Game of Thrones (HBO, 2011-2019)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana ForAnAngel, 30.11.2008.

  1. jryi

    jryi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän HBO:kin katsojalukuja kyttää, mutta niiden merkitys on vähän erilainen kuin kaupallisrahoitteisilla kanavilla. HBO pyrkii maksimoimaan tilaajamäärän, ja se onnistuu parhaiten monipuolisella tarjonnalla, jossa on etenkin mahdollisimman laadukasta sisältö mahdollisimman laajalle yleisölle. Game of Thrones esimerkiksi on erittäin hyvä syy laadukasta fantasiaa haluaville hankkia kanavapaketti. Katsojia täytyy olla riittävästi, mutta tietyn rajan jälkeen silmäparien lisäys ei enää tuota lisähyötyä.
     
  2. RitariKnight

    RitariKnight Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2012
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten sanoin, ei ole suurta merkitystä. Katsojaluvuista HBO:ta kiinnostaa ainoastaan kokonaiskatsojamäärät, jossa on huomioitu rerunit ja nettikatsomiset yms. Ratingsit taasen koskevat ainoastaan ensiesitystä, jonka luvulla ei ole HBO:lle muuta merkitystä kuin tilastollinen kuriositeetti. GoT:n ekan kauden keskimääräinen rating oli 2,5 miljoonaa per jakso, mutta keskimääräinen kokonaiskatsojaluku 9,3 miljoonaa per jakso (jolla se oli muistaakseni HBO:n 4. katsotuin sarja ikinä).

    Kokonaiskatsojaluvuillakin on merkitystä jonkin ohjelman jatkon kannalta vasta sitten, jos tilaajamäärät lähtevät merkittävään laskuun, ja HBO:n pitäisi tehdä johtopäätöksiä mistä tilaajakato johtuu. Silloin ohjelmiston muuttaminen on varmasti yksi ensimmäisistä asioista mitä mietitään, ja tällöin huonot katsojaluvut saattavat tarkoittaa ohjelman lopettamista. Joka tapauksessa, HBO:n sarjojen suhteen katsojalukuihin fixautumista tulisi välttää, koska kanavan ohjelmapolitiikka eroaa siinä suhteessa(kin) merkittävästi network-kanavista. HBO seuraa myös muitakin tulolähteitä kuin tilaajamaksut (esim. kansainvälinen myynti, dvd/br-myynti, krääsämyynti), kun taas network-kanavat lopettavat sarjoja, jotka tuottavat voittoa, mutta joiden ratingsit ovat odotettua heikommat (esim. Terra Nova).
     
  3. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Ihmettelen kyllä jos tämä toisen kauden aloitus ei laita katsojalukemaa sinne uuteen ennätykseensä (menisiköhän nyt ainakin se neljä miljuunaa rikki...). On ollut kyllä semmoista kuhinaa tämän sarjan kanssa tuon vuoden päivät, että alta pois.
     
  4. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Juu, ei tämä kyllä voi flopata katsojaluvuissa. Eihän. Todennäköisyys lienee samaa luokkaa kuin TSH-leffojen kanssa aikoinaan. Kautta Valon Herran.
     
  5. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakaan tässä ei vähään aikaan tarvitse sarjan jatkon puolesta pelätä. Sarjan kirjoittajien mukaan HBO on jo tilannut sarjan 3. ja 4. kauden, jotka käsittäisivät kutakuinkin A Storm of Swordsin tapahtumat. Ehdottomasti oikea ratkaisu jakaa se kirja kahteen kauteen, koska sisältöä on enemmän kuin tarpeeksi.

    http://www.optionated.com/2012/04/game-of-thrones-showrunners-talk-season-2-and-plans-for-season-3/
     
  6. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    557
    Saadut tykkäykset:
    12
    Ensimmäinen jakso oli aika vahva. Tässähän hieman vasta lämmitellään ja esitellään, mutta paukut ainakin luulisi olevan kovat. Vaikuttaa, että kaikki on kruunun perässä ja sota tulee olemaan rumaa.

    Pisti silmään, että se susi oli aika helkkarin iso. Taidettu hieman tehosteilla ehostaa, mutta oli vaikuttava ilmestys.
     
  7. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Susi oli ilmeisesti kokonaan CGI:tä. Sen huomasi kun asiaan kiinnitti huomiota, mutta oli kyllä erinomaista jälkeä. Ei häirinnyt katselukokemusta.

