Philipsin 2012 Tv-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Notareal, 06.03.2012.

  1. Notareal

    Notareal Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2012
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Jep, taas on tehty niin ohutta että en tohdi arvaillakaan sitä pilveilyn määrää. Ominaisuuksista käsittämätön ambilight systeemi, täysin turha 3d sekä käytännössä käyttökelvottomat "smart" nettipaskeet pois lukien ei jää paljon konkreettista kerrottavaa. Tuttua huttua kaikilta muiltakin tämän vuotisilta uusien mallien lanseeraajilta.

    Olisi kiva jos edes joskus kerrottaisiin mitä on oikeasti tehty kuvanlaadun parantamisen eteen. Helpompaa on vain mainostaa uutta über-ohutta kehystä ja youtubea, paneelitekniikan junnatessa paikallaan.
     
  3. Notareal

    Notareal Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2012
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0

    No eiköhän katsota ensin joku testi ennenkuin pilveillään :)


    Nope, tuo on oikeasti hyvä ominaisuus. Antaa tunnelmaa ja tekee tv:n katselusta varsinkin hämärässä katsottaessa vähemmän rasittavan tuntuista. Kokemusta on muutaman vuoden ajalta.

    lisäksi en ole yhdessäkään 32" tai isommassa Philipsissä nähnyt edellisissä malleissakaan *kiiltävämuovista jalustaa* eikä äkkiseltään näytä noissa 2012 malleissakaan olevan.

    Sellainen kun menee karseen naarmuiseksi ihan vaan silloin tällöin imurin harjaosalla hipaistaessakin.
     
    Viimeksi muokattu: 08.03.2012
  4. dyna

    dyna Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2006
    Viestejä:
    668
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin noin.
     
  5. evendon

    evendon Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kieltämättä olisi kiva joskus lukea selkokielinen uutinen uudesta telkkarista, jossa suoraan kerrottaisiin mitä on tehty ja miten kuva on parantunut, katselukulmat laajentuneet etc. Ei varmaankaan kannata alkaa pidättämään hengitystä uutista odottaessa...

    Pitänee harkita telkkarin vaihtoa, jos pilveily pysyy kurissa. Nykyisessä 9705-mallissa se ei ole ongelma, toivottavasti ei uusissakaan paremmissa malleissa. Oon tykästynyt Ambilightiin ja seuraavassa telkkarissa on se varmasti myös
     
  6. Notareal

    Notareal Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2012
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan. Se, että tein uuden ketjun juuri Philipsin 2012- malleista, johtuu siitä, että en moista aihetta nähnyt.

    En kauheasti pitänyt, kun tuntui, että minua vastaan alettiin hyökätä Philipsin 2012- malliston pilveilystä ja käyttöliittymistä. Varsinkin_kun_ei_yhtään_testiä_ole_näkynyt.... Jotenkin lisäksi kuulosti että minä nää uudet Philipsit olisin suunnitellut...
    Vittu jos minusta olisi kiinni, Tv saisi olla tosissaan vain TV-lähetyksen katseluun, paksuudeltaan varmasti pilveilemäton 15 cm, ja sitten surffattaisiin kännyköillä ja Xpadeilla, ei töllöillä :p
    Uskoisin kuitenkin, että Philipsinkin on pakko "ulvoa susien mukana" näissäkin nettiominaisuuksissa...
     
    Viimeksi muokattu: 14.03.2012
  7. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep. Ei täällä kannata hirveesti Philipsiä hehkuttaa jos haluaa "pysyä maineessa". :D

    Itselläni on 46PFL9706T/12 ja voin sanoa että paras töllö mitä oon nähny. Mutta kyllä sitä metsästettiinkin....

    Ja arvoisalle aheikkiselle tiedoksi että jos haluaa sitä parasta kuvaa / paneelitekniikkaa niin kannattaa katella tällä hetkellä vaikka ikkunasta ulos ellei ole miljonääri.
    On muuten varmasti enemmän ku 4K:ta ja ei edes maksa tilanteesta riippuen kaupungin/kunnan nimellistä vuokraa enempää
    Jos kuitenkin halutaan pysyä televisioissa tällaisen kepeän huumorpläjäyksen jälkeen niin kyllähän paneelitekniikassakin on jotain uutta. Toki vain yhdessä mallissa ja se oli viime syksynä 46PFL9706. Moth Eye filtteri meinaan kyllä tekee mustasta mustaa. Pieni harmitus oli vain se että isompaa versiota kuin 46" ei löytynyt. Ei kyllä pienempääkään. Toivottavasti syksyllä esitellään uusi 9000-sarja ISOMPANA, EDULLISEMPANA ja tuolla filtterillä.


