Etukaiuttimet n. 1500e - Onkyo TX-NR 3009

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Swedgin, 02.02.2012.

  1. Swedgin

    Swedgin Guest Guest

    Liittynyt:
    16.06.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aloitin oman kotiteatteriharrastukseni tuon Onkyon TX-NR3009 vahvistimen ostolla. Entinen setti oli tosiaan sitä mallia, että oli käytännössä pakko aloittaa koko homma uudella vahvistimella. Nyt pitäisi sitten seuraavaksi hommata kunnolliset kaiuttimet, jotta oikeasti saisi jotain iloakin tuosta uudesta lelusta :)

    Tarkoitus on rakennella kotiteatteria nyt ihan pala kerrallaan ja nyt olisi hankinnassa nimenomaan etukaiuttimet. Tavoitteena jatkossa olisi 5.1 järjestelmä. Kuuntelutila ei ole mikään hirveän iso... Kerrostalo kaksion olohuone.

    Mitä nyt olen lueskellut, niin yleisesti suositellaan, että kaiuttimien hinta olisi noin kolme kertaa vahvistimen hinta. Olen tuumaillut, että tuo 1500e voisi olla aika järkevä budjetti etukaiuttimia ajatellen. Vai mitä olette mieltä? Ulkomailta tulee todennäköisesti tilattua, joten niillä hinnoilla lähinnä mennään. Saksa lienee yleisesti ottaen edullisin näissä asioissa?

    Mitä kaiuttimia siis suosittelisitte tähän? Saa suositella toki myös muita kaiuttimia, joita tuohon järjestelmään voisi kytkeä jatkossa. Nyt tällä erää kuitenkin olen hankkimassa nimenomaan etukaiuttimia. Mielellään voisi olla tornimalliset, mutta tämäkään ei ole ihan ehdoton välttämättömyys.

    Koekuunteluhan olisi aivan mahtava juttu tietysti, mutta ei ole meidän kylillä kyllä lähimaillakaan mitään hifi-liikettä, josta voisi kaiuttimia lainata kuunneltavaksi. Mitenkäs ulkomailta tilatessa on voimassa tämä palautusoikeus? Taitaa olla että ei ainakaan postikuluja hyvitetä takaisin vai miten on asian laita?

    Olen tosiaan ihan aloittelija enkä vielä älyä näistä asioista oikein mitään. Jos jäi jotain oleellista mainitsematta, mikä tuohon valintaan vaikuttaa, niin sanokaa ihmeessä.

    EDIT: Niin ja tosiaan elokuva- ja pelikäyttöön tulisi nämä kaiuttimet. Yksinomaan pelkän musiikin kuuntelu on sen verran marginaalista, että sen voi jättää oikeastaan kokonaan huomioimatta.
     
    Viimeksi muokattu: 02.02.2012
  2. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Kysy Alspelta. Se varmaan räjähtää punttiinsa, kun lukee tän.
     
  3. Swedgin

    Swedgin Guest Guest

    Liittynyt:
    16.06.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei nyt ihan auennut tämä, kun en tämän foorumin väkeä niin tunne :D
     
  4. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
  5. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jopa on. Kerrotko miten tuo aloittamani topic ei ollut hyvä ja asiallinen keskustelun aihe?

    --

    Jos huone, sijoittelu ja sisustus antaa myöden niin lattiakaiuttimet tonnin hintaluokassa on ihan hyvä lähtökohta. Vaihtoehto löydät lukemalla nettifoorumeita ja Suomestakin kyllä saa monia kaiuttimia, myyjät antavat alennusta kysyttäessä toisin kuin nettikaupat.

    Koekuuntelu omaan makuun olisi tärkein, mutta toki voi ostaa jotkin perushyvät jos tähän tyytyy.
     
  6. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Swedgin: Tuolla budjetillasi saat jo erittäin asialliset lattiakaiuttimet, varsinkin jos et vierasta käytettyjä tai liikkeiden demolaitteita. Siksi tässä kohtaa komppaan myös alspea ja suosittelen hankkimaan kaiuttimet Suomesta ja koekuuntelemaan ne ennen ostopäätöstä. Moni kotimainen hifiliike lähettää laitteita kotikuunteluunkin esim. Matkahuollolla (asiakkaan piikkiin toki). Toinen vaihtoehto on, että teet kuuntelureissun isolle kirkolle, josta löytyy useampi hifiliike ja käyt niitä läpi ja kuuntelet tarjontaa. Näistä saat varmasti suosituksia, jos vain kerrot missä päin Suomenniemeä majailet. Budjetillasi unohtaisin pesukonekaupat ja niiden tarjonnan jo kättelyssä...

