Finnsat FH05-HDR

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Akhard, 22.11.2011.

  1. Cee Bee

    Cee Bee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    1
    En aivan kymppiä antaisi laitteelle jo mainitsemieni pikku puutteiden tai erikoisuuksien takia. Joku moitti aikaisemmin boksin kirkasta merkkivaloa. Onhan se kirkaampi kuin muut olohuoneeni vastaavat valot pimeässä huoneessa, mutta auringon valaistessa suljettuja sälekaihtimia huone on niin valoisa, että himmeämpää tuikkua ei erottaisi. Ihan hyvä!

    Boksin kaukosäätimen herkkyys ansaitsee erikoismaininnan. Kannattaa ensi töiksi heittää mukana tulevat tehonsa menettäneet paristot roskikseen ja panna tilalle kunnon alkaliparistot. Tein itse näin, kun huomasin, että boksi totteli säädintä aika huonosti. Kunnon paristoilla säätimen herkkyys on kerta kaikkiaan ällistyttävä. En ole koskaan tavannut vastaavaa. On aivan samantekevää minne säätimen suuntaa, signaali menee aina perille. Kokeilin muun muassa suunnata kaukosäädintä taaksepäin, kattoon ja jopa 30 sentin korkeudelta suorassa kulmassa lattialla olevaan pehmeään mattoon niin, että säädin oli boksilta piilossa tukevan umpinaisen pöydän takana. Hyvin toimi.:)
     
  2. arkom

    arkom Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2007
    Viestejä:
    95
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla menee HDMI:llä digiboksi --> vahvari --> telkkari. Päivityksen jälkeenkään ei äänitaso esimerkiksi YLE HD:llä tai muutamalla muullakaan HD-kanavalla ole sama kuin muilla kanavilla. Eli muiden kanavien kanssa pystyn toimia niin, että mulla on vahvarilla volumet aina vakiot, ja sitten vain digiboksin kaukkarista säätelen äänenvoimakkuutta, mutta joillakin HD-kanavilla (digitaalisten?) äänien kanssa tuo ei pelitä.

    Ei tuo nyt sinänsä ole merkittävästi haitannut tämän kaikinpuolin muuten loistavan boksin käyttöä, mutta tuollainen ikävä pieni ongelma nyt ainakin itsellä on.

    Mulla ei pelitä kaikki kanavat kunnolla, jos asetuksena on automaattinen. Aivan kuin se pakottaisi esim. Urhonkin lähetyksen 1080p:lle, jolloin kuvassa esiintyy pientä nykimistä.
    Olen valinnut asetukseksi 1080i:n, jolloin kaikki toimii mainiosti.

    Jep, samaa mieltä goomanin kanssa! Etenkin jääkiekkoa ja futista on erittäin hienoa katsella. Eroa on suorastaan valovuosi :naminami:
    MM-kotikisoja odotellessa..
     
  3. Capo

    Capo Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2012
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs muilla on tallennukset onnistuneet päivityksen jälkeen? Itse taisin riemuita onnistuneista tallennuksista liian aikaisin, sillä viimeisimmät kolme tallennusta ovat kaikki epäonnistuneet. Kaksi tallennusta ovat näkyneet Playlistillä 10s mittaisina huutomerkin kera, ja boksi herjaa että tallennuksen toisto epäonnistui. Yhdestä leffasta tallentui vain 54 min ja sitten tallennus oli loppunut kesken. Mitähän tähän nyt avuksi? :confused: Tallenteet laitettu EPG:n kautta, ja Welhon kaapelissa edelleen boksi kiinni.
     
  4. Cee Bee

    Cee Bee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    1
    Welhossa olen minäkin. Ei ole ollut valittamista tallennuksissa päivityksen jälkeen. Sen sijaan jotakin pientä häikkää esiintyy silloin tällöin yhä ohjelmatiedoissa. Katseltuani Canal plussan urheilukanavaa minuuttikaupalla saattaa INFO-näppäimen painaminen tuoda näkyviin kyseisellä kanavalla saman päivän aamuyön tunteina lähetetyn ohjelman. EPG:n painaminen kuitenkin näyttää aivan oikein parhaillaan esitettävän ohjelman tiedot. Paluu INFOon kertoo yhä, että muka aamuyötä eletään! :weep:Tiedot saattavat korjaantua INFOssakin 15-20 minuutin kuluttua oikeiksi. Kaipa tämä johtuu näistä Welhon signaalin hankaluuksista, joista olen saanut yv:n Finnsatilta. Ehkä jokin tuleva päivitys korjaa ongelman.

