Topform HD TF420 HD

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana 1080pT2, 02.11.2011.

  1. meridian

    meridian Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.02.2012
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tervehdys vaan kaikille!!

    Mulla olisi boksi Topform Tf5220.
    Ongelmana etten saa kanavalistassa kanavien paikkaa siirrettyä. Eli jos haluaisin vaikka vaihtaa subin ja jimin paikkoja, en saa niitä siirrettyä.
    Käyttöohjeen mukaan siirto on mahdollista, mutta tarkemmat ohjeet uupuvat. Tuumin josko kaikissa Topformeissa olisi sama logiikka ja joku osaisi neuvoa kuinka tämä toteutetaan.

    Kiitän mahdollisesta avusta.
     
  2. wipe2000

    wipe2000 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2002
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
    > Ongelmana etten saa kanavalistassa kanavien paikkaa siirrettyä.

    Tee suosikkilista (FAV), jossa järjestelykin onnistuu, ja valitse se sitten aktiiviseksi, jolloin kanavat vaihtuvat jatkossa ainakin CH +/- näppäimillä tekemässäsi järjestyksessä, samoin EPG tottelee FAV-listaa.
     
    Viimeksi muokattu: 08.03.2012
  3. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hankinpa minäkin Topform/HDThunder 5221 boksin ja muuten toimii OK, mitä nyt joskus info-näppäimen kautta kanavatieto vain vilahtaa ruudussa, MUTTA se suuri ongelma:

    - boksi ei tunnista Elisan KaapeliTVn kanavakorttia. Kortti on toimiva, koska vanhempi Topfield PVR5100 SD-boksi näyttää kaikki SD-maksukanavat (jotka olen tilannut) aivan oikein.
    - linkityksen kävin teettämässä boksi kainalossa Elisan myymälässä ja katsoin vierestä, että koodit menisivät oikein. Vapaat HD-kanavat, kuten NelonenHD ja YleHD, näkyvät oikein. Ja tänä viikonloppuna on Viasatin kanavat, myös HD, vapaasti katsottavissa ja näkyvät oikein hyvin.
    - asetusmenussa kanavien tilaustietoja katsottaessa tulee vain ilmoitus: laitteessa ei ole korttia tai sitten joskus "väärä korttityyppi"
    - maksukanavaa katsottaessa näkyy purppuralla teksti: palvelu ei ole käytössä/lukittu

    Joko linkitys ei ole tehty oikein tai sitten boksin kortinlukija on jo heti lähdössä sökö. Tein kaikki mahdolliset ohjeiden mukaiset resetit ja tehdasasetusten palautukset sekä ennen ja jälkeen firmispäivityksen (v2.55-> 2.60). Tuo ei tosin huomattavasti tuonut mitään muuta uutta kuin HDThunder alkuscreenin. Elisalta väittivät, että korttilinkitys on parin tunnin sisällä toimiva. Jätin maksukanavan auki koko yöksi, mutta ei auttanut.

    Yhden HD-leffan katsoin illalla Viasatilta ja kuvanlaatu/äänenlaatu oli hyvä; ei BluRay tasoa tietenkään, kun on 1080i/50Hz. Tuo info napin kanavatieto vilkutus poistuu kun ottaa kanavakortin pois laitteesta.

    Kellään vastaavanlaista korttiongelmaa?

    EDIT. Vastaanpa itselleni (ja muille kiinnostuneille): Syy oli Elisan Kaapelikortti, joka oli 7v vanha. Vaikka Elisalta ensin väittivät ettei korttia tarvitse vaihtaa niin vaihdoin sen kuitenkin uudempaan ja lähti heti pelittämään.
     
