panasonic plasmat 2011

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana vermu, 20.12.2010.

  1. petekki

    petekki Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2004
    Viestejä:
    501
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti kysymys oli maksukanavista (HD)?
     
  2. andyks

    andyks Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2002
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen saapui sitten oma P50GT30Y...

    En oikein tiedä mitä mieltä tuosta TV:stä olen. Pimeässä varsinkin HD-kuva Bluray:ltä on aivan loistavaa ja sen puolesta en haluaisi TV:stä enää luopua, mutta valoisassa... Illallakin vielä 19-20 välillä on ulkona niin valoisaa että TV:stä ei näe yhtään mitään, aurinko ei siis paista suoraan ikkunasta, mutta ulkona oleva valoisuus saa aikaan sen että TV:stä ei käytännössä erota mitään muutakuin peilikuvan ikkunasta (ikkuna sohvan takana). Verhot kun vetää ikkunan eteen voi TV:tä jo katsella, mutta silti välillä häiritsee kun verhoista heijastuvat kuviot "sotkee" TV:n kuvaa. Toki tummilla ja paksummilla verhoilla tuo korjaantuisi, mutta tuntuu hölmöltä katsoa keskellä kirkasta päivää TV:tä täysin pimennetyssä huoneessa.
    Niin ja lisäksi, vaikka nuo ikkunasta tulevat heijastumat unohtaisi, tuntuu että TV:n valovoima ei oikein riitä jos huoneessa on vähänkin valoisaa...

    Olenko vain tottunut LCD-TV:n kirkkaaseen ja harmahtavaan kuvaan, vai mistä johtuu että tuo kuva tuntuu jatkuvasti kovin synkältä? Kaikki TV-ohjelmat vaikuttavat synkemmiltä kuin ennen, ja tuntuu että harmaasävyjä ei kuvasta erotu juuri lainkaan. Yritin kirkkautta ja kontrastiakin säätää Autot2-blurayltä löytyvillä säätökuvilla, mutta en saanut niistä lainkaan esiin niitä neljää laitimmaista valkoista ja mustaa palkkia, vaikka kaikissa asetuksissa mielestäni on "laajennetut värit" tms käytössä...

    Mielestäni tuo kuva ei kyllä Gigantissa TV:tä katsellessa näyttänyt läheskään noin pimeältä? Voiko tuo "pimeys" johtua siitä että TV on vielä ajamatta sisään? (n. 7h takana) vai voisko peräti omassa yksilössä olla jotain vikaa? Tänään Citymarketissakin kun vilkaisin Sampan PS51D555, näytti sen kuva huomattavasti kirkkaamalta, vaikka ko. TV oli esillä suht kirkkaassa myymälässä.
    Toistaiseksi ainakin on kovasti harkinnassa ko. TV:n palauttaminen...
     
    Viimeksi muokattu: 03.04.2012
  3. Magneto

    Magneto Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2010
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heitän nyt yhden mahdollisuuden pimeään kuvaan.. hdmi "mustan taso", yleensä kuvan lähettäjästä ja telkuista löytyy ainakin 2 hdmi mustan tasoa. Sampassa ne on Normal ja Low... jos ei vastaa lähettävän ja vastaanottaman asetukset toisiaan niin voi tulla ylitumma tai hailakka kuva.
     
  4. andyks

    andyks Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2002
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    En oikeastaan huomannut juuri eroa tuossa kuvan tummuudessa HDMI-tulojen (PS3) ja TV:n oman virittimen välillä.

    Asetukset tällähetkellä suurinpiirtein seuraavat

     
  5. ebogga

    ebogga Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä myös yksi Gigantin tarjouksesta ostanut. Varsin tyytyväinen olen ostokseen, tosin paljon tuota ei vielä ole ehtinyt töllöttää. Itselle ensimmäinen plasma kyseessä niin voisitteko antaa apua siinä onko jonkinlainen sisäänajo tälle tarpeellinen? Pitäisikö ajaa jotain sisäänajo dvd:tä tai käyttää vaaleampia säätöjä alkuaikoina? Itsellä nyt thx-säädöt päällä kun näyttävät omaan silmään parhaalta. Ei konsolikäyttöä ainakaan vielä ja tv/leffamatskulla kiinnipalamisen riski lienee olematon?

    Heijastuksista olin itseasiassa yllättynyt positiivisesti. Pelkäsin että lasi heijastaa paljon enemmän mutta omassa sijoituspaikassa en ole vielä kokenut lainkaan häiritseväksi. Selkeästi huomaa että joku heijastuksia estävä pinnoite lasissa on.