    Ambilightiakin on paha arvostella jos ei ko. ominaisuuden toiminnasta ymmärrä mitään. Itse pidän siitä enkä vaihda pois.

    BTW: bongasin tällaisen sivuston: http://www.yourappontv.com/home eli ei muuta kuin tekemään niitä nettiteeveepalveluita jos vanhat ei miellytä.
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    En kohdistanut alunperin kritiikkiä mitenkään erityisesti Philipsiin merkkinä, vaikka nyt näyttääkin siltä että kalikka johonkin fanipoikaan kalahti.
    Ihmettelin ihan yleisellä tasolla tuota "ominaisuuksissa piisaa" kehumista, kun niistä todellisista kuvanlaatuun vaikuttavista ominaisuuksista ei mainittu sanallakaan mitään. Nettiselain ja ohut muotoilu eivät ole millään tavalla mahdollisimman hyvään kuvaan liittyviä ominaisuuksia. Samaa paskamarkkinointia entistäkin pilveilevimmillä ohkaisilla kehyksillä sekä entistäkin moninaisemmilla youtube-selaimilla harrastaa nykyään käytännössä jokainen "led" telkkareiden valmistaja. Ei nimittäin ole juurikaan muuta positiivista sanottavaa nykyisissä tuotteissa.
    Mutta siis oli ihan laitettu jokin muovikalvo teknisesti vanhentuneen tusinapaneelin valovuotoa paikkaamaan? No ehkä se sitten on merkittävä parannus ja nykypäivää.

    Ambilight todellakin on suorastaan hämmästyttävän typerä keksintö. Miksi ihmeessä kukaan haluaisi käyttää tuollaista katselufiiliksen tykkänään pilaavaa systeemiä korkeintaan yhtä testikertaa enempää? Ambilightista ei ole mitään muuta kuin huonoa sanottavaa näkemäni perusteella. Ja tiedänpä hyvinkin mitä systeemi on tekevinään, joten tuo haukkuminen oli hiukan aiheetonta. Tiedän myöskin mitä teen omalle huoneelleni; pyrin jatkossakin minimoidaan valon määrän, erityisesti etuseinällä. En tule koskaan hankkimaan televisiota ambilightin takia, jos sillä ei muita merkittäviä avuja ole.

    Kuvanlaatu bd-käytössä on ainoa peruste jolla minä television ostan. Nykyinen on edullinen 50" panasonic plasma, jossa on hintaansa nähden erinomainen kuvanlaatu, vaikka töllö sammutettuna onkin hiukan kolhon oloinen.
     
    Viimeksi muokattu: 17.03.2012
  9. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hehee, he on hyvät vaan ;)

    Eli siis sinun mielestäsi halpa Panasonicin plasma-televisio on juuri se IN-juttu jos hyvää kuvaa etsitään? Ehkä "joo" mutta jos nyt kuitenkin pysyttäisiin siellä "kehityksen kärjessä"...
    Muistan aikoinaan että LG-merkkinen HD-Ready plasma oli kuvanlaadun kärkeä vuonna 2003...
    Jos hakee nykypäivänä hyvää televisiota niin kyllä niitä muita kuin kuvanlaatuun liittyviä ominaisuuksi piisaa. 3D, nettiominaisuudet, DLNA jnejne...
    Puristit hakevat parasta leffakuvanlaatua - no kattokaa leffanne sitten Finnkinossa jos ei vastaavia systeemeitä ole varaa hankkia!