    Kyllähän tuo jakso pahimman GoT nälän tyydytti, loppu jätti sellaiset fiilikset että taasko tässä joutuu viikon odottamaan. Hahmoja tosin on niin rutosti että saa nähdä miten saavat homman pysymään kasassa. Renlyä ei näytetty tässä jaksossa ollenkaan, eikä Dragonstonellakaan ehditty piipahtamaan kuin yhden kohtauksen verran.
     
  8. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä taas suhtauduin negatiivisemmin tähän alkuun. Liian kauan jaksoa meni IMO että päästiin Dragonstonelle, prologi olisi mielestäni pitänyt tapahtua siellä ja esitellä Stannis, Mel ja kumppanit heti ensi alkuun. Suurin moite jaksolle oli silti järjetön Cersein ja Littlefingerin kohtaaminen jossa Petyrin hahmo tyhmennettiin äkkipikaisen tiuskijan tasolle. Kerrassaan järjetön kohtaus. Toisaalta minusta toka kirjakin on huomattavasti heikompi kuin GoT joten odotettua tämä on sinänsä.

    Jäin myös miettimään että ymmärsivätköhän kaikki kirjoja lukemattomat lopun skidien lahtaamisen? Eli siis siksi se tapahtui että jokaisen Robertin äpärän oikeus kruunuun on vahvempi kuin kenenkään Lannisterin paskan, ei sillä että he niitä perimysjärjestyksiä paskaakaan kunnioittaisi:rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2012
  9. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Näytti suht aidolta. Kuinkahan isoksi nuo sudet oikein kasvavat? Wikipedin mukaan oikeat hirviösudet olivat jopa kaksi metriä pitkiä, noudattaako sarja samaa kaavaa?

    Jakso oli peruslaadukas, juuri mitä odotinkin. Tästä on hyvä jatkaa.
     
  10. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä kieltämättä oli hieman askarruttava kohtaus. Kirjoissa Littlefingeristä annetaan kylmän laskelmoiva kuva, joten tuntui hölmöltä, että hän yhtäkkiä olikin noin helposti heilautettavissa. Aiemmin nuo sarjaa varten kirjoitetut kohtaukset ovat kuitenkin olleet todella vahvoja.
     
  11. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Sinänsä tykkäsin tuosta mainitsemastanne kohtauksesta, mutta aika epäluonteenomaista Littlefingerin hahmolle alkaa vittuilemaan yksin itseänsä vahvemmalle suoraan.
     
  12. RitariKnight

    RitariKnight Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2012
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole HBO vielä virallisesti tilannut kolmoskautta, ja Benioff sanoi tuoreessa haastattelussa suoraan, ettei kolmos- ja neloskausia kuvata putkeen. Eli tuon jutun tieto oli pelkkää huhua. Huomenna odottaisin tulevan tietoa kolmoskaudesta.
     
  13. Kellopeli

    Kellopeli Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitkä odotus päättyi ja melko iisisti aloteltiin tämä kausi, joskin heti alusta asti tunnelma ja miljöö olivat sitä mitä piti ja tuli oikeat katselufiilikset. Odotukset on kuitenkin pöyristyttävän korkealla tälläkin kaudella ja jos lähellekkään odotuksia päästään, niin pullat on hyvin uunissa.
    Peter Dinklagen Tyrion on kyllä ihan jäätävä hahmo! Varastaa jokaisen kohtauksen, jossa on mukana.
     
  14. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    557
    Saadut tykkäykset:
    12
    Oletettavasti täällä saa keskustella ihan vapaasti ensimmäisestä jaksossa ilman spoilereita? Tulevista jaksoista tietenkin spolereiden kanssa. Mutta jos joku ei ole nähnyt jaksoa, niin älä lue toista kappaletta!

    Huomasiko kukaan, kun tämä punaiseen pukeutunut nainen joi myrkkyä, niin se kaulakorun timantti hehkui kohtauksen lopussa... Onko kyseessä jokin taikakalu? (Älkää kirjan lukeneet paljastako mikä se on ;) )
     
  15. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin kirjoja lukemattomalle tuo oli varsin mainio kohtaus, joka sopi ihan täysin Littlefingerin hahmolle - ainakin siis sille, joka on esitetty tähän mennessä sarjassa. Kohtaushan oli vaan hyvää pohjustusta Cersein onnettomalle tulevaisuudelle ja hyvä asettelu toisen tuotantokauden tilanteeseen; nokkelat sanamittelyt ja edes vähänkin hienovaraiset uhkailut menevät hukkaan uuden kuningattaren kohdalla. Siinä missä Ned kaikessa tyhmyydessään sentään ymmärsi vähän politiikan ja Littlefingerin moniulotteisen puheen päälle, Cerseihin nämä ovat täysin turhia lähestymiskeinoja. Enemmänhän tätä ajettiin kotiin lopussa, missä vartiosto totesi ettei heitä, tai pikemminkin heidän käsijäänsä, kiinnosta yhtään ovatko tilat Littlefingerin vai eivät.

