Terra Nova (MTV3)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Professional, 28.01.2012.

  1. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Ihan scheissea, ei ihme jos jopa jenkit eivät ole pitäneet tästä. Näki heti ilman henkilöiden nimiäkin ketkä tämän ovat tehneet. Tuli ainakin selväksi millainen laatusarja Game of Thrones on, harkitsen sittenkin josko jatkaisin sen katselua.

    Sent from my Acer Aspire 3623 WXCi using Firefox
     
  2. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Täsmälleen samat mietteet itselläkin. Vaikka tuo Game of Thrones olikin pieni pettymys kaikkeen siihen hypeen nähden mitä siitä olin kuullut niin kyllä se silti Terra Novan pieksee täysin jokaisella osa-alueella.
     
  3. aaveilija

    aaveilija Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2009
    Viestejä:
    252
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aloin katsoa täysin ilman sen kummempia odotuksia. Alku vaikutti lupaavalta - tuli hieman jopa Blade Runner mieleen. Valitettavasti homma lässähti täysin ja meni ihan liikaa perhedraaman puolelle. Näyttelijäsuoritukset ovat pökkelöitä, käsikirjoittamisen taso erittäin huonoa ja kliseistä. Tehosteet eivät olleet järin kummoisia - tosin minulle ne eivät muutenkaan niin tärkeitä ole. Eniten tökki kliseisyys, paperinen ydinperhelässytys ja huonot tai pökkelömäiset näyttelijäsuoritukset - kaapelipuolen sarjat ylittävät nämä tällaiset mennen tullen. Niin, ja kun en ole pitkään aikaan katsonut mitään sarjaa mainostelevision puolelta, niin voi hyvänen aika, miten mainoskatkot alkoivat ottaa päähän.
     
    Viimeksi muokattu: 29.01.2012
  4. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama kun vertaisi Kummisetää Fast & Furious sontaan lol. Pilotista jo näkee että rahat on kustu johonkin muuhun kuin kässäriin ja laadukkaisiin näyttelijöihin.
     
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt tuleekin näköjään samalta kanavalta noita dinoja joten ei sitäkään syytä jatkaa seuraamista.

    Imdb:ssä muuten tällä on pisteet 6.8, Falling Skiesillä 6.9 ;)
     
  6. aaveilija

    aaveilija Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2009
    Viestejä:
    252
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika samanlaista roskaa, mutta Falling Skiesia jaksoin jonkin verran seurata - vaikka siinäkin kyllä se jeesustelu ja perheily alkoi ottaa päähän. Ei se kuitenkaan sekään koukuttanut ja jäi aika merkityksettömäksi kokemukseksi enkä tainnut ykköskautta loppuun katsoa. Ehkä sitä täytyy jossain vaiheessa alkaa taas seurata.
     
  7. Sovcolor

    Sovcolor Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2005
    Viestejä:
    115
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tulipahan tämä ensi jakso vaivoin katsottua. Pieni talo preerialla höystettynä täysin typerällä tarinalla. Tämä on kai tarkoitettu koko perheen kevythömpäksi, mutta enpä muista katsoneeni huonompaa sarjaa sitten Jerichon. Ja on se hupaisaa,
    että hapenpuutteessa kärvistelevä ihmiskunta keksii tuosta vain aikamatkustuksen, ja aikamatkustajilla on sitten koko puhtoinen pallo millä temmeltää, mutta koko porukka näyttää päätyvän jonkun militanttiketkulta vaikuttavan johtajan pompoteltavaksi johonkin aidattuun karsinaan, jota siistimään rönsyilevistä köynnöksistä laitetaan yksi päähenkilöistä. Syitä ja seurauksia puhumattakaan tärkeistä pikkuseikoista ei edes vaivauduta selittämään, ja näyttelijät ovat paitsi kiiltokuvamaisia, osissaan täysin pihalla.
    En oikeastaan tämän enempääkään näkemättä ihmettele, jos toista kautta ei tule. Lainatakseni erästä mainiota kirjaa, tämä läpeensä hirvittävä sarja saa Aarne Tarkaksenkin tuntumaan Shakespearelta.
     
