3D Blu-raylla

Keskustelu osiossa '3D - laitteet, soittimet ja sisältö' , aloittajana tapsas, 19.11.2008.

  1. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Toivottavasti nyt ei (taas) puhuta siitä pahvilasi-3D:stä?
     
  2. Zerp

    Zerp Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.06.2005
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    1
    Ei, aidosta Blu-ray 3D:stä on kyse.
    Edit: Tästä versiosta kyse: katso liitettä BD3DCORALINE.jpg
     
    Viimeksi muokattu: 20.03.2012
  3. memmusade

    memmusade Guest Guest

    Liittynyt:
    20.03.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä olisin vailla Avatarin 3D-versiota. Olisiko kenellä kaupan?
     
  4. uiski

    uiski Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.09.2001
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
  5. bexen

    bexen Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2005
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hätähousuille tiedoksi, että ainakin Espoon Iso Omenan Prisma myy jo Tintin Seikkailut -leffaa. Virallinen julkaisupäivä näyttää olevan 26.3. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Prisma vähän varastaa :)
    En pysty laittamaan arvioita laadusta, kun saan uuden 3d-soittimen ja töllön vasta ensi viikolla... Ostinpahan kuitenkin valmiiksi odottelemaan (27,95).
     
  6. sf1

    sf1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilaukseen menossa Ice Age 3- 3d.
    Haulla ei montaa kokemusta löytynyt. Miten toimii 3d:nä. Tuleeko pop outeja minkä verran?
     
  7. Kalenkki

    Kalenkki Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2011
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ollut Tintissä mitään ihmeellisyyksiä. Tasaista 3Deetä alusta loppuun ilman mitään ihmeellistä. Muutamassa kohdassa olisin toivonut ja odotinkin syvempää elämystä. Kunnon kikkailut puuttuivat kokonaan. Tässä suhteessa vähän petyin. No, Hugoa odotellessa.
     
  8. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä olen kanssa hiukan pettynyt siihen ettei 3D-leffoihin ylipäätään ole laitettu juurikaan lainkaan noita in your face effuja edes lievinä tehosteina. IMAX: Under the Sea 3D:n Potato COD Fish näyttää kuitenkin että tuolla saa aikaan ihan hauskoja juttujakin. Esim. Transformers 3D oli varsin makeaa 3D:tä, mutta siinäkin olisi lukemattomia hyviä paikkoja kikkailla hiukan enemmän tuolla syvyysvaikutelmalla.
     
  9. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Toiveensa kullakin :hitme:
    Ehkä kuitenkin oikeasti on parempi ettei mennä noihin typeryyksiin ollenkaan. Jossain Saw-paskassahan tuollainen pelleily voisi toimiakin, mutta Tintti ja Hugo ovat kummatkin niin loistavia elokuvia etten todellakaan toivoisi niitä pilattavan joillain syliinhyppäämistehosteilla.
     
  10. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Mutta miksi sen pitää olla aina se halvatun "in your face" -efekti, joka rikkoo sen elokuvan illuusion täysin heittämällä jotain ulos ruudusta? Miksei sitä efektiä voi käyttää toiseen suuntaan eli luoda syvyyttä siihen kuvaan - kuin katsoisi ikkunasta toiseen maailmaan, joka vain jatkuu ja jatkuu..?

    4 Reasons why 3-D Movies Don't Have To Suck.
    (pahoittelut, jos tulee tuplalinkitys, olen tuon jonnekin joskus jo laittanut)
     
  11. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Öö, mikäs autuus siinä 3D:n kasvattamisessa vain screenistä taakseppäin on? In your face on ehkä huono termi, mutta olisiko se nyt niin tolkuttoman suuri synti tuoda sitä ulottuvuutta myös hiukan ulos sieltä screeniltä? Esim silloin kun haluttaisiin tuoda jotain jotain hiukan lähemmäksi kuin perinteisesti tehdään.

    Otetaan esimerkiksi käyttämäni IMAX Under the Sea 3D:n Potato Cod fisun closeup, en tiedä moniko on tuota nähnyt. Viimeksi kun itse sukelsin esim. merikilppareiden joukossa, oli kosketusetäisyydellä oleva kilppari kosketusetäisyydellä eikä aina minimissään 3 m kuten mulla toi 110 tuuman screeni screeni on. Tarttee varmaan kertoa noille ensi kerralla "Dear Mr Turtle, please swim back a few meters, you are unrealistically close" :p

    En siis todellakaan viitannut mihinkään Thorin pitää heittää vasaralla katsojaa jakaukseen 3-4 krt/minuutti, kaipasin maltillisesti enemmän tuota ulottuvuuden käyttämistä, mutta olenhan muutenkin plazalla yleiskerettiläinen kun en edes Genejä omista.

