Wbox HD DVR - tallentava HD-boksi Welhon verkkoon

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana johannesk, 30.10.2008.

  1. Spaca

    Spaca Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    [OFFTOPIC]Joulukuussa 2010 DNA:n puhelinmyyjä möi 12kk Viasat-paketin ja lupasi, että helmikuussa paketissa näkyy kolme HD-urheilukanavaa, Viasat Sport HD, Nelonen Pro1 HD ja Pro2 HD. Kun uusia kanavia ei tullut helmikuussa (alkoivat näkymään vasta lokuussa) ja Viasat Sport HD:kin lopetettiin maaliskuussa, pyysin sopimuksen purkua, koska paketti ei ollut sitä mitä minulle luvattiin ja muutenkin myyty tuote oli muuttunut merkittävästi. DNA ei "yllättäen" suostunut purkamaan sopimusta ja oli täysin haluton käymään minkäänlaisia neuvotteluja. Valitin ensiksi kuluttaja-asiamiehelle, joka yritti myös purkaa sopimusta. Koska DNA ei kuunnellut edes kuluttaja-asiamiestä tein huhtikuun lopussa kuluttaja-asiamiehen suosituksesta valituksen kukuttajariitalautakuntaan. Maksoin kuuliaisesti määräaikaisen sopimuksen loppuun asti, mutta nyt odotan mielenkiinnolla joskus huhti-toukokuussa tulevaa riitalautakunnan päätöstä.[/OFFTOPIC]

    Tässä vuosien varrella käynyt selväksi, että DNA ei arvosta vanhoja asiakkaita pätkääkään. Kun olet mennyt tyhmänä ostamaan määräaikaisen kanavapaketin tai heidän maahantuomansa boxin, niin olet ansassa ja sinut voidaan unohtaa. Oksettaa DNA:n mainokset, jossa se kehuu asiakaspalveluaan ja sitä kuinka asiakasta kuunnellaan ja kuinka sieltä saa nopeaa palvelua. No kieltämättä yllätti, että lopulta kolmen vuoden tappelun jälkeen DNA julkaisi päivityksen wboxille, mutta se ei yllättänyt yhtään, että päivitys ei korjaa mitään muuta kuin tuon tallennusbugin. DNA on niin tyhmä, että luulee onnistuvansa väsytystaktiikassa, että me wboxin käyttäjät ollaan vielä tyhmempiä ja vaihdamme wbox1:n wbox2:een. Minä ainakaan en enää siihen miinaan kolmatta kertaa astu (kokemukset wbox ja määräaikainen kanavapaketti). Nykyisellään maksukanavatilaukseni olen hoitanut Soneran IPTV:n kautta, enkä ole katunut päivääkään. DNA:n kaapelin kautta katson vain ilmaisia kanavia ja niitä jotka saa kaapelikortilla katsottavaksi.
     
  2. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    [OFFTOPIC]
    Ok, ei ole itselläkään kaikki kokemukset DNA:n kanssa kovinkaan positiivisia.
    Kun jonkin palvelun on saanut tilattua ja "käyttökuntoon" niin homma toimi ainakin omalla kohdalla, mutta on enemmän sääntö kuin poikkeus että asiat ei suju ongelmitta esim. uusia palveluja avattaessa ja syytä sysätään ties mihin, lähtökohtaisesti vika on monesti asiakkaan.

    Itse sain purettua DNA HD kanavapaketin määräaikaisen tilauksen ihan kuluttajaneuvojan kautta joka oli yhteydessä DNA:n suuntaan.
    Itse perustelin purkua sillä että paketista poistettiin yksi kanava ilman hyvitystä kk-maksuihin ja yhden kanavan tallennus ei onnistunut Wbox HD DVR laitteen vian takia johon maahantuoja ei vielä viime kesänä ollut saanut aikaiseksi korjausta.

