tuntumaan hieman vetävämmälle.

    *** / *****
     
  4. kulju

    kulju Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2005
    Viestejä:
    862
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö yhtään ahdistanut elokuvan fiktiivinen ja paikoin epärealistinen ote ja pelottanut miten se tulee vaikuttamaan ihmisten todellisuuskuvaan?
     
  5. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan paska kotimainen leffa kun ei ollut Leppilampea, Tolaa eikä edes Hirvikieltä... eikä ollu edes Kupolin ohjaama :OI
     
  6. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Sinänsä hyvin tehty budjettiin näen ja siihen, että takana ovat suomalaiset suharit...siis elokuvataiteen tekijät. Kuitenkin alun jälkeen jotenkin meno vain hyytyi ja hyytyi.

    Enää ei tunnu edes miltään, että jokin proggis on suomalaisten tekemää - sehän on ihan normaalia, että suomalaiset hilluu muolimankartalla! Välillä näkyi melkoista palikkaa taustoissa ja muutenkin efektit olivat ala-arvoisia, mutta...oli tässä muutama hyvä vitsikin. Silti jäi harrastelijamainen kuva filkasta. Tuntui, että moni kohtaus olisi voitu tehdä vielä paremmin ja suuremmin. Plaah, aika paska tämä oli, vaikka kuinka yrittää nähdä tämän sinivalkoisten lasien läpi. Toivottavasti jatko-osat ovat parempia. Ehkä olisi pitänyt pari kaljaa juoda alle, niin olisi ollut sopivat vastaanottavassa ja hilpeässä olotilassa.
     
  7. Resurssi

    Resurssi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2004
    Viestejä:
    665
    Saadut tykkäykset:
    0
    IMDB:ssä tähdet nyt 7.9 (vajaalla 3000 äänellä, että kyllähän tuo arvosana vielä varmaan putoaa), että kyllä tämä näyttää hyvin uppoavan niin suomalaisiin kuin ulkomaisiinkin katsojiin. Mitä olen myös lukenut tavis-kommentteja netistä, niin paljon ovat ihmiset tykänneet leffasta, oli kriitikot mitä mieltä tahansa, ja kyllä kriitikoissakin (ainakin suomessa) on eniten sitä 3 tähteä, joten ei se huono tähtimäärä ole, ja tosi harva suomalainen arvioija on antanut alle 3 tähteä, pari vitostakin on annettu ja nelosiakin. Itse en ole vielä leffaa nähnyt, mutta tarkotus olisi mennä katsomaan lähiviikkoina.
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2012
  8. Loobus

    Loobus Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teatterista poistuttani olin tyytyväinen näkemääni ja arvioin tämän 3 tähden leffaksi, mutta luulen että mahdollisuudet arvosanan kohoamiseen voisi olla hyvä toisella katselulla.
    Touché. :)
     
  9. Larry

    Larry Guest Guest

    Liittynyt:
    02.10.2003
    Viestejä:
    221
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täysin samaa mieltä. Vitun paskaa kotimaista tuotantoa. Ei yhtäkään ryyppäys tai nakuilukohtausta. Ja eikä edes yhtäkään kohtaa jossa näkyisi miehen etuvarustus. Mitä helvetin kotimaista elokuvaa tämä nyt on.
     
  10. Waiskiys

    Waiskiys Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta! Eikä Mikko Koukea kännissä ja alasti!!! Minä pidin, ja mietin, että minne helvetissä Hollywoodissa ne hillot hukataan...

    Waiskiys
     
  11. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    No nyt on juuri katsottu tämäkin ja vaikka olisin halunnut pitää siitä, niin toisin kävi :(

    Valitettavasti minusta ainakin nuo aikaisemmin lukemani arviot leffasta pitävät hyvin paikkansa. Juoni vain on huonolla tapaa surkea. Minulla ainakin nousi melkein jatkuvasti mieleen kysymys, että miksi tässä pitää ylipäätään olla nämäkin kohtaukset ja mikä pointti tuossakin oli. Moni juonen käänteistä vain vaikuttaa yksinkertaisesti turhalta täytteeltä, joka ei oikeastaan palvele sitä itse kokonaisuutta, vaan tuo ehkä korkeintaan lisää minuutteja itse leffaan. Leffaan on vain kirjoitettu ihan liikaa kaikkea paskaa jos sen suoraan sanoo. Varsinkin lopussa se avaruustaistelu on muutamaa onnistunutta vitsiä lukkunottamatta lähinnä haukotuksen arvoinen. Elokuvan alkupuoli on ehkä sitä parempaa tavaraa, mutta sitten homma leviää tuhannen pillun päreiksi kun natsien avaruusmopo.

