Death Race (Jason Statham) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 04.08.2008.

  1. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    "It's all about ratings. Fast cars, pretty women. "

    Niin totta.

    Kyllä upposi. Ei näihin kannata kovin monimutkaista juonta etsiäkään. Loppu olisi kuitenkin voinut olla vähän 'isompi', nyt kaikki meni turhan helposti.
     
  2. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ja tästäkin tietysti tulossa DVD/blu-ray:lle unrated-versio.
     
  3. SaLe_X

    SaLe_X Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.10.2002
    Viestejä:
    554
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen toimintaleffojan ja Stathamin ystävä, mutta tämä oli kyllä niin kamalaa paskaa joka suunnalta katsottuna, ettei voi kuin ihmetellä miksi tällaista tehdään. Toisaalta olisin voinut alle 10-vuotiaana tästä pitääkin.

    Kamalaa juonikuviotakin enemmän ahdisti tuo toimintaelokuvien nykyinen leikkaustapa. Joka toimintakohtaus oli tuollaisia maksimissaan sekunnin otoksia vedettynä putkeen. Kuvakulmat vaihteleee koko ajan ja järjettömiä lähikuvia sinkoilee silmille. Ei, tuo ei vie katsojaa sisälle toimintaan vaan sekoittaa pään liialla informaatiolla, aiheuttaen lähinnä pääsärkyä.

    Yhden tähden voi antaa Stathamista ja parista toimintakohtauksesta, jossa ei ollut autoja.

    ps. katsottu versio oli ns. unrated

    1/5
     
  4. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Statham on edelleen nykyisten kovanaamojen kuningas. Leffa itsessäänhän ei kovin monimutkaista tarjoillut, ihan perinteistä yhden illan kivaa. Alkuperäistä en ole nähnyt.
     
  5. kaarlos

    kaarlos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    816
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taattua Statham-laatua, eli toimi varsin hyvin allekirjoittaneeseen. Juoni ei ollut mitenkään yllättävä tai edes hyvä, mutta toiminta piti kiinnostuksen elokuvaan yllä. 3½/5.
     
  6. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tulipa tämä illalla tsekattua, ja kyllähän Death Race viihdytti kunhan muisti jättää aivot sinne aivan perimmäiseen narikkarivistöön. Statham sopi rooliinsa ja Lovejoy oli myös hauska. Tosin vaikka miten koitti aivot siellä narikassa pitää niin silti jo valmiiksi paperinohuen juonen pari isoa epäloogisuutta hieman häiritsivät, kuten että
    johtajan piti lavastaa Stathamin vaimon tappo että siitä saadaan uusi Frankenstain katsojalukujen nostamiseksi, mutta sitten radalle heitetään mahtituhorekka murskaamaan kaikki kilpailijat - loistava älynväläys, sillähän ne katsojaluvut tipahtaa kun kaikki osanottajat koitetaan pistää hengiltä. Muutenkin ihmetytti että miksi vankilanjohtajamuija piti juuri Stathamia muutenkin silmätikkuna ja kohteli epäreilusti rallatessa ja koitti pistää hengiltä kaikin vippaskonstein, kun kuitenkin kauhean vaivan nähnyt siinä että äijän ylipäänsä sai linnaan, heh.
    Myös se nauratti, että tulevaisuuden naisvankiloissa ei ole kuin tuollaisia silikonibeibzejä.

    Varmasti amiksen autopuolen nukkaviikset ja jotkut GTI-lehden tilaajanördet saavat tästä ne parhaat kiksit, itse heittäisin tuommoiset 2,5/5
     
  7. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täytyy myöntää että toimi meikäläisenkin kohdalla. Kaiken A ja O oli se että leffaa ei oltu venytetty turhan pitkäksi eikä koitettu tehdä siitä mitään toimintaleffaa kummempaa. Alun pohjustus sujui nopeasti. Sen jälkeen vankilaan, pakolliset kahnaukset ja sadistiset vartijat jne. jonka jälkeen päästiin itse asiaan.

    Leffan ratkaisu/lopetus ei ollut sekään liian pitkä. Ei lähdetty tekemään mitään prison break -tyylistä maratonia. Tekijät olivat tajunneet että kun leffan idea (death race) on ohi niin ei kannata turhaan venyttää ja vanuttaa lopetusta. Kaverit karkuun ja homma pakettiin :thumbsup:
     
  8. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hyi vit**, mitä kuraa. Juuri kun on nähnyt vähän aikaa sitten parhaan Jason Statham pätkän niin sitten perään menee katsomaan ehkä huonoimman.

