Sonera KotiTV IPTV-palvelu

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana hkj, 09.03.2010.

  1. Piikki

    Piikki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.05.2004
    Viestejä:
    478
    Saadut tykkäykset:
    0
    Veti meillä laitteen ihan juntturaan. Kuva on sekaisin, mutta laite reagoi kaukosäätimeen, ääntä ei kuulu. Persus, pitänee huomenna mennä Soneran pakeille...
     
  2. Hulkki

    Hulkki Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2007
    Viestejä:
    233
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muita jota pistää hatuttamaan tuo Soneran siirtyminen multicastin käyttöön ja pakottaminen tuon Thompsonin palvelureittitimen käyttöön? Mun käyttötarkotuksiin Koti-TV toimi aivan hyvin unicastina kun käytössä oli Telewellin modeemi ja Applen Airport wlan-tukiasema.

    Sonera on päättänyt estää asiakkailta tuon Thompsonin säätämisen, eikä portteja saa määriteltyä siltaavaan tilaan. Siis käytänössä omien reittitimien käyttö estetään. Olen muutenkin lukenut tuosta boksista paljon huonoja kokemuksia ja sen asetukset ovat todella rajatut.

    Sonera ei myöskään suostu siihen yhteyden pitäisi unicastina. Joten Koti-TV:n käyttö ei onnistu enää jatkossa mitenkään. :mad:
     
  3. soundcape

    soundcape Guest Guest

    Liittynyt:
    02.11.2001
    Viestejä:
    446
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten Soneran KotiTV boksista saa vanhempaan vahvariin, jossa ei ole HDMI-liittimiä digitaaliääniasetuksen siihen takapaneelissa olevaan oranssiin koaksiaaliäänilähtöön (RCA) ?
     
  4. ristos

    ristos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.11.2005
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miksiköhän tuo MTV3 HD näyttä KotiTV:ssä mäkihyppyä kun pitäisi tulla Tanssikilpailu???
     
  5. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mainoksessa puhuttiin jostain reilusta valikoimasta HD leffoja. Löysin jotain 20 kpl, onko tosiaan tuo tilanne?
     
  6. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan normimainontaa siis...
     
  7. MJ_KER1

    MJ_KER1 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2012
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oliko toi jollakulla todistettavasti käytössä? Kotitv vaatii kohtalaisia virityksiä.. Lähinnä tossa olisi hyvää gigabitin kytkin. Vähän hintavakin on.
     
  9. MJ_KER1

    MJ_KER1 Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2012
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, viikonloppu meni mukavasti virittelyssä. Kuva näkyy ja Wiresharkissa (boxin oma lokitus muoto!) näytti menevän IGMP -query ja -join -viestejä, joten minusta näyttäisi olevan multicastia, mutta voisihan sen joku osaavampi vielä tarkastaa (ettei ole unicastia?). Tuntuu olevan hyvin tuettu laite ja eläväinen foorumikin löytyi täältä: http://www.ip-phone-forum.de.
     
  10. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Just sama tilanne, HP:n 2510p ja Samsung 8005 pääsee lähes säännönmukaisesti nettiin vain jos Thomsonin buuttaa kun ne on päällä! Tästä rasittavana poikkeuksena Applen MB joka menee nettiin noin vain. Ja sillä ei ole markitystä muille laitteille onko apple netissä. Voi vatun vattu, tätä on jatkunu kuukauden ja oikeita töitäkin pitäiks välillä tehdä... Apuja?

    Yritin etsiä asetuksia mitä kokeilla, virransäästö, vaihtuva ip... Saako tuosta edes vaihdettua B/G/N moodiin? Leitteet siis ovat aina wlanissa mutta Thomson ei päästä eteenpäin, eli nettiin.
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2012
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Jännä juttu, että nykyään tuo netti toimii meikällä mainiosti. Tuon ongelmani ratkaisin alunperin siten, että laitoin toisen wlan-reitittimen kiinni Thomssoniin ja jaoin netin wlanilla sitä kautta. Viime syksynä tuli kuitenkin muutto toiseen kaupunkiin, jossa en jaksanut enää alkaa värkkäämään tuollaisen systeemin kanssa, vaan löin laitteet siten, kuten pitääkin ja kaikki on toiminut mainiosti. Harvemmin kuin kerran viikossa tippuu jokin kone pois wlanista ja aina on kyse koneessa olevasta ongelmasta.

    Eli nyt koko Koti TV toimii kuten pitääkin eikä mitään valittamista ole, muuta kuin kalliit maksukanavat, jotka olen jättänyt kokonaan pois. Viimeisin niitti oli vuodenvaihteen Discovery-paketin hinnankorotus, joka oli jotain luokkaa 3e/kk -> 10e/kk.