    Eihän tässä pitäisi olla mitään epäselvyyksiä. Ensimmäisessä kaudessa kuitenkin niin hyvin alleviivattiin tätä äpärän etsintää ja löytämisiä kun Ned jatkoi Jon Arrynin hommia. Hyvin esittivät myös nuo hyytävät kohtaukset, ihan paha olo jäi koko tilanteen brutaaliudesta.
     
  16. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri noin kävi kirjassakin yhtä vähillä selityksillä joten ihan omat johtopäätökset saa jokainen vetää :) Toki kohtaus oli toteutettu niin että sitä hehkumista ei moni edes noteeraa, joten "maagiset elementit" on yhä ekan kauden linjan mukaan hillittysti mukana.
     
  17. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Toivottavasti Joffreyn rooli ei kovin pahasti seuraa Jack Gleesonia sinne siviilielämän puolelle, voin melkein kuvitella kuinka poika saa joltain kiivasluontoiselta ja todellisuudentajunsa menettäneeltä Joffrey-vihaajalta käkättimeen. Niin vakuuttava ja viimeisen päälle vittumaisen ärsyttävä Joffreystä on tehty. Stannis saisi survaista palavalla miekalla penikkaa perseeseen, heti sen jälkeen kun Grey Wind on syönyt pojalta munat ja Danyn lohikäärmeet jyrsineet silmät päästä.

    Robbin ja Grey Windin kohtaus Jaimen kanssa oli aivan huikea. Onneksi karvaturreihin on nyt saatu kunnolla massaa. Kova kausi tulossa.
     
  18. pundewhee

    pundewhee Guest Guest

    Liittynyt:
    18.03.2008
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselle taas pisti (720p katsoin) kovasti huimasusi silmään, cgi erottui muusta kuvasta todella räikeästi (oli sitten kokoaan cgi:tä tai suurennettu versio oikeasta koirasta). Pikkulohharit taas sulautui kohtaukseen täydellisesti.

    Hieno pohjustusjakso tulevalle, ei tässä mikään radikaalisti ole edelliskauteen tuotannolliselta kannalta muuttunut. Pelkäsin myös liiallista sekavuutta kun lukenut miten paljo uutta sakkia tullaan näkemään, mut hyvinhän homma pysyi hanskassa ja meikä kärryillä.
     
  19. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tuo "You win or you die" esittely/haastattelupätkä olikin aika hyödyllinen katsottava ennen tätä uutta kautta. Siinä sarjan näyttelijät ja ohjaajat kertasivat edellisen kauden tapahtumia ja pohjustivat hiukan tämän tulevan kauden alkuasetelmia. Olihan tuosta ykköskaudesta jo aikaakin, niin tuo palautti hyvin mieleen sen tapahtumat ja koukerot.
    (Olisi ne tapahtumat voinut palautella myöskin tuosta BD-boksilta, mutta kun ei ole vielä ennätänyt kiireiltään edes muoveista ottaa mokomaa..)

    Ja juu; se tietokonesusi näytti huonommalta kuin viime kaudella käytetyt oikeat elävät ihanan söpöt inuiittikoirat. Tästä tosin oli perusteltukin jossain että ekalla kaudella kiinnytettiin katsojat oikeisiin pentuihin ja sitten myöhemmin pakon edessä käytetään näitä tietokone-elukoita, kun ei ole oikeita hevosen kokoisia koiria olemassa.
     
  20. RitariKnight

    RitariKnight Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2012
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Direwolfit on tehty yhdistelemällä oikeita susia ja CGI:tä. Esim. Grey Windin kuonon lähikuva oli oikeasta sudesta ja samoin Robb silitteli oikeaa sutta. Ymmärtääkseni CGI:llä on sitten suurenneltu niitä laajempiin kuvakulmiin. Mielenkiintoista nähdä miten tulevissa jaksoissa tässä on onnistuttu ja samoin tietenkin lohikäärmeiden kanssa. Budjettia kuitenkin kasvatettiin kakkoskaudelle 10 miljoonalla juuri kasvaneiden CGI-vaatimusten vuoksi ja erityisesti ysijakson tapahtumien takia.