Denon AVR-3312

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana masteri, 09.12.2011.

  1. masteri

    masteri Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2011
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt tuli taas mietinnän paikka. Denon 3312 vai Onkyo 609? Gigantista sais jälimmäisen hintaan 299e! hmmm on tää vaikeeta.
     
  2. LFE

    LFE Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2005
    Viestejä:
    136
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on nyt pari päivää ollut avr-3312 ja yksi ongelma on, nimittäin Handan DVB-C 9800 digiboxin ja vahvistimen välinen yhteistyö HDMI:llä kytkettynä. Olen kokeillut 3:lla eri hdmi johdolla, 1,5m-3m pitkillä, yhdessä on jotain häiriösuojia molemmissa päissä ja johdossa lukee HQ ja hdmi copartner(kaipa ihan hyvä johto?) ja toinen on Qnect merkkinen 1.4-johto jos nämä tiedot mitään auttavat.

    Digiboksi näkyy suoraan philipsin 42" 1080p lcd-telkkariin kytkettynä ihan normaalisti. Samoin denonista tulevalla hdmi:llä kaikki muut ohjelmalähteet(ps3, läppäri, blu-ray-soitin) näkyvät normaalisti. Mutta digiboksista ei näy eikä kuulu yhtään mitään vahvarin kautta vietynä. Pari kertaa sain pätkivän kuvan ja äänen muutamaksi sekunniksi kun sammutin molemmat laitteet (digiboxin johdosta nyppäisemällä) , vahvistimen normaalisti nappulasta, ja pistin virrat takaisin.

    Päivitin molempien firmwaren, ei auttanut, luovutin toistaiseksi 04.30 aamulla... ja pistin äänet optisella digiboksista vahvariin ja kuvan suoraan hdmi:llä telkkariin.

    Haluaisin kuitenkin käyttää *Digiboksi -hdmi- vahvistin - hdmi -tv* kytkentää sen yksinkertaisuuden ja vahvistimen kuvan skaalaimen takia. Auttaisikohan joku "sikakallis" HDMI-johto vai mikä?
     
  3. Hifisurfer

    Hifisurfer Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2011
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minulla sama vahvistin + digiboksiyhdistelmä. Vahvistin on kuukauden vanha tuttavuus. Minulla myös handanin kuva pätki aikalailla, jota edellinen Denon AVR 2310 ei tehnyt. HDMI johdon vaihdolla kuva parani, mutta silti puolen tunnin katselun jälkeen kuva pätkäisee, mutta sitten taas toimii. Ilmeisesti erittäin nuuka tuosta HDMI johdosta. Ensin siinä oli kiinni joku Haman musta johto, ja sen vaihdoin sitten toiseen laatikossa olleeseen. Taisi olla joku techlink tms.

    Muuten yleiskommentit vahvarista: Ok kapistus. Äänenlaatu parempi kuin 2310:ssä, stereokuva on tarkempi ja kohdistuneempi (Genelec 8030) kun ajoi Audysseyn. Ilman sitä ääni oli aika kuivakas. Internetradio mukava lisä + suora usb toisto. Miinusta puuttuva AC outlet takapaneelista. Siihen oli kätevä kerätä muita pikkulaitteita, kun vahvari oli päällä. Kytkettynä laitteet Handan 9800 (HDMI), Denon 710 CD soitin (RCA), Sony BD-480 (HDMI), Asus verkkotoistin (HDMI) ja Nokia MD-310 NFC receiver (RCA).
     
  4. LFE

    LFE Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2005
    Viestejä:
    136
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok pitää varmaan kokeilla techlinkin johtoa jos sellaisen jostain löydän, genelecin 8030a itsellä kanssa pääkaiuttimina ja samaa mieltä hifisurferin kanssa äänestä. Kirjoittelin kokemuksiani myös denon 1912 topicciin tossa aikaisemmin, 1912:sta en sitten ottanut koska pre-outit puuttuivat. Aina sama homma näiden vehkeiden kanssa, ensin katson havlvemaa ja sitten kuitenkin ostan kalliimman.

    "Denonin 3312:sen kävin tänään hakemassa Raision Hifistudiosta kuunteluun, melko hyvältä kuulostaa genelecien kanssa
    Mitään ongelmia ei ole ilmennyt, bluraytä ja acerin läppäriä olen kokeillut ohjelmalähteinä.
    Pääsin kotona vertailemaan hyvin kahta setuppia vuoronperään, ainoastaan läppäristä ääniulostuloa optisen ja hdmi:n välilla vaihtamalla, materiaalina FLAC-audioraitoja ja 1080p-musiikkivideoiden ääniraitoja(eli normikäyttöä minulla). Genet on paljon erottelevampia ja vaan parempia, Chorukset + subikaaan ei silti pahalta kuulosta. Hintaeroa näillä kahdella setupilla on kuitenkin satoja euroja(uutena ostettuina).
    1. Denon 3312+2xGenelec 8030A(ei subia) 1900e
    2. Yamaha RX-V750+2xChorus compact 662+Audio Pro Sub Focus 420e+400e+250e=1070e.

    Lopuksi laitoin vielä choruksetkin kiinni takakajareiksi ja olen varsin tyytyväinen tähän setuppiin denon+gene+chorus, leffa/sarjakäytössä, subbarinkin varmaan joskus myöhemmin laitan kiinni, mutta eipä sille kerrostalossa tunnu olevan tarvetta genejen kanssa, naapurisovun takia."
     
