Samsungin 2011 Plasmat

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Jokke79, 27.01.2011.

  1. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei oo paha hinta!!
    Itse päivittelin tossa aiemmin tänään verkkokauppa.com sivua ja 59D7005 hinta tippui 190€, eli on nyt 1489€, sisältäen toimituskulut ja korottoman osamaksun.
    Tilasin sitten itselleni sellaisen. Toivotaan että tulee hyvä kappale jossa ei real black filter irtoile eikä surise häiritsevästi.

    7005 omistajat, mikä firmis teillä on käytössä? Oletteko huomanneet eroja eri firmisten välillä?
    Mitä olen lukenut niin uusimmalla firmiksellä (1019 olisko!?) niin brightness fluctuation olisi saatu hieman kuriin, mutta muuten kuva on muuttunut tylsemmäksi!?
    Hirveän vaikea pysyä kärryillä kun eri maissa on eri firmikset ja hieman eri tv-mallit.
     
  2. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitettyäni 7005:n 1019 version ja sen jälkeen tarkistettuani kontrasti ja kirkkaussäädöt testikuvilla olin kyllä huomaavinani että mustin musta testikuvassa ei ollut enää niin syvänmustaa kuin aiemmin. Myöhemmin luin foorumeilta että muilla oli samansuuntaisia havaintoja eli ilmeisesti jotain oli todella muuttunut. Ero on kuitenkin niin pieni etten ole aivan varma onko se todellinen vai kuviteltua, vai sattuiko paneelin "sisäänajo" sopivasti samaan saumaan.
    Varsinaisella kuvamateriaalilla, Blu-ray ja tv kuvalla en kyllä huomaa että mustan taso olisi heikompi tai kuva muutenkaan huonompi.
    Tuota mustan pumppaamista ei minulla koskaan ollutkaan, joten en tiedä onko uusimmalla firmiksellä vaikutusta siihen. Surina taisi kyllä hieman vaimentua entisestään, eikä sekään koskaan ollut oikeasti häiritsevää.
    Jos sinulla ei ole isompia ongelmia tuon mustan pumppaamisen tai surinan kanssa niin melkein suosittelisin pysymään 1015 firmiksessä, tai siinä mikä oikeasti korjasi 3D ja Cinema Smooth kanssa välkynnän. Voi olla että Smart TV jotkut uudet toiminnot kuitenkin vaatii tuon 1019 version.
    1018 on ilmeisesti sama kuin 1019, ainakin itse sain 1019 version kun latasin sen Sampan sivuilta silloin kun tuo firmispäivitys ilmestyi vaikka linkki näytti v.1018:aa

    Ei kyllä paha hinta enää PS59D7005:stä, itse ostin alkukesällä ja maksoin tasan €2000, mutta eipä tuo silloinkaan ollut paha näinkin hyvästä töllöstä:thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 02.01.2012
  3. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti vastauksesta. Sait kyllä hyvään hintaan alkukesästä jos 2k maksoit silloin.

    Tuosta pumppaamisesta. Olen lukenut siitä todella paljon, ja tuntuu häiritsevän todella paljon omistajia. Yksi jännä juttu on että minulla oli 51d6905 (olisko ollu firmis 1016) pari viikkoa käytössä kesällä, enkä siinä huomannut tuota ollenkaan (lukuunottamatta plasman perus ABL säätöä joka on joka plasmassa). Vertauksena vuoden 2010 lippulaivamalli panalta VT20, joka minulla oli pari viikkoa viime keväällä, jossa huomasin heti floating blacks ilmiötä.

    Toivotaan parasta, sillä olen jo kauan toivonut isompaa töllöä, ja iso summa rahaa tuo on minulle tässä vaiheessa. Laitan enemmän kommenttia, kunhan ehdin tutustua vehkeeseen. Ensi viikon talvilomalla, joten ehtii säätää.
     
  4. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Näytti olevan vain mallikappale.
     
  5. PetePee

    PetePee Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2009
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään kävi huoltomies kotona uuden kortin kanssa. Uusi kortti jäi kuitenkin vaihtamatta, kun huomattiin että alkuperäistä korttia irroitettaessa yksi kortin lattakaapelin liittimistä oli muita huomattavasti löysemmällä. Ja tämä löysä liitin sattui olemaan vielä mustien raitojen korkeudella paneelissa. Liittimet uudelleen kiinni, ja mustat viivat hävisivät. Tilalle tuli tosin muuta kuvapintaa vaaleampi raita, mutta se hävisi kun piti jonkin aikaa näytön vieritystä päällä. Että tälläistä.

