Canal Digitalilta tallentava HD-purkki HD PVR 101 ST

Keskustelu osiossa 'Satelliitti-TV' , aloittajana tlogist, 29.04.2008.

  1. Hunt

    Hunt Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2004
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen tässä ketjussa jo aikaisemmin maininnut, että viime keväästä lähtien on pelannut hyvin. Vain pari kertaa on viimeisen vuoden aikana tarvinnut vetää töpseli irti jotta toipuu. Mutta ainakin viimeksi tuo liittyi signaalin heikkenemiseen lumisateessa. Kun sinulla on ongelmia vanhan softaversion kanssa, niin miksi et päivittäisi uuteen?
     
  2. rakath

    rakath Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole päivittänyt kun se uusi versio kuulosti vielä huonommalta. Huonompi kuvanlaatu, epäonnistuvat tallennukset, mute-ongelmat, sekaisin menevä kovalevy ym kuulostaa pahemmalta kuin se, että välillä boksi hyytyy kun tallennuksia selaa.
    Mutta kiitos tiedosta, jos se nyt tosiaan toimii hyvin, niin täytynee boksi päivitellä. Ensin vissiin palautetaan tehdasasetukset, sitten update vai mikäs se on kivuttomin konsti.
     
  3. Kalahima

    Kalahima Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2008
    Viestejä:
    73
    Saadut tykkäykset:
    0


    Olipas hävytön hintavaatimus. Eihän se uusi boksikaan maksa tuota enemmän, vai maksaako? :D
     
  4. Hunt

    Hunt Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2004
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivityksen jälkeen olen aina palauttanut tehdasasetukset. Sitten kanavahaku ja tarvittavat muutokset kuva- ja ääniasetuksiin. Automaattisammutuksen olen laittanut neljään tuntiin (olikohan se jopa oletusvalinta).
     
  5. voipa

    voipa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tuhoutuuko kovalevyn sisältö, jos vanhan ohjelmaversion päivittää linux-pohjaiseksi?
     
  6. Hunt

    Hunt Guest Guest

    Liittynyt:
    12.07.2004
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tuhoudu.
     
  7. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo 'pelottavan' hyvin tämä uusi softaversio pelittää, siksi kai tämä threadikin hiljentynyt... itellä ainoa ongelma nykyään että kaksi viimestä kanavaa jatkuvasti katoaa suosikkilistalta, antaa ne kyllä lisätä mutta sitten jossain vaiheessa ne on taas kadonnut.

    Tossa aiemmin pelkäsin että boxi olisi hajoamassa mutta kyse olikin siitä että ostin uuden kotitetterivahvarin (Pioneer VSX-521) ja laitoin boxi - hdmi - pioneer - hdmi -tv ja tuolloin kuva ajoittain katosi. Nyt on boxi - hdmi -tv ja boxi - coax - pioneer ja ei onkelmia. Tiedä sitten mistä johtui, antenni-Toppy menee hdmillä vahvarin kautta töllöön ja pelittää...
     
  8. rakath

    rakath Guest Guest

    Liittynyt:
    01.10.2010
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli samanlainen ongelma, sitten huomasin että vika oli HDMI-johdossa. Kuva pätki sillä johdolla missä tahansa laiteparissa (testasin kolmen täysin erin laiteparin kanssa). Uusi johto kaupassa, ja sama homma. Ilmeisesti halvemmissa piuhoissa, varsinkin pidemmissä (5m+), on jonkinlaisia laatuongelmia.


    Päivitin muuten nyt tuon uusimman softaversion, näkyy toimivan ihan OK. Video-on-Demand on mukava kun voi katsella CD:n omat ohjelmat ilmaiseksi koska haluaa, ja sarjatallennuksen kansiot ovat käteviä. Käynnistys on kyllä yhtä hidas kuin ennenkin eikä tuo tunnu sen virkeämmin vastaavan kaukosäätimen painalluksiin. Mutta jospa se ei kaatuilisi yhtä usein kuin se vanha softa.
     