  8. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Ekan mainoskatkon aikana siirryin seuraamaan naisten taitoluistelua ja jäin sille tielle... :p

    :thumbsup:
     
  9. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Olipas pettymys, tosin odotuksenikin taisivat olla kohtuuttoman kovat. Jos en olisi etukäteen tiennyt dinoista yms., niin olisin kenties jättänyt kesken. Näyttely ei ollut lähelläkään odottamaani tasoa, eikä oikein mikään muukaan. Odotin kuulevani, että mitä on tapahtunut ja miksi (kenties selviää myöhemmin muisteloissa?).
    Fiilis oli että voi harmin paikka sentään, maapallohan onkin näköjään tuhoutumassa, joten mennäänpäs hipshei tuosta noin vain koko perheen voimalla miljoonia vuosia menneisyyteen. Ja siellä perheen poika sitten kiukuttelee välinpitämättömän ja kyllästyneen oloisena. Juuri saapuneet muutenkin vaikuttavat siltä, kuin olisivat Tampereen keskustorilla pulujen ympäröimänä (samaisen ajan tamperelaisina), eivätkä keskellä dinosauruksia aivan eri ajassa. Ilmeinen diktaattorikin hyväksytään noin vain, demokratian sijaan.

    Aikajuttuun tuli sentään edes jonkunlainen hatara selitys myöhemmin. Eli juuri tuota aikaa ei siis valittu, vaan se oli ymmärtääkseni ainoa vaihtoehto. Tosin se jäi epäselväksi, että miten tuo asia huomattiin/keksittiin. Lisäksi - esim. Primeval:sta poiketen - oltiin kätsysti aivan eri aikajatkumossa tjsp., joten menneisyydessä touhuaminen ei ilmeisesti vaikuta siihen nykyisyyteen, josta lähdettiin (mistä he sen tietävät?).
    Entä voiko sieltä nykyhetkeen liittymättömästä menneisyydestä palata? Jos ei voi, niin miten ihmeessä on tiedetty, että ei ole laitettu väkeä menemään suoraan mustaan aukkoon? Tai niin kaus tämän tai jonkun toisen maapallon, eli siis eri aikajatkumon menneisyyteen, että happea ei vielä ole olemassa? Vai torkahdinko jossain kohtaa...


    Yllättäen huomasin harmittelevani useaan otteeseen musiikkia. Se oli varsin geneeristä, mutta eniten häiritsi se, että ilmiselvästi koetettiin väkisin paisuttaa tylsiä kohtauksia pauhaavalla musiikilla. Siinä onnistumatta --> ärsytti poikkeuksellisen paljon. Perheen pojan varmasti pitikin olla ärsyttävä, mutta tuskin aivan sillä tavalla kuin minä hänet koin.
    Aivan vakavissani olen ainakin vielä tässä vaiheessa sitä mieltä, että em. Primeval (Uhka menneisyydestä) alkoi jännemmin ja oli muutenkin kivempaa katsottavaa. Erityisesti sen raptorit olivat paljon vakuuttavampia, kuin nyt nähdyt brachiosaurukset, tai mitä ne pitkäkaulat olivatkaan.
    Olo on hieman kuin vertaisi täysin yli odotusten onnistunutta b-sarjaa (Primeval) ainakin aloituksessaan flopanneeseen a-sarjan tuotteeseen (tai ainakin sellaiseksi mainostettuun). Toistaiseksi Primeval on kyllä selvästi voitolla.


    Muistikuvieni mukaan aivan alussa tuli uusi Galactica mieleen (joka muuten oli yllättävän hyvä ja koukuttava sarja), joskin se aina Galactican alussa tullut rummutus on todella paljon parempi ja hyvällä tavalla uhkaavampi ja pahaenteisempi. Sitä lauluosuutta ei sentään ollut otettu.
    Ainakin Terra Novan 1. jakson perusteella se kenties yleisin vertaus, eli vertaus Jurassic Park:iin on suuri loukkaus kyseistä elokuvaa kohtaan. Sillä se leffa alkoi erittäin jännästi ja oli sitä monin paikoin myöhemminkin. Eikä siinä ollut liikaa "Disneytä" tai Terra Novassa nähtyä tylsää perhedraamaa (jonka varmasti oli kyllä tarkoitus olla kiinnostavaa). Dinotkin ovat edelleen parhaasta päästä. Ammattitaidon lisäksi osin varmaankin siksikin, että ei ole väkisin jollain yhdellä ainoalla tekniikalla koetettu pärjätä.
    Eipä ollut tulevaisuuden maailma mitään sellaista kuin Blade Runner:ssa, joten siihenkään ei oikein kehtaa verrata. Lost tuli mieleen eri genreen kuuluvien juttujen yhdistämisestä - tosin tässä epäonnistuneesti - ja osin musiikistakin. Joka Lostissa tosin oli todella paljon parempaa, osin parasta mitä on kuultu. Erityisesti 1. jakson lopun "tvisti" toi Lost:n mieleen. Toivottavasti ovat keksineet jonkun hyvän koukun kuvioon/karttaan liittyen.