    Töllön näkyvillä olevat elkot eri piirilevyissä olivat muuten kaikki 105 asteisia, eivät sentään 85:ia, jos tuosta nyt voi jotain päätellä tulevan kestävyyden suhteen.
     
  6. Beezeri

    Beezeri Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä usb muiteja tai kovoja on, jotka toimivat PS59D7005 mallissa? Olen testannut paria tikkua(8GB Cruzer Blade ja 32GB Kingston) sekä Lacien 1TB ja Buffalon 2TB usb kovoja erillisellä virtalähteellä. Tikut televisio kyllä tunnistaa, mutta ei anna tallentaa nille mitään. Firmis päivitys kyllä onnistui tikulta, kun purki ladatun tiedoston sinne. Näitä ulkoisia kiintolevyjä TV ei sitten tunnista ollenkaan. Tosin kun painaa rec nappia, niin voi levyn alustaa ja testata, mutta eipä siitä mitään hyötyä ole kun ei niinhin mitää onnistu tallentamaan! Olen kylllä yrittänyt alustaa sekä TV:n omalla ohjelmalla ja PC:llä ilman mitään suurempia riemunkiljahduksia!

    Mikä avuksi ku tallennus verkkolevyllekkään ei onnistu? Muuten tyytyväinen televisioon ja sen uusiin ominaisuuksiin.

    BTW...onnistuuko TV:n löytää yleensäkkään koko verkkokovalevyä(reitittimen usb:hen kytkettyä)? Löydän vain noi PC:n AllShare, Share Manager and TVersityn verkkotiedostot, mutta tämähän vaatii PC:n käynnissä olon...
     
  7. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menee veikkaamiseksi, mutta olisiko että Samsung ei tunnista 1TB tai isompia levyjä.
    Onko sinulla NAS:lla joku mediapalvelin asennettuna? Minulla käytössä WD MyBook World jossa Twonky Media Server ohjelmisto ja Samsung löytää sen kyllä. Pelkkää verkkolevyä ilman mitään levyllä olevaa mediapalvelinta se ei varmaankaan osaa löytää.
     
  8. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt ollut 4 päivää 59D7005 käytössä. Ostin siis verkkokauppa.comista hintaan 1489€. Yllätyin siitä että paketissa oli mukana 2kpl 3100 3d lasit. Hinta siis tosi hyvä.
    Töllö valmistettu syyskuussa ja version 03 lukee teeveen takana. Firmis laitteessa on 1016. Tätä näköjään suositellaan 1019 sijaan (joka on tehnyt joidenkin mielestä kuvasta tylsän) joka on uusin.

    Laite sirisee TODELLA selkeästi, etusuunnassa. Olit sitten 0.5 tai 3m telkkarista, mutta suoraan sen edessä, niin surina kuuluu hyvin. Siirryt 1m sivulle tai 0.5 ylös, niin ei kuulu juuri lainkaan. Tuntuu että tämä on tyypillistä tälle laitteelle. En usko että jaksan tästä alkaa laitetta vaihtamaan. Toinen huono juttu on että löytyy 1 kuollut pikseli ja toinen jumittunut pikseli (näkyy punaisena).

    Kuvanlaatu on kyllä todella hyvä. Kun saa säädöt kohilleen, niin ei voi valittaa tästä lainkaan.
    Pistin The Dark Knight blu-rayn jauhamaan ekaksi, kun oli perussäädöt laitettu, ja siinähän 30s kun katsoo niin huomaa ensimmäisen kerran floating blacks ilmiön. Eli kuvan mustantaso nousee harmaammaksi, ja jos ei ole näössä vikaa (ja katsoo pimeässä huoneessa) niin tämän huomaa. Tämä ilmiö tulee tosin vain esiin jos EI ole cinema smooth käytössä. Cinema smooth siis voidaan aktivoida mikäli lähde lähettää 24p materiaalia televisiolle. Tällöin televisio näyttää kuvan 96hz taajuudella. Huono puoli tossa cinema smoothissa on että se joka tapauksessa nostaa mustan tason jonkun verran. Eli voi valita jos katsoo tasaista mustaa, vai hieman tummempaa mustaa joka silloin tällöin pumppaa hieman.

