poltto kuvan pois polttaminen

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana aaimmo, 02.03.2012.

  1. aaimmo

    aaimmo Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2012
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    aja valkosta kuvaa plasmalle niin kauan ku poltettu kuva lähtee... vähentää plasman käyttöikää mut mitä se tekee 1000000000 tunnissa?

    t:amatööri
     
  2. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Polttokuva on yhdyssana, trolli.
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Useimmista plasmoista löytyy (nykyään kehittyneen tekniikan ansiosta melko harvinaisten) polttokuvien poistamiseen erillinen scrolling bars -toiminto. Esimerkiksi panasonicin ruuduissa kyseistä toimintoa hoitaa valkoinen mustalla pohjalla ruudyn poikki liukuva palkki. Tuollainen mustan ja valkoisen välillä vaihtelu suurella kontrastilla herättelee plasmapisteitä kunnolla ja on siksi paljon tehokkaampi kuin vain pelkän valkoisen staattisen kuvan ruudulla polttaminen. Sitä varten se toiminto on siihen televisioon asennettu, että sitä käytetään eikä jotain satunnaisia poppakonsteja.

    Ihan siltä varalta ajattelin mainita, ettei kukaan nyt tosissaan mene kokeilemaan tuota aaimmon menetelmää.
    (Nykyiset plasmat kestävät valmistajan lupauksesta riippuen 60 000 - 100 000 tuntia "to half life" eli kuvakirkkauden puolittumiseen mitattuna. Laskennallinen kirkkauden puolittuminen ei ota huomioon muun elektroniikan kestoa, kuten sitä, että nykyisin esim virtalähteissä käytetyt halvat kondensaattorit kuivuvat plasman lämmössä jopa viidessä vuodessa, vaikka itse paneeli voisi kestää kauemminkin. Aika paljon alle miljardia tuntia kuitenkin on käytännön kesto ja aina vähemmän jos ruutua poltetaan täysillä..)
     
    Viimeksi muokattu: 02.03.2012
  4. aaimmo

    aaimmo Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2012
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Iso kyynel!
     
  5. aaimmo

    aaimmo Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2012
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    jos ei oo kyseistä scrolling bars toimintoa niin ajakaa huoletta valkosta jos joku kuva on palanu kiinni tai no vaalean harmaa ajaa saman asian! ja jos joku ottaa tosissaan ton 1000000000000 tuntia niin sitten ottaa se on sitten oma ongelma :)
     
  6. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tuon scrolling bars -toiminnon lisäksi joissakin on myös orbiter-toiminto jossa ajoittain töllö siirtää kuvaa joitakin pisteitä. Periaatteessa rikkoo pikselimäppäyksen, mutta eri juttu on sitten että huomaako katsoja tuon oikeasti. Plasmojen vihollisia ovat yhä valikot/HUD:t, kanavalogot ja (joillakin kielitaidottomilla lisäksi) tekstitykset. Plasma ei vaan tykkää jos jokin on valkoista ja aina samassa paikassa. Valmistaja & mallikohtaisia eroja herkkyydessä on varmasti.

    Itse olen saanut scrolling bar -toiminnolla (Pioneerissä nimellä "Video pattern") siistittyä ruudulta pois pelien HUDit. Orbiterin ja viikottaisen 1h scrolling bar -käytännön käyttöönoton jälkeen ei ole ruudulla haamuja sen kummemmin näkynyt, mutta subeja rakastavalla kansanosalla voisi tilanne olla erilainen.
     
  7. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omassa LG:n 2011 mallin plasmassa Orbiter jättää oikeaan reunaan noin 5 pikselin paksuisen mustan rivin. Sen takia en ole sitä koskaan käyttänyt, koska pelkään, että siitä olisi enemmän haittaa kuin hyötyä. Tarkoitan että tuo rivi oikeassa reunassa ei ikääntyisi tasaisesti muiden kanssa aiheuttaen ärsyttävän viivan. Onko kuitenkin niin, että Orbiter vaihtelee kuvan paikkaa käyttäen välillä myös noita pikseleitä?
     
  8. aaimmo

    aaimmo Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2012
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    eihän ne tekstitykset jne... voi palaa kiinni ellei pidetä samaa logoa yli 4 tuntia samassa paikassa ja toi orbit on häiritsevää... ja noi kanava tunnukset alkaa olemaan niin haaleita ettei ne pala kiinni. jos palaa niin on ostanu halvan/huonon plasman!
     
  9. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Täällä plazalla juuri jokin plasman omistaja valitteli, että paneelissa oli vaalentumia kuvaruudun alaosassa ja ylläri ylläri, sinnehän ne tekstitykset yleensä tulevat. Järkikin tuon sanoo: jos jatkuvasti katsoo tekstitettyjä ohjelmia niin tietysti paneeli "kuluu" niiltä osin vihaisemmin koska tekstitykset nyt yleensä ovat valkoisia ja lähes aina samassa osassa ruutua. Toisaalta tekstityksien nyt pitäisi olla töllön "normaalia käyttöä" eli tuossa mielessä ei tuota nyt saisi tulkita väärinkäytöksi, mutta fakta on se että noihin liittyy sisäänrakennettu riski johtuen plasmatekniikasta.

    Ja vielä loppusanoiksi: "Valmistaja & mallikohtaisia eroja herkkyydessä on varmasti. "