    Ääniin olin varsin pettynyt (kyllä, putkitelkkarin jälkeen). Jotenkin tuntuu että kaiuttimista lähtisi kyllä saundia mutta äänikuva on säädetty älyttömän tunkkaiseksi ainakin hiukan matalammilla kuunteluvoimakkuuksilla. Laitoin diskanttia +9 kohtaan ja bassoa +2:een niin kuulokuva vähän parani. Töllö on n. 25 senttiä seinästä, tämä tietysti vaikuttaa saundeihin. Onko kenelläään vinkkejä äänen säätöihin? Toki stereoihin tämä tulee liitetyksi mutta tv-käyttöön saisivat omat kaiuttimet riittää.

    Samaten kiinnostaisi hyväksitodetut asetukset kuvapuolelle jos jollain sellaisia on. Kiitoksia vaan tarjouksesta infonneille! :thumbsup:
     
  6. Jepe

    Jepe Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2003
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo sijoittelu on mille tahansa televisiolle huonoin mahdollinen. Tosin kuulostaa oudolle että vähäkin valo aiheuttaa tunteen että television kuvan kirkkaus on riittämätön.. Itselläni ainakin pystyy katsomaan tuota Panaa niin että ikkunassa ei ole verhoja. Tosin tuo ikkuna ei ole katselupaikan takana vaan sivussa. Takana olevan ikkunan joudun peittämään verhoilla mutta niin jouduin silloinkin kun siinä oli väliaikaisesti Samsungin C755 LCD.

    Tuo sampan PS51D555 voi tuottaa hieman kirkkaamman kuvan. Kääntöpuolena on kuitenkin vieläkin peilaavampi paneeli.
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2012
  7. andyks

    andyks Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2002
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eihän tuossa TV:ssä ole mitään irroitettavaa suojakalvoa toimituksen aikana? Yritin tiirailla mutta en löytänyt ainakaan mitään kulmaa tai muuta mistä saisi mitään irroitettua...

    Ja ehkä tuossa Sampan PS51D555 on vieläkin heijastavampi pinta, mutta kyllä tuo Pansunkin pinta ihan peililtä tuntuu vanhaan Mirai:n LCD-töllöön verrattuna.
    Täytyy yrittää tänään ottaa hiukan kuvia tänne näytille...
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Plasmoissa on käytännössä aina aitoa lasia etulevyt. Kyllähän kirkas lasi aina heijastaa pahemmin kuin himmeän huokoinen mattapintainen muovi vanhassa lcd-ruudussa. Nykyään toki löytyy lcd-ruuduistakin muotoilukikkoina noita koko television reunasta reunaan kattavia lasilevyjä ja kyllähän nekin sitten heijastelevat aivan yhtä lailla, esim Sony HX-sarja.
    Heijastusta voidaan toki lasistakin jossain määrin vähentää erilaisilla pinnoitteilla ja kalvoilla, mutta lasi tulee silti aina heijastamaan jonkin verran.
     
  9. Jepe

    Jepe Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2003
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole mitään suojakalvoa. Ainoastaan kehyksien päällä oli suojamuovit.
     
  10. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älä ikinä käytä Normal -moodia koska siinä on mielestäni aina joku kuvanpilauspiiri käytössä.
    "Brightness +10"? Varmaan tarkoitit jotain tyyliin "Brightness +1" koska muuten on varmaan pielessä?
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2012
  11. andyks

    andyks Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2002
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitin nimenomaan +10. Vasta arvolla +10 erottui tuossa Cars2 Blurayllä olevan harmaasävysäätöruudun kanssa ne kaikki neljä harmaata palkkia jotka piti säätää juuri ja juuri erottumaan...

    Vielä kuvia liitteenä... äkkiseltään peruspokkarilla napattuja, mutta kyllä ne nyt jonkinverran kertoo. Sattui vielä tänään sopivasti aurinkoinen päiväkin. Ei näe TV:stä mitään tänään edes verhot ikkunan eteen vedettynä. Vasta kun laittaa vähän paksumman peiton roikkumaan ikkunalle alkaa kuva erottua...
    Ja huom, jos unohtaa ko. kuvista tuon ikkunan heijastuman ja vertaa kuvan kirkkautta yleiseen huoneen kirkkaustasoon, etenkin "verhotkiinni" kuvassa, näyttää mielestäni telkkarin kuvan aika "pimeältä".

    katso liitettä verhotauki_small.jpg
    katso liitettä verhotkiinni_small.jpg
    katso liitettä pimea_small.jpg

    Täytyykö tässä alkaa muuraamaan seinää umpeen uuden TV:n vuoksi..:)

    Edit: lisätääs vähän kuvia.. Eli etualalla vanha Mirai 42" LCD-FullHD, takana Pansu... Kuvissa Mirain kirkkaimmat kohdat palaa jo hieman puhki, mutta oikeasti näin ei kuitenkaan ole, johtuu vain tuosta halppis ixuksesta.
    katso liitettä miraivspana.jpg
    katso liitettä miraivspana2.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2012
  12. andyks

    andyks Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2002
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
  13. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Eihän vain andyksellä vain ole "Eco Mode" päällä? Muistaakseni vakiona se on idoottimaisesti päällä, eikä monikaan välttämättä tule kokeilleeksi sen pois kytkemistä.
    Tuo nimittäin tuhoaa kuvan kirkkauden aika tehokkaasti..

