Fringe (jenkkitahtiin)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Rokkari, 01.06.2008.

  1. Backbone

    Backbone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rohkaisevaa tekstiä olen lukenut sarjan nykytasosta, kuulemma on kovasti parantunut.

    Katsoin tuossa ensimmäisen kauden nopeaa tahtia läpi ja nyt olen toista aloitellut. Ei jaksaisi enää jatkaa... mutta toisaalta taas kun näin pitkälle on katsonut, niin keskenkään ei viitsisi lopettaa. Koskaan en ole ollut tälläisten sarjojen ystävä, jossa käsitellään jokaisessa jaksossa omaa keissiä ja pääjuoni etenee siinä taustalla tuskallisen hitaasti. Ja sitten kun on vielä näin massiivisia yli 20 jakson tuotantokausia. On tässä hyviä jaksoja ollut, mutta aika moni jakso ei kyllä onnistu pitämään yhtään otteessaan ja tulee mietittyä että jokohan tämä kohta loppuisi.

    Huikeita juttujahan tässä kyllä on. Mitä tehdä kun joku ihminen on kidnapattu eikä ole minkäänlaisia johtolankoja? Ei hätää! Leikataan huoneen ikkunasta pieni palanen lasia talteen ja soitetaan sitä vinyylisoittimella. Kidnappauksesta aiheutuneet äänet ovat nimittäin tallentuneet tähän lasiin mikroskooppisena väreilynä ja täten kuulemme kidnappaajan puheen! :thumbsup:

    Haluaako joku ylipuhua jatkamaan loppuun asti?
     
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Kannattaa ehdottomasti jatkaa. Kohta tuo pääjuoni ottaa vallan ja vie mukanaan. 2. kauden finaalin jälkeen et pysty enää lopettamaan! ;)
     
  3. ration

    ration Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.06.2003
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäisen kauden aikana en ollut kauhean vakuuttunut Anna Torvin näyttelijän taidoista ja kemiasta Jacksonin kanssa. Varsin kankeata X-Files tyylistä "monster/mystery of the week" menoa. Meno taittuu ja muuttuu toisenlaiseksi 2. kauden loppupuolla, ja sitten meininki on jo loistavaa kun suurin osa jaksoista on "pääjuonta". Varsinkin 3. kauden alkujaksot ovat parasta scifiä pitkään aikaan. Ei sitä ettenkö olisi uusista jaksoista nauttinut.
     
  4. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    Sarjahan heräsi vasta kakkoskaudella. Kolmonen oli ok, mutta nelonen junnasi, MUTTA

    S4 e 19 piristi kovasti

    uusi käänne, kannatan
     
  5. Backbone

    Backbone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2006
    Viestejä:
    369
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aha, ei lupaa kovin hyvää kun mielestäni kolmoskausikin junnaa :D.

    Ei tämä sarja vaan pysty pitämään minua otteessaan ollenkaan. Niin paljon ihan puhdasta fillerimateriaalia usein tarjotaan. Ymmärrän että jotkut varmasti nauttivat kun voi silloin tällöin katsoa tälläisen "mystery of the week" jakson joka ei ole millään tapaa kytköksissä edelliseen jaksoon. Itse en vain jaksa.

    Jokainen kausi noudattaa samaa kaavaa. Alku on ihan lupaava, mutta sitten palataan yhdentekeviin fillerijaksoihin jotka jatkuvat aina sinne jaksojen 19-21 paikkeille. Sitten lopussa palataan jatkuvan juonikuvion pariin ja heitetään viimeisessä jakossa pari koukkua jotta ihmiset katsovat jatkossakin.

    Kakkoskauden alkupuolella suhteellisen mielenkiintoista jatkuvaa juonikuviota mentiin yllättävän pitkään, mutta sitten kuin tyhjästä iski taas fillerijaksot ja ne olivatkin sitten pahempia kuin koskaan.

    Kolmoskausi on nyt itselläni puolivälin paikkeilla ja luulisin että tähän se nyt jäi. Ihan liian isoja nämä 23 jakson tuotantokaudet.
     
    Viimeksi muokattu: 26.04.2012
  6. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Nyt se on virallista:


    Fringe Will Return for a Fifth and Final Chapter

    https://www.facebook.com/notes/frin...r-a-fifth-and-final-chapter/10150778173629271



    Epätodennäköinen menestystarina koko sarja, katsojaluvut ovat ruoppanneet enemmän tai vähemmän pohjamutia jo pitkän aikaa ja silti Fox antoi siimaa ja kohteli Fringeä sen ansaitsemalla arvokkuudella. Elämälle kiitos :thumbsup::naminami::king:

    100 JAKSOA!!½§11§
     
    Viimeksi muokattu: 27.04.2012
  7. Zalmari

    Zalmari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2004
    Viestejä:
    412
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kerran kun Terra Novan meni Fox lopettamaan alkutekijöihinsä, niin hyvä että sitten edes tämän antavat tulla loppuun asti.
     