    Jos ei muita bugeja tule, olen kyllä boksiin ihan tyytyväinen.:)
     
  5. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Olet käyttänyt laitetta vajaan vuorokauden ja uskallat antaa sille arvosanan 10+.
    Vaikeaa uskoa, että tuolla kokemuksella olisit voinut testata laitetta luotettavasti.
    Oletko joku mainosmies? Näköjään oli ensimmäinen kirjoituksesi tälle foorumille.
     
  6. Cee Bee

    Cee Bee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eihän kukaan tietenkään vajaassa vuorokaudessa saa testattua esimerkiksi sitä, miten hyvin kerran viikossa tapahtuva ajastaminen toimii. Mieleeni tulivat täsmälleen samat ajatukset kuin sinullakin, mutta en viitsinyt puuttua tähän koomiseen arvosteluun.
     
  7. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tämä "hardy81b" on yhtä luotettava kirjoittaja kuin "M Penttonen", joka, kantta aukaisematta, kertoi ketjun alussa laitteen komponenttien ominaisuuksista.
    Jos tämä "hardy81b" ei tule tänne kertomaan kokemuksistaan vaikka kolmen viikon intensiivisen kokeilun jälkeen, voimme kai todeta hänen kuuluneen johonkin sissimarkkinointiryhmään.
     
  8. Cee Bee

    Cee Bee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jäi mainitsematta, että itselläni oli täsmälleen samanlaisia tallennushäiriöitä kuin sinulla. Ne korjaantuivat, kun sain Finnsatilta postitse USB:llä päivityksen, joka oli muistaakseni päivätty 10.1.2012. Jostakin syystä tämä uusin kaikille jaossa oleva päivitys ei ole ongelmaasi korjannut.

    Ota siis yhteyttä esimerkiksi edelliseltä sivulta Finnsatin edustajan vastauksesta löytyvällä osoitteella Finnsatiin, ilmoita postiosoitteesi ja pyydä lähettämään tuo nimenomaan Welhon verkossa esiintyvän häiriön korjaava päivitys.
     
  9. Georg Tilsa

    Georg Tilsa Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2007
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusin firmis on parantanut itselläni (soneran kaapelissa) laitteen toimintaa huomattavasti. Viikon verran vaihtelevaa käyttöä takana. Ajansiirron laitoin nyt takaisin päälle ja ongelmia ei toistaiseksi ole ollut. Tallennukset ovat toimineet nyt hyvin. EPG:n pitkä painaminen tuo nyt toivotusti kanavakohtaisen EPG:n, painallus tosin on aika pitkä. Mitään uusia ongelmia ei toistaiseksi ole ilmennyt. Toivottavasti näin on ja luotettava toiminta jatkuu.

    Akuuteimmalle toivelistalle jäävät: tallennuksille kansiot, tallennuksien aikajanalle kirjanmerkit ja vähemmän tilaavievät näytöt tallenteita kelatessa/hidastuksissa/pysäytyskuvissa.

    Vaihdoin boksin kovalevyn aikaa sitten toistamiseen. Syynä oli, että boksi ei jostain syystä aina löytänyt käynnistyessään Samsung F1 1 Tt -kovalevyä, vaan kovalevyn herääminen vaati useamman käynnistyksen. Tilalle vaihtamani Western Digital Caviar Green 2Tt on toiminut moitteettomasti.
     
    Viimeksi muokattu: 05.03.2012
  10. M Penttonen

    M Penttonen Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0

    Hyvä ISPF3.4.

    On mukavaa huomata, että joku on lukenut kirjoituksiani tai ainkin yhtä niistä. Yleensä olen pyrkinyt antamaan vinkkejä siitä miten alkuperäisen ohjelmiston virheistä huolimatta laitetta on voinut käyttää jouhevasti.