    Viimeksi muokattu: 10.03.2012
  4. hoogenband

    hoogenband Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2009
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
    kävin hakee taas boxi gigantista ku oli joku kokeiltu terane 5221 350 euroo. käyttö on ollu kyllä iha sujuvaa ja nauhotukset onnannu kaikki. yks ihmetyksen aihe on kyllä ku viasatin sportti vaatii koko ajan kortin käyttöä ulkona ja takas, muut maksukanavat kyllä näkyy ongelmitta :confused: kake taas on käyttökelvoton omaan mieleen ja sillä pitäis topformi mukaan vielä käyttää muitakin vehkeitä, heko heko. teksti teeveessä ois kans toivomista ku ei ees samalla kanavalla muista missä viimeks oltiin. tallennusten muokkauksen puute on kans iso miinus. ei vaan voi ymmärtää miten 9vuotta vanhassa topparissa nää kaikki oli paremmin. mut normikäytössä tuntuu pelaavan ja kai tää hyllyyn jää ku ei tunnu olevan tulossa mitään toimivaa vehjettä markkinoille.
     
  5. Päde

    Päde Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni samaisia kokemuksia, Gigantista mukaan tarttui 5220 500:lla kovolla ja käyttökokemukset ensialkuun hyvinkin kielteiset kun on tottunut Procasteria käskyttämään ja tietysti tulee siihen verrattua tämänkin käyttöä. Mukana olleella käyttisversiolla 2.5 laite jumitteli todella ahkerasti, jopa kesken kanavien selailun tai sitten oli yöllä itsekseen käynnistynyt ja jumitilassa niin että vain takakannen virtakytkin auttoi. Yritin myös useaan otteeseen päivittää laitetta kahdella eri tikulla mutta ei vain suostunut ottamaan päivitysfilettä vastaan ohjeiden tarkasta noudatuksesta huolimatta kunnes tein seuraavat liikut:
    - tikulle Full Format ja muodoksi FAT
    - kansion nimeksi OPT (isoilla kirjaimilla ohjeesta välittämättä) ja file sinne
    Noilla toimilla tepsi heti kerrasta, en osaa sanoa mikä oikeasti esti aiemmat päivitykset mutta nyt boksi tuntuu pelaavan erittäinkin vakaasti, yhtään jumia ei ole sattunut viikon aikana vaikka välillä on varsin raskastakin käyttöä ollut. Toivelistalla olisi tosiaan noiden tallenteiden muokkaus kun lasten ohjelmista olisi kiva saada ylimääräinen sälä editoitua pois ja toisena fiitserinä että boxi sammuisi ajastuksen aikana painettaessa virtanäppäintä heti ajastuksen päätyttyä jos laitteen jättää siihen sammutuksen varmistuskyselytilaan.
    Tästä kävimme mailinvaihtoa mallin edustajan kanssa ja kuulemma heidän toisen merkkinsä Kaonin kanssa tuota sammutusta "säädettiin", puolet halusi että sammuu ja puolet ei. Kun tuota muutettiin niin se "toinen puoli" aloitti soittamisen jolloin päädyttiin että se voidaan editoida per tallennus, no ei sekään miellyttänyt kaikkia.
    Jotain tämän suuntaista on kaavailtu tämänkin merkin kanssa, tuskin kuitenkaan tulee miellyttämään kaikkia. Tällä hetkellä ainoa tapa kummallekkin ryhmälle on käyttää uniajastinta tai jättää käyttämättä.


    Nyt kun boxi on saatu vakaaksi voisi jopa harkita katselukortin hankkimista jotta näkisi muutakin kuin Ylen HD-kanavia..ja taidan pitää tämän boxin Gigantin palautusajan umpeuduttuakin toisin kuin Wbox HD2:n jonka kärräsin takaisin 3 päivän jälkeen, sen käyttö oli todella tuskaa!
     