    Itse olisin vielä vuosi-kaksi sitten lähtenyt halvan hinnan perässä tilaamaan ulkomailta, mutta useimmiten saat kotimaasta kunnon hifiliikkeistä erittäin kilpailukykyisiä tarjouksia ja kun mukaan laskee vielä ongelmattomat takuuasiat ja palvelun, niin enää en lähtisi ulkomailta näin ison budjetin hifilaitetta tilaamaan tarkistamatta ensin kotimaan tarjontaa. Takuuasiat onnistuvat useimmiten ja useimmilla merkeillä myös EU:n sisällä, mutta saatat joutua lähettämään tuotteen omalla kustannuksellasi esim. Saksaan ja arvaa huviksesi, paljonko kuriirifirmat veloittavat lattiakaiuttimien kuljetuksesta... Omakohtaista kokemusta on, kun Saksasta tilaamani Onkyo TX-NR807 kärähti ja (ainakaan silloin) Posti ei suostunut sen kokoista pakettia sinne kuljettamaan ja kun halvin kuriirifirmoilta saamani tarjous oli 350 euron luokkaa :eek:, niin lähettämättä jäi (sain onneksi korjautettua maahantuojan huollossa kotivakuutuksen piikkiin). Lisäksi kotimaisilta myyjiltä saat asiantuntevia neuvoja ja varmasti tarvittaessa apua myös jälkikäteen.

    En tässä lähde listaamaan kotimaan hifikauppiaita, mutta hyvän otoksen hyvistä sellaisista löydät Hifiharrastajien forumin yhteistyökumppaneiden alueelta: http://www.hifiharrastajat.org/foorumi/forumdisplay.php?5-Yhteisty%F6kumppaneiden-alue ja käy tsekkaamassa tarjontaa ja tarjouksia näiden omista viestiketjuista ja myös kotisivuiltaan, niin saatat yllättyä hyvinkin positiivisesti :thumbsup: Lisäksi tuolla on harrastajien oma myyntiosio ja sekin kannattaa tsekata, sillä hyvällä tuurilla naapurin kaveri on myymässä huippukaiuttimia asevelihintaan. Lisäksi Hifimaailman myyntipalsta kannattaa katsoa. Kotimaiset myyjät osaavat myös antaa asiantuntevia suosituksia kuuntelutilasi perusteella, joten tämäkin kannattaa ottaa huomioon, eikä mennä täysin sokkona yrityksen ja erehdyksen kautta.
     
  7. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Olihan se, ajattelin sinun vaan olevan haltioissasi, kun kerrankin joku on investoimassa kunnon etukaiuttimiin, eikä subwooferiin. Kuten pollisi menestyksellä osoitti, plazalla "kaikki" torppaavat rahansa mahdollisimman isoon/kalliiseen subwooferiin ja muista kaiuttimista viis.
     
  8. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleenkin olen sitä mieltä, että liikaa subbariin panoksia laitetaan. Jopa 50% ketjuista koskaan vain infrataajuuksien toistoa. Ymmärrettävä asia kun puhutaan monesti leffojen paine-/syvyysefektistä eikä varsinaisesti äänenlaadusta.
     
  9. Swedgin

    Swedgin Guest Guest

    Liittynyt:
    16.06.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laittakaa vaan tulemaan niitä omia kaiutinsuosituksia :) Tosiaan suosituksia saa laittaa myös muista 5.1 järjestelmään kuuluvista kajareista. Tuo 1500e on siis kuitenkin pelkistä etutolpista.

    Kaiuttimien hankinnalla ei ole nyt vielä mikään kiire. Ensin pitäisi tuo raha saada säästettyä :D Ehtii tässä varmaankin jossain välissä jossakin alan liikkeessäkin pyörähtämään, vaikka ihan sadan kilometrin säteeltä ainakaan ei sellaista kyllä löydy. Jos tosiaan asioikseen tuonne asti lähtee, niin olisi mukava tietää vähän jo valmiiksi, mitä vaihtoehtoja kannattaa miettiä. Osaavathan ne varmasti sielläkin liikkeessä hyviä suosituksia antaa, mutta ei nyt pahitteeksi olisi, jos täältäkin jotain vinkkejä saisi jo valmiiksi.
     
  10. Weekke

    Weekke Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2006
    Viestejä:
    128
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon hintaan löytyy tietysti valinnan varaa vaikka millä mitalla.

    Itse voin suositella Elacin 240-sarjaa, esimerkiksi BS244 omilla jalustoilla aika lähelle 1.5k€

    Sen kaveriksi joku laadukas sub kun siltä tuntuu. Kyseisen Onkyon huonekorjain on sieltä parhaasta päästä, joten subin integroituminen todnäk. onnistuu suht kivuttomasti.

    Missäs päin herra asustelee, mitkä ovat lähimmät liikkeet jotka tarjoaa apua äänentoistoasioissa?
     
  11. Swedgin

    Swedgin Guest Guest

    Liittynyt:
    16.06.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kainuun suunnalla asun eikä täällä tosiaan äänentoistoalaitteita löydy kun Anttiloista ja niistä pesukonekaupoista :D En ainakaan tietoinen ole moisista liikkeistä eikä pikainen googlettaminenkaan mitään tuloksia antanut. Ainut mikä edes läheltä liippaa, niin tuo Fanatic audio, joka tosin keskittyy sekin autohifin myymiseen.
     