    En nyt keksi muuta sanottavaa laitteesta. Olen sitä mieltä että tuohon hintaan ei parempaa saa, mikäli haluaa tässä kokoluokassa pysyä. Ihme juttu muuten, miten äkkiä tottuu isompaan televisioon. Jo parin päivän päästä alkoi tuntua että 64" olisi kyllä ollut kiva..... Katselupaikalle on etäisyyttä 2.5-3.3m, riippuen millä sohvalla istuu.
     
  9. django_

    django_ Guest Guest

    Liittynyt:
    26.01.2010
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pioneer Kuro sanoi sopimuksen lopullisesti irti, joten nyt on uuden paneelin aika.
    Hankintalistalla on vahvana suosikkina ps51D7005 tai ps51D8005, mutta hieman huolestuttaa puheet laitteen sirinästä sekä floating blacks ilmiöstä. Olisi hienoa jos jaksaisitte jakaa kokemuksianne kyseisistä paneeleista... Käsitykseni mukaan, floating blacks ei ole ongelma kun cimena smooth on aktivoituna, varsinkaan uusimmilla firmwareilla. Mutta optio ei taida olla käytössä jos katsoo SD/HD kuvaa digiboksilta? Ilmeneekö floating blacks häiritsevästi tuolloin?
    Oletteko huomanneet, onko käyttötunneilla ja/tai firmware päivityksillä vaikutusta laitteen sirinään? p4t1:n kokemukset sirinästä kuulostaa siltä, että saattaisin palauttaa laitteen..
     
    Viimeksi muokattu: 16.01.2012
  10. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo sirinä on kyllä häiritsevää. Se olisi minulla paljon nykyistä häiritsevämpää jos ensisijainen katselupaikka olisi suoraan telkkarin edessä. Harkitsen kyllä ilmoittamista ostopaikalle tästä, ihan sen takia että saa mustaa valkoiselle siitä että kyseistä "ongelmaa" ollut alusta saakka. Jos tuo käy liian häiritseväksi, niin ehkä tuo pitää yrittää sitten jossain vaiheessa käyttää huollossa. Kun näistä samsungeista lukee, niin herää vaan ajatus, että onko näitä hiljaisia kappaleita oikeasti olemassakaan. Jotkut väittää että on. Toiset taas ovat näitä testailleet jopa 3-4kpl eikä ole hiljaista tullut vastaan. Itse tosiaan voin kertoa että sirinä tulee suoraan paneelista ulospäin, ja on hyvin suuntaavaa, eli jos istuu sivulla, tai jos telkkari olisi korkeammalla seinällä, niin ei tuo häiritsisi ollenkaan.

    Floating blacksia en ole huomannut digimateriaalilla, tai kiinnittänyt huomiota. Streamaan paljon leffoja tietokoneelta telkkarille. Tällöin kun katsoo 720p/1080p materiaalia, eli hyvää laatua omaavaa matskua, niin tuo häiritsee kyllä jonkin verran...
    Tosiaan, cinema smooth päällä tuota floating blacksia ei esiinny blu-rayta kun katsoo. Firmikset 1015 ja 1016 ainakin pitäisi olla hyviä. Tuo uusin 1019 on sitten saanut paljon kritiikkiä (lue brittien av forumsia).

    Jos itse olisin hakenut plasmatelkkaria 50-51" koossa, olisin ostanut panasonicin 50GT30 mallin, joka irtoaa alta 1300€. Samsungeillahan mustan taso esim. on hieman huonompi 51" koossa kuin isommissa kokoluokissa, kun taas tossa panasonicissa se on tosi hyvä.
    Myöskään sirinästä ei kuule yhtä paljon negatiivista panasoniceista kun samsungeista. Toisaalta luulen että nuo sampan 51" sirisevät paljon vähemmän kuin 59" mallit, pienemmän paneelin ansiosta. (Itsellä myös parin viikon käyttökokemus 51" sampasta kesältä, joka sirisi, mutta ei kovin häiritsevästi).
     