    Koko mun leffahuone on suunniteltu tuosta lähtökohdasta häiriötekijät minimoiden; screenin ja ja sohvan välillä on kuitenkin 3 m tilaa, josta voisi hyvin hyödyntää esim. 80-100 cm.
     
  12. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Äläpä pistä minun horinoitani aheikkisen sanomiksi.

    Ja kyse ei ole tilasta tai häiriötekijöistä, vaan siitä, että se ruudusta ulostulo -efekti rikkoo välittömästi elokuvan illuusion.

    Hitto, kirjoitin jo pätkän, mutta sen julkaisemisen sijaan siteeraan vaan linkittämääni artikkelia. Kannattaa käydä lukemassa muutkin kohdat:

     
  13. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sori, copy-paste multiquoten kanssa sähläämistä jo vuodesta 1994 :(

    Onhan noita 3D leffoja ja effujen toimivuutta käsitelty tuhannessa artikkelissa. Niiden kanssa voi olla täysin samaa mieltä tai sitten osittain tai täysin eri mieltä.

    Mulla on tällä hetkellä käytössä 3D-tykitysympäristö versio 2.0, edellinen oli olohuoneessa. Useammassa ketjussa olen muistanut nillittää kuinka vanhassa ympäristössä näkyvät kiintopisteet, ledit heijastukset jne. kusivat fiiliksen koska näkökentässä oli asioita jotka eivät ns. eläneet syvyysvaikutelman mukana. Tuo harmitti kuin pientä oravaa. Nykyisessä 2 kk sitten valmistuneessa tykityshuoneessa tuo ongelma on poistettu kokonaan eliminoimalla yksityiskohdat screenin ympäristä täysin. Haettu nimenomaan tuota "mustan keskellä kelluu suuri aukko, ei siis ikkuna, toiseen todellisuuteen".

    Tämmöttisen ympäristön kokemuksellä olen oman vajavaisen mielipiteeni muodostanut

    http://dl.dropbox.com/u/26280040/leffahuone2.jpg

    IMO täysin batcave 3D-setupissa, jossa screeni on riittävän iso suhteessa katseluetäisyyteen (itselläni 3D:n katseluetäisyys on 1 x tai alle kuvan leveys 110-tuumaisella 16:9 kankaalla) ei järkevän kokoinen popup effu riko ainakaan pahasti riko illuusiota, koska kuvan ympäristössä ei ole mitään kiintopisteitä joihin popup ns. vertautuisi. Kohti lentävän äkillisesti tavaran effu perustuu yhtä lailla säikäyttämiseen, kun taasen rauhallisesti screenistä hiukan ulos lipuva kala saa aikaan tunteen että toi kala yrittää tulla toisesta todellisuudesta juomaan mun bisset. IMO, IMO & IMO.

    Mä en ole ylipäätään ole näissä kotiteatteri jutuissa reference vaan preference miehiä eli en tarvitse ketään kertomaan milloin joku on oikeampi tai väärempi. Tämä vaikka kalibroin tykkini REC709:iin jne. Käytän referenceä silloin kun se on minusta parempi, mutta esim. musa-CD:t kuuntelen sujuvasti 100% ajasta Dolby PLIIz:lla tai DTS Neo-X:lla pilattuna.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2012
  14. Kalenkki

    Kalenkki Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2011
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä näköjään jakaa vahvasti mielipiteet pomppujen ja ei-pomppujen välillä. Itse vaan olisin halunut niitä edes muutaman nähdä 3D-uutuuden viehätyksessä. Ehkä ajan kanssa noita ei enää edes kaipaa. Ei nuo pomput minulta mitään illuusiota tuhoa. En ole edes ajatellut koko asiaa noin. Tästäkin huomaa, että jokainen katsoo leffoja omalla tavallaan omassa maailmassaan. Mielestäni Tintissä ei edes tuo syvyysvaikutelma toiminut ihan odotetulla tavalla. "Hyvän" tarinan ja hienon kuvan takia leffa ei kuitenkaan missään tapauksessa ole huono. Jos pitäisi tähtiä jakaa, niin 4/5 leffalle ja 3/5 3Deelle.

