(Jälleen yksi) Mikä vahvistin minulle-ketju

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana Tirppa, 29.08.2011.

  1. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
    Taidankin tarttua delennin täkyyn kun tuohon vehkeeseen nyt tutustuin ja latasin iPhoneen appsinkin tuolle. Denonin 1912:aa mietin ja sitten vähän hinnakkaampaa Jammua, hinta kuitenkin puoltaa Pinohiirtä.

    399e lähtee tosiaan tuota vielä ja taidan käydä huomenna poimimassa talteen.

    Kaiuttimina Giganttidiilin Chorus 662:set, yhteensä 6kpl. Tonnilla siis pitäisi saada ihan kiva setti... No kunhan nyt testailee ensin. Subbari pitäisi vielä löytää.

    EDIT: Ko. vahvistin ostettu.
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2011
  2. lömppi

    lömppi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2011
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nostetaas keskustelua ylös:

    Tarvetta olisi seuraavanlaiselle vahvarille:
    -väh. 5.1 (tulevaisuudessa tarkoitus ostaa 3 geneä lisää)
    -3-4 hdmi in -liitäntää. 1 out riittää
    -laadukas pre-out
    -väh. 200ms audio delayta

    Vahvistin tulisi 8030+7050 setin etuseksi rca->xlr piuhoilla. Nykyinen marantz 4003 riittäisi muuten vallan mainioisti, mutta vahvistimesta ei löydy audio delay mahdollisuutta. Eli vahvistin lähtee vaihtoon ainoastaan tämän takia, joten kauhean suurella budjetilla ei olla pelaamssa. Millaisia suosituksia on alle 500e hintaluokassa ? Käytetyt on myös vaihtoehto... Mitä halvempi sen parempi, koska opiskelijoita ollaan
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2012
  3. Issuj

    Issuj Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.01.2006
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Esim. Denon AVR-3808? Tuskin paljon parempia pelejä tuolla budjetilla löytyy.

    http://www.mareks.fi/denon-avr-3808-hopea-vaihdossa-tullut.html
     
  4. lömppi

    lömppi Guest Guest

    Liittynyt:
    26.07.2011
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta vaihtokappaleelta! Tosin periaatetasolla tahtoisin vahvistimen mistä löytyy 1.4 hdmi:t, jotta voi perustella itselleni "sijoituksen tulevaisuuteen" :rolleyes: Mitäs muita kuin tuo denoni kannattais katsella esim. palstan käytettyjen osastolta ? About kaikki genelec + av-vahvari ketjut lukeeneena, jotkut on suositellut(~1v sitten) yammun RX-V667, vieläkö tämä on soiva peli ?
     
    Viimeksi muokattu: 19.01.2012
  5. Squape

    Squape Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä viestini sopii ehkä paremmin tähän ketjuun kun tuohon Onkyon ketjuun.

    Muuttoa pukkaa ja samalla on suunnitelmissa ostaa uudet kaiuttimet ja vahvistin. Olen lueskellut foorumia ja tullut siihen tulokseen että n.500e hintaluokassa kolme kovaa ovat Onkyo TX-NR609, Denon AVR-1912 ja Pioneer VSX921. Näiden välillä pitäisi valinta tehdä, tarkotus olisi etsiä jokin paikallinen liike jossa voisi noita kuunnella ja tehdä vertailua. Ilmeisesti ainakin Onkyon ja Denonin saa WLAN:iin tavalla tai toisella, ja se on minulle tärkeä ominaisuus. Onkyossa on lukemani perusteella kuumemenista, mutta kysynkin että onko sillä käytännön merkitystä? Toki se voi ahtaassa tilassa jotain epävakaisuutta aiheuttaa mutta onko muuta haittaa?

    Ja kaikista tärkein kysymys: mikä noista kolmesta vahvistimesta kannattaa hankkia jalustakaiuttimien kaveriksi? Kaiuttimiksi olen kaavaillut joko PSB Alpha B1, Usher S520-