    Menu -> Picture -> Eco Mode: Off.
     
  14. andyks

    andyks Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2002
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu ECO-mode lähti pois päältä heti ensimmäisenä kun huomasin että se syö kirkkautta todella paljon, se päällä tuntuu että kuvasta ei näe yhtään mitään missään olosuhteissa. Kaikkia asetuksia olen mielestäni rukannut ristiin rastiin.. Ehkä tuo sitten vain on Plasma-TV:n ominaisuus.. Jos näin on, lähtee tuo kyllä takaisin Giganttiin...
     
  15. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vaikka miten päin vääntäisi, niin kylmä fakta on, että tuon pansun plasman valoteho on suhteellisen alhainen. Testeissäkin siitä on joskus mainittu. Hämärässä se ei tietenkään haittaa, mutta valoisassa haittaa jo hieman. Ja erittäin valoisassa haittaa jo aivan julmetusti.
    Uusissa, eli 50-sarjan pansuissa on testien mukaan jonkun verran noita viime vuoden malleja kirkkaampi kuva. Mutta tuskin se ero kuitenkaan on aivan andyks:lle riittävän suuri?

    LCD:ien valoteho siis on yleensä paljon suurempi (joitain aniharvoja poikkeusmalleja lukuunottamatta). Tosin heijastuksia niissä saattaa olla aivan yhtä paljon, täysin tv-mallista riippuen. Eikä minkään tv:n kuva parhaimmillaan ole, kun noin hurjissa olosuhteissa katsellaan. Mutta jos sellaisessakin valaistuksessa toimiminen on aivan ehdoton vaatimus, niin sitten tarvitset LCD-television.
    Tai "LED-television", kuten esitteissä usein sanotaan. Eli LCD-television, joissa taustavalon virkaa hoitavat loisteputkien sijaan valodiodit, eli ledit. Molemmissa kuitenkin on samanlainen LCD-paneli, eli molemmat ovat LCD-televisioita. Osassa on puolikiiltävä pinta, osassa taas lähes peilimäisesti heijastava. Täysin töllöstä riippumatta olisi kuvanlaadullisesti parempi, jos voisit kääntää setin niin, että ikkuna on television takana.


    Toisaalta minkään nykyisen LCD-töllön mustan taso/kontrasti ei ole hämärässä yhtä hyvä, kuin pansun parhaissa plasmoissa. Syksyn ja talven hämärässä se saattaa ikävästi muistua mieleen. Samsungin plasmoissa - ainakin vielä viime vuoden malleihin saakka - mustan taso on varsin heikkoa tasoa, joten sen kanssa kenties pettyä molemmissa ääripäissä, mitä valaistukseen tulee. Samsungin parhaat LCD-töllöt taitavat siis olla molemmisa ääripäissä parempia, potentiaalisena (laatu)ongelmana kuitenkin hämärässä ns. pilveily (clouding).
    Yksi vaihtoehto on sittenkin hankkia/teettää kivan näköiset pimennysverhot. Tai edes kaihtimet + tavalliset verhot ja pitää nykyinen plasma. OLED-televisiota odotellessa, eli josko se sitten hoitaisi muo molemmat ääripäät kunnialla. Mutta ei ainakaan vielä tänä vuonna.
     
  16. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Littutöllöjen kaiuttimiin käytetään lähes poikkeuksetta jotain luokkaa euron tai pari maksavia epämääräisiä pahvitötteröitä, jotka läiskäistään sinne mihin nyt vain sattuvat mahtumaan. Ja tietenkin ilman koteloa, vaimennusainetta, jakosuodinta tms. Niitä sitten kutsutaan kaiuttimiksi. Vaikka ne eivät sitä olekaan, toisin kuin monissa vanhoissa putkitelkkareissa. Etenkin wanhat kunnon stereomallin Nokiat, Salorat ja Finluxit, jotka siis olivat parhaimmillaan kohtalaisen hyvä-äänisiä, ainakin televisioksi.