    Samahan se on puhelimissakin: JOS Nokian 3110:aa vielä tehtäisiin niin se varmasti kelpaisi ISOLLE osalle suomalaisia jotka vain SOITTAVAT puhelimella. KUNHAN sen saisi 5€ hintaan. Kannattaisiko sellaista Nokian valmistaa? Ehkä jos oltaisiin Neuvostoliitossa...
    Tällähetkellähän puhelinpuolella Doro tekee sellaisia puhelimia. Alkaen jostain 165€... Ostaisitko Doron puhelimen vain sen takia että siinä on hyvä äänenlaatu (koska se on suunniteltu huonokuuloisille...) vai jonkin muun jossa nyt vaan sattuu olemaan MMS-ominaisuus sekä värinäyttö lisänä?

    Ikävä kyllä -minun "fanipojan" mielestäkin- plasma on yhtä suuri muinaisjäänne kuin CRT-televisio. Ja niin se on noin 99% muidenkin kuluttajien mielestä. LED-myy! Ja on tulevaisuutta!
    Pari vuotta sitten moni hehkutti näilläkin palstoilla 3LCD-tekniikan ylivoimaisuutta. Taustaprojektiotelevisioiden. En muista edes milloin olisin sellaisen viimeksi nähnyt! Myös Panasonic taipuu - uusi LED-televisiomallisto on tulossa..... plasmat jäävät kohta historiaan.

    Ambilightista sen verran että itse en elä "lepakkoluolassa". Haluan että katseluun käyttämäni huone toimii mm. "perheen oleskelutilana" eli minulla siis on myös ns. "sosiaalista elämää" elokuvan tahi televisiolähetyksen ulkopuolella. Ambilight on aina päällä enkä ilman sitä katso televisiota. PISTE tämän asian osalta.
     
  10. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Minun halpa panasonicini on kuvaltaan (väritoisto, kontrasti, katselukulmat, hämärät kohtaukset, 24p toisto) parempi kuin vanhempieni uusi 46EX723 sony. Tuo sony kuitenkin maksoi yli 500euroa enemmän kuin minun panasonicini. Ei pelkästä hintalapusta voi suoraa paremmuuspäätelmää vetää yhtään mihinkään suuntaan.

    Plasma on edelleen erittäin in, kun hyvää kuvaa etsitään.
    (Tätä aihetta on käsitelty ennenkin, mutta: ) Plasma ei ole väistymässä mihinkään, koska ei ole vielä olemassa mitään tarpeeksi kehittynyttä korvaavaa tekniikkaa. LCD-LED tekniikkaahan ei enää varsinaisesti kehitetä (youtubeselainten kehitys poislukien), eikä oledejäkään kuulu kauppojen hyllyille. Jäljelle jäävät plasma tai projektori. Plasma on näistä kahdesta jokapäiväiskäytettävyydeltään jonkin verran parempi.
    Esimerkiksi Bang&Olufsen käyttää edelleen (sattumalta panasonicin valmistamia) plasmapaneeleita huippumalleissaan, eivätkä heidän asiakkaansa ainakaan täällä ole kuvasta käyneet valittamassa.

    Kun "kehityksen kärjessä" tarkoittaa ilmiselvästi sinulle mahdollisimman ohkaista kehystä, vilkkuvaloja ja nettiselainta, niin eipä mahda mitään. Pisteet vaan.
     
  11. d.g.lol

    d.g.lol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.10.2006
    Viestejä:
    249
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siinähän se juju onkin... Tämä on "LCD-televisiot" / "Philips 2012-mallit" -foorumi. Miksi täällä pitää siis plasmojen erinomaisuudesta keskustella?
    Vai eikö enää plasma-foorumilla löydy kirjoittajia joiden kanssa väitellä?