    Nelosen Pro HD-kanavat näkyvät myös hienosti, vaikka liittymä on "vain" 24 Mbps. Noista melkein voisi jotain maksaakin, oli pitkästä aikaa kiva seurata livenä NHL-kiekkoa. Kuinkahan monta vuotta lie edellisestä kerrasta.
     
  12. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Thomsonin boksi toimi olkkarissa hyvin. Laitoin sen eteiseen pois näkyvistä, niin ongelmat alkoivat. Siirsin takaisin olkkariin ja toistaiseksi hienosti toimii. Voi vittu. Välimatkaa 6m.
     
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Tuli eilen tilattua Surf-paketti, johon kuuluu ihan mukavasti kanavia lastenohjelmista pornoon asti. About 25 euroa kuussa ei mielestäni ole paha hinta, kun kaapelissa samat kanavat olisivat tulleet kalliimmiksi. HD-kanaviakin on muutama, kuten Eurosport.

    Hyvin näkyy HD-kanavat 24 megaisella liittymälläkin. Ero ei tosin ole kauhean iso SD-kanaviin nähden, mutta pientä eroa tarkempaan päin on. Samanlaisesta laadusta ei lähimainkaan voi kuitenkaan puhua kuin Canal Digitalin satelliitti HD-kanavista.

    Netistä löytyi tieto, että Max HD -kanavan pitäisi 1.3. lähtien näkyä myös KotiTv:ssä, mutta meikäläisellä ei ainakaan näkynyt. Tietääkö kukaan onko tuo vain pelkän Maikkarin paketin oma kanava, vai pitäisikö sen näkyä myös Surf-paketissa? Ja näkyykö muilla koko kanavaa edes? Pitänee soitella aspaan jossain vaiheessa, jos tuo ei tule näkyviin ennen formulakauden alkua.

    p.s. Tässä osoite Surf-pakettiin http://www.sonera.fi/tv+ja+viihde/tv+palvelut/kanavapaketit/surf
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Sirretty F1 HD -ketjusta:

    Joo. Tiesin kyllä tuon tallennusrajoituksen, joka kuulemma tulee lainsäädännöstä. Ennenkin on ollut maksullisia kanavia KotiTv:n kautta, joten uusi juttu tuo ei ole ja siihen on jo tottunut. Olisin mielelläni ostanut Soneralta tallentavan digiboksin tuohon, jos tarjoushinnalla olisi saanut, mutta kuulemma ovat väliaikaisesti loppu.

    Maxivisionia olen myös joskus miettinyt, mutta se ei pärjää Soneran KotiTv:lle hinnassa eikä kanavissa. Samat kanavat, mitä KotiTV:llä on Surf-paketissa (n. 25e) ovat Maxivisionissa 30-40 euroa ellei enemmänkin. Sen lisäksi on kova aloitusmaksu. Ja lisäksi siinä on (nettisivujen mukaan) vain kahden viikon nettitallennus, kun KotiTv:ssä se on 3 kk.
     
  15. Pasodoble

    Pasodoble Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2004
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietääkseni Maxivisionin tallenteiden katseluaikaa ei ole rajoitettu. Voi katsella tallentamiaan ohjelmia niin kauan kun maksaa perusmaksua (6€/kk).

    Täytyy Maxivisionin eduksi sanoa vielä se, että vaikka noita KotiTV:n Surf -kanavia ei ole niputettu yhteen ja samaan pakettiin, niin valinnanvapaus vie tässä ainakin omallakohdalla voiton. Saa otettua katseluun vain ne kanavat/kanavapaketit joista on kiinnostunut ja vaikka vain kuukaudeksi kerrallaan. Ei sitoutumista.

    Haittana sitten se, kun Maxivision on paljon pienempi toimija kuin DNA, Sonera tai Elisa, niin uutuuskanavat eivät välttämättä tule niin nopesti tarjontaan. Kaikki kun on kiinni neuvotteluista, myös hinnoittelut.
     
  16. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Maxivisionin sivuilla lukee, että 100 h tallennustila kahden viikon ajaksi, mitä ei oikein voi ymmärtää kuin siten, että katselu päättyy kahden viikon päästä. Maxivisionilla kyllä näyttää tuo tallennus muuten toimivan tosi hyvin, kuten voi aloittaa ohjelman tallennuksen sen alusta, vaikka ohjelma olisi vielä kesken. KotiTv:ssäkin on saman suuntaisia ominaisuuksia, kuten sellainen, että ohjelman katsomisen voi aloittaa ohjelman alusta, vaikka ohjelma olisi jo menossa, mutta ne vissiin vaativat jotain ylimääräisiä tilauksia. Itselläni on ainakin monesti tullut valitus, että et ole tilannut sitä sun tätä, joten et voi aloittaa katsomista alusta. Muutenkin Maxivisionilla on kyllä paremmat katselu-/tallennustoiminnot.

