Taisteluplaneetta Galactica (Nelonen)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Alobek, 13.01.2006.

  1. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Eipä jatkukaan suoraan viimeiseen kauteen, vaan esittävät pohjalle tuon leffanpituisen spessujakson, eli Razorin. Tuokin pilkottu tosin kahden viikon jaksotarpeisiin.
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Onko tämä kausien väli nyt sitten oikea kohta moisen katsomiselle?
     
  3. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kronologisesti Razor sijoittuu muistaakseni kakkoskauden tienoille, mutta kolmos ja neloskauden välissä leffa on julkaistu ja käsittääkseni tarkoitettu katsottavaksikin.
     
  4. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Viime hetken muistutus vielä, tänään siis jatkuu Neloselta 23:20.
     
  5. diablo

    diablo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2004
    Viestejä:
    389
    Saadut tykkäykset:
    2
    montakos jaksoo tätä kerkis tuleen..taitaa jäädä taas tauolle:hitme: hyvä nelonen!!
     
  6. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Näyttivät näköjään 10 jaksoa, kymppijakso Revelationsiin tyssäsi. Olihan tuo jenkeissäkin alunperin mid-season finale ennen pidempää taukoa, mutta en ymmärrä miksi Nelosenkin piti tehdä näin. Tärkeämpää on kai nyt esittää Rooman kakkoskauden uusintoja lauantaisin. No, BSG:n loput jaksot tulevat hyvällä tuurilla joskus vuoden päästä sitten ;)
     
  7. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Juu, jättivät näköjään kesken siihen mihin lopetettiin jenkeissäkin hetkeksi. Eli periaatteessa siitä nyt pitäis tulla vielä loput 12(?) jaksoa, kun se vimppa jakso on pidennetty ja pistetty osiin. Tosin oliskohan se nyt ollut niin kauheaa näyttää se loopuun asti. Hyvät on ollu muuten noi ohjelmapaikat BSG:llä. Varmaan paljon katsojia.
     
  8. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Oho, BSG näköjään jatkuu Nelosella ensi lauantaina 14.01. klo 01:35 alkaen. Siitä eteen päin viikottainen kellonaika vaihteleekin miten sattuu, joten hienoa sumutusta ja hämäystä taas. Neljännen kauden viimeiset jaksot siis on kyseessä ja vihdoinkin tämäkin sarja saadaan pakettiin Suomen kanavilla. Jos tällä siis enää vakituisia seuraajia edes on. Frak you, Nelonen!
     
  9. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Sarja ei kuitenkaan niin lujaa ole missään vaiheessa iskenyt, että tästä DVD:itä olisi viitsinyt hankkia, joten Nelosen tahdissa on saanut laahustaa. Hyvä nyt kuitenkin, että tällä kertaa tauko oli aivan inhimillisissä mitoissa.
     
  10. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Sarja iski ja kovaa aikoinaan ja katsonkin uusintakierrosta nyt blu-ray -julkaisulta. Eipä tarvitse pelleillä Suomen television kanssa.

    Tämän ja niin monen muun sarjan kohdalla olisikin paljon parempi jokin USAlainen verkko-tv-palvelu, josta voisi katsoa sarjoja siinä tahdissa kun ne tulevat oikeasti ulos. Vaikka parin euron jaksohinnalla, jos ei muuten. En ole niin hyvin seurannut kehitystä, että olisiko tuollaisia jo tekeillä tai olemassa...
     
  11. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Esityspaikka on niin taidokkaasti kätketty, että paikallaan on vielä muistutus sarjan viimeisten jaksojen alkamisesta Neloselta ensi yönä.
     
  12. ArttuPrkl

    ArttuPrkl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    406
    Saadut tykkäykset:
    3
    Käsittämätöntä tuubaa nämä viimeiset kaudet, onkohan näissäkään nyt pyörivissä jaksoissa muuta ideaa kuin että hahmot höpisee omia epäkiinnostavia tarinoitaan ja ampuilevat itseään päähän? Viimeisessä kohdin voin kyllä täysin samaistua heihin.
     
  13. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ensi yönä tulisi Neloselta (tai ainakin pitäisi tulla) sarjan viimeinen jakso, mutta EPG ei ainakaan itselläni sitä näytä. Ohjelmatietojen mukaan jakso tulee kello 0:00, jolloin EPG:hen on merkitty Hollow Man 2. Liekö kesäaikaan siirtyminen sotkenut jo etukäteen, mutta varsin harmillista, jos joltain joo tuosta syystä viimeinen jakso näkemättä.
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Siinäpä sitten loppui, sinänsä kelvollinen lopetus sinänsä kelvolliselle sarjalle. Kausiin mahtui aina hetkellisiä huippukohtia, mutta kokonaisuus jäi lopulta varsin keskinkertaiseksi. Erityisesti yhdentekevät hahmot tekivät hallaa eläytymiselle, oikeastaan vain ukko-osasto Adama & Tigh onnistuivat paremmin. No, mieluummin sitä tällaista ihan ok -tasonkin televisioscifiä katsoo kuin ei scifiä laisinkaan (mikä valitettavasti kuvaa pitkälti tämänhetkistä tilannetta).
     