  11. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jatkan monologiani hieman. Otin yhteyttä verkkokauppa.comiin tuosta sirinästä ja parista viallisesta pikselistä. Sain vastaukseksi että tilaavat noutopalvelun ja ottavat töllön "tarkistettavaksi". En vielä ole vahvistanut niille mitään, mutta ehkä olisi parasta kerran kokeilla jos saisi tuon sirinän kuntoon.

    Sitten yksi asia joka on mietityttänyt hieman. Minkä värinen jalusta teidän d7005 on? Itselläni se on musta. Kun googlettaa mallia d7005 niin joka paikka antaa tälle mallille hopeisen/harmaan jalustan, kun taas d7000 mallilla on musta.
    Toinen on nuo television volyymi & kanavanvaihtonäppäimet. Näyttäisi kuvien perusteella että d7005 on ne oikessa alanurkassa, kun taas d7000 mallissa ne on vasemmassa alanurkassa. Itselläni ne on vasemmalla. Eli kuvien perusteella minulla olisi d7000 malli. Television takana kyllä lukee d7005dk.
    Ehkä tämä jotenkin liittyy siihen että omani on version 03. Ehkä jokin on muuttunut uusissa malleissa...
    Ihan mielenkiinnosta kyselen, eihän tällä merkitystä ole. Television menussa myös television nimi on d7000.
     
  12. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Eikös Samsungilla tuo nimeämispolitiikka mene niin, että 5:een päättyvät numerot ovat pohjoismaisia malleja ja 0:aan päättyvät eivät. Muuten periaatteessa vastaavia malleja.
     
  13. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin juuri. Ihmetyttää vaan ton oman töllön ulkonäkö. On 7005 mutta näyttää 7000 mallilta, yritin siis sanoa.
     
  14. Jedah

    Jedah Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2002
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni on ollut 59D7005 nyt muutaman kuukauden ja tässäpä hieman omia kokemuksiani. Käyttö on noin 50% videotiedostoja Popcornin kautta ja 50% PS3-pelejä. Viritintä ja SmartTV:tä en käytä.

    Kyllähän tuo sirisee välillä turhankin kovaa, mutta kun normaaleille katselupaikoilleni se ei juurikaan kuulu, niin en ole antanut tuon häiritä. Lisäksi edellinen tv:ni oli Sonyn taustaprojektiomalli KDF-E50A11E, jossa oli kovaa humisevat tuulettimet, niin kyllä tuo Samsung tuntuu hiljaiselta siihen verrattuna :) Sirinän voimakkuudessa en ole huomannut muutosta ainakaan parempaan suuntaan nyt muutaman sadan käyttötunnin jälkeen.

    Leijuvia mustia en ole huomannut eli liekö vahingossa asetukset tulleet niin, ettei sitä ole. Kyllä esim Sonyn iiriksen aiheuttamat kuvan muutokset huomasin, etten kai ihan puusilmä ole. Muutoinkin kuva on oikein mainio ja paneeli ei heijasta häiritsevästi. Toisin kuin pari näkemääni LG:n plasmaa, jotka näyttävät peililtä kun virrat eivät ole päällä... Itselläni ikkunat ovat katselupaikan takana, joten auringonpaisteella sälekaihtimet pitää olla kiinni, koska suoraan paneeliin tuleva aurinko tekee kuvasta katselukelvottoman.

    Kuvan kiinnipalamista ei ole tullut juurikaan vastaan, vaikka välillä on ollut saman pelin HUDit tms muutaman tunnin ruudulla. Lisäksi input lagia en ole pelatessa huomannut, toisin kuin kaverin LG:llä, jossa esim Rock Bandin peluu ei sujunut lainkaan. Itselläni tosin äänet menevät suoraan PS3:lta vahvistimelle, joten ne eivät tule viivellä, mikä myös voi vaikuttaa asiaan.

    p4t1:n tavoin odotin saavani hopeisella jalustalla olevan tv:n ja karvaaksi pettymyksekseni tuli Samsungin tapaan kiiltävää mustaa, jota vihaan yli kaiken. Maksoin 555-malliin verrattuna 500e lisää että (1) paneeli heijastaa vähemmän ja (2) jalusta on hopeinen. En kuitenkaan jaksanut palauttaa tv:tä tuon takia. Nettijuttujen perusteella itsellänikin olisi valinta kallistunut Panasonicin puoleen, mutta kun niitä ei saa 55-60" kokoluokassa ja ei sitä mitään 50" "matka"-TV:tä enää jaksa katsoa :)

    Firmware ei ilmeisestikään ole uusin, kun joku SmartTV:n osion käyttö vaati päivitystä. Ihmetyttää suuresti kun tuo ei kuitenkaan löydä mitään päivityksiä valikon kautta, eli siitä miinus.

