AV-kotiteatterivahvistin vs 2-kanava viritinvahvistin

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana Oppilas, 03.03.2012.

  1. Oppilas

    Oppilas Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Terve,

    Aloittelija kysyy :)
    Miten suuri ero on äänellisesti esim. Harman/Kardon 3490 ja jollain Sonyn kotiteatterivahvistimella elokuvia katsellessa?
    Harmanhan on tehty enemmänkin musiikin toistoon ?
     
  2. juh4

    juh4 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2011
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskimpa eroa kuulet jos samat kaiuttimet molemmissa.
     
  3. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Jokseenkin tulenarka aihe, joka muuttuu kädenkäänteessä asemasodaksi klassikoista.

    Plazalla on ketju vahvistinten äänenlaadullisista eroista ja poterot on asettuneet siten, että joko niissä on huomattaviakin eroja tai sitten kahden kunnolla toteutetun vahvistimen välillä ei ole eroja.

    Kaksikavana vs. monikanava -vahvistimien välillä voinee suhteellisen turvallisesti lähteä budjetin kanssa liikkeelle: AV-virvaan pitää samaan rahaan survoa DACit, läjä liittimiä, mahdollisia kuvapiirejä ja vaikka mitä. Stereovahvistimessa ei välttämättä ole edes sitä DACia, eikä ainakaan noita muita. Periaatteessa samalla budjetilla olisi siis mahdollista käyttää laadukkaampia osia, jos vahvistinta kuitenkin myydään sellaisia voluumeja, että tuotantoerien koko ei enää juurikaan vaikuta hintaan. Eri asia sitten, että ovatko erot kuultavissa vai ei.

    Oli asiasta mitä tahansa mieltä, niin kaiuttimien valinnalla, huoneen ominaisuuksilla ja kaiuttimien sijoittelulla on jokatapauksessa moninkertainen merkitys siihen, miltä musiikki tai elokuvan ääniraita kuulostavat. Uskoi niissä vahvistimissa olevan eroa tai ei.

    (putkivahvistimet sitten erikseen..)
     
  4. JuhoV

    JuhoV Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2012
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos satsataan sama budjettisumma monikanavaan vs. stereosettiin niin monen asian summana stereo soi paremmin.

    Jos ajatellaan vaikkapa 500€ jolla hommattais pelkästään kajareita. Tällä summalla on erittäin hyvät mahdollisuudet saada mukavasti soiva stereopari. Varsinkin jos valinta osuu nappiin eli huone ja kajarit pelaa yhteen. Ei sillä huippuhifiä saa, mutta musiikillista nautintoa on luvassa varmasti.

    Jos sama summa sijoitetaan vaihtoehtoisesti av-setin kajareihin eli viisi kajaria ja subbari, niin summa on varsin köykäinen jotta sillä saataisiin edes jonkinlaiset lähtöraaka-aineet kajareita varten. Kyllä sillä jo jotain ehkä elokuvista saa irti, mutta musiikki paljastaa aika karusti missä mennään. Helposti käy niin että tuo stereosetti toimii elokuvillakin paremmin kuin av-setti.

    Edulliset vahvistimet on suurin piirtein samassa hintaluokassa, oli sitten av- tai stereovahvistin. Eroja äänellisesti ehkä onkin, mutta se ei todennäköisesti tällaisessa systeemissä ole se suurin juttu.
     
  5. Oppilas

    Oppilas Guest Guest

    Liittynyt:
    03.03.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heip.

    Kiitokset erittäin paljon loistavista vastauksista :)
    Onnistunut valinta oli siis omiin tarpeisiini.