  5. LFE

    LFE Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2005
    Viestejä:
    136
    Saadut tykkäykset:
    0
    Handan digiboksi ongelma ratkesi laittamalla resoksi 576 digiboksin päässä ja skaalaamalla 1080p:ksi denonin päässä. Tämä siis ainakin kahdella kokeilemallani HDMI-johdolla(Qnect merkkinen 1.4-johto) sekä joku toinen. Kuvan laatu ainakin yhtä hyvä näin, kuin handanilla skaalattu, ehkä vähän parempi, en ole niin hirveästi ehtinyt perehtyä vielä.
     
  6. Tudmas

    Tudmas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.02.2010
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    8
    Mulla on handan dvb-c 9900 hd boxi ja juuri tilasin Denonin, geneleceille kaveriksi. Häätyy raportoida tuosta yhteensopivuudesta kun loppuviikosta saa vahvarin kotiin.
     
  7. mico

    mico Guest Guest

    Liittynyt:
    09.12.2002
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moikka.
    Muutaman illan säätämisen jälkeen en ole saanut airplayta toimimaan.
    Voisiko joku vääntää rautalangasta,että kuinka saan sen toimimaan.
     
  8. masteri

    masteri Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2011
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin pari päivää olen omistanut 3312 ja alkukokemus positiivinen. Mikkisysteemillä kätevästi sai säädöt tehtyä. Mulla tällä hetkellä 5.1 järjestelmä, bi amppaus ei onnistunut, mutta oliko vika asentajassa eli täytyykö valikosta olla valittyna asetuksena tuo bi amp mode? Ens viikolla pitäisi saada lisää banaaniliittimiä, niin pitää uudelleen bi amppausta kokeilla.

    Toinen kysymys: Soittimena toimii PS3 slim malli. Onko väliä kuvan/äänen laaduissa riippuen mihin hdmi porttiin kytken laitteen? Olen kytkenyt nyt BD paikkaan, olisiko Game portissa erilainen kuva/ääni vai onko portilla väliä? Miten muut PS3 käyttäjät olette kytkeneet?

    Kolmas kysymys: Eikö tosiaan Denonin kaukosäätimeen saa valoa pimeässä? En löytänyt mitään valonappai. Jos näin on niin miinusta tuolta tulee kyllä.

    Mitä Wlan palikkaa suosittelette airplayn käyttöönottoon?

    Seuraavaksi lähtee HD digiboxi tilaukseen. Kaapelisuosituksia olisi kiva kuulla myöskin...
     
  9. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Sehän on itsevalaisevaa mallia. Pistä valoisaan paikkaan vähäksi aikaa että latautuu ja sen jälkeen se hohtaa itsestään. Varsinaista valaistusta siinä ei ole. (Ainakin 1912:n kapulassa näin.)
     
  10. masteri

    masteri Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2011
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sen huomasin, että on fosforinäppäimet. Pysyykö "valaistus" kauan pimeässä?
     
  11. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 753
    Saadut tykkäykset:
    482
    Toinen kys:
    Mikäli laite on ehjä, ei hdmiportilla voi, eikä saa olla vaikutusta kuvan. tai äänenlaatuun, muuten kuin mahdollisten (lisä)viiveiden osalta, lagihan on pelikäytössä se suurin "mörkö"...

    T: Vesku
     
  12. masteri

    masteri Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2011
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, ajattelin, onko hdmi sisääntuloporteissa jotain teknisiä eroja. Jollei, niin annan olla tuossa BD portissa kiinni.
     
  13. masteri

    masteri Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2011
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt ostettu ja asennettu http://www.multitronic.fi/index.php?setlang=fi avulla nettiin. Eipä vaan toimi nettiradio, firmware päivitys/tarkistus ym. Mitähän asetuksiin pitää tehdä? Löytää kyllä wlan modeemin, mutta mitään ei tapahdu? Pitääkö proxy laittaa päälle? Pulassa ollaan. Miten Airplayn/Spotifyn Iphonen kautta saa tomimaan.

    Latasin appstoresta iphoneen "kaukosäätimen" joka kysyy ip osoitetta. Kun laitan ip osoitteen joka näkyy vahvistimen asetuksissa, ei löyty. Eli joku asetus on nyt väärin kun wlan tukiasema huomaa ton Buffalon, mutta ei nettiliikennettä. Yritin netissä www.denonradio.com laittaa laitteen MAC osoitteen, ilmoittaa, ettei löydy/ole verkossa ym. eli miten saan ton vahvarin nettiin? Saunalahden Adsl yhteys ja heidän kotiboxi kyseessä...
     
    Viimeksi muokattu: 24.02.2012
  14. masteri

    masteri Guest Guest

    Liittynyt:
    29.11.2011
    Viestejä:
    48
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vastaan itse itselleni, kaikki asiat ratkesivat lauantaina. Sain toimimaam Elisan kotiboxin kautta Buffalon wlan yhteyden. Piti Buffalon ohjeen (dvd:llä) mukaan laittaa manuaalisesti Slaveksi toi Buffalo, lähti toimimaan erilaisten kokeiluden lopputuloksena nettiradiot, Firmispäivitys 6minuuttia meni ok läpi ja Iphonen airplay sekä kaukosäädin lähtivät toimimaan. Kaukkarisovellus piti poistaa ja asentaa uusiksi, tunnusti suoraan vahvarin. Kätevä ominasuus, voi vaikka toisesta huoneesta säädellä volumea ym.

    www.denonradio.com palvleusta kun syöttää suosikkikanavia niin on viivettä, että näkyy vahvarin kautta (olisikohan palvelelin jenkeissä). Eli kaikki hyvin ja erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen!
     
  15. tukker

    tukker Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2004
    Viestejä:
    181
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vahvistimeni Yamaha RX-V 630 kuoli. Tilalle pitäisi hankkia jotain ja tätä Denon 3312:sta suositeltiin yhdessä liikkeessä. Onko se hintansa väärti? Hinta liikkuu jossain alle 900 eurossa.