  6. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt viikonlopun yli 5221 mallia käyttäneenä tuon kaapelioperaattorikortin ongelman ratkettua muutamia huomioita:
    - kuvanlaatu parempi kuin vanhalla Topfieldillani ihan 29" kuvaputkitelkkaristakin katsottuna (sekä SD että HD). Projektorilla 1080i (HD kanavilta) hyvänlaatuista, mitään häröjä ei 8m HDMI-kaapeli ole aiheuttanut vaikkei olekaan uusimpien HDMI-standardien mukainen (mikä lie halpa kaapeli). Projektorina Panasonic PT-AE3000.
    - menutekstit ovat suuri parannus aiempaan Topfield-boksiin. Välillä tekstifontti turhankin pientä jopa 100" taululla kun valitsee päivittäisen ohjelmalistauksen
    - kontrastia ja valoisuutta sai asetella hieman jottei tarvinnut heti projektorin asetuksia lähteä muuttelemaan (kalibroinnin kun jaksais tehdä taas kolorimetrilla)
    - asetetut tallennukset eivät näy aina ohjelmalistauksessa (Guide) (ja miksi vihreä väri kun tallennus yleensä aina punaisella). Jos menee tallennusasetus päällekkäin voisi ilmoittaa mikä kanava menee päällekkäin.
    - tehtyjen tallennusten lista turhan monen napin takana.
    - tallennusten kelaus voisi olla %-määräinenkin; nyt hyppii joko n. 3min välein (>|, <| -napeilla tai sitten max. 16x kelauksella)
    - lisäajan antaminen voisi olla tallennuskohtainen asetusta tehtäessä (kuten Topparissa), nyt vain perustallennusasetuksissa valittavissa kiinteä lisäaika ennen/jälkeen tai molemmat.
    - päivitys toimi kerrasta, ei ongelmia mitä mainitteu edellisessä postauksessa
    - ei ole todellakaan jumitellut
    - kahden kanavan tallennus toimi Ok, ja kanavalista näytti hienosti mitkä kanavat katseltavissa molempien tallennusten aikana (ei-mahdolliset eivät valittavissa ja kanavateksti harmaalla)
    - kaukon nappien ryhmittelyn logiikka pistää välillä ihmettelemään mm. exit -nappia turhan vaikea löytää pimeässä, samoin kuin kelausnappeja.
    - salattukanava merkinnät eivät täsmää aina mm. on merkitty Deutche Welle salatuksi ja näkyy hienosti ilman kaapelikorttia.
    - Ilmeisesti purkaa salaukset tallennettaessa, koska ilmaisviikonlopun aikana tallennettu Viasat HD-kanavan elokuva toistui OK (ainakin vielä eilisiltana näytti näin olevan)
    - tallennusten editointia en kyllä tarvitse, eikä tuota ole koskaan ollut mahdollista minun 5v vanhassa Topparissani.
    - ei ymmärrä kaikilta maksukanavilta kielivalintoja, esim. Showtime-kanavalta tuli lähetys vain suomi/ruotsi -kielisenä kun äänivalinnoissa oli myös englanti Dolby, mutta tuota ei suostunut toistamaan (voihan tietenkin olla myös kanavan moka). Tämä ei siis HD-kanava.
    - Dolbu TrueHD Viasatin HD-kanavalta toistui hienosti
    - kovalevy on hiljainen verrattuna Toppariin; jos oiken kuuntelee kuulee rutinan mutta saa mennä jo alle metrin päähän laitteesta. Topparin kovon rutinan kuulee 5 m päähän.
     
  7. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin, tänä aamuna oli boksi jumittunut yön päällä oltuaan ensimmäisen kerran MTV3 HD-kanavalle. Tallennukset eilisiltana kuitenkin olivat menneet oikein, mutta boksi oli yöksi jäänyt tuolle kanavalle. On/off laitteesta kytkimestä ja pelitti taas. Olisin toivonut noidenkin jääneen Topparin ongelmaksi.

    PS. korjaus aiempaan: %-määräinen tallennusten selaus onnistuu play-nappia toiston aikana painamalla, minkä jälkeen <-/-> kursorinäppäimillä voi kelata tallennusta eteen- ja taaksepäin kuten Topparissani. Tuonkin ominaisuuden löysin sattumalta, kun manuaali on mitä on. Topparissa vastaava tehtiin pikakelausnapeilla.
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2012
  8. Micke Nygård

    Micke Nygård Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2008
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen nähnyt mainoksen tuosta "HDThunder" 5221:stä ja sen perusteella boksi vaikuttaa sisältävän ominaisuuksia joita minä arvostan.
    Mun oma digitaalinen työjuhta Topfield (jossa Plasma, Filer, Automove ja SkipIt TAP-ohjelmat asennettuina) on noin 5 vuotta ahkerasti palvellut minua - mutta joskus se varmaankin menee rikki. Sitä silmälläpitäen valmistaudun uuden hankintaan.