    Nyt olisin halunnut tilata uudelta operaattorilta (SSP/Kuituanet) kortin kotimaisia HD kanavia ja kuukauden kanavaa varten, mutta sitä ei saatu toimimaan useista yhteydenotoista ja uudelleen aktivoinneista huolimatta ja nyt sitten pitäisi viedä koko boksi liikkeeseen, niin voivat siellä testata. Väittävät että boksissani on jokin asetus joka estää heidän korttinsa käytön (hyvin toimi DNA:n kortilla pari viikkoa ennen operaattorin vaihdosta ja jostain syystä vielä pari viikkoa sen jälkeenkin)...tv-palvelut heille tuottaa DNA, joten en ollut täysin yllättynyt siitä että homma taas tökkii. Pitää nyt miettiä josko pärjäisi ihan SD-kanavilla, YLE HD onneksi näkyy ilman korttiakin.

    Onnea asiasi käsittelyn kanssa, etköhän tuon jutun voita, eri asia on sitten noudattaako DNA tuota päätöstä kun se ei ole lainvoimainen, mutta jos oikeuteen lähdet niin aika vahvoilla siinä tapauksessa.
    [/OFFTOPIC]
     
  3. gonzalez

    gonzalez Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    13
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tätä samaa ongelmaa on muillakin esiintynyt myös aikaisemmalla Wboxin softalla, eikä päivitys auttanut ongelmaan. Ja tässä ketjussa (tai Denon 1910 -ketjussa) asiasta on keskusteltu. Mielestäni helpoin ratkaisu on vetää digiboksista optinen äänikaapeli Denoniin. Sitä kautta äänet toimivat hyvin. En muista kenenkään esittäneen tähän mitään oikeaa korjausta.

    Muistaakseni lähetin Denonille ja Welholle pari vuotta sitten sähköpostia, mutta ei sieltä mitään järkevää vastausta ikinä tullut. Ärsyttävä bugi, mutta en jaksanut kovin pitkään asiasta vääntää. Tuo optisen äänen käyttäminen oli riittävän helppo tapa ongelman kiertämiseen.
     
  4. Jamma

    Jamma Guest Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, ei kannata ongelman kanssa sen pidempään tapella. Ei muuta kun ylimääräinen optinen audio-piuha kiinni, ja homma toimii.
     
  5. Kuminauha

    Kuminauha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.04.2006
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jännä juttu, että tää on kuitenki ennen toiminu vastaavalla yhdistelmällä. Kuukausi sitten muuton jälkeen alottin tän ongelman, mitään asetuksia ei muutettu ja samat HDMI kaapelit ja sisääntulot käytössä....kai se pitää kaivaa jostain toi toslink tohon.

    EDIT: pienen tutkimise jälkeen näyttäisi siltä, että äänet eivät häviä kokonaan, vaan vaimenevat hyvin paljon. Saan äänet about normaalin puheäänen kuuloiseksi nostamalla vahvarista äänentason noin +10dB tasolle :). muista lähteistä riittää tosin jo noin -35dB joten aika outo vamma.

    EDIT#2: esim monikanavatilojen vaihtaminen palauttaa myös äänet, joten uskoisin, että ongelma olisi vahvistimessa.
     
    Viimeksi muokattu: 01.02.2012
  6. Kingis_E

    Kingis_E Guest Guest

    Liittynyt:
    03.02.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyi ihan tätä ketjua varten rekisteröityä koko foorumille.

    Hieman epäröiden päivitin Wboxiin siis tuon uusimman laitteisto-ohjelmiston, kun se kerran palveluntarjoajan (Anvia; entinen VLP) verkossa oli tarjolla. Päivitys sujui ongelmitta.

    Uudella laitteisto-ohjelmistolla tosiaan esimerkiksi aiemmin ”epäkunnassa” ollut YLE HD:n tallentaminen onnistui; myös vanhojen, salattuina nauhoitettujen YLE HD -tallenteiden salauksien purkaminen näyttäisi onnistuvan.

    Koko Wbox on itselläni pääasiallisesta käytössä juuri siksi, että sieltä saa komponenttiliitäntää pitkin 1080i-laatuista kuvaa ulos, joka on sitten mahdollista tallentaa esim. Hauppaugen HD PVR:llä. Kuten joku täällä jo aiemmin jo totesikin, niin teräväpiirtokuvaa tosiaan edelleen saa laitteesta ulos komponenttipiuhoja pitkin tällä uudella 1.00.13-versiollakin. Itse kyllä tosin joudun edelleen tekemään sen vanhan tutun kikkailun (takaa kytkin RGB-asentoon, sovittimen asetuksista TV SCART -tilaksi RGB, takaa kytkin takaisin YPrPb-asentoon), jotta saan komponenttiin teräväpiirtoa.
     