    Sitten vielä itse julkaisusta. Miksi tuolla "3D-levyllä" on myös 2D-versio? Nopealla tutkailulla tuossa boxissa on myös erikseen 2D-levy? Vai olisiko se 2Deen valinta aiheuttanut sen, että soitin olisi pyytänyt levynvaihtoa? (En testannut noita olleenkaan)

    PS ja OT ja EDIT. tn1krr mielettömän hienon näköinen leffahuone. Kirjoittamasi tuossa yllä on kuin suoraan minun kynästä. Täysin samoja asioita kaipailin/kaipailen, jopa tuon cd-asian kanssa olen samoilla linjoilla.
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2012
  15. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Olisit laittanut ton alkuun, niin olisin tiennyt jättää koko lopun tekstin lukematta.
    :p
     
  16. tn1krr

    tn1krr Guest Guest

    Liittynyt:
    01.06.2004
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    "I am tn1krr and I use DSP proodly" :) mega-OT: Ihan mielenkiinnosta, Oletko koskaan kuullut CD-levyjä ympäristössä, jossa on käytössä timber-mätsätyt height-kanavat ja DTS Neo-X, Audyssey DSX tai Dolby PLIIz? Vai tulee tuomio Maverick-maisella tietämyksellä ja uskonnollisella vakaumuksella siihen ettei CD:tä kertakaikkiaan saa kuunnella kuin 2.1 Genelec:llä?
     
  17. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    OT jatkukoon.

    Älä nyt pistä yhtäläisyysmerkkejä minun ja Maverickin välille, vaikka kunnioitankin herran provosoivaa argumentaatiotapaa ylilyönneistään huolimatta ja jaan preferenssin kaiuttimien merkistä (tosin itsellä on G:t vain tietokoneessa, ei opiskelijan lompakko kestä 8240-settiä).

    That said, niin pyrin musiikin kuuntelussa ensisijaisesti siihen High Fidelityyn eli uskollisuuteen alkuperäisäänitteelle, vaikka sallinkin tietyissä rajoissa mieltymysten mukaan tehdyt poikkeamat (esimerkiksi oma mieltymys G:hen johtuu puhtaasti siitä, että vilpittömästi pidän siitä soundista, eikä suorasta vasteesta). Pientä bassokorostusta voi aina ruuvailla, jos äänite sen jälkeen miellyttää paremmin omaa korvaa.

    Sen sijaan kaksikanavaiseksi tarkoitetun musiikin jakaminen monikanavaiseksi jonkun pahuksen automaattisen softan voimin menee oman sietorajan yli - liikaa muokkausta. Autenttisuus ja miellyttävyys eivät ole aina sama asia, mutta tuollaisella laajennuksella se autenttisuus jää tienposkeen itkemään subjektiivisen miellyttävyyden varastettua ajokin ja kaahattua tiehensä.

    Ja ei, en ole kuullut monikanavaan automaatin toimesta survottua kaksikanavaäänitettä missään. Voisi tietty olla mielenkiintoista, tulisi tarkistettua oman kannanoton jyrkkyys ja oikeellisuus (subjektiivisesti). Yleensä, kun porukka puhuu kuuntelevansa musiikkia "surroundina", niin se näitä "hei miten mä saan tän musan kuuluun joka kajarista? Miten niin vaan edestä? Mitä järkeä on olla hei viis kajaria, jos musa kuuluu vaan kahdesta. Kyllä mun frendillä ainakin kuuluu kaikista, se tuleekin kovempaa, kun laittaa kaikki päälle..", jotka aiheuttaa aina tarvetta "takavarikoida äänentoistolaitteet määräajaksi", erästä kirjoittajaa lainatakseni.

    Laitoin kylläkin sen kieltä näyttävän irvistelijän perään, ettei tuota otettaisi tarpeettoman vakavasti.
     
    Viimeksi muokattu: 29.03.2012
  18. Digital Man

    Digital Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.06.2000
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    4
    Koska 3D-levyillä on aina myös 2D-versio. Eli 3D-levyt toimivat myös normaali 2D-soittimissa ja ulostavat normaalia 2D-kuvaa. Jostain syystä valmistajat kuitenkin änkevät vielä erillisiä 2D-levyjä joihinkin 3D-paketteihin. Ilmeisesti koska ostajat eivät tiedä, että 3D-levy toimii myös normaali soittimessa ja sen takia voisivat ostaa varmuuden vuoksi (halvemman) 2D-version.
     
  19. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Käytännössä ehkä, mutta pakollista se ei ole.
     
  20. Kalenkki

    Kalenkki Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2011
    Viestejä:
    316
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla on kaksi 3D leffaa. Toinen on Tintti ja toinen Sammyn suuri seikkailu. Ainakaan tuossa Sammyn suuressa seikkailussa ei ole 2D-versiota, joten tuolta osin teoria ei ihan pidä paikkaansa (eikä ilmeisesti toimi 2D-soittimessa?). Kuulostaa toki järkevältä ajatukselta. En edes tiennyt, että Blu-ray levyssä on noin paljon tilaa, että yhteen levyyn kannattaa ympätä kaksi versiota. Jopa LotR pitkäversio on jaettu kaksi levyä per leffa, joten tuntuu oudolta, että yhteen levyyn ympätään kaksi versiota.

    Taidan olla ihan sumpilla...