    Sinun kannaltasi voin sanoa että ikävä kyllä plasman korvaavia tekniikoita on ja tulee olemaan jatkossakin. Kehitys kehittyy - CRT, Plasma, LCD, LCD LED, OLED jne... Plasma oli JOSKUS ihan ok juttu. Niin oli CRTkin. Ja Lada. Mutta ei enää nykyään. Ladakin oli Kekkosen aikaan kansanauto mutta sitten tuli volkkari... Edelleenkin Lada Niva on yksi parhaimpia maastoautoja mutta paljon on tilalle tullut kansan enemmän suosimia merkkejä... Ihmettelen hieman kommenttiasi että "LCD-tekniikkaa ei kehitetä" koska esim Philipsin "Moth Eye"-filtterissähän on juuri siitä kyse?! Tiedätkö mistä edes puhutaan? Eikö ko. paneelitekniikka ole mielestäsi kehitystä vain sen takia että kyseessä ei ole arvostamasi PLASMA?
    Ja jos näin on niin miksi edes hillut tällä LCD-foorumilla kun on kerran plasma-sellainenkin kehitetty?
    B&O voi käyttää ihan mitä tahansa tekniikkaa haluavat. Halvin mahdollinen tekniikka, "arvostettu" brändi - ihan sama stoori kuin kovasti mainostamassasi Panasonicissa - tai no nykyään Matsuissa.
    Aika harva kuluttaja suomessa tulee kuitenkaan OSTAMAAN B&O:n Panasonicin plasmapaneelilla varustettuja televisioita ja varsinkaan sen takia että ko. merkki käyttää "Panasonicin plasma-tekniikkkaa". Jos saat heitä 10 kasaan niin lupaan tarjota jokaiselle tuopin
     
  12. h0st

    h0st Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    119
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää jäädä odottelemaan 55" 8000-sarjaa tai mielummin mahdollista 9000-sarjan mallia.

    Muut merkit eivät ole vaihtoehtoja, koska telkkarissa pitää tietysti olla Ambilight systeemi (sivut + ylhäällä versio).

    Vielä mennään vanhalla 47PFL9703H/10 mallilla!
     
  13. Notareal

    Notareal Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2012
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jepu jee sitten. Pari tuntia tässä säädellyt tänään Itellan kiikuttamaa Philipsin 40PFL5007- televisiota ja pitää sanoa että loppui etsinnät, tätä ei tarvitse palauttaa myyjälle!

    Neljäs kerta toden sanoi :)

    Ei pilveile niin paljoa kuin esim. Samppa 8005 kun ei ole ihan ohuinta mallia, eikä bandingia kuvassa myöskään ainakaan äkkikatsomalla. Paketista otettaessa värit hieman oudot mutta riittävät säädot jotta sopiva kombinaatio löytyi.

    Siispä subjektiiviset plussat ja miinukset:

    + Kuvan saa säätämällä tosi hyväksi.
    + Äänikin on edes hieman tukevampi kuin kolmessa eri tv:ssa mitä kokeilin aiemmin kotona (Philips 42" 7606T, Samsung 46" D8005 ja LG 42" LM620T) koska TV:ssä on takana kahden kaiuttimen lisäksi keskellä jonkin sortin "subbari-härpäke"
    + Kaukosäädin parantunut 2011 Philips- malleista (esim 7606T)
    + Yksinkertainen ja tukeva "lasipintainen" jalusta!
    + Omaan silmään miellyttävät "metallinharmaat" kehykset. Eivät toki markkinoinden ohuimmat mutta 1/3 vanhasta tauluteeveestä :)
    + Sisäänrakennettu LAN sekä WLAN ja 4 HDMI- liitäntää, lisäksi 3 x USB :thumbsup:. Ei paha tuossa hintaluokassa
    + Hemmetin laajat katselukulmat joka suunnassa, eipä paljoa vaalene tai tummene


    Sitten miinuksia:

    - Kuva on vain 40". No on se 32":n jälkeen silti isompi :) En jaksa odottaa 46":n tuloa markkinoille kun MM-kisat alkaa jo ensi viikolla :D
    - TV on matalammalla ( ts. alareunan ja tason väliin jää vähemmän tilaa kuin wanhassa). Tuo on tottumiskysymys tietty :)

    Joten nyt helepottaa
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2012
  14. Notareal

    Notareal Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2012
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai niin luulin, kunnes tulin tänään töistä kotiin. Säädöt kuvan suhteen oli menny ihan kuralle itsestään ja sokerina pohjalla HDMI- liitännästä viimeöistä leffaa tallentavalta HD- digiboksilta alkaessa katsomaan ei tullut katselusta mitään kun kuvan alareuna oli muuttanut paikkaa n. 1/3 ylöspäin!!!

    Siinä sitten irtopäät ihmetteli yläpuolella olevia päättömiä vartaloita...

    Eikun tehdasasetusten palautus, kaikki kanavat uudelleen viritykset jne... sama homma jatkui.
    Onneks hajosi nyt eikä vaikka viikon päästä kun en olisi enää kehdannut palauttaa.