    Oletko milloinkaan kuullut valemuistoista. Tämä tarkoittaa sitä, että olet varma jostakin asiasta, joka ei pidä paikkaansa. Väität että kerroin ketjun alussa Finnsat FH05-HDR laitteen komponenttien ominaisuuksista laitetta avaamatta. Pitää paikkansa että tähyilin laitteen sisään tuuletusaukoista ja kerroin komponentteja olevan vähän. Niiden ominaisuuksia en mitenkään arvioinut. Tässä ketjussa on viesti, jonka valokuvat osoittavat oikeaksi väitteeni, että komponentteja on varsin vähän ja tämä ilmeisesti selittää laitteen viileyden ja hiljaisuuden.

    Koska kuitenkin olet vakaasti sitä mieltä että olen Finnsat FH05-HDR laitteen valmistajan kätyri, luin yhden päivän käytön jälkeen laitteesta myönteisia ominaisuuksia luetelleen nimimerkkin ”hardy81b” kirjoituksen. Kylläpä apulaiseni on nopeasti keksinyt laitteen olennaiset piirteet ja kirjoittanut niistä selkeästi. Monet muutkin apulaiseni ovat sortuneet vastaavaan ylistykseen viikkojen ja kuukausien käytön jälkeen. Tosin useimmat ovat panneet hämäykseksiväliin joitakin arvosteluja.

    Laitteen päityksen lataaminen USB-tikkua käyttäen oli yksinkertaista ja käyttö on nyt entistä mukavampaa ja luotettavampaa. Itse olen havainnut tallennusten onnistuvan entistä paremmin, kun valitsen EPG ajastustavaksi ”Aika”. Tällöin ajastus alkaa ja loppuu vanhanaikaisesti tiettyinä valikoimista näkeminä aikoina ja ohjelmisto ei pääsee tulkitsemaan väärin palveluntarjoajan ilmoittamia ajastustietoja.
     
  11. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    M Penttosen ensimmäinen kirjoitus DVDPlazalla oli tämä:
    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/86686-Finnsat-FH05-HDR?p=1469266#post1469266
    Minusta tuo on pelkkä mainos. Miksi joku ekassa postauksessaan kehuu laitteen pystyyn ja samalla yrittää selittää olevansa riippumaton valmistajasta?
    Eikö se ole selvää, että tänne kirjoitetaan ilman kytköksiä tai sitten, jos on kytköksiä, ne tuodaan selvästi esiin?

    Tuo hardy81b on ilmiselvä mainospelle.
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2012
  12. M Penttonen

    M Penttonen Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tunne hardy81b:tä enkä sinua ISPF3.4. Jos kertoisitte nimenne tai antaisitte yhteystietonne, niin voisin keskustella kanssanne. Oma tunnukseni on sellainen, että voin selvästi sanoa kuka olen keskustelupalstan nimirajoitteen pituuden mukaisesti. Arvelen että 3.4 viittaa ohjelmistosi kehitysversionumeroon.

    Kun kirjoitin ensimmäisen kirjoituksen olin käyttänyt kolmea tallentavaa HD-laitetta ja vienyt ne takaisin kauppaan toimimattomina. Asia näkyy kirjoituksissani enkä halua enää mainita laitteiden nimiä, koska en tiedä miten ne nykyään toimivat päivitysten jälkeen enkä ikävöi niitä. Noiden laitteiden ensisijainen pulma oli kuvan satunnainen ja usein tapahtuma jäätyminen. Finnsatin en ole havainnut jäätyvän milloinkaan eli kuva ei ole pysähtynyt sekunniksi tai pariksi. Muutenkin se on sopivan vanhanaikainen, mutta toimiva.

