FM-radion kuuntelu tv-kuvan kanssa

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana SeaToSky, 10.02.2012.

  1. SeaToSky

    SeaToSky Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2005
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli siis millä uusilla ~500-1.000 euron vahvistimilla te pystytte kuuntelemaan radiota kaiuttimista samalla kun katselette tv-lähetystä? Olen hankkimassa vahvistinta ja ymmärtääkseni tämä ominaisuus lienee harvinaisuus. En liene ainoa joka olisi kiinnostunut tästä...
     
  2. smyygi

    smyygi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Olenkohan mä ainoa, joka ei ymmärrä kysymystä, tai pikemminkin tuota ongelmaa..:confused: Siis mikä ihme estää valitsemasta minkä tahansa lähteen ääneen silloin(kin), kun katsoo teeveetä? Mä itse katson usein teeveetä radion tai seedeen soidessa taustalla, enkä ymmärrä, mikä estäisi sen teknisesti. Uusissakin vahvistimissa lienee vieläkin sellainen kytkin, kun ohjelmanlähteen valitsin, ellen nyt sitten pahasti ole kehityksen kelkasta pudonnut. Valaiskaa muakin.
     
  3. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kaipa tässä on kysymys siitä, että kuvalähde (digiboksi) kulkee AV-vahvistimen kautta (HDMI: kuva ja ääni) televisioon ja tarkoitus olisi, että kuvalähde on edelleen valittuna av-vahvistimessa, mutta että ääni tulisi radion ääni.
    Lähtökohtaisesti tämähän ei onnistu, koska kahta eri lähdettä ei pysty samaan aikaan valitsemaan.
     
  4. smyygi

    smyygi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.12.2010
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Kiitos, nyt mä ymmärrän sen, etten ymmärrä. En keksi ratkaisua, stereovahvistinta kun itse käytän. Toisaalta, jos katsoisi telkkaria sen omasta virittimestä, eikä digiboksilta, niin silloinhan ei tarvitsisi valita vahvistimesta kuvalähdettä, ja voisi valita haluamansa äänilähteen? Mutta jos telkkarissa ei ole viritintä.. äh, jotain asiasta ymmärtävät vastatkoon. Sori.
     
  5. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Minä taas en ymmärrä edes lähtökohtaa: Miksi ihmeessä joka haluaisi kuunnella musiikkia samalla kun "katsoo" TV:tä?
    Erittäin paha ADD ja on pakko olla paljon ärsykkeitä koko ajan?
     
  6. MetalJone

    MetalJone Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2011
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä taas en ymmärrä miten tämä liittyy tähän keskusteluun.

    Ei kai tuo onnistu muuten kuin digiboksista toinen letku suoraan telkkariin tuollaisia tilanteita varten?
     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2012
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Paha ADD? Analog Digital Digital? Itse kuuntelen usein musiikkia samalla kun katson TV-ohjelmaa pelkällä kuvalla. Joskus kuvamateriaali ja ääni yhdistyvät todella jännällä tavalla ja saa vahvoja taiteellisia kokemuksia. :thumbsup:

    Vaalien alla katsoin telkusta presidenttiehdokkaiden (Niinistö ja Haavisto) haastattelua FST:n kanavalta lukien suomenkielistä tekstitystä samalla kun kuuntelin nettistreamausta Haaviston kampanjasta Haaviston sivuilla. Kaiken lisäksi miksasin tietokoneessa tähän Haaviston kampanjaan taustamusiikiksi dubstep-tyylistä biittiä nettiradiosta. Kaikkeen pystyin keskittymään. Aikaa säästyy kun tekee asioita tälla tavalla simultaanisesti ja helposta audiovisuaalisesta materiaalista (jota piisaa) saa "koostettua" seuraamisen kannalta haastavampaa tavaraa.
     
  8. SeaToSky

    SeaToSky Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2005
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käännän toisinpäin, miksi haluaisin katsoa mustaa ruutua musiikin/radion kanssa?! Mieluumin pidän kuvaa taustalla. Itse seuraan satelliitin kautta uutiskanavia lähes ympäri vuorokauden taustalla, mutta aina puhe ei ole tarpeen... paljon vanhan toistoa. Mikäli audiot kuljettaa omilla piuhoilla niin sitten toki onnistuu, mutta mielessä oli lähinnä noi HDMIt. Mutta niin kait se toimisi, että kierrättää eri video-lähteiden äänet tv:n kautta (kunhan on riittävästi HDMI-tuloja). Itsellä ei ole vahvistinta vielä ollenkaan, kuten ehkä huomaa.

    Niin tai näin, muun muassa Yamahan RX-A1010 vahvistimen kohdalla mainitaan seuraavaa: "Background video feature (for tuner, Net, USB and SIRIUS Satellite Radio)" Eiks tässä olisi kyse juuri tästä mitä hain takaa, vai? Ominaisuuksien puolesta ko. vahvistin vaikuttaa muutenkin erittäin mielenkiintoiselta.
     
    Viimeksi muokattu: 20.02.2012
  9. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni tämä peräänkuulutettu feature tulisi myös tarpeeseen, sillä usein luen näitä forumeita ihan vaan laiskuuttani PS3:n selaimella ja sohvalla elbaten ja aika-ajoin olisi tarve kuunnella samalla vaikka jääkiekkokierrosta radiosta. Nykyisellä Marantz NR1602:lla en ole tätä saanut toimimaan, vaikka asetuksista Tuner-tilaan saa valita erikseen kuvan lähteen :hitme: Aikaisemmilla hdmi-ajan a/v-vahvareillani tämä radio/kuva-ominaisuus toimi hyvin Onkyo TX-NR807:lla ja muistaakseni myös 606:lla.