Hugo (2011) (Martin Scorsese / Asa Butterfield, Chloe Grace Moretz, Sacha Baron Cohen, Ben Kingsley, Jude Law)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 18.07.2011.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Hugo on taianomainen tarina orvosta pojasta, joka elää omaa pientä salaperäistä elämäänsä Pariisin juna-asemalla. Apunaan hänellä on hieman erikoinen tyttö ja yhdessä he etsivät vastausta mystiseen ongelmaan, joka liittyy hänen äskettäin kuolleeseen isäänsä, alakerrassa asuvaan ilkeään lelukaupan omistajaan ja sydämenmuotoiseen lukkoon, josta puuttuu avain.

    Elokuva on mestariohjaaja Martin Scorsesen ensimmäinen 3D-elokuva.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 17.2.2012 (USA:ssa 23.11.2011)
     
    Viimeksi muokattu: 31.01.2012
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Pahoin pelkään, että Hugolla Martin Scorsese seurannee Spielbergin jalanjälkiä ja siirtyy CGI-painotteisten jokseenkin sieluttomien elokuvien pariin. :eek: Tosin Terry Gilliamiltakin on näköjään otettu vaikutteita.
     
  3. SamTheMan

    SamTheMan Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2002
    Viestejä:
    1 525
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jaahas, IMDB:n päivämäärä ei pitänytkään paikkaansa (väittivät että 13.4. tulis vasta Suomeen). Mikähän näissä animaatioissa mättää, että tulee Suomeen aina pari kuukautta myöhässä?
     
    Viimeksi muokattu: 25.01.2012
  4. Kubrick82

    Kubrick82 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    Scorsesen Hugo-elokuvalle eniten Oscar-ehdokkuuksia

    http://www.hs.fi/kulttuuri/Scorsesen+Hugo-elokuvalle+eniten+Oscar-ehdokkuuksia/a1305554101725

    Oscar-ehdokkuudet julkistettiin tiistaina Los Angelesissa. Eniten ehdokkuuksia keräsi Martin Scorsesen meillä helmikuussa ensi-iltansa saava elokuva Hugo. Se sai 11 ehdokkuutta, muun muassa parhaana elokuvana ja parhaasta ohjauksesta.

    Toiseksi eniten ehdokkuuksia, 10 kappaletta, sai ranskalainen mykkäelokuva The Artist.

    Parhaan miespääosasuorituksen Oscarista kilpailevat George Clooney (elokuvasta The Descendants), Jean Dujardin (The Artist), Demian Bichir (A Better Life), Gary Oldman (Pappi, lukkari, talonpoika, vakooja) ja Brad Pitt (Moneyball).

    Parhaasta naispääosasuorituksesta ovat ehdolla Meryl Streep (elokuvasta Rautarouva), Michelle Williams (My Week with Marilyn), Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo), Glenn Close (Albert Nobbs) ja Viola Davis (Piiat).

    Miessivuosan Oscarista ovat ehdolla Kenneth Branagh (elokuvasta My Week with Marilyn), Jonah Hill (Moneyball), Nick Nolte (Warrior), Christopher Plummer(Beginners) ja Max von Sydow (Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä).

    Naissivuosan pystistä kilvoittelevat Octavia Spencer (elokuvasta Piiat), Berenice Bejo (The Artist), Jessica Chastain (Piiat), Janet McTeer (Albert Nobbs) ja Melissa McCarthy (Morsiusneidot).

    Hugon lisäksi parhaan elokuvan Oscaria tavoittelevat The Artist, The Descendants, The Tree of Life, Moneyball, Midnight in Paris, War Horse, Äärimmäisen lujaa ja uskomattoman läheltä ja Piiat.

    Pieninä yllätyksinä tämän vuoden ehdokaslistalla voi pitää Woody Allenin komediaa Midnight in Paris sekä Terrence Malickinperhekuvausta The Tree of Life, meksikolaisnäyttelijä Demian Bichiriä, joka muistetaan lähinnä Fidel Castron roolista Steven Soderberghin Che-elokuvissa sekä Gilmoren tytöt-televisiosarjassa läpimurron tehnyttä Melissa McCarthya.

    McCarthy on yllätys siinäkin mielessä, että Oscar-ehdokkuuksia harvoin jaellaan komediassa esiintyneelle näyttelijälle.
     
  5. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Harmi, että tämä tulee vasta keväällä Suomeen. Innostuin trailerista ja elokuvan saamista kehuista sen verta, että tahtoisin nähdä tämän pikimmiten. Odottavan aika on pitkä.
     
  6. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No eihän tämän ensi-iltaan (17.2.) nyt kuitenkaan ole kuin reilut kolme viikkoa aikaa.
     