  15. Diabolus

    Diabolus Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    519
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nytkö tuli Suomen telkusta vihoviimeinen jakso? Sanokaa HEP, jos mielestänne paljastan liikaa ilman spoileritägejä.

    Yleisesti ottaen harmittaa sarjan kaksijakoisuus. Ne jaksot, jossa tarinaa vietiin eteen päin olivat keskimääräisesti oikein hyviä, mutta sarjaan mahtui aivan liikaa paikalleen jumituksia, täysin tarpeettomia sivurönsyjä ja ihan suoranaisia täytejaksoja. Pakostikin tulee mieleen että sarja olisi toiminut paremmin, jos sen formaatti olisi muutettu 12 jaksoa per kausi -muotoon nykyisen n. 24 jakson sijaan ja jätetty turha diibadaaba pois.

    Lisäinhokkina oli tämä viimeinen kausi, joka oli jopa normaaliakin kaksijakoisempi. Ensimmäinen puolisko kaudesta oli hyvää, kohoavaa jännitystä aina kauden puolivälin "loppu"ratkaisuun saakka, jonka jälkeen tuli jaksotolkulla aivan käsittämättömän surkeaa täytettä, joka piti otteessaan vain ja ainoastaan, jotta näkisi sarjan finaalin. Itse loppu-loppu oli hyvä - ei huikea - mutta hyvä ja tyydyttävä ja tarina sai arvoisensa päätöksen. Minusta tosin sarjan olisi saanut päättää kauden
    traagiseen
    välihuipentumaan, mutta se olisi saattanut olla
    hieman liikaa jopa scifin ystäville.
     
  16. Psychic

    Psychic Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2002
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sampan ja Diaboluksen kanssa samaa mieltä, sarja oli tosiaan kokonaisuutena epätasainen, mutta sisälsi paljon huippuhetkiä. Alkuinnostus oli todella suuri aikoinaan. Alkuasetelma ja alkukaudet olivat hyvin lupaavia, mutta loppu ei tuntunut oikein lunastavan suuriksi kohonneita odotuksia. Tuli koukututtua ja katsottua jo DVD:t aikoinaan, koska Nelosen esitystahti oli sen verran vaihteleva.

    En tiedä asian todellista laitaa, mutta tuli vaikutelma että luultavasti sarjaa ei ideoitu/käsikirjoitettu alussa kovin pitkälle vaan tarina käänteineen ja sen päätös keksittiin matkan varrella (tyyliin Lost). (Tässäkin mielessä Game of Thrones antaa odottaa todella suuria itsestään kokonaisuudessaan, se kun perustuu jo 15 vuoden ajan ilmestyneihin kirjoihin.)

    Parhaimpia scifi-sarjoja joka tapauksessa ja kyllähän tästä sen verran tuli diggailtua, että piti hommata koko setti metalliboksin ja cylon-figuriinin kera ;). Saa nähdä miltä uusintakatselu jossain vaiheessa vaikuttaa; tietämättömyys tulevasta ja jännitys ("ketkä ovat cyloneita") kun olivat tämän sarjan suurimpia valtteja.

    Sarjan jälkeen tehty The Plan -leffa oli melko ylimääräinen ja melodramaattinen tapaus, mutta ihan katsottava.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2012
  17. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin tilasin tuon metalliboksin (ja cylon-figuuri vahtii kämppääni tälläkin hetkellä kirjahyllyn reunalla), katselin koko sarjan toistamiseen ja omasta mielestäni sarja kesti erinomaisesti uusintakatselua.

