Humax HDPVR-5000T

Keskustelu osiossa 'Humax' , aloittajana Skatt62, 04.08.2011.

  1. turbo

    turbo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistava uutinen, eli tämän kuun aikana pitäisi tulla OTA jakeluun, odottaa vain jotain FiCom hyväksyntää.
     
  2. Jussivain

    Jussivain Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi, miten tuossa Humaxissa käytännössä toimii tuo "Series recording" eli vastaako tuo vaikkapa toppyn / PlasmaEPG:n hakusanatallennusta jossa voidaan jokin sarja napata automaattitallennukseen? Pelaako kyseinen ominaisuus kuten pitääkin ja onko vastaavaa hölmöä rajoitusta kuin Wboxilla eli vain 11 hakusanaa saadaan samaan aikaan voimaan?
     
  3. OrmArtur

    OrmArtur Guest Guest

    Liittynyt:
    15.06.2006
    Viestejä:
    162
    Saadut tykkäykset:
    0
    Positiivinen huomio boksista. Laitteella voi katsoa vanhalla Humaxilla tallennettuja ohjelmia suoraan muistitikulta tai ulkoiselta kovalevyltä. Laite siis lukee suoraan .ts tiedostoja ja osaa laittaa tekstitkin mukaan. Sain nääs juuri ja juuri pelastettua tallennetut ohjelmat vanhasta Humaxista ennen kuin sen kovalevy rupesi tosissaan kiukkuilemaan, ja nyt niitä voi sitten katsella uudella eikä tarvitse polttaa levylle tai tuijottaa tietokoneen ruudulta jollain VLC-playerillä.

    Kaikki kokeilemani muistitikut ovat toimineet (3 kpl), mutta ulkoinen kovalevy ilmeisesti kannattaa olla sellainen, jolla on oma virtalähde. Oma virtalähteetön levyni ei toiminut Humaxin kanssa oikein, jäi vain naksuttama
     
  4. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko se levy FAT32 vai NTFS muotoon alustettu? Itse törmäsin joskus Sonyn Blu-ray soittimeen joka toimi vain FAT32 levyillä. Ennen vanhaan ulkoiset levyt tuli aina FAT32 alustettuna kaupasta ja ne piti itse muuttaa NTFS muotoon, sittemmin on tietääkseni yleistynyt myös NTFS-alustetut.
     
  5. tjoksane

    tjoksane Guest Guest

    Liittynyt:
    30.09.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on ulkoisella kovalevyllä kaikki vanhat Wboxin (Humax siis sekin) tallennukset, mutta tämä 5000T ei suostu niitä lainkaan lukemaan. Näyttää vain tiedostojen määrän kovalevyllä, mutta niihin ei pääse mitenkään käsiksi :OI

    Neuvoja otetaan mieluusti vastaan, jotta saisin nuo katseltaviksi muuten kuin tietokoneella ja VLC:llä...
     
  6. Union

    Union Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tämä pomppimisongelma HD-tallennusten ongelma vai kaikkien tallennusten?
     
  7. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sekä että.
     
  8. dohf

    dohf Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2003
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    1
    Topfieldin boksi heitti veivinsä, ja ajattelin notta ehkä nyt olisi sitten aika HD-lähetyksille tässäkin talossa. Pikaisesti tutkin forumkäyttäjien kokemuksia eri bokseista, ja päädyin sitten tähän Humaxin malliin. Pikaisia kokemuksia parilta päivältä:

    + Kaksi yhtäaikaista HD-tallennusta ja kolmannen HD-katselu onnistuu hyvin. Eli tallentavan boksin perusominaisuus toimii. (TV Viihteen paritettu kortti käytössä). Myöskin molemmat tallennukset katselukelpoisia.
    + Nopeat kanavanvaihdot
    + Hyvännäköiset valikot, selkeät infolaatikot jne.
    + Yleensä ottaen peruskäyttö, ohjelmien katselu, ajastusten teko toimivaa, helppoa