  7. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Jaah, minulla oli sitten vanhentunutta tietoa, että ensi-ilta olisi vasta 13.4. No parempi näin :).
     
  8. -Tinke-

    -Tinke- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.04.2004
    Viestejä:
    377
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän vuoden oscar-gaalan eniten ehdokkuuksia kerännyt elokuva on nyt sitten nähty, eli tietynlainen tavoite saavutettu. Lyhyesti tiivistettynä: oikein mukava leffa. Martin Scorsese ohjaus on kyllä taidokasta, liimautuminen penkkiin oli suurelta osin miehen ansiota. Lavastus, puvustus, efektit olivat erittäin onnistuneita muun kokonaisuuden ohella, joten kai tämä suuri ehdokkuuksien määrä on oiketettua. Elokuva ei kuitenkaan ollut täydellinen, loppujen lopuksi tarina on kaiken tapahtuvan keskellä hyvin ohut. Tarina on kuitenkin kerrottu suurella sydämmellä, ja sen lämminhenkisyys tulee hieman yllättävältäkin suunnalta.

    Elokuva tuli katsottua 3D:nä, sillä Finnkino ei tarjonnut vaihtoehtoja. Elokuvaa on kehuttu parhaaksi 3D-elokuvaksi tähän mennessä, mutta rehellisesti sanottuna en nähnyt 3D:n tuomaa lisäarvoa tälle elokuvalle. Mieluummin olisin katsonut 2D version, eli tarkemmilla yksityiskohdilla. Yksi asia kuitenkin oli yllätyksellistä:
    En olisi uskonut näkeväni 3D-kuvaa yli satavuotiaasta elokuvasta "A Trip to the Moon (1902)" :)

    Kokonaisuus oli oikein viihdyttävä ja mielenkiintoinen, vaikka kokoperheen/lasten -elokuvasta onkin kyse. Mielihyvää aiheutti myös elokuvien historiaan, ja elokuvan taikaan liittyvät viittaukset. Annan arvosanaksi 8/10, ja tulee varmaan hankittua myös omaan hyllyyn.
     
  9. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tämähän olikin suuremmaksi osaksi jotain aivan muuta kuin mitä mainoskampanjat lupailivat. Trailereista huokunut seikkailumeininki ei ollutkaan se juttu, vaan kyseessähän olikin tällainen pienikuvioiseksi osoittautunut rakkauskirjelmä elokuvaa ja sen uraauurtavia pioneerimestareita kohtaan. Elokuvan ensimmäinen puolisko antaa tavallaan ymmärtää, että seikkailukatua kohti ollaan kyllä menossa, mutta sitten tulee se toinen puolisko joka paljastaa tarinasta sen oikeamman luonteen.

    Scorsesella on pitkästä aikaa sellaista suurempaa sydäntä tekemisessään ja elokuvahistoriasta kiinnostuneita katsojia hemmotellaankin lämminhenkisyyttä huokuvilla mykkäaikakauden elokuvarekonstruktioilla, mutta sitä vauhdikasta seikkailuelokuvaa odottelemaan jääneet voivat tuntea olonsa ehkä jollain tapaa huijatuksi. Taitavasti tehtyä elokuvaa kyllä kaikin puolin, mutta melko eriskummallinenkin siis. Ben Kingsleyn osuva roolisuoritus pitänee mainita erikseen sieltä näyttelijöiden joukosta. Näyttelijäpapua näyttäisi löytyvän tällekin päivälle, kunhan vaan osutaan tuollaiseen hyvään ohjaukseen.

    :):):)½
     
  10. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Loistavaa. Erittäin hienosti tehty tarina elokuvan alkuhetkistä. Ilmeisesti totuuttakin oli joitain rahtuja mukana, ainakin Georges Mélièn imdb profiiliin verraten. Ben Kingsley jopa näyttää aivan Georgesilta. Lapsetkin vetivät roolinsa hyvin.
    Ajankuva oli tehty paikoitellen erittäin upeasti. Lavasteet ja puvustus olivat kohdillaan. Kohtaukset työskentelystä elokuvastudiolla olivat upeita, kuin myös kohtaukset vanhoista elokuvista. Ainoa mikä särähti, oli englanti. 4/5
     
  11. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Vaikka tämä samalla oli erityisenkin ulkokultainen elokuva, tuntui tässä olevan samalla myös sielua runsaasti mukana Scorsesen viime aikojen muihin tuotoksiin verrattuna. Visuaalisesti kaikki oli enemmän kuin kunnossa, hienoja lavasteita ja näissä oivaltavia kamera-ajoja nähtiin enemmän kuin runsaasti. Tarina itsessään oli kyllä simppeli ja ehkä hieman ajallisesti venytettykin. Erityisesti tässä miellytti varsin totuudenmukainen Méliès-historiikki. Katsomisen ajoitus oli sinänsäkin sopiva, että taannoin tuli hankittua Airin Le Voyage Dans La Lune, jonka erikoisversion mukana tuli kyseisen Méliès-elokuvan uusi värirestauraatio.

