Optoma HD600X

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana kkuula, 19.07.2011.

  1. kkuula

    kkuula Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2008
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tuossa hankittua otsikonmukainen tykki eli optoma HD600x entisen 700x:n tilalle. 700:n oli käytössani vajaa 9000 tuntia ja pari vuotta ja kertyvän järjettömän tuntimääräntakia vaihdoin uuden.

    Hintaa tällä oli n.470€ kotiin toimitettuna.

    Nuohan ovat aika lähelle samanlaisia, valotehoa tässä kuussatasessa on 2000 lumenia verrattuna seiskasatasen 1300 lumenia ja sen kyllä huomaa varsinkin valoisissa oloissa, tämä tietty mustantason kustannuksella. Silmämääräisesti eroa ei kontrastissa muutoin ole.

    Värit tässä sattui tehdasasetuksilla olemaan paremmin kohdillaan maalatulle seinäleni mitä edellisessä ja silmämääräisesti ei tarvitse juurikaan säätöä värien osalta. Pitä hienosäätää tuo sitten kun saan mittarin käsiin.

    Edit:Korjataas tätä huomiota hieman eli illemmalla tykin lämmettyä ja kämpän hiljennyttyä tykki kyllä pitääkin ihan samanlaisen puhinan mitä tuo edellinen seitensatanenkin.
    Kuuluvin ero on puhaltimen metelöinnissä tämän uudemman hyväksi vaikka paperilla kummallekin mainitaa 29dB, tämä kuussatanen kuulostaa tuntuvasti hiljaisemmalta.

    Muutamaa hinnatalkaen fullHD tykkiä katsastaneena on tämä aika lähellä kuvanlaadullisesti, vajaan resolution ollessa mielestäni ainut miinus. Itse en tarvitse lisää resoluutiota ainakaan vielä kun ei ole oikeita HD kuvanlähteitäkään eikä niille varsinaista tarvettakaan vielä.

    Edellisen optoman kestävyyden perusteella odotan tältäkin tykiltä pitkää ikää vaikkakin nykyisin kuluttajaelektroniikan kestävyys on mitä on ja mullä tykkiä käytetään lähemmäs 12h päivässä jolloin kestävyydelläkin on merkitystä.

    Näillä kokemuksilla vin kyllä suositella tätä ensitykiksi varauksetta jos budjetti ei taivu fullHD vehkeeseen alkuun.
     
    Viimeksi muokattu: 20.07.2011
  2. Benedictus

    Benedictus Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mahtaakohan tälle tykkille löytyä selkeitä avausohjeita netistä? Kenelläkään tietoa, en vielä ainakaan ole löytänyt..

    Hyvin palvellut tykki, mutta on päässyt pölyä sisäpuolelle ja näkyy ikävästi heijastuskuvassa, kun heijastaa pelkkää mustaa ruutua niin näyttää öiseltä tähtitaivaalta. Joskus avasin 700x:n ongelmitta, mutta tämä jotenkin monimutkaisempi.

    Vähän jäänyt pimentoon koko malli, tämänkin valmistus tieten lopetettu?
     
  3. kkuula

    kkuula Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2008
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt jo uskollinen hd600x leipo kiinni! ei kestänyt kuin about 3500 tuntia :( Eli vika on todennäköisimmin väripyörässä, pitää käynnistäessä kumaa ääntä ja kuva kyllä tulee hieman pykien ja kun äänenperusteella väripyörä alkaa pyöriä kunnolla on kuvakin ok mutta tyki sammuu parissakymmenessä sekunnissa.

    Mitenkähä tuon optoman takuun laita on kun tykkihän tietty ostettu saksasta. Onnistuukohan takuuhuolto suoraan suomessa infocare:lla?
     
  4. miinin

    miinin Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oma HD700X hajosi muutama minuutti lampunvaihdon jälkeen (3.5v ja 1993h) ja olen kovasti pohtinut kannattaako vanhaa laitetta korjauttaa (halvin tarjous tähän mennessä on 104€+osat+postikulut)... Tuon HD600X näyttäisi saavan kotiovelle alta 500€, eli kovin houkuttelevalta ei tuo korjaaminen kuulosta. Tiedustelisin sellaista, että onko tuo 600 kuva samaa kokoa kuin 700? Itselläni on seinälle kiinnitetty kiinteä screeni ja kattoon viritetty teline, joita en kovin mielelläni lähtisi siirtelemään jo ihan johtovetojen hankaluuden takia. Kysyisin lisäksi myös sitä, että näettekö vaihdon juuri tähän malliin muuten hyvänä valintana? Olin erittäin tyytyväinen tuohon seiskasataseen - ei kai tämä kuusisatanen missään suhteessa merkittävästi huonompi ole? Tuo suurempi valoteho olisi vielä bonus...