    - Juoni: Kuolonkisat vankilassa, väkivaltaisin voittaja vapaaksi? Hei camoon!
    - Mistä hyvistä statseista ne puhui ruokalassa? Ei kai Jasoni ollu niissä kuolonkisoissa ennen ajanut.
    - Sattuipas sopivasti, että kaikki jotka yleensä siihen elokuvan "juoneen" liittyi ovat samassa vankilassa
    - Muutenkin koko ajan yllä leijui sellainen epäuskottavuuden sumu.
    -Vaivasi paljon, että se tumma jannu on tullut vastaan viimeaikoina usein juuri näissä nuorisolle suunnatuissa purkkapätkissä. Välillä mietti, että katsooko vain uusinta Fast and furiousia?
    - Rytinää ja räiskettä olisi saanut olla lisää, että huono juoni olisi todellakin jäänyt huomioitta tai sitten olla päihtynyt kun tätä katsoo. Nyt aikaa kuluu turhaan liirumlaarumiin, kun ainoa asia mikä tässä toimii on juuri nuo äksönosuudet.

    :sick:/*****
     
  9. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Olipas pitkästä aikaa hyvin toimiva pläjäys, niin ohjaaja Paul W.S. Andersonilta, kuin Jason Stathamiltakin. Järkeä tai syvällistä sanomaa leffasta on turha hakea, mutta aivot narikoituna toimii kuin junan vessa.
     
    Viimeksi muokattu: 26.01.2009
  10. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipas skeidaa.. No mitä toisaalta voi tuollaiselta juonelta odottaa..? Ei toiminut ollenkaan ns. aivot narikkaan viihteenä. Stathamin huonoin?

    1/5
     
  11. pake

    pake Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2004
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaikkea muuta. :) Statham ei ole pettänyt kuin kerran, nimittäin Revolverissa, joka oli todella tylsä ja surkea tekele - toisin kuin tämä. Kyllä vähintään 4 tähteä viidestä pitää antaa. Autokohtauksetkin oli tehty ajamalla eikä raiskattu CGI:llä. Oli juuri sopivaa "aivot narikkaan"-viihdettä pe-illalle.
     
  12. mjkr

    mjkr Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    29.05.2005
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täysin samaa mieltä :thumbsup:

    4½ /5

    Ilmeisesti katsoin jonkun eri version kun nuo kohdat selvisi...
     
  13. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Tarkemmalla tarkastelulla erittäin korni ja kliseinen elokuvatus. Niinpä tarkempi tarkastelu ja analysointi taitaisikin kannattaa jättää tämän kohdalla väliin...

    Vauhtia ja vaarallisia tilanteita piisasi ja hylsyt kilisivät kauniisti. "Lovejoy" eli Ian McShane toi oman mausteensa kokonaisuuteen. Juoni oli kyllä aika sohlo kun päähenkilön linnaan saattanut tapahtumakin jätettiin varsin vähälle huomiolle eikä mitään syvempiä tunteita edes kunnolla yritetty välittää katsojalle.

    Aika kului rattoisasti tämän sirkushuvin parissa, mutta jos katsoisi pelkästään tämmöistä huttua niin katsojan tyhmentymisen vaara kasvaisi huomattavasti...kenties.

    ***/*****
     
  14. Hynkel

    Hynkel Guest Guest

    Liittynyt:
    22.12.2004
    Viestejä:
    235
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffan julkaisun aikoihin tuli katsottua tämä ensimmäisen kerran ja pidin tästä silloin jonkin verran, kun leffan otti aivottomana ja suht näyttävänä väkivaltaviihteenä. Arvosana tuolloin olisi ollut jotain 3 luokkaa. Nyt tuli katsottua tämä uusiksi blu-raylla ja täytyy sanoa että ei tämä toiminut enää toista katselukertaa millään. Kerran tämän katsoo pahimpaan actionnälkään, mutta eipä juuri muuten.

    2/5
     
  15. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Just kunnon :naminami: leffa. Plussaa vielä sujuvasta leikkauksesta ja rytmityksestä. Statham on äijä!

    ***½
     
  16. The Ring

    The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.12.2002
    Viestejä:
    1 526
    Saadut tykkäykset:
    1
    Elokuvan juoni on kauniisti sanottuna hieman yliampuva, mutta se ei menoa haittaa, koska toiminta on parasta A-luokkaa. Statham vetää roolinsa tuttuun tapaan äijämäisesti, ja Ian "Lovejoy" McShane on mies paikallaan, kun valkokankaalle halutaan lisää karismaa. Kaiken kaikkiaan varsin viihdyttävä elokuva.

    3.5/5
     
  17. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Tulipa tämäkin katsottua ja vaikka tietty konekivääreillä varustetut, panssaroidut V8 autot sinänsä hymyilyttävät niin olihan tämä nyt leffana aika tympeä. Juoni nyt oli taas vaihteeksi aivan pöljä ja täynnä erilaisia aukkoja. Jossain määrin viihdyttävä, mutta ei kuitenkaan riittävän. Kyllä se Mad Max 2 on edelleen kuningas, kun ehkä tähänkin oli vähän yritetty ympätä sellaista henkeä.

    2/5