    Nyt kun sinulle on kertynyt kokemusta laitteesta hieman enemmän kysynkin
    1. Ostaisitko uudestaan jos tulisi ajankohtaiseksi
    2. Toimiiko ajastus automaattisesti nimen ja/tai ohjelman sisällön perusteella (vähän niinkuin Plasma on toteutettuna Topparissa) ja voiko sitä rajata päivän/kelloajan mukaan niin että pääsee (automaatti)uusinnoista.
    3. Millä ohjelmakortilla katselet HD-kanavia ja onko niiden tallennuksessa ollut ongelmia?
    4. Onko tallenteille tiedostorakennetta? Voiko tallentaessa itse vaikuttaa mihin tiedostorakenteen haaraan tallenne sijoitetaan?
    5. Voiko katseltaessa sujuvasti hyppiä mainosten yli?
     
  9. Päde

    Päde Guest

    Liittynyt:
    Viestejä:
    0
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt ilmeni kesäaikaan siirtymisen jälkeen uusi ominaisuus. Vaikka kello siirtyi automaattisesti kesäaikaan niinkuin pitikin niin ajastukset alkavat silti tunnin liian aikaisin, jotenkin nyt ei logiikka oikein pelaa miksi se noin tekee. Laitoin ajastusluettelon uusiksi mutta eihän sen noin pitäisi toimia.
    Samoin EPGtä selatessa varsinkin Ylen kanavilla näkyy ohjelmatiedot usein tuplariveinä ja tämä tekee käytöstä kyllä vähän sekavaa. Laite on antenniverkossa.
     
  10. jojala

    jojala Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.04.2001
    Viestejä:
    584
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulle kävi yhden tallennuksen kanssa samoin viime sunnuntai alkuillasta. Onneksi muut tallennukset ovat alkaneet aikataulussa. Tosin varmuuden vuoksi tarkistin kaikki ajastetut tallennukset ja asetin manuaalisesti kellon oikeaan aikaan, olisikohan ollut vaikutusta.

    Pari päivää sitten aamulla kuulin boksista jonkin rusahduksen, aivan kuin kovalevy olisi käynnistynyt ja heti pysähtynyt vaikkei mitään tallenusta/toistoa ollut käynnissä. Boksi tosin oli edellisen yön tallennuksen jäljiltä jäänyt päälle. Illalla sitten avasin PVR hakemiston ja koko hakemisto näytti tyhjää :OI . 150 Gt tallennuksia taivaan tuuliin, ajattelin. No, soft power off ja on kakesta ja ei mitään, kaikki tallennukset kadonneet. Sitten kytkimestä powerit pois ja päälle ja helpotus oli suuri kun kaikki tallennukset olivaat taas kiltisti listattu eikä toistossa ongelmia. Meinasi kylmätä kun True Bloodin uuden kauden 1. jakso HDnä olisi jäänyt näkemättä.
     
  11. jomb

    jomb Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.03.2009
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    ostin tämän hdthunderin prismasta ja mielestäni pitää vähän kovaa ääntä vai onko normaalia että kuuluu noin 7metrin päähän toiseen huoneeseen?
    tuuletin pyörii koko ajan eikä boksin ääni muutu vaikka laittaa tallentamaan.
     
  12. eski65

    eski65 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2006
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä ostaisin. Ajastukset toimineet hyvin . Elisan kaapelikortti. Kohtaan 4 ja 5 ei kokemusta.
     
  13. maumau

    maumau Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelmana ulkoisen kiintolevyn kytkeminen ko. digiboxiin:

    -kiintolevy formatoitu ext2:ksi
    -levy näkyy Windowsin levyhallinnassa oikein, mutta digiboxi ilmoittaa sen olevan FAT32
    -näkyy harmaana valikossa ja ei ole käytettävissä

    Löytyykö apua ongelman ratkaisemiseksi?