    Jostain B&O:n littutöllöstä saattaa nykyäänkin löytyä hifitasoinen ääni omista kaiuttimista, mutta hintakin on sitten korkea. Omassa littutöllössäni (Sony X4500) kaiuttimet ovat poikkeuksellisesti tv:n sivuilla, eli paremmin kuulijaa kohti suunnatut ja littutelevisioksi varsin laadukkaat. Mutta lähinnä vain keskiääniä toistavat.
    Töllöni integroitu "subbari" sen sijaan on littutöllöille tyypillisempi toteutus. Eli ikävän ontosti kumiseva, parin euron koteloimaton halpiselementti jossain tv:n kätköissä mölisemässä. Bassot pienellä siis ihan ok ratkaisu uutisten kuuntelemiseen, mutta eipä juuri muuhun.

    Ja valtaosassa littutöllöjä ei siis ole yhtä hyviä kaiuttimia, kuin em. Sonyssa. Niin karu tilanne valitettavasti on, maksimaalisesta kustannustehokkuudesta johtuen. Niin Sonyissa, Panasoniceissa, Samsungeissa kuin useimmissa muissakin. Koska hyvä-äänisiä kaiuttimia ei kovaan äänen vaadita, niitä ei myöskään littutöllöihin laiteta. Joitain aniharvoja poikkeustapauksia lukuunottamatta.
     
    Viimeksi muokattu: 04.04.2012
  17. andyks

    andyks Guest Guest

    Liittynyt:
    22.02.2002
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän tuo tiedossa oli että plasman kirkkaus ei välttämättä ole yhtä hyvä kuin nykyaikaisten LED-taustavalaistujen televisioiden, mutta ajattelin sen silti pärjäävän tuolle 4vuotta vanhalle MIRAI:lle... En uskonut että se jää Miraitakin jälkeen noin paljon.

    Näin varmasti olisikin, mutta koska kyseessä on pienehkön rintamamiestalon yläkerta, jonka toisen pään "aula" toimii olohuoneena, ei sohva vain mahdu mihinkään muualle kuin tuohon ikkunan eteen ja TV sitä vastapäätä piipun eteen. Ehkä jos joskus tulee taloa laajennettua löytyy töllöllekin parempi paikka :)
    Jännä kyllä sinänsä että tuon vanhan Mirai:n kanssa en ole osannut edes ajatella että tuo sijoitus vaikuttaisi asiaan noin pahasti, Mirai:ssa kun ei ole ollut sijoituksen kanssa mitään ongelmaa.

    Tämä on nyt mietinnässä, pitää vaan saada hallituksellekin perusteltua miksi ikkunaan pitää saada pimennysverhot/kaihtimet, ja miksi niitä vieläpä pitäisi pitää kiinni päiväsaikaan... On kyllä kinkkinen tilanne, koska ihan vain periaatteesta tuo n. 1000e on aikalailla maksimi mitä olen valmis televisioon rahaa laittamaan... Ehkä pitää odottaa muutama vuosi että 50+ koot yleistyvät ja OLED-tekniikka kehittyy (halventuu), mutta se on vielä harkinnassa tapahtuuko se odottelu Mirain kanssa vai Panasonicin kanssa... Tuskin ainakaan vuoteen on luvassa mitään muutakaan vaihtoehtoa, ellei sitten jostain tupsahda aivan järjettömän hyvä tarjous Sonyn viime vuoden 55" HX-sarjalaisista... (NX-sarja taitaa olla pinnaltaan liian peili tuohon käyttöön)
     
  18. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minulla on Pansu TX-P46ST32Y TV, eikä siinä ole kuvan kirkkaudessa moittimista. Miten ihmeessä sinulla on tuollainen ongelma? Mielestäni TV:ssä on vika, jollei säädöillä saa parempaa kuvaa. Ei mielestäni plasmassa ole tuollaista ominaisuutta, että kuva olisi tuollainen tuhru. Päinvastoin olen TV:n kuvaan tyytyväinen, lähetyksen taso määrää kuvan laadun...
    Kannattaisi yrittää parannusta takuun kautta.
     
  19. ebogga

    ebogga Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei, löytyisikö vastausta tuohon sisäänajo -kysymykseen. Eli onko mitään järkeä tehdä ja teittekö itse? Säädöillä aluksi himmeämmäksi vaiko oikein jollain sisäänajo-dvd:llä pitäisi plasmaa liikutella?
     
  20. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tuossa jotakin on keturallaan, kun tuo kirkkaus on +10. Minulla on kyllä VT30, mutta ei niissä nyt niin paljon voi eroa olla.

    Töllön sijoitus vaikuttaa paljon heijastuksiin. Kuvista päätellen töllösi on lähes katonrajassa. Laske se alas niin (max 35 - 40cm), että kuvan keskikohta on hieman alempana silmiäsi, kun istus soffalla. Takaa tulevat ikkunan kuvat heijastuvat nyt alas ja näkyvät lattialla maaten, mutta eivät näy enää kun istut.