  9. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    rakath:

    Itse olen myös tänne kirjaillut samaa kuin nimimerkki Hunt. Viime keväästä asti mennyt yllättävänkin hyvin. Olisikohan vaatinut IVO buutin vain noin kerran KAHDESSA KUUKAUDESSA. Kaikki ajastukset toimineet. Ei mitään moitteen sanaa JOS HYVÄKSYY LAITTEEN OMINAISUUDET. Ja ne on mun mielestä vähintäänkin hyvät, käytän joka päivä kahden virittimen tallennusta ja sen lisäksi katselen vielä antennilta tv-kuvaa. Uskallan sanoa että mun mielestä ihan hyvä boksi nykyään( huh huh mikä toteamus niiden alkukankeuksien jälkeen). :naminami:


    Iso
     
  10. timox

    timox Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisin yhtyä edellisiin kommentteihin. Boksi on toiminut melkoisen hyvin useamman kuukauden ajan. Ainoat ongelmat mitä on esiintynyt ovat:

    1) Sarjatallennukset ei aina tallennu. Tähän aspan mukaan on syynä se, että boksi päivittelee kanavien taajuustietoja mutta ei osaa niitä tehdä suosikkikanavalistalle. Eli homman pitäisi toimia ok jos ei käytä suosikkilistaa. Mutta kun haluan sitä käyttää niin tallentelenpahan käsin ohjelma kerrallaan.

    2) Boksi jumii joskus (ehkä pari kertaa kuussa) kanavanvaihdon aikana melkoisesti, pitää odottaa jopa 15 sekuntia että kanava suostuu vaihtumaan. Mutta boksi jatkaa toimintaansa sen jälkeen normaalisti.

    Edellisestä sähköt pois -bootista on aikaa varmaan lähemmäs puoli vuotta.

    -Timo.
     
  11. Ganstar

    Ganstar Guest Guest

    Liittynyt:
    02.08.2001
    Viestejä:
    321
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viikon verran käytössä ollut ja on positiivinen yllätys. Todella looginen käyttää. Kerran jumittunut, auttoi kun painoi pitkään ~5s laitteen powerinappulaa.

    Yritin hetken kahlata läpi tätä threadiä, mutta en ihan heti löytänyt vastausta eli pystyykö tähän vaihtamaan isomman kovon 500GB tai 1TB?
     
  12. MPele

    MPele Guest Guest

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    163
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä käytän edelleen vanhaa softaa. Viimeksi pääsin viikko sitten kylässä kokeilemaan sitä Linux-pohjaista ohjelmistoa. Joka kerta kun kuvakelasin tallennetta (tai muistaakseni tarkemmin sanottuna toistonsiirtoa) eteenpäin, ruutu meni vähän väliä mustaksi. Jos tämä on yleinen ominaisuus muillakin, niin jo pelkästään tuon takia en ikinä päivittäisi. Normaalisti katsellessa ei samaa pimenemistä näkynyt.

    Kesällä tein pidemmän listan "uuden" ohjelmiston huononnuksista vanhaan nähden. Vieläköhän mm. nämä ovat korjaamatta:

    - tallennetta katsoessa valittu tv-kanava ei taustalla tallennu automaattisesti toistonsiirtobufferiin
    - surkea kelausnopeus
    - ei voi editoida ajastusta/tallennusta
    - tallenteen aikapalkki tekstityksen tiellä
    - nuolinäppäimistä ei saa EPG-tietoja nykyisestä/seuraavasta ohjelmasta, täytyy painaa i-nappia ensin
    - ei esikatselukuvaa EPG:ssä

    Kaikki nämä jutut toimivat vanhassa versiossa. Kyllähän se välillä tilttaa tallennelistassa, joten buuttaaminen on tuttua puuhaa. Mutta ominaisuudet ovat vissiin edelleen huomattavasti uutta versiota paremmat?
     
  13. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jippii, vihdoinkin tulee Yle HD ja maikkari HD CDlle ! Aloin jo metsästää halpaa DVB-T2 boxia (sellaista ei ole...). Ilmaista lounasta ei ole olemassa eli tietysti sitten jotain poistuu, MTV-HDta joskus tuli katottua, VH1 kans poistuu, jos ne poistaa VH1 Classicin ni sitten nousen kapinaan, ...kele.
     