  7. Idiz

    Idiz Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2011
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin tänään uusilla ajastimella tehdyillä tallenteilla Nelonen HD että YLE HD -kanavilta. Sijainti oli siis Helsinki/Elisa. Ei kysele enää puretaanko salaus - lieneekö liittynyt jotenkin Elisan kaapelikorttiin ja firmiksen ensimmäiseen käyttökertaan tämä?

    En myöskään pystynyt toistamaan ns. "2x kelausongelmaa", vaan kelaus toimii 2x, 4x, 16x. Myös aikajanalla voi kelailla. Hiphurraa! :)
     
  8. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Minullakin on tullut sittemmin YLE HD -tallennuksia, jotka eivät noudata aikaisemmin mainitsemaani logiikkaa. Eli ajastettu EPG-tallennus laitteen ollessa stand-by tilassa on tuottannut tallennuksia, joissa ei ole "Pura tallenteen salaus" kyselyä. Tämän myötä ongelmassa ei tunnu olevan mitään logiikkaa.

    EPG on toiminut moitteettomasti sekä luettelo- että taulukkomoodeissa. Ei kaatuilua/jumittumista, niin kuin jotkut ovat raportoineet. Samoin ajastukset ovat onnistuneet vanhaan malliin 100-prosenttisesti.

    Samoin nyt olen huomannut, että 1080i komponenttilähtö toimii sekin miten sattuu. Hämmästyttävästi alkuun minulla oli varmaan noin 10 laitteen käynnistyskertaa automaattisesti 1080i komp. lähtö toiminnassa ilman mitään temppuja. Sitten se palasi jossain vaiheessa takaisin tilaan, jossa lähtö rajoitetaan 576i laadulle. Huomasin myös, että 1080i analogialähtö aktivoitui pelkästään kanavia, boksin ja AV-vahvistimen resoluutioasetuksia räpläämällä (direct->576i->576p-720p-1080i->original).
     
    Viimeksi muokattu: 08.02.2012
  9. Spaca

    Spaca Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleen mennään täällä Kuopion DNA-verkossa ilman mitään logiikkaa, joskus tulee "pura tallentee salaus" -kysely ja kelausongelmia joskus taas ei.
     
  10. Sepe-Epeli

    Sepe-Epeli Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen itse miettimässä tämän hommaamista vaihtoehtoina SoneraKotiTV tai Elisa Viihde. Mites ton sanahakutallennuksen kanssa? Joskus aiemmin luin, että sanahakutallennuksessa pystyi tallentamaan ainoastaan oliko se nyt 11 hakusanaa. Onko uusi firmware tuonut tähän parannusta? Toi 11 on jotenkin ihan naurettavan vähän. :)
     
  11. Zamster

    Zamster Guest Guest

    Liittynyt:
    31.08.2006
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kenelläkään muulla ollut TTV:n/Elisan verkossa kaapelikortilla varustetun Wbox HD:n kanssa viimeisen viikon aikana ongelmia Yle HD ja MTV3 HD -kanavien pikselöitymisen suhteen? Vähän hirvittää että onko boksini vetämässä viimeisiä henkosiaan. Kuva siis pikselöityy muutaman sekunnin välein, hetkittäin vain pieneltä alueelta, toisinaan ruudun poikki kulkevan sekavärisen mpeg-häröpalkin omaisesti ja joissain ristiinleikkauksissa jopa puolen ruudun alalla hetkellisenä mpeg-häiriöisenä haamukuvana.

    Kaikki SD-kanavat näkyvät täysin häiriöttä, ja samoin Nelonen HD. Vielä viime viikolla katselin esimerkiksiMTV3 HD:n kautta teräväpiirtona lähetettyjä vaalitenttejä kuvanlaatua (enkä niinkään itse ohjelmasisältöä) ihastellen, eikä kuvassa ollut mitään moitittavaa.