    Jos itse vitseistä puhutaan, niin ne olivat aika velttoja muutamaa ihan oikeasti hauskaa juttua lukuunottamatta. Joissain jutuissa on oivallettu, mutta yleensä jutut ovat aika tympeitä. Ehkäpä Palin-vitsit ovat vanhentuneet, mutta sen lisäksi ne olivat lähinnä ärsyttäviä ja oikeastaan koko hahmo oli varsin turha ja tympeä lisä koko elokuvaan. Oikeastaan se koko episodi, jossa käytiin maassa oli turhaa ajan haaskausta ainakin tuolla tapaa kirjoitettuna. Myös se joku sadomasomikäliestailisti on ehkä seksikkyydestään huolimatta lähinnä äärimmäisen ärsyttävä hahmo ja vitsinä hän ei jaksa minusta naurattaa kovin paljoa.

    Pääosan esittäjät ovat ihan ok tasoa ja ainakin "neekeriukko" sekä Renate ovat tavallaan onnistuneita hahmoja. Molemmat vetävät ihan hyvin ja oikeastaan kumpikaan ei onnistu kauheasti ärsyttämään, vaikka vähän tästä Kirbyn hahmosta onkin yritetty tehdä sellaista perus suulasta mustaa hemmoa, joita nyt näkyy joka hollywood leffassa. Harmi, että minusta heille ei ole vain oikein keksitty mitään kauhean järkevää tekemistä koko leffassa. Pahis Adler on myös ihan onnistunut ja hänellä jopa riittää puuhaa leffassa, mutta Udo Kier on minusta jopa pettymys ja jotenkin vaisu.

    Visuaalisesti leffan on ihan ok ja siinä sen ei tarvitse häpeillä monien muiden rinnalla. Paikoitellen tietokoneella luotuja taustoja vasten kuvatut kohtaukset erottaa aika hyvin, mutta ei se nyt kauheasti häiritse ja varsinkin natsien avaruusalukset ovat hienoja. Onkin ehkä tavallaan sääli, että niitä itse avaruusnatseilla on jopa aika vähän toimintaa leffassa sitä pääpahista lukuunottamatta.

    Avaruusnatsit ovat vain kaikessa pöhköydessään niin hauska ja cool idea, että itse ainakin petyin kovasti siihen mitä sitten lopulta näin itse teatterissa tarjoiltavan. Olisivatko nuo lukuisat leffan parissa hierotut vuodet vaatineet veronsa vai mitä. Käsis tässä nimittäin mättä minusta vaan aika pahasti ja jää kyllä nyt BD:t ostamatta.


    2-/5


    PS.
    Aaaa...nyt tajusin, miksi se yksi kohtaus oli jotenkin tutun oloinen. En muistanut tuota yhteyttä Perikatoon. No ihan perseellen se valitettavasti meni tässä tapauksessa.
     
    Viimeksi muokattu: 10.04.2012
  12. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Itsekin mietin kohtausta katsoessani, että miten se aukeaa niille, jotka eivät tunne kyseistä internet-memeä. Aika iso riski laittaa tuollainen kohtaus, kun vaarana on, ettei suurin osa yleisöstä ole noita sketsejä nähnyt (tai on väsynyt niihin jo niin kauan sitten, ettei enää jaksa niitä ylipäätään).
     
  13. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Noh, leffaa on sen verran hypetetty, että tuo lienee tässä vaiheessa vielä varsin fanipoikahenkinen arvosana. Olihan Dark Knightkin jossain vaiheessa IMDB:n ykkössijalla. Kai se voi yli seiskan päälle jäädä kuitenkin. Riippuu siitä, että käykö sitä katsomassa muut kuin fanipojat. ;)

    Mutta joo, leffasta: Kävin eilen itse katsomassa. Mulle jäi positiivinen fiilis, vaikka leffassa oli paljon heikkouksia. Juoni oli aika kökkö ja jenkkiantipatiat menivät loppua kohden överiksi. Amatöörimäisyys kyllä näkyi monessa kohdassa, kuten musiikissa.

    Loppukohtauksen ydinsota oli mulle shokki. Jos tuon oli tarkoitus olla "hauska" loppuhuipennus, niin meni kyllä ihan täysin pieleen. Tuollaista äänetöntä pommitusta olen nähnyt lähinnä elokuvissa, joissa äänetöntä tuhoa käytetään dramaattisena tehokeinona, ja mulle tuli kyllä hetkeksi hyvin surullinen fiilis siitä. Kesti hetken aikaa ravistaa se fiilis pois.

    Kokonaisuutena kolme tähteä.
     