    Enkä aloita uuden TV:n käyttöä viemällä sitä huoltoon, ehei!

    Eli uusi tv paketissa, huomenna palautus ja vanha taas tasolla :OI

    Etsintä jatkuu...
     
    Viimeksi muokattu: 25.04.2012
  15. tpk65

    tpk65 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    mikä philippsin malli 46" saisi n.900-1100e hintaan ja mistä?Hiukan perusteluja sitten suosittelemallesi mallille,kiitos! Ja lyökö vertoja sonyn vastaavan hintaisille?
     
  16. jarisirvi

    jarisirvi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Satuin ostamaan kyseisen telkun n. kuukausi sitten .
    Pientä ongelmaa on ollut kuvan säädön kanssa.
    Luulin ensin et vika on lähetyksessä, ei ollut.
    Sitten ostin uuden antennikaapelin, ei auttanut.
    Siis välillä tv-kuvan tausta "elää" tavallaan, mutta ei pikselöidy.
    Musta muuttuu välillä harmaaksi, ja toisinpäin.
    Välillä näyttää kuin tv-näyttö olisi "likainen",
    vaaleampia ja tummempia kohtia .
    Osaisitko neuvoa kuvasäätöjä?
    Olen tosiaan niitä raplannut mut ei auta.
    Voihan toki tv olla viallinen...
     
  17. Sherukka

    Sherukka Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.05.2005
    Viestejä:
    1 063
    Saadut tykkäykset:
    0
    d.g.lol trolliko? :rolleyes:
    Ei telkkareissa ole tärkeintä tekniikka vaan mitä sillä saadaan aikaiseksi, eikö? Ihan sama mikä tulevaisuudessa on seksikkäintä tekniikka kunhan se on kuvanlaadullisesti parempaa kuin nykyinen. Nyt tuntuu siltä että plasma edelleen on ykkönen, ja vielä selvemmin kun hintaa katsotaan. Aivan eri asia on se että onko plasman myynti kannattavaa mutta sillä ei ole mitään tekemistä tekniikan huonouden kanssa. Sopulilaumat ne ostelevat sitä mitä muutkin, sama juttu mm autoissa yms.

    Ketjun asiaa sivuten. Ambilight patenttiaikahan loppui joten saa nähdä tuleeko Samsung/LG -akselilta vastaavaa, olisin erittäin yllättynyt ellei Korean-kopiointikoneisto pistäisi Ambilightia laitteisiin ja äkkiä koska siinä on taas yksi (minulle täysin turha) uusi ominaisuus millä saadaan lisää telkkareita myytyä.
     
  18. mara111

    mara111 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.07.2007
    Viestejä:
    64
    Saadut tykkäykset:
    0
  19. h0st

    h0st Guest Guest

    Liittynyt:
    05.09.2003
    Viestejä:
    119
    Saadut tykkäykset:
    0
    Expert messuilla oli tarjolla 46" 46PFL9707 hinnan ollessa jotain 2500e-2600(?). Harmi ettei vieläkään saatu Moth Eye tekniikkaa isompiin näyttöihin.

    Toinen mielenkiintoinen malli oli 60" 60PFL9607, jota olisi saanut kuukauden päästä ja suomessa hinta tulee olemaan 4500e, mutta nyt messuilta saisi 4000e. Oli jo lähellä ettei kauppoja tullut. Olisi vaan aika päivittää nykyinen 47" 9703 ja ei oikein pienempään viitsi vaihtaa ja seuraava koko on tosiaan tuo 60".
     
  20. avisti

    avisti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2004
    Viestejä:
    396
    Saadut tykkäykset:
    3
    Philipsin telkkarit jäävät vähän esim. Sonyn, Panasonicin ja Samsungin varjoon ainakin mitä nettiartikkeleihin tulee.

    Mikä on Philipsien laatu em. merkkeihin verrattuna ja vertaillaan ihan huippumalleja? Eniten itselle merkkaa perus tv-kuvan liiketoisto, väritoiston luonnollisuus ja katselukulmat.

    Onko Philipsillä jotain sellaisia kortteja hihassa mitä ei muilla ole (muita kuin ne takavalot).