    Elisan kaapeliverkossa ilmeisesti tehdään jotain huoltotöitä tällä viikolla (6), mahtavatko olla syynä tähänkin ongelmaan..?
     
  12. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Väärä ketju. Kyselet varmaankin Wbox HD2 boksista.
     
  13. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Valittelin pari viikkoa sitten Welholle YLE HD:n ajoittaisesta tallennuskummallisuudesta. Sain nyt vastauksen. Uskaltaakohan sitä ryhtyä koekaniiniksi :D. Ovatkohan päätelleet pelkästään ilmoitukseni (varmaan aika harva on valittanut) perusteella, että ongelma ilmenisi "vain joillakin laitteilla ja joissakin kaapeliverkoissa" vai ovatko päätyneet tähän tulokseen omilla testeillään.

     
    Viimeksi muokattu: 10.02.2012
  14. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Eivät ne mitään ole testanneet. Sain melkein saman kyselyn tänään. Minulta kysyivät vain Chip id numeroa.
    Olin valittanut Soneran verkossa olevan boksin jumiutumisesta EPG:n katselussa luettelomuodossa. Jumihan tulee aina vastaan, jos laitetta testaa enemmän kuin 10 sekuntia. Olin selvästi kertonut miten jumin saa aikaiseksi jo aikaisemmassa viestissäni DNA:lle.
     
  15. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Minulla on boxi toiminut ongelmattomasti päivityksen jälkeen, vanhasta tottumukseta otin kortin pois laiteesta päivityksen ajaksi (Procasterissa piti näin tehdä), voisiko tuolaisella olla vaikutusta. Mitään tehdasasetusten palautuksia en tehnyt päivityksen jälkeen.
     
  16. Zamster

    Zamster Guest Guest

    Liittynyt:
    31.08.2006
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse itselleni vastaten: heti seuraavana iltana lähtivät HD-kanavatkin taas näkymään ilman pikselöintiä, tiedä häntä sitten liittyikö noihin huoltotoimenpiteisiin vai kävikö joku Elisalle lähettämäni asiakaspalautteen pohjalta kääntämässä jonkun bitin oikeaan asentoon.
     
  17. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Kortin pois ottamista ei tietääkseni ole missään neuvottu tai edellytetty. Itse en ottanut pois.
    Minkä operaattorin verkossa olet? Jos olet Soneran verkossa, oletko selannut EPG:tä luettelomuodossa parin minuutin ajan?
    Jos olet DNA:n verkossa, oletko kokeillut samoja asioita, joissa esimerkiksi hansolo on törmännyt ongelmiin?
     
    Viimeksi muokattu: 11.02.2012
  18. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Nyt tuli minulle ensimmäinen tallennus, jossa on "Pura tallenteen salaus" -valinta. Kyseessä on tänään tullut Avara luonto Yle HD -kanavalla. Katsoin lähetystä livenä ja huomasin, että yhdessä kohdassa oli muutaman sekunnin kestänyt häiriö, joilloin kuva oli pysähdyksissä. Tämä ilmeisesti aiheuttaa tuon salauksen? Tallennetta voi kelata ainoastaan 2x-nopeudella eteen. Soneran verkko siis kyseessä.
     
  19. kaahonen

    kaahonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.07.2006
    Viestejä:
    232
    Saadut tykkäykset:
    0
    Apuva! Nyt ei enää pysty katsomaan maksukanavia. Kanavat näyttävät pelkästään mustaa ruutua, ei mitään herjaa. Kortin kun ottaa pois tulee heti herja ettei ole korttia. Kortti toimii toisessa boxissa ok. Dna vikapäivystys ehdotti että lukija on viallinen. Onko näin vai mistä on kyse? Onko muilla päivityksen jälkeen ollut vastaavaa?

    - Kalle -
     
  20. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
    Soneran verkko enkä ole käyttänyt EPGtä lettelomuodossa ja tosiaan jumiinhan tuo meni kun äsken kokeilin, tallennus tai pikakelaus ongelmia ei ole ollut.