    Ja sitten ne puutteet:
    - Viivästetyssä katselussa kun suora lähetys saavutetaan, katsominen ei jatkukaan siltä kanavalta. Esim. jos katsoo viivästettynä MTV3:a ja kelaa suoraan lähetykseen, katselu saattaa jatkua vaikka Yle TV1:ltä
    - Kanavalistasta ei voi poistaa eikä järjestellä kanavia. Siksi pitää tehdä oma suosikkilista, jossa voi kyllä muokata kanavat haluamaansa järjestykseen. Varsinainen ongelma on, että haluaisin käyttää MTV3 ja Nelosen tilalla vastaavia HD-kanavia, niiden LCN-numerot ovat 23 ja 24, joita ei voi mitenkään muuttaa. Jos nyt suosikkilistan käytössä ollessa painaakin suorana kanavavalintana vahingossa numeroa 4, boksi hyppää Nelosen SD-kanavalle POIS suosikkilistatilasta, ja siirtyy käyttämään kaikkien tv-kanavien listausta. Samalla mm. kanavalistaus ja EPG siirtyvät pois suosikkilistan käytöstä. Todella ärsyttävä ongelma, jonka kiertääkseni olen joutunut laittamaan myös sd-versiot MTV3:sta ja Nelosesta suosikkilistan loppuun, etteivät vahinkopainallukset (esim. lasten käytössä) vaihda tilaa.
    - Suurin ongelma on grid/aikajanatyyppinen EPG. Topfieldin boksilla yhden kanavalistan käyttöön tottuneena tällaisen oppaan käyttö on niin, niin arsesta. Erittäin syvältä. Toppyn Jag's epg:llä selaillessa viikon tallennusten ajastaminen kesti kymmenen minuuttia 13 kanavalta. Nyt samassa ajassa ehtii ehkä viisi kanavaa, ja pitää todella keskittyä, että kaikki tarvittava tulee tehtyä. Kaukosäätimen painalluksia ja selailua tulee monikymmenkertainen määrä edelliseen verrattuna. Ohjelman tarkempi kuvaus vaatii aina info-näppäintä. Lisäksi lyhyet ohjelmat ovat epg:ssä pelkästään pieni musta laatikko jossa ei edes lue mitään. Hyvin epäkäytännöllinen guide, ja ihmettelen miten suunnittelijat tällaista sontaa haluavat tehdä. Käsittääkseni aiemmissa Humaxin bokseissa on mahdollista valita myös kanavakohtainen listaus, miksei, oi miksei sitä ole tähän voinut tuoda myös?

    Annan boksille muutaman viikon gigantti-palautusaikaa, mutta palautukseen tämä lähtee jos ongelmiin ei korjausta tule. Sen verran otti päähän tuo epg, että avasin kahdeksan vuotta palvelleen Topfieldin, hain lähielektroniikkaliikkeestä kondensaattoreita ja kolvasin virtalähteen kuntoon. Nyt se odottelee toimivana kakkosboksina makkarissa, josko uusi sukupolvi vielä vähän kehittyisi vai pääseekö se takaisin paraatipaikalle.
     
  9. dohf

    dohf Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2003
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kello muuten tulee näkyviin stand by tilassa, kun asetuksista käy vaihtamassa virransäästötilan pois valmiustilasta. Ja samalla, kuten aiemmin sanottu, antenniläpivienti toimii. Kellon ilmestyminen kestää hetken, ilmeisesti jokin pikavalmiustila on hetken aikaa käytössä sammutuksessa, mutta muutaman minuutin päästä kello tosiaan on etupaneelissa.
     
  10. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kas, minä taas olen todella allerginen yhdenkanavan näytölle - makusasioita siis nämä ovat.
     
  11. dohf

    dohf Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2003
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    1
    No joo, makuasioita. Mutta niistähän sitä pitääkin kiistellä, miten faktoista muka pystyisi :) Kyse on vain siitä, että saman asian tekemiseen menee monta kertaa enemmän aikaa ja se on vaivalloisempaa kuin ennen. Ja kun Humaxin aiemmissakin bokseissa on tietääkseni ollut vaihtoehtona myös kanavakohtainen EPG, niin toivoisin että se myös tähän ilmaantuisi päivityksellä. Tässä kuussa jotain päivitystä luvattu, mutta ei ole isoja toiveita että menisi ihan kuin strömsössä senkään ilmaantuminen.
     