  14. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ei ole mitään järkevää syytä heittää VH1:stä pois, tai ainakaan ne Canal Digitalin kertomat syyt ei ole oikeita syitä. Thorissa on niin valtavasti lähetyskapasiteettia että parin kolmen uuden kanavan tulo, tai vaikka tulisi enemmänkin, ei ole mikään syy luopua noista musakanavista. Lisäksi se että kun Signaali-lehdessä puhuttiin kanavalistoista niin kanavalistoillakin on tilaa nykyisillä bokseilla, kun jopa 2000 vuosimallin boksissakin on tilaa jopa 999 kanavalle niin nykyisissä sitäkin enemmän. Eli ne Canal Digitalin kertomat syyt on silkkaa valhetta.

    Eli kannattais nousta kapinaan jo nyt, vaikka pientä uhkailua sopimuksen irtisanomisella jos aikovat poistaa noita kanavia. Kannattaa tehdä kaikki voitavansa jotta meiltä ei vietäisi katseltavat kanavat vain muutaman Salkkari HD-fanin takia!
     
  15. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    "Pari kolme" kertaa Canalin toimintamaiden määrä = aika monta. Noita hd-kanavia alkaa tulla nyt lisää paljon muuallekin kuin Suomeen.
     
  16. Brahms

    Brahms ent. antiHD

    Liittynyt:
    09.05.2011
    Viestejä:
    333
    Saadut tykkäykset:
    26
    Siltikin. Vaikka jokainen pohjoismaa saisi 2-3 uutta HD-kanavaa, silti kahdessa Thor-satelliitissa riittää kapasiteettia ilman että pitää tietoisesti hävittää jotain ylikansallisia ja suosittuja kanavia, samalla karkottaen asiakkaita, vähintäänkin heidät suututtaen. Petteri Kaijasiltahan juuri Signaalissa kehuskeli Thor-satellittien kapasiteetilla kuinka runsaasti sitä on.
     
  17. Taikatossut

    Taikatossut Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2012
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Boksi tuntuu buuttaavan itsensä vähän turhankin usein. Sanoo siis vain, että "virhe on tapahtunut, laite käynnistyy uudelleen 10s kuluttua" mistäköhän tuommoinen mahtaa johtua, ja onkohan ongelmalle jotain tehtävissä?
     
    Viimeksi muokattu: 01.03.2012
  18. Jybbe69

    Jybbe69 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.08.2010
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo tuttu juttu, tosin aika harvoin ja nyt ei taas viikkoon-pariin ole ilmaantunut. Olettaisin että liittyy jotenkin suosikkilistojen käyttöön, jonkin ohjeen mukaanhan niitä ei saisi käyttää... mutta minä ainakaan en pärjää ilman, esim EPGn selailu on toivotonta jos siellä on 90% kanavia jotka ei kiinnosta.
     
  19. Oldfart

    Oldfart Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2008
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa teki ja aspasta kyselin, on kuulemma kiintolevyyn liittyvä virhe, kyselivät onko levytilaa paljon käytössä yms.
    Silloin oli itellä kovotilaa käytetty muistaakseni 65-75%, raivasin lisää tilaa kovolle ja loppui nuo tiltit?
    Tässä vielä aspan vastaus:

    "Kyseinen virheilmoitus uudelleen käynnistymisestä johtuu kovalevyssä
    havaitusta virheestä. Onko sinulla kovalevyllä kuinka paljon tallennuksia?

    Kovalevyn formatointi voi auttaa tässä. Sen voit halutessasi tehdä
    seuraavalla näppäin komennolla:

    Paina nopeasti peräkkäin seuraavat näppäimet:

    Punainen-3-5-3-Teletext-2. Tällöin laite formatoi kovalevyn ja tekee
    laitteelle tehdasasetusten palautuksen.

    Jos ongelma jatkuu, voimme takuun piirissä vaihtaa laitteen. Tällöin vanha
    laite tulee palauttaa."
     
  20. voipa

    voipa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    165
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä tuo minusta kuulostaa valmistusvirheeltä ja tuotevastuulain mukaan myyjän velvoite ei pääty takuuajan loppumiseen vaan tuote on vaihdettava kunnolliseen myöhemminkin.