  12. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni kuumottelisi pesukonekaupoista Gigantissa myytävä Klipsch RF82, vaikka nuo eivät omaan kerrostalokoppiin välttämättä ihan soveltuisikaan. Toinen kaappi menisi ihan nurkkaan ja takaseinään kiinni ja toinen avoimen oviaukon kohdalle. Nuo on 499/kpl, joten 1500 eurolla saisi myös keskikaiuttimen mukaan. Syksyllä nuo olivat tarjouksessa 299/kpl, joten sitä odotellessa.

    Ehkä parempi vaihtoehto tuohon budjettiin voisi olla vaikkapa Monitor Audion RX-sarja? RX6 tai RX8 jos mahdollista. Mareksilta ainakin löytyy ja meinasin jo kerran ostaa nuokin, mutta sitten iski saituus.
     
  13. Arttu78

    Arttu78 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.04.2005
    Viestejä:
    2 452
    Saadut tykkäykset:
    85
  14. jardahl

    jardahl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2000
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aamen. Value for money, sanoisi ameriikan poika.
     
  15. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Erittäin pätevä ehdotus kysyjän tarve huomioituna:
    Geneistä nimittäin lähtee painetta tarvittaessa aivan huimasti, kuitenkin aina täysin ilman säröä ja epätarkkuutta. Leffoilla ja peleillä esiintyy toisinaan melkoisia dynamiikkavaihteluita, joten olisi hyvä jos kaiutin pystyisi niihin vastaamaan menemättä tukkoon edes huippukohdissa.
    Samaa kaiutinta löytyy sitten tarvittaessa myöhemminkin, täydentämään systeemi 5.1 tai 7.1 mittaan saakka.

    Etenkin leffakäytössä subwoofer olisi melkeinpä tarpeellinen noiden kanssa. Geneistä lähtee löylyä sen verran, että subin olisi oltava myöskin melko järeä kestääkseen myöskin mukana huippukohdissa, esim SVS:n tuutti. (Genelecin oma olisi tietenkin optimaalinen, mutta ei kovinkaan realistinen valinta hintansa vuoksi).
     
  16. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0

    Tuo nyt on kyllä niin huono ympäristö äänentoistoharrastukselle kaiuttimilla, että todelliset äänimiehet hyppäävät suoraan parvekkeelta XLR-johto kaulassa.

    Jos 1500 rahaa kaiutinkalustoon on kuitenkin halukkuutta laittaa niin ilman muuta Genelec.
     
  17. jardahl

    jardahl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2000
    Viestejä:
    690
    Saadut tykkäykset:
    1
    Pieneen kerrostalokämppään leffa/pelikäyttöön järkevin, laadukkain, päivitysrumban estävä täydellinen setti on TÄMÄ.
     
  18. Swedgin

    Swedgin Guest Guest

    Liittynyt:
    16.06.2008
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo olen ihan tietoinen, että ei tosiaan ole tuo kuuntelutila ihan paras mahdollinen. Ajattelin nyt kuitenkin rakennella sellaisen setin, jota ei heti tekisi mieli rueta vaihtamaan, jos nyt muuttaa akustiikaltaan tasokkaampaan kämppään jatkossa. Nykyinen asunto kun ei missään nimessä muutenkaan ole sellainen, missä tulen lopun ikääni asustelemaan.

    Eikö nuo Genelectit ole aktiivikaiuttimia kaikki? Onko tuon minun vahvistimeni kanssa miten tarpeellista käyttää yleensäkään aktiivikaiuttimia? Eikö passiivikajareillakin hyvin tule toimeen 5.1 setin kanssa? Taas näitä aloittelijakysymyksiä... Jos vahvistimessa tehoja riittää, niin saako nyt esimerkiksi 1500e maksavista passiivikajareista keskimäärin parempaa äänenlaatua, kuin samanhintaisista aktiiveista?
     
  19. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysymys on akustiikasta vain osittain. Pääkysymys liittyy hinnakkaan äänisysteemin yleiseen käyttämismahdollisuuteen SPL-rajoitteisympäristössä l. sinun tapauksessasi seisottamiseen puolityhjänpanttina 50 dB/h lätkä / klo 2100 MUTE päällä.
    Kaiutinkuuntelu kerrospaskassa on kuin sukellusharrastus kylpyammeessa. Ja kyllä, kyllä + kyllä. Kyllä voi upottaa rahojansa vaikka 700000 euroa sukelluspukuun ja -veneeseen kylpyammeeseen kumiankan viereen ja leikkiä sukellusmestaria sielläkin. Daivaa pöntöltä räpylät edellä ammeeseen kuin Custeau konsanaan. Kysymys on siitä missä kokee olevan järkeä.

    Sinä kuitenkin selvästi haluat kaiuttimet ostaa, joten osta.
     
  20. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jo on.:D Jos nyt kumminkin ottaisit äänentoistollisista asioista selvää etkä suoranaisesti sen lisäksi valehtelisi.

    Aloittajalle; ota selvää asioista ja lue vaikka tätä ja Hifiharrastajat foorumia. Selvästi täällä Genelec/aktiivi on saanut uskontoon verrattavan tason, joten omiin kokemuksiin ja ajatuksiin nojaten valiset laitteet.