  12. Japsu1

    Japsu1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2006
    Viestejä:
    728
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missäköhän malleissa, ei ainakaan SD-tallentavissa malleissa ollut kanavakohtaista, HD1000-sarjasta ei kokemusta. Ettet vaan sekoita Topfieldeihin, niissähän voi vaihtaa vuoronperään kaikki kanavat/yksi kanavanäyttö...
     
  13. dohf

    dohf Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2003
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    1
    Voi hyvinkin pitää paikkansa, että muistan väärin. Itselläni oli juurikin TF, mutta muistelin (väärin) että Humaxissa olisi joku tällainen ominaisuus ollut.
    En tiedä miten Expert tai Gigantti suhtautuisi boksin palautukseen, kun molemmat kyllä mainostavat ethernet-liitännän olevan boksissa. Tokihan se FYYSISESTI pitää paikkansa, mutta ei se ole käytössä mitenkään. Tulisikohan päivityksessä...

    Tänään on sitten helmikuun viimeinen päivä, ja periaatteessa lisäajalla karkauspäivän vuoksi mennään päivityksen lupauksen kanssa, mutta en pidätä hengitystä odottaessa.
     
  14. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen kokeilin Ylen kanavilta löytää päivitystä, mutta eipä löytänyt....
     
  15. dohf

    dohf Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2003
    Viestejä:
    169
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onko kukaan uskaltanut avata laitettaan, ja katsonut mitä se on syönyt? Itseäni kiinnostaa, onko takana olevan ethernet-liitännän yhteydessä toista usb-paikkaa, kuten brittiversiossa on. Tässähän on vain epämääräinen peltilevy usb:n kohdalla. En vielä viitsinyt takuutarraa repiä auki...
     
  16. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Asentelin katolle eilen VHF antennin ja kokeilin manuaali hakua 5-7-9 kanaville, mutta ilmoitus "Ei singaali" samoin kuin singaalimittarin näytti nollia.

    Ihmetys oli suuri, mikä meni pieleen, eikö VHF singaalia todella tule....
    Myöhemmin kokeilin TV:n, Samsung viritintä ja kas se näyttösingalimittarissaan 100% ko kanaville!

    Uudelleen Humaxin manuaaliviritykseen ja nollat edelleen kehissä, mutta kokeilin automaattiviritystä ja kas sehän löysi VHF-kanavat loistavasti.
    Jälleen tzekkamaan manuaali puolelle ja kas nyt ne myös sillä nähtävissä.

    Onko todella että jos haluaa uusia taajuuksia virittää niin ensin pitää tehdä automaattihaku - joka hukkaa vanhat haut - vai mikä mahtaa olla homma idea...?
    Mitä virkaa manuaalihaulla on jos se ei yksistään pelaa.
     
  17. lukkari

    lukkari Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2004
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kahdenlaista mielipidettä, että toimiiko äänenvoimakkuuden säätö boksin säätimellä HDMI:n kautta.
    Vanhassa Topparissa toimii HDMI volyymisäätö, mutta ei optinen, miten Humaxissa?
     
  18. turbo

    turbo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    660
    Saadut tykkäykset:
    0
    InfoCare Huolto - 13.3.2012 15:24:55

    RE:HUMAX HDPVR-5000T DVB-T2 TALLENTAVA HD-DIGIBOKSI
    Terve

    Sain juuri vahvistuksen valmistajalta että korjattu ohjelmisto versio julkaistaan maaliskuun lopussa.
    Valmistaja on halunnut varmistua että "hyppimis" ongelma saadaan korjattua. Tästä syystä uutta ohjelmistoa on testattu normaalia pitempään.

    Terveisin
    InfoCare Huolto


    http://expert.fi/Kysy-Expertilta?forumid=22&threadid=1892&tpage=8
     
  19. Taky

    Taky Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    251
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis kun Humaxin kaukosta säätää volumea muuttuu - kyllä muuttuu.
    Vai tarkoititko kun Humaxin kaukosta säätää niin CEC:lä säätää itse TV/vahvistimen volumea?
     
  20. lukkari

    lukkari Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2004
    Viestejä:
    68
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoituksena on viedä ääni kaiuttimille vahvistimen kautta, jossa pitäisin äänenvoimakkuuden vakiona ja säätäisin volyymin boksin säätimellä. Minulla on kotona Toppy TF5100 ja joku Procaster, jossa edellisessä on säädettävä HDMI-ääni ja jälkimmäisessä ei.