    Mainitsin kirjoituksessani ettei minulla ole kytköksiä valmistajiin, koska monesti laitteesta jotain myönteistä sanovaa epäillään myyjän bulvaaniksi. Niitäkin tapauksia on. On myös päivastaisia tapauksia, toisin sanoen on sellaisia henkilöitä, jotka ovat kytköksissä johonkin toiseen valmistajaan tai ovat ostaneet toimimattoman laitteen eivätkä ole palauttaneet sitä. Tällöin heitä harmittaa, etteivät ole pitäneet puoliaan. Gigantin yhden kuukauden palautusoikeus on hyvä. Lisäksi jos laite ei toimi sen voi toimittaa valmistajalle milloin tahansa. Jos ei muutoin, niin ottamalla yhteyttä kuluttaja-asiamieheen.
     
  13. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    OK. En usko selityksiin, mutta en halua väitellä lisää. Antaa olla.
     
    Viimeksi muokattu: 03.03.2012
  14. M Penttonen

    M Penttonen Guest Guest

    Liittynyt:
    30.11.2011
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos vastauksestasi. Kunnioitan vastaustasi ja asennettasi. Nukun yöni hyvin mielin. Mukavia unia sinullekin. Markku
     
  15. Pennanen

    Pennanen Guest Guest

    Liittynyt:
    10.12.2004
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jumittaa, ajansiirto ei toimi


    Nauhoitukset jää tallentumatta


    Hidas käynnistymään


    Hidas kanavan vaihto


    Toisinaan vain yhtä kanavaa voi tallentaa


    Toistuvaa kuvan nykimistä (vajaan sekunnin mittaisia pysähdyksiä)


    Laitteen arvosana -4.
     
  16. Ghost_Glove

    Ghost_Glove Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2012
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veikkaisin, että saamassasi yksilössä on jotain vikaa. Tai sitten vain vitsillä osallistuit edellisten veijareiden väittelyyn.

    Ensin mainitussa tapauksessa kehottaisin ottamaan yhteyttä Finnsat'tiin, jos laitteesi on aivan uusi. Jos sitä olet hetken käyttänyt, kannattanee koittaa tehdasasetusten palautusta.
    Jälkimmäisessä tapauksessa sinut pitäisi.... ;)
     
  17. Ghost_Glove

    Ghost_Glove Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2012
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko kokeillut tehdasasetusten palautusta? Taannoin mulla se auttoi kummasti. Sen jälkeen on toiminut ongelmitta. En tosin ole vielä ehtinyt päivittämään boksiani...
     
  18. Supernaut

    Supernaut Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tuon laitteen Prismasta reilu viikko sitten, ihan hyvin on pelannut tähän asti (toivottavasti myös tästä eteenpäin). Tänään tosin playlistille oli ilmestynyt kymmenkunta erilaisia dab-nimisiä "tallennuksia" (dab2, dab4,dab6 jne) eikä näitä pysty toistamaan vaikka pituuksiksi on merkitty muutamasta minuutista reiluun tuntiin. Mitäköhän lienevät, onko ohjelmiston tuottamia epämääräisyyksiä vai oikeasti johonkin järjestelmälle tarpeellisia tiedostoja?

    Topfieldin petettyä tuli vaihdettua tuohon Finnsatiin, ja pientä hakemista vielä tuntuu olevan eri ominaisuuksien kanssa. Iso puute paljon tallentavana on omasta mielestäni se, ettei 2x rec-nappia painamalla pääse muokkaamaan ajastusta, vaan ajastuksen muokkaus tapahtuu kahden eri napin kautta (rec+opt). Eihän tämä varmasti maailmoja kaatava puute ole, mutta tekee tallentamisesta EPG:n kautta työlästä ja joskus jopa ärsyttävää.
     
  19. Cee Bee

    Cee Bee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2012
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eivät varmastikaan ole tarpeellisia. Ennen kuin kovalevyllesi kertyy paljon tavaraa, suosittelen, että alustat sen ja asennat sivulla 7 olevien ohjeiden mukaisesti uusimman ohjelmistopäivityksen.
     
  20. Supernaut

    Supernaut Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy varmaan ottaa ja alustaa mahd pian. Ohjelmistoversion päivitin ensimmäiseksi ennen kuin suurempia tallennuksia aloin tekemään, muistaakseni 1.0.4 oli sisässä ja verkosta tuli sitten 1.0.5.