    Kyllähän noita kanavapaketteja on Sonerallakin melkoisen paljon, joten voi valita joko urheilua tai jotain muuta. Tuo Surf on kyllä siinä mielessä hyvä, että siinä on ne itselleni tärkeimmät eli Mtv3 Max, Eurosport ja Discovery sekä lastenkanavia. Jos nuo haluaisi Maxivisionilta, niin hintaa tosiaan tulisi jopa yli 40 euroa.

    Toivon kuitenkin Maxivisionille hyvää tulevaisuutta, koska kuten mainitsit, se on pieni toimija ja alalla ei ole kyllä yhtään liikaa kilpailua. Soneralla on se etu, että voivat ilmaiseksi antaa KotiTv:n netin kylkiäisenä, kuten meikällä on 24 megaisen liittymän kanssa, mikä on kyllä iso kilpailuvaltti.
     
  17. janilxx

    janilxx Guest Guest

    Maxivisionin aloituspakettiin (149 euroa) kuuluu 100h tallennustila kahden viikon ajaksi, jotta tallennuspalvelua voi testata. Tämän jälkeen täytyy hankkia tallennustilaa erikseen (noin 50 euron kertamaksu / 100h). Jos haluaa säästää, niin ei kannata ottaa aloituspakettia, vaan kannattaa ottaa "Maxivision + Aikakone" -paketti, johon kuuluu 100h tallennustilaa myös 2 viikon kokeilujakson jälkeen.

    Allekirjoittanut on 100h tunnin lisäksi hankkinut toiset 100h tallennustilaa (tammikuussa sen taisi saada 39 eurolla) ja nykyiset 200h ovat riittäneet erinomaisesti tähän mennessä, koska Maxivision on meillä vielä bugiensa vuoksi eräänlaisena backup-laitteena. Kunpa bugeja korjaava päivitys jo tulisi...

    Tallenteita voi katsella käsittääkseni niin kauan kuin maksaa 6e/kk peruspalvelumaksua.

    Maxivisionin testausartikkeli
     
  18. Pasodoble

    Pasodoble Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2004
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo koskee tuota aloituspakettia, jossa ilmeisesti voi testailla tallennusta kahden viikon ajan. Kun tuon 100 h ostaa itselle (aikakone), niin rajoituksia ei periaatteessa ole. Eli ei ostopakkoa tähänkään :) Ainakin toistaiseksi tammikuun loppupuolella tehdyt tallenteet näkyy hyvin (7 vk vanhat).
    http://www.maxivision.fi/maksutv/hinnat_ja_tilaaminen

    Mutta joo, kaikilla tarjoajilla on tosiaan jotain hyvää ja houkuttavaa ja kilpailuhan se on se joka ainakin pitäisi pitää tarjonnat kirjavina ja hyvinä.
    Itse kun suunnittelin Topfield käytöstä IPTV puolelle siirtymistä, Sonera oli toinen vaihtoehto. Olin aiemmin kuitenkin olllut soneran nettiasiakas ja huonojen kokemusten takia en kuitenkaan halunnut siirtyä takaisin (pitkävihaista?).
     
    Viimeksi muokattu: 02.03.2012
  19. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Täytyy kyllä todeta, että tuo Surf-paketti on ollut aivan loistava ostos.
    http://www.sonera.fi/tv+ja+viihde/tv+palvelut/kanavapaketit/surf

    Siinähän on siis 35 kanavaa (ellen väärin laskenut) mukaan lukien maikkarin paketti.

    HD-kanavia on Outdoor hd, Espn america hd, Eurosport hd, Eurosport 2 hd, National gerographic hd, Nat geo wild hd ja myös MTV3 Max HD.

    Hintaa paketilla on määräaikaisena 12kk-tilauksena noin 25 euroa/kk, mikä ei mielestäni ole ollenkaan paha hinta ja huomattavasti halvempi kuin monet kaapelikanavapaketit, joita tuli tuossa jokin aika sitten tutkittua.

    Harmi vain, että noita ei pysty tallentamaan, mutta itse ainakin tulen hankkimaan tuon tallentavan boksin jos/kun niitä tulee taas saataville.
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2012
  20. murmur

    murmur Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mainitsit FRITZBox 7390 modeemin jolla sait Soneran iptv kotitv(multicast), 100Mbit(?) internet yhteys ja intranet lan 1GBit ja intranet wlan toimivat tuolla purkilla. Minkälaista säätöä tarvittiin ja pystytkö koostamaan toistettavissa olevan ohjeistuksen? Toimiiko iptv Motorolan digiboxiin ainoastan lan piuhalla vai saako lentämään wlanin yli tv kuvankin?