    Ainakaan toistaiseksi nähdyllä Terra Novalla ei ole mitään jakoa em. leffoja ja sarjoja vastaan, Primeval mukaanlukien. Nähdyn perusteella Terra Nova ei pärjää draamassa, scifissä, efekteissä, dinoissa, hahmojen syvyydessä/koskettavuudessa, eikä jännityksessäkään. Eli jatkossa saa tulla todella paljon parempia jaksoja, mikäli ko. sarja aikoo edes lähellekään mainosten ja ohjelmatietojen hehkutuksia päästä.
    Sarjan nimestä tuli muuten sellainen meilläkin tv:ssä esitetty sarja mieleen, kuin Earth 2 (Maa 2). Siinä tosin matkataan toiselle planeetalle. Alku oli muistaakseni varsin hyvä, mutta myöhemmin käyskennellään varmaankin monen makuun liiaksi b-scifin puolella. Tuokin sarja jäi yhteen kauteen, mitä muistelen aikoinaan harmitelleeni. Jos Terra Nova jatkuu 1. jakson kaltaisena, en usko että sitä tulen harmittelemaan, mikäli jää yhteen kauteen. Hukattua mahdollisuutta tulisin kyllä voivotelleeksi.

    Eli paperilla homma vaikuttaa huippumielenkiintoiselta. Joten on kyllä pakko katsoa vähintään yksi jakso lisää. Eihän Lostikaan aivan aluksi onnistunut koukuttamaan, mutta alkukankeuden jälkeen etenkin kaudet 1-4 tuli katsottua suurella innolla ("savumonsterista" huolimatta). Eli pieni toivonkipinä on vielä... :p
     
  10. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    One way ticetistä puhuttiin moneen kertaan, eli paluu ei ilmeisesti onnistu mitenkään. Tuota "mistä voidaan tietää että se edes toimii" systeemiä mietin itsekin aluksi, mutta heti kun perhe meni läpi, niin portilla olleiden vastaanottajien radioista kuului ilmeisesti nykyisyydestä tuleva hälytys karkurista. Radioyhteys siis ilmeisesti toimii tuon aikahypyn ylitse. Siellä keskellä kylää jalustalla oli lisäksi alkuperäinen satelliitti, joka oli lähetetty reiästä läpi toista puolta tutkimaan. Kaipa satelliitilta oli saatu radiosignaalia myöskin takaisin nykyhetkeen.

    Uusintakatselulla tuon pojan kiukuttelu näyttää entistäkin typerämmältä ja teennäisemmältä. Myöskin se minuutteja kestänyt "Sinun täytyy mennä!" "Ei, en lähde ilman sinua!" väittely laitteen portilla oli hiukan epäuskottava. Muut jonottajat tai toimitusta sivusta valvoneet virkailijat eivät reagoineet jahkailuun aivan portin vieressä juuri mitenkään.
     
  11. larionof

    larionof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2002
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    10
    Terra novassa paikalla kauemmin ollut tyttö sanoo seuraavaa( oheessa tekstitys kopioituna): " ei tiedetty miten kauas historiaan halkeama johtaa. Tämä lähetettiin takaisin viemään lähetintä, jotta se löytyisi miljoonien vuosien päästä. Ei löytynyt. Se kertoi, että halkeama johti uuteen aikavirtaan."
    Voi hyvää päivää miten pätevä perustelu mutta pääasia on, että on peruste kaikelle toiminnalle. 65 miljoonassa vuodessa ei ymmärrettävästikään lähetin olisi kärsinyt minkäänlaisia vaurioita vaan se olisi helposti havaittu tänä päivänä jos se olisi havaittavissa.
     