    Kaikenkaikkiaan olen kuitenkin ollut tyytyväinen tv:hen ja varsinkin sen kuvanlaatuun. Nyt kun sitä saa jopa 1500e hintaan niin voi suositella, sirinävarauksella.
     
    Viimeksi muokattu: 17.01.2012
  15. MasterTK

    MasterTK Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ollut erittäin tyytyväinen Samsung D8005 64" Plasma telkun omistaja jonkin aikaa, mutta nyt kun koitin yhdistää komponenttikaapelilla Nintendo Wiin televisoon, niin kuvaan tulee outoja häiriöitä. Kuva kyllä näkyy ja väritkin, mutta sellaista outoa kohinaa ja värinää esintyy koko ajan. Koitin selvittää netistä tonkimalla, mutta en löytänyt mitään ratkaisua. Onko kellään mitään hajua, mistä tällainen ongelma voisi johtua. Olen yrittänyt kahdella eri komponenttikaapelilla ja kytkeä kaikin eri keinoin, mutta ongelma ei ratkea. Sama juttu Xbox360:n kanssa, jos yritän kytkeä sen komponenttikaapelilla televisioon kiinni.
     
  16. R-a-M

    R-a-M Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2005
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko kokellut asentaa komponenttikaapeliin television mukana tulleen häiriönpoistoon tarkoitetun ferriittisydämen?
     
  17. MasterTK

    MasterTK Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2012
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oho, kiitoksia valtavasti! Häiriöt vähenivät heti huomattavasti kun laitoin sellaisen mötikän komponenttikaapelin päähän! Tosin edelleenkin jonkin verran häiriöitä esiintyy, joten pitääkö mahdollisesti noita sydämiä lisätä toisiinkin johtoihin? En ole koskaan käyttänyt tuollaisia sydämiä ja ihmettelinkin että mitä teen niillä, kun niitä tuli telkkarin mukana kolme. Kiitokset vielä kerran.
     
  18. R-a-M

    R-a-M Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2005
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaksi niistä on tarkoitettu virtajohtoon, yksi signaalikaapeliin. Kannattaa vilkaista ohjekirjasta oikea asennustapa (kaapeli pyöräytetään kertaalleen renkaan läpi).
     
  19. p4t1

    p4t1 Guest Guest

    Liittynyt:
    03.11.2009
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielenkiintoisia asiota ameriikasta. Tuolla jengi on saanut samsungilta kotiin lähetettyjä usb tikkuja, joissa firmis joka korjaa pumppaavan kirkkauden!! Nuo eivät ole mitään virallisesti julkaistuja firmiksiä, vaan jos on erikseen samsungin chatin kautta pyytänyt korjausta tuohon ongelmaan ja vaatinut sitä tiettyä firmistä (aina ei ole onnistunut, vaan chatissa ollut tietämätöntä porukkaa joka ei kuullutkaan korjauksesta asiaan) niin on tullut korjausta malleille d550, d6500 d7000 ja d8000.

    Toivotaan sitten että tännekin tulisi vastaavaa, tai ihan samsungin sivuille firmis joka korjaa tuon meillekin. Tuo on mielestäni todella ärsyttävää kun kirkkaus pumppaa ja mustat palkit muuttuu harmaaksi. Tämän tosi huomaa vain 60hz materiaalilla ilmeisesti, sillä teeveelähetyksissä tuota ei ole itsellä ainakaan tapahtunut. Jos striimaa tietokoneelta leffoja telkkariin, niin joka hemmetin leffassa näkee ainakin 20 kertaa kun palkit pumppaa.
    Lukekaa ihmeessä AVS forumilta miten homma kehittyy. Hyvää tuo ainakin lupaa, että mahdollisesti voisi parannusta olla tulossa.
     
  20. max_leijona

    max_leijona Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2011
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    mitä eroa on PS51D6905 ja PS51D555? cittarissa näytti olevan tarjouksessa tuo 555 799€, mutta vähän käytettynä tuttu myis tuon 6905 750€. kumpihan nuista kannattaisi hakia kotiin?