kaiuttimet 600e

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana romppa12, 09.08.2011.

  1. romppa12

    romppa12 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    mitkä kaiuttimet ostan 600e budjetilla. ehdotuksia?
    itse olen miettinyt wharfedalen diamond 10.6 tai vastaavia tai amphionin jotain siinä hintaluokassa. myös genelecin 8020 pari on ollu harkinnassa mutta ei liikaa säväyttänyt. tulevat wharfedalen powercube super 15 kaveriksi ja vahvistin löytyy kaiuttimille.
     
  2. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisi olla paikallaan laittaa hieman lisäinfoa mm. kuuntelutilasta, etäisyyksistä, mihin käyttötarkoitukseen, onko suunnitelmissa hankkia vielä lisää kaiuttimia esim. 5.1 järjestelmää varten jne. ?
     
  3. romppa12

    romppa12 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    tosiaan tulee noin 10m2 huoneeseen kotikäyttöön kaiuttimet.
    5.1 kaiuttimet eli taka ja keskiääni löytyy jo mutta enemmän ois käytössä 2.1 musiikinkuunteluna joten se leffasydeemi jää taka-alalle. kuuntelu-etäisyydet on jotain 2-3m. ja en rupee niin paljo hifistelee et ostaisin eri kaiuttimia eri musiikki tyyleille (esimerkkinä joku valittaa ettei 15 elementti subina pysy tuplapedaali humpan mukana mut must se on bullshittii) joten kuuntelen kaikentyylistä musaa ja tosiaan enemmän musankuunteluun kaiuttimet tulee.
     
  4. romppa12

    romppa12 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    ja tosiaan ois kiva saada mahdollisimman tasaisella taajuuskäppyräl kaiuttimet et tosiaan se taajuusalueen heitto ois kiva jos se pysyis +-3db:n sisällä ettei mikään taajuus löis pahasti yli vaikka kovempaakin huudattais. ja tiedän että siihen tarkoitukseen ois genet hyvät mutta ei oikeen iskeny soundiltaan kun kuuntelemassa kävin.
     
  5. M1kko

    M1kko Guest Guest

    Liittynyt:
    09.10.2009
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omien kokemusten pohjalta lähtisin suosittelemaan dalia tai esim. noita mainitsemiasi amphioneita noin pieneen tilaan (jalustamalleista siis puhe). Nuo 10.6 wharfedalet omistan itse lähemmäs 20m2 olkkarissa missä ne toimivat vielä hyvin, mutta 10m2 tilassa uskoisin tulevan jo aika kovaa bassopään korostumaa. Etenkin jos sinulla on subi käytössäsi, on ehkä vähän turhaa ostaa isompia lattiakaiuttimia pienehköön tilaan.

    Ja luulen että genen soundi ei juurikin siitä syystä miellyttänyt, että ne ovat jo niin "latteat" vasteeltaan ;P
     
  6. Baroni

    Baroni Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2007
    Viestejä:
    134
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aurelia Magenta on hieman asettamaasi rajaa kalliimpi, mutta vastaavasti paljon noita mainitsemiasi parempi.

    Jos kuuntelutilassa meinaa bassot korostua voisi sinne Aurelian sijaan sopia Forvoice 7.7 paremmin.
     
  7. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Koska kysyjällä on aika pieni kuuntelutila ja subi jo valmiina, niin itsekin annan ääneni jalustakaiuttimille. Lisäksi rompan hintaluokassa katsoisin ihan ensimmäiseksi käytettyjä skobeja, sillä 600 eurolla voi tehdä aikamoisia löytöjä, mikäli ei ylenkatso käytettyjä laitteita. Tällä tarkoitan jo "ihan oikeita" hifikaiuttimia "kotiteatteriskobejen" sijaan ;) Saadaksesi vähän perspektiiviä Plazan normisuosituksiin ja -tarjontaan, niin käy tsekkaamassa vaikka Hifiharrastajien myyntipalstaa (http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php?board=79.0) ja voit tehdä löytöjä... Tuolla olis esim. ehdotetuista Forvoiceista myynnissä 9.9-malli ja vaikka "takuumusikaaliset" Regan RS3:t 570€ (plus tinkivara), jos välttämättä lattiakaiuttimia haluat (subi näille hyvä lisä). Lisäksi kehottaisin tsekkaamaan hifiliikkeiden sivuilta poisto-, ex-demo- ja vaihtolaitteiden tarjouksia.
     
  8. romppa12

    romppa12 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin lahden viihdetasossa kuuntelemassa kajareita amphion ioni L, wharfedale diamond 10.5 ja 10.7, sonyn jotku ritsat, kef, audio pro torneja eri malleja ja genelecin 8020a.
    Karu totuus omasta mielipiteestä tuli ilmi kaupassa, ensimmäiseksi kuuntelin geneleccejä ja pakko on myöntää että tasasen toiston jossa mikään taajuus ei pahasti lyö yli ja kaikkea tulee balanssissa ja kaiutinta pystyy luukuttamaan todella lujaa ja myös normaali kuuntelu voimakkuudella on miellyttävä kuunnella (annettu RMS metrin päähän 95db ja toistoalueen heitto +-2db)
    .. tämän jälkeen muiden kaiuttimien kuuntelu osoittautui pettymykseksi. haen kuitenkin joiltain osin tasasta toistoa jossa mitään aluetta ei liikaa tule esiin. Muut kuulostivat enemmän tai vähemmän huonolta ja tämän päivän kuunteluiden osalta tilaukseen lähtis kaks genelecin linnunpönttöä..
    tuntuu että kaikki kaiuttimet väritti liikaa ja toisto ei ollut millään alueella miellyttävää. itseäni ei haittaa jos kaiutin värittää ääntä vähän mutta näissä vaihtoehdoissa mitä tänään kuulin väritys oli tinneritussilla värittämistä joka tuli liikaa läpi eikä ollu miellyttävää luukuttaa eikä ees normaali volilla kuunnella.
    passiivi kaiuttimissa vahvistimena toimi joku firman stereo vahvari missä on säädöt neutraalilla.
    testailu jatkuu vielä..
     