    Komea kunnianosoitus elokuvan historialle.

    :):):)½
     
  12. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Juu, komea kunnianosoitus tosiaan. Oikein miellyttävä elokuvakokemus varsinkin kun on lähiaikoina tullu katseltua Mélièsin kuuleffa ja miehestä tehty dokumentti sekä Elokuvan tarinaa. Kerrankin oltiin niin sanotusti kärryillä... :)

    Itsekin odotin tästä jotain vauhdikasta seikkailuelokuvaa, joten kyllähän tämä tarinan maanläheisyys tuli pienenä yllätyksenä. Eipä toi vauhdinpuute tosin mitään lopulta haitannu, senverta maagisin ottein Martin-setä tarinaa eteenpäin kuljetti. Hieno leffa.

    ****½
     
  13. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Komea kunnioitus elokuvalle. Olisi varmaan pitänyt katsella 3D.nä, niin olisi komeus vielä enemmän hyppinyt silmille. Kaunis mutta turha leffa. 2½/5.
     
  14. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    Samoilla linjoilla kirjoittajan kanssa. Luultavasti 3D olisi parantanut pisteitä. Kaunista katseltavaa, mutta kokonaisuutena kohtalaisen "turha" elokuva.
    En ihmettele, että elokuva floppasi rankasti. Elokuva tuotti tappiota arviolta 60-80 miljoonaa ja tällä pääsi Biggest box office bombs listalle sijalle 22. Onhan sekin saavutus:rolleyes:
    Pitää joskus hankkia 3D versio, jos se vaikka uppoisi paremmin. Kuten kävi Gravityn kohdalla.

    Hugo 2,5/5
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2014
  15. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Tähän jyrkkä eriävä mielipide. Georges Melies jos joku ansaitsi juuri tällaisen tribuutin, koska hän on suurelle elokuvayleisölle varsin tuntematon henkilö - ja kuitenkin monet pitävät häntä nimenomaan elokuvataiteen isänä. Itsekään en todellakaan ole mikään elokuvahistorian asiantuntija, mutta satuin opiskeluaikana kirjoittamaan esseen hänestä, ja sitä kautta tarina oli minulle tuttu. Tämä teos ei välttämättä jätä pysyvää jälkeä elokuvan historiaan, mutta se ei ollut mielestäni tarkoituskaan, vaan osoittaa kunnioitusta oman aikansa mestarille. Siksi tämä elokuva on mielestäni kaikkea muuta kuin turha.
     
  16. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melies olisi toki ansainnut isommankin kunnianosoituksen, mutta tämä sotkuinen ja haparoiva leffa ei ollut sitä. Koko tarina pojasta, robotista, kuolleesta faijasta ja Tati-elokuvien vartijasta oli ihan turhaa. Jos koko leffa olisi keskittynyt Kingsleyn Meliesiin, olisi voinut puhua jo paljon paremmasta tarinasta.
     
  17. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Kuten kirjoitin, kyseinen elokuva ei ehkä tule jäämään elokuvan historiaan (tällä tarkoitin juurikin sitä, että elokuva ei minustakaan ole täydellinen, siinä oli puutteita - joskaan ne eivät minua ihan valtavasti häirinneet), mutta silti en käyttäisi tästä missään tapauksessa termiä "turha". Eli vaikka toteutus ei ihan kymppiin osunutkaan, niin siitä huolimatta tämä tarina oli tarpeen kertoa. Ehkä Scorsese ei pystynyt toteuttamaan ihan loppuun omaa visiotaan, mutta en tiedä olisinko silti halunnut nähdä ihan vaan Melies-aiheista dokumenttiakaan. Joka tapauksessa monesta mielestäni turhemmasta aiheesta on tehtyä tuhansia elokuvia, tästä ei, ja siksi kyseessä on merkittävä teos - onnistui se ihan täydellisesti, tai ei.
     
  18. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Saihan tämä sitten kuitenkin 5 Oscar-patsasta. Ei huono, sanoisi joku, vaikka ne arvostetuimmat pystit jäivätkin saamatta.

    Itse näin tämän nyt ensimmäistä kertaa, ja 3D/BD -muodossa. Sekä 3D että myös elokuva itsessään toimivat oikein kauniisti. Pelkkää elokuva-alan pioneereista kertovaa dokumenttia en minäkään olisi varmaan jaksanut katsoa, tämä oli juuri sopiva sekoitus faktaa ja fiktiota. Lämminhenkinen kertomus ja hieno koko perheen leffa kaiken kaikkiaan.****/*****.
     
  19. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
  20. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215