  12. Tema

    Tema Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.06.2003
    Viestejä:
    696
    Saadut tykkäykset:
    5
    Olihan onneton sarja, ei pystynyt ensimmäistäkään jaksoa katsomaan kokonaan..
     
  13. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kylläpäs olikin huonosti tehty avausjakso, luulisi nyt isoon rahalliseen satsaukseen panostettavan laadullisestikin vähän enemmän. Surkea ohjaus ja leikkaus pisti aika nopeasti jaksossa silmään, kömpelöitä kuvakulmia ja epäonnistuneita reaktiokuvia kyllä riitti. Tästä juontunutta tökkivyyttä oli kai musiikin jatkuvalla paisuttelulla koitettu peitellä, mutta moinen läpisoitanta onnistui vain lahottamaan tunnelmaa entisestään.
     
  14. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mikähän on ettei jenkeissä ymmärretä että lapset/nuoret pilaa ohjelma kuin ohjelman. Jos aiotaan tehdä katsojat pihdeissä pitävää scifihtävää tavaraa, lapset pitää pitää hyvin kaukana sen teosta.

    Tekniikkaa, komeita visioita, maukasta toimintaa/tapahtumia ja siteeksi tarvittava määrä(ei tosiaankaan liikaa) henkilökuvaa. Siitä syntyy oiva proggis.

    Myös "onnellisuuspakosta" jenkit saisi päästä eroon, moni ohjelma mennyt piloille kun eivät voi todellisen nihilistisiä ja toivottomia ohjelmistaan tehdä.


    Ideanahan tämä on mainio, kun kerran nykyisyys on piloilla, niin käytetään aika-avaruuden häirioitä hyväksi ja mennään tarpeeksi kauas taaksepäin ja taas on aikaa kehitellä uudet systeemit.
     
  15. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14

    Ai ohjelman? Nehän pilaa koko elämän.
     
  16. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Eivät ne sen enempää pilaa kuin huonosti kirjoitetut aikuisroolitkaan. Ongelma lienee pikemminkin se, että kohderyhmäajattelussa juuri kyseisiä kohderyhmiä sorrutaan helposti aliarvioimaan, jolloin lapsi- ja teinirooleista tulee parin ylikorostetun luonteenpiirteen kliseitä.


    Vähän kaksipiippuista tuokin. Liiallisesta synkistelystä tulee helposti kornia ja lopputulemana on se, että aikuisetkin hahmot kirjoitetaan tunne-elämältään juurikin kliseidenkaltaisiksi teini-ikäisiksi ("uusi" Galactica).
     
  17. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en lainkaan pidä lapsista/nuorista elokuvissa tai tv-ohjelmissa. Mielestäni tosiaan, kuten sanoin, teoksen pilaavat.

    Tuo aikajuttu ei nyt sinänsä niin epälooginen ole, tai siis se kausaalittomuus. Johan aimo osa alan miehistä on sitä mieltä että rinnakkaistodellisuudet ovat arkipäivää ja jokainen tapahtunut muutos/valinta poikii aina uuden, irtautuvan todellisuuden.
     
  18. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä Game of Thrones minusta viimeistään todistaa että jos lapset valitaan huolella ja niille on hyvin kirjoitetut hahmot niin ne toimivat ihan yhtä hyvin kuin aikuisetkin.
     
  19. att

    att Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    09.01.2003
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei tämä nyt ihan niiiin surkea ollut. Myönnän, että perhedraamaa oli liikaa, pääosamies ei ollut erityisen karismaattinen, efektit olivat halvanoloisia ja kapinoiva juveniili ärsytti suuresti, mutta on tämä lähtökohtaisesti huomattavasti kiinnostavampi asetelma kuin esim. GoT, joten katson ainakin toisen jakson.
     
  20. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Yhdyn ylläolevaan kommenttiin. Tärkeintä lapsihahmoissa on, ettei niistä tehdä liian aikuismaisia ja että näyttelijät tietävät mitä tekevät eikä vain valita sitä lasta, jolla on söpö yläpurenta.