  8. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Mukavan pyöreä luku!

    On kyl niin hieno uutinen, että saavat tehdä kunnolla loppuun asti... :)
     
  9. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on kyllä paras mahdollinen uutinen scififanille vuonna 2012.
     
  10. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan kaikkea ei mielestäni olla otettu irti tästä uudesta dystopia-miljööstä näissä ensimmäisissä jaksoissa, mutta viimeviikon jakso oli jo sitä vanhaa tuttua loistavaa Fringeä.

    Mutta edelliskausilta tuttuun tapaan loppukautta kohden taatusti soppa sen kun sakenee ja tänään taas uusi jakso :king:. Enää 10 jaksoa jäljellä tätä herkkua, sitten on kyllä ammottava scifi aukko telkkarissa. Toivottavasti Defiancesta on johonkin.
     
  11. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 707
    Saadut tykkäykset:
    353
    Ohi aiheesta:

    Toinen potentiaalinen tuleva scifisarja on Steven S. DeKnightin Incursion: http://www.huffingtonpost.com/2012/07/11/starz-incursion_n_1665928.html

    Toivottavasti toteutuu, muuten tosiaan näyttää aika heikolta. En kaipaisi enää yhtään V-remaken tasoista höttöä. Miten se voi ollakin nykyään niin vaikeaa tehdä joku laadukas BSG/Farscape-tason scifisarja.
     
  12. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisää offia:

    Tuossahan olisi jopa potentiaalia. DeKnightin edellinen tuotos on ollut hömppäisyydestä huolimatta viihdyttävää seurattavaa ja Starzilla ei ainakaan mitään tökeröitä sensurointiesteitä ole, mikäli halutaan "aikuisten" scifisarjaa ruveta tekemään.
     
  13. Klimppi

    Klimppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.01.2009
    Viestejä:
    70
    Saadut tykkäykset:
    0
    On kyllä loistosarja. Vähän sääli, että loppuu tähän kauteen. Tänään tullut katseltua 5 jaksoa 3. kautta blue raylta kun kusti polki sen eilen postiluukusta.
     
  14. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Fringe nyt tuli loppuun asti katsottua ja täällä löpinät ovat loppuneet jo ajat sitten.
    Laitoin tänne jenkki-juttuihin, koska suomessa ei vielä ole julkaistu tietääkseni.
    Paikoitellen erinomaista, mutta välillä todella puuduttavaa.

    5. kausi oli jo lähtökohdaltaan täysin erilainen kuin muu tuotanto ja vähän ihmeelliset ja arvoitukselliset The Observers ovat pääosissa.
    Varsinkin hyytävä Captain Windmark.

    Mitäs olette tykänneet?
     
  15. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tosiaan sarjan päätyttyä tullut kommentoitua itsekään tänne kun hiljaista on ollut.

    Viides kausi ei ihan odotuksieni tasolle noussut, mutta kyllähän tätä sarjaa ja hyvää scifiä näin jälkeenpäin ajateltuna on vähän ikävä. Kovin Abramsmainen käänteillä täytetty viihteellinen sarja oli Fringe, mutta yksi niitä harvoja pääkanavien sarjoja viimevuosina, minkä katsomisesta todella nautti. Sarjan hapuilevasta alusta huolimatta tummasävytteinen meininki jota ihan toimivalla huumorilla maustetiin, rupesi ajan myötä toimimaan ainakin meikäläiselle. Etenkin pääjuonen kunnolla käynnistyttyä jaksojen loput usein aiheuttivat EPDN-reaktiota. Sarjan valopilkkuna tietenkin John Noblen erinomaisesti tulkitsema Walter Bishop, joka alkuaikojen höpsöstä professorista kehittyi kausien myötä varsin traagiseksi ja moniulotteiseksi hahmoksi. Finaalijaksoon ujutettu Walterin hahmolle merkittävä callback kakkoskauden 'White Tulip' jaksoon erityisesti lämmitti sydäntä. Harmi että suurelta osalta kasuaalikatsojia varmasti kyseinen standalone jakso oli vaipunut jo unholaan finaalin ilmestyessä, vaikka jakso kuuluikin sarjan parhaimmistoon. Omien muistikuvien perusteella muutenkin sarjan vahvimmat hetket osuivat sinne kakkos- ja kolmoskausille kun Bishopin perheen menneisyyttä ja toista ulottuvuutta ruvettiin ensimmäisen kerran kunnolla valottamaan. Aika tehokkaasti on kyllä itseltäkin sarjan alkukausien tapahtumat unohtunut, eli uusintakatseluarvoakin varmaan löytyy.