    Viimeksi muokattu: 10.08.2011
  9. Mikkoeinari

    Mikkoeinari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.08.2009
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelen lämpimästi Jamo Concert 8 / D830 kaiuttimia. Hyvällä onnella ja pienellä tinkaamisella voi saada käytettynä parin 600 -700 eurolla. Edelleen erittäin kova luu!
     
    Viimeksi muokattu: 11.08.2011
  10. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^^ Onkos sulla romppa12 mahdollista piipahtaa missään "oikeassa" hifiliikkeessä pakastinkaupan (Tekniset) sijaan? Näissä jälkimmäisissä kun ei yleensä niitä kaikkein laadukkaimpia skobeja ole tyrkyllä ja asiantuntemuskin on usein tasolla "kyllä bassoa lähtee" :rolleyes:

    Edelleen kehottaisin tsekkaamaan käytettyjen tarjontaa, sillä saat paremmat kaiuttimet kuin uutena ja varmasti riittää näilläkin elinkaarta, ellet nyt jotain 80-luvun skobeja osta. Tsekkaa vaikka tuo aikaisemmin mainitsemani Hifiharrastajien myyntipalsta sekä Hifimaailman vastaava ja vaikka huuto.net ja tuurilla teet löytöjä kotikulmiltasi. Tuossa olis sulle pieneen tilaan hyvät skobet, varsinkin kun subilla voit jatkaa alapäätä: http://www.hifiharrastajat.org/forum/index.php?topic=1040952.0. Itse olen nuo koekuunnellut ja nimenomaan musiikintoistoon hyvin sopiviksi havainnut, mutta ostin sitten pykälää isommat Regat (ja vielä isommat haaveissa).
     
  11. romppa12

    romppa12 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.08.2011
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    erästä asiaa en ymmärrä: nyt ku olen kaiuttimia kuunnellut (muutamalla tutulla kefejä, amphioneita ja yhden kaverin rakennussarjaa;seassia ja jotain muita elementtejä) miksei hifimiehet arvosta yhtään esimerkiksi geneleccejä. itse olen nyt kuunnellessani tykästyny soundiin mikä kuulostaa siltä miltä sen on tarkoitettu kuulostamaan studiolla. miksi ääntä pitää kaiuttimilla värittää? mielestäni musiikki ei välitä sitä tarkoitusta mikä siinä studiolla on miksauksessa tehty jos ääntä lähdetään muuttamaan siitä soundista minkä studiolla on kyseinen bändi kyseiselle kappaleelle halunnut?
    ja tällä en halua moittia kenenkään kaiutin ja soundi mieltymystä, jokainen tykkää erilaisesta äänentoistosta ja jokainen on yhtä oikeassa.

    oma mielipiteeni on kaiuttimien ostossa kallistumassa genelecceihin osasyynä se että teen pienimuotoista kotistudio ja hää yms. miksaus keikkaa ja genet soveltuvat siihen ja soveltuvat samalla myös musiikin kuunteluun ihan kuuntelu mielessä.

    niin ja edelliseen kommenttiin. lahdessa ei "oikeita hifiliikkeitä" pahemmin ole joten joutuu tyytymään pesukonepuoteihin, kun ei mahdollisuutta tällä hetkellä ole muualle lähteä. :)

    ja loppuun vielä lisään että tulipa sekava viesti mutta toivottavasti joku edes ymmärtää viimeistään parin lukukerran jälkeen :D
     
  12. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Jos Genelec miellyttää niin ei muuta kuin tilausta kehiin. Mitäpä sitä muiden mielipiteistä välittää, itsellesihän sinä kajareita olet hankkimassa.
     
  13. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Genelec on sitten nostamassa hintoja.

    MarekSoundin ilmoitus facebookissa tiistaina:
    "Mareksound Oy
    Oletko hankkimassa Genelecin kaiuttimia? Genelec nostaa hintojaan kohonneiden materiaalikustannusten takia 15.8.2011 alkaen Suomessa ja koko euroopassa. Tällä viikolla ostetut ja / tai tilatut tuotteet vielä vanhoilla hinnoilla."

    Hinnat noussevat muissakin liikkeissä, aikatauluista ei tiedä.
     
  14. Juzzi_

    Juzzi_ Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2010
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostetaanpas tämänkin ketju tämän vuoden puolle. Olen etsimässä uusia pääkaiuttimia 600 -700 hintaluokasta. Viikonmittaisen nettisurffailun jälkeen pari kiinnostavaa mallia on noussut esiin. Muun muassa Amphion Helium 3, Epos M5i, Dynaudio DM 2/6 jne...

    Törmäsin selaillessani varsin mielenkiinoiseen kaakattimeen System Audio Aura 1. Kyseessä lienee uutuusmalli, koska arvosteluja ei löydy kuin länsinaapurin kielellä:confused: Pari kotimaista hifikauppaa myyvät ko kaiutinta, mutta harmikseni Oulun hifi-studiolta tätä mallia ei löytynyt. Oulusta löytyi kuiteskin tämän pikkuveli Saxo 1, joka oli hintaisekseen ja kokoisekseen oikein mielyttävän oloinen. Olisi mielenkiintoista kuulla kuuntelukokemuksia Aura 1 mallista.

    Olisiko kenelläkään kokemuksia tästä SA Aura 1 mallista ?