    Tarkoituksena siirtää tallenteita jatkokäsittelyä varten ulkoisen kiintolevyn avulla tietokoneelle. Toivottavasti HD-tallenteetkin avautuvat Project-X:ssä.
     
  14. Mitis

    Mitis Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2012
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä ainakin onnistui kun olin formatoinut ext2 niin boksi tunnisti heti kovalevyn. Ei kai auta kun yrittää uudestaan formatoida tai kokeilla toisella kovolla. Toukokuussa on kuulemma tulossa päivitys boksiin missä pitäis onnistua boksilla formatoimaan ulkoisen kovalevyn ja tiedoston siirron olla myös yksinkertaisempaa.
     
  15. maumau

    maumau Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos Mitikselle neuvoista. Kiintolevyn vaihtaminen auttoi. Käyttöohjeet ovat aika ylimalkaiset ja ristiriitaisia ovat saatavilla olevat tiedot ominaisuuksista. Miten siirretään tallenteet PVR-hakemistosta toiseen kansioon, jotta voi siirtää ne ulkoiselle kiintolevylle? Kansion luominen onnistui helposti. Ilmeisesti ei voi vielä tallentaa suoraan ulkoiselle kiintolevylle, mutta toivottavasti ohjelmistopäivitys tuo muutoksen tähän.
     
  16. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Ei auta, ei aukene CI+ -laittessa tehdyt tallenteet missään ohjelmassa, mutta saahan sitä kokeilla, TSDoctor ainakin väittää HD:ta käsittelevänsä...
    Katsos jos kaikki tallenteet salataan laitekohtaisesti, niin eivät välttämättä edes aukea toisella identtisellä laitteella....
    Tämä on sitä nykypäivää, ettei vahingossakaan uudet Salkkarijaksot valu nettiin...

    T: Vesku
     
  17. maumau

    maumau Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    HD-digiboxilla voi kyllä tallentaa muutakin, kun salattuja hd-ohjelmia. Esim. Yle Teeman hyviä ohjelmia. Niiden tallentamisessa ja siirtämisessä ei liene rajoitteita. Lähi tulevaisuudessa YLEHD:ltä tullee lisääntyvissä määrin HD-ohjelmia. Nekin taitavat olla enimmiltä osin vapaasti tallennettavissa ja siirrettävissä
     
  18. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Mutta kun CI+ HD-boksin sertifiointi vaatii sen, että kaikki tallenteet salataan laitekohtaisesti...

    T: Vesku
     
  19. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä vaaditaan nyt taas tarkkuutta termien kanssa. Esimerkiksi tämän otsikon laite ei liity CI+:n millään tavalla, vaan on embedded Conax-laite ja siihen liittyvät ihan eri spesifikaatiot, kuin CI+-laitteisiin. CI+ terminä liittyy vain ja ainoastaan ulkoisen salausmoduulin tarvitseviin laitteisiin. Myöskään CI+-laitteissa ei yleisesti kaikkien tallenteiden salaamista ei vaadita, mutta kun nyt puhutaan siis embedded Conax-laitteesta, niin esim. Humaxin valmistamissa HD-puolen embedded Conax-laitteissa (esim. Wbox 1 ja 5000T) saa ainakin salaamattomat tallenteet siirrettyä USB:n kautta PC:lle katsottavaksi. En ole kokeillut, saako myös salatut SD-tallenteet. Salattuja HD-tallenteita ei käytännössä saa ulos PC:llä katseltavaan muotoon mistään laitteesta.
     
  20. maumau

    maumau Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palataanpa askel taaksepäin. Miten siirretään tallenteet PVR-hakemistosta toiseen kansioon, jotta voi siirtää ne ulkoiselle kiintolevylle? Ilmeisesti PVR-kansiosta ei saa siirettyä tallenteita ulkoiselle kovalevylle. Onko kokemuksia? Salattujen kanavien tallenteita:D ei varmaankaan saa vielä siirrettyä, mutta näyttää vahvasti siltä, että sekin onn mahdollista tulevaisuudessa. Muistatteko DVD-levyjen kopiosuojauksen?