  14. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kyllä Suomalainen huumori pesee Hollywood tehotuotannon 100-0. Ei Iron Sky mikään hiottu timantti kuitenkaan ollut, huomas että elokuva alkoi vähän hyytymään useissa kohdissa. Olisin kyllä toivonut, että elokuvaan olisi käytetty vaikka puoli vuotta lisää aikaa viimeistelyyn. En kyllä ihan allekirjoittais tuota imdb:n 8 pinnaa..
     
  15. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onpas kyllä tullut ristiriitaisia kommentteja kaiken kaikkiaan, niin täällä kuin muualla. Ajattelin mennä katsomaan mutta en nyt tiedä, Battleshipin trailerinkin jälkeen voisi ehkä vaihtaa siihenkin ja onhan noita muitakin tulossa. Ei kai oikein kukaan tästä pysty vakuuttamaan että leffakäynnin arvoinen. Imdb-pisteet on hyvät mutta 3000 tosiaan aivan liian vähän.. Toisaalta tämä lieneisi nimenomaan katsottava visuaaliselta anniltaan. Kylläpäs on vaikea tapaus päättää. :confused:
     
  16. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse päätin odotella ihan rauhassa dvd/bluray julkaisua. Wreckin teekkari huumorista ei olla näkemän tai kuuleman perusteella edistytty yhtään, eikä ainakaan omaan silmään nuo tehosteet näytä yhtään sen erikoisemmalta kuin mitä muutkin aloittelevat tekijät puuhaavat ympäri maailmaa. Mutta vähän samoin kuin aikanaan Lordin kanssa niin eihän nyt "omia poikia" voi haukkua tai sanoa ristiriitaista sanaa, niin nyt kaikkialta tulvii noita "olihan se hyvä, suomalaiseksi" kommentteja. Jopa arvostelut ovat olleet hupaisan varovaisia, ettei vaan tulisi vihaisia fanipoikia raivoamaan kun leffa ei saa hyviä arvosanoja (näistä esimerkkejä vaikka ulkomaisten arvostelijoiden saama palaute, kun Berliinistä tulivat ekat tekstit).
     
  17. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Näytäpä esimerkkejä näistä aloittelevista tekijöistä jotka tekee tämän tason jälkeä. Ei kyse ole ihan mistään Adoben After Effectsistä. Omasta mielestä nämä avaruuslentelyt kelpaa vertailua hyvin esim. uusien Star Warsien kanssa mihin on käytetty rahaa aivan järkyttävästi.
     
  18. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Alukset ja muut vastaavat näyttivät hyviltä, mutta räjähdykset ja palamiset olivat paikoitellen vähän kökköjä.
     
  19. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tarvitse esim. Monstersia tai Moonia kauemmas mennä niin tehosteet ovat jo upeita. Eikä nyt ole pelkästään kyse avaruuslentelystä (vaikkakin jo tuosta ekasta neljästä minuutista katsottuna ainakin astronauttien liikkeet ovat aika tahattoman hupaisaa katsottavaa), vaan kokonaisuudesta. Iron Sky:ssa tuosta näkyy, että osa menosta on loppuun asti hiottua, osa taas ei.

    Puhe Hollywoodin "voittamisesta" jota tässä maassa harrastetaan hyvinkin innokkaasti on lapsellista,. Ihmiset tuppaavat unohtamaan, että kyllä ne kustannukset tippuvat ja pysyvät pieninä kun saadaan harrastelijavoimin ja ilmaiseksi kaikkea monien vuosien aikana. Tärkeintähän niissä parhaimmissakin Hollywood tuotoksissa on se tarinankerronta, johon ainakin kaiken näkemän perusteella Star Wreck/Iron Sky väellä on vielä matkaa, varsinkin kun Rare Exports teki jo Hollywoodmaista menoa erinomaisesti paljon snadimmalla budjetilla ilman tökeröitä Palin vitsejä tai internet memejen änkemistä leffaan.

    SILTI, ei ole halua morkata kun tässä maassa viimein tehdään jotain muutakin kuin Selin/Mäkelä koneiston paskaa, jota ei kehtaa näyttää mihinkään eteenpäin. Mutta toivoisi aina, että väki pitäisi perspektiivistä kiinni, ettei käy kuten Tampereen paikallislehdelle, jonka uskottavuus lensi ikkunasta ulos hehkutuksen mukana.
     
    Viimeksi muokattu: 09.04.2012
  20. ErkkiPertti

    ErkkiPertti Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2012
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö ne astronautit ollu ihan oikeita ihmisiä niissä puvuissaan vai oliko ne muka tietokoneella luotu?