Ääni pre-outeista ja kaiutinlähdöistä samaan aikaan

Keskustelu osiossa 'Aloittelija kysyy' , aloittajana equilibrer, 18.01.2012.

  1. equilibrer

    equilibrer Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2003
    Viestejä:
    945
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olohuoneeseen tulossa järjestelmä, jossa pari Geneleccejä (8020) hoitaa pää-äänentoistoa (ohjelmalähteinä: tv, cd-soitin, bd yms.). Lisäksi kytketään samaan systeemiin ulkokaiutinpari. Kaiuttimet passiiviset eli ihan kaiutinlähtöihin kytkentä. Vaihtoehtoina joko muutaman vuoden vanha monikanava-vahvistin pre-outeilla + zone 2 kaiutinlähdöt (esim. hk 255) tai uudempi stereovahvistin pre-outeilla (onkyo 8030).

    Nyt askarruttaa se, että voinko esim. kytkeä genelecit onkyo 8030:n pre-outeihin ja kytkeä ulkokaiuttimet "B" kaiutinlähtöihin ja kuunnella musiikkia a) yhtä aikaa b) defaultina geneleccien kautta. Yhtä aikaa toimivuus ei ole niin välttämätön, mutta tuo, että ulkokajarit lähtisivät aina defaultina päälle koska ne on asennettu ikäänkuin etukaiuttimiksi on vähän ikävää jos ei saa pois. Entäpä monikanava-av:n kautta?

    Ja ylipäänsä, jos rahaa on käytössä vaikka 300-400e, niin kannattaako maksaa se vaikka 3 vuotta vanhasta 7.1-vahvistimesta vai uudemmasta (tai järeämmästä vanhasta) stereovahvistimesta. Tarkoitus ei ole laajentaa pakettia, kuin korkeintaa subwooferilla. Eli sen minkä tuossa 7.1 liitännöissä / optioissa voittaa, niin häviikö sen äänenlaadussa?
     
  2. johan

    johan Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    26.11.2004
    Viestejä:
    172
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moi ei käytännössä toimi, koska silloin kun kytket pre-out toimimaan niin kaiutinlähdöt ei toimi yleensä. Se on käytännössä sama kumpiin lähtöihin kytket passiivikaiuttimet. Se on joko genet tai ulkokaiuttimet.Lähtöihin toki voit valita defaut yms.Toivottasti oli ymmärrettävää tekstiä kun noitten kanssa oon touhunnu liki 30v.
     
  3. j_a_k

    j_a_k Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.08.2007
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    7
    Ainakin kaikissa, mitä itse on tutkinut, pukkaa ihan samaan aikaan niin preouteista kuin kaiutinlähdöistä. Pahimmillaan, kun se preout tehdään sieltä kaiutinlähdöstä vastusjaolla.
     
  4. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama kokemus minullakin esivahvistinlähdöistä. Kuulokelähdön käyttäminen taas usein katkaisee signaalin kaiutinlähdöistä.