    Itselle ainakin sarjassa tärkeintä oli hahmot ja toinen katselukerta tuntui hahmomielessä jopa paljon paremmalta kuin ensimmäinen. Sarjan mainio ensemble hahmogalleria kätkee sisäänsä valtaisan määrän helmiä ja toisella katselulla vähemmälle huomiolle jääneisiin hahmoihin pääsee jo paremmin sisälle. Sarjassahan ei juurikaan mitään yhden jakson throwaway-punapaitahahmoja nähdä, vaan taustalla pyörivät lähes repliikittömät hahmotkin ovat jaksosta toiseen samoja (mikä tietenkin tuo realismia kun lisävahvistuksia ei tule). Omasta mielestäni sarjassa ei juurikaan heikkoja hahmoja ollut, vaikka osa olikin vähemmän pidettäviä ja karismaattisia.
    Ensimmäisellä katselulla odotti malttamattomasti sitä pääjuonen etenemistä ja suurien mysteerien ratkeamista, jolloin hahmokeskeiset jaksot tuntuivat filleriltä. Uusintakatselulla niihinkin osasi keskittyä jotenkin aivan erilailla ja niistä sai huomattavasti enemmän irti. Hyviä esimerkkejä tällaisista jaksoista mm. 1x04 Act of Contrition, 2x15 Scar, 3x09 Unfinished Business, 3x14 The Woman King ja 3x16 Dirty Hands, joista varsinkin Act of Contrition ja Unfinished Business nousivat omalla asteikolla ihan sinne jaksojen terävimpään kärkeen, mikään ei tietenkään kyllä ohita kolmannen kauden huikeata finaalijaksoa.

    Toisesta katselukerrasta on myös mainittava, että yllättävän paljon foreshadowingia lopun tapahtumista nähdään jo ensimmäisellä kaudella ja tulee mieleen että onko Ron Moorella sittenkin ollut alkuvaiheessa jonkin verran jo tiedossa mihin tulee sarjan viemään. Toki juonessa on paljon kiemuroita jotka on selvästi heitetty mukaan matkanvarrella.

    The Plan elokuva tuntui tosiaan melko päälleliimatulta (toisin kuin ihan onnistunut Razor) ja jätinkin Planin uusintakatselukerralla katsomatta.
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2012
  18. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 761
    Saadut tykkäykset:
    325
    Tuli katsottua tämä sarja ensimmäistä kertaa blu-raylta. Aluksi tuntui hieman kankealta tai sitten nappasi minut mukaani vasta toisen kauden puolivälissä, mutta siitä eteenpäin oli erittäin kiinnostavaa tykitystä. Jutun iso kuva muodostui erinomaisesti sarjan loppumetreillä, pääjuonikuvio onnistuu harvoin näin harmonisesti. Viimeiseltä kaudeltakin puuttui mielestäni sellainen tietynlainen hosuminen ja tapahtumien liian nopea jouduttaminen, mitä huomaa joissakin hyvissäkin sarjoissa silloin, kun ne katsoo jälkeenpäin nopeampaan tahtiin kotivideotallenteilta.

    Näyttelijät sulautuivat rooleihinsa parin tuotantokauden aikana ja kaikkiaan sarja tarjosi erinomaista viihdettä monella rintamalla: sci-fin, toiminnan ja jännityksen lisäksi juonittelua, politiikkaa, uskontoa sekä moraalisia ja eettisiä dilemmoja - kaikkea nykypäivään kuuluvaa sovitettuna sarjan kuvaamaan kuvitteelliseen tilanteeseen. Toki osa käänteistä oli ennalta-arvattavia ja paikoin epärealistisen moni asia meni sarjan hahmoilta/kansalta pieleen, mutta toisaalta tämä on aika yleistä tv-sarjoissa.

    Lähdin katsomaan sarjaa hieman skeptisin fiiliksin eivätkä paikoin tökeröt tehosteet auttaneet tämän ennakkofiiliksen kumoamisessa. Ensimmäisen kauden jälkeen harkitsin, etten edes katsoisi loppuun, mutta pakko myöntää, että kyllä se vaan kannatti. Onhan sekin meriitti, että sarja onnistuu käännyttämään sellaisenkin katsojan, joka ei heti taustatietojen ja ensimmäisten jaksojen sekä ensimmäisen kauden jälkeen ole innostunut jatkamaan katselua. Alkukangistelujen ja erinomaisen toisen puoliskon myötä tarjoan 4½/5.
     
  19. bohol

    bohol Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.07.2002
    Viestejä:
    1 040
    Saadut tykkäykset:
    17
    Tällaiset Sarjat on aina parhaimmillaan maratoonina .

    On muuten ajankohtainen sarja siis tämä uudempi.

    Maailma on sekaisin ja robotiikka/teko-äly on tulossa.

    Muutenkin loistava sarja.
    Onko ihmiskunnalla tulevaisuutta ja ansaitseeko sitä edes.
    Onko tuho tapahtunut aikaisemminkin ?
    Onko robotit vain leivänpaahtimia vai saavuttavatko tietoisuuden ja sitä kautta uuden lajin synnyn oikeuksineen ?
    Onko jumalaa olemassa ?
    Jne....

    Upea sarja.
     
    Viimeksi muokattu: 13.04.2017