BD vapaalla internet selaimella?

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana kalle76, 30.01.2012.

  1. kalle76

    kalle76 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyykö BD soitinta vapaalla internet selaimella? Olin kuvitellut että Sonyn S-480 tai Philips BDP 6000 löytyy sellainen, Gigantin "asiantuntia" oli eri mieltä :eek:
    Elikkä hakusessa on soitin jossa on internet selain ja jossa toimii yle areena, tv7, paf yms...
     
  2. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Sony:stä ainakin löytyy ns. "Vapaa" internet selain.
    Ongelmana noissa listaamissasi palveluissa on, että ne tarvitsee siltä selaimelta jotain "extraa", flashia, javaa tms. joten niiden toimiminen on ihan herran huomassa...
    Muutenkin se surffaus niitten soittimien kaukosäätimillä on niin vastenmielinen kokemus alkaen jo sivun osoitteen kirjoittamisesta siihen selaimeen kakella, että...

    T: Vesku
     
  3. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mä kyllä ennustan, että jos nyt ostaa minkä tahansa telkkarin tai BD-soittimen, jossa on jonkin sortin nettiselain, niin 3 vuoden päästä se selaintoiminto on täysin käyttökelvoton. Tämä siksi, että käytännössä kaikissa härpättimissa on valmistajan itsensä tekemä kyhäelmä selaimena ja päivityksiä tulee niin kauan kuin valmistajaa huvittaa niitä tehdä. Todennäköisesti ei kovin pitkään. Netti sen sijaan kehittyy koko ajan.
     
  4. Inssi59

    Inssi59 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2011
    Viestejä:
    347
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo on kyllä hyvinkin aiheellinen pelko aina näiden "suljettujen" järjestelmien osalta.
    Nettiselain on yksi riski, mutta toinen riski koskee myös vehkeen varsinaista käyttötarkoitustakin eli BD-toistoa.

    BD-formaatti kehittyy edelleen ja jossain vaiheessa voi käydä niin, että joko valmistajalta loppuu paukut - tai halu - tehdä päivityksiä tai, masiinasta itsestään loppuu potku uusien ominaisuuksien pyörittämiseen.
    No, aika teoreettista mietiskelyähän tämä on kun tunnettu tosiasia on, että nykyiset laitteet suunnitellaan niin, että on täysin onnesta kiinni - merkistä riippumatta, että vehje juurikaan paria vuotta pitempään toimintakuntoisena pysyy.
    Toisaalta, meidät kuluttajatkin on jo aika hyvin ehdollistettu siihen, että ei ole laisinkaan seksikästä useamman vuoden ikäisiä laitteita käyttää.
     
  5. kalle76

    kalle76 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyykö kyseinen ominaisuus PS3:lta ja toimiiko se paremmin?
     
  6. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^PS3:sta löytyy nettiselain ja se onkin itselläni usein käytössä, kun pöytäkone on makkarissa ja en jaksa sinne raahautua näitä forumeita lukemaan ;) Selain ei kuitenkaan ole mikään staabilein ja vaikuttaisi tällä hetkellä jo jääneen webin kehityksestä vähän jälkeen, mutta perusselaaminen onnistuu aivan mainiosti. Pleikkarissahan tuli jonkin päivityksen myötä suora linkki käyttöliittymästä Yle Areenaan, mutta on jo siitä poistunut. Toimii kuitenkin normaalin Areenan sivun kautta. Youtube toimii normaalin sivustonsa kautta tai vaihtoehtoisesti PS3-versiona, mutta aika usein tuppaa ainakin perinteinen versio kaatumaan jos on kovassa käytössä.

    Plussana voi mainita, että PS3 tukee langattomia tai usb-näppiksiä ja itse käytän toisinaan Pleikkarin kanssa langatonta näppistä, jossa on erillinen hiiritatti yläkulmassa (Cruzbrokerilta lähti muutamalla kympillä aikoinaan) ja se toimii ihan mainiosti. Tosin selaimen norminettiselaimesta poikkeavasta logiikasta johtuen joutuu perustoiminnot (back, forward, skaalaus jne) opettelemaan yrityksen ja erehdyksen kautta ja yleensä nämä toimivat näppiksen funktionäppäimillä, ellei näppäimistössä ole hiiritoimintoa. Ja kyllä sillä ohjaimellakin surffaaminen käy yllättävän kätevästi (varsinkin sohvalla vaakatasossa röhnöttäen :)), mutta olenkin tallentanut kaikki yleisimmin tarvitsemani sivut kirjanmerkkeihin.
     
  7. kalle76

    kalle76 Guest Guest

    Liittynyt:
    09.01.2010
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kiitos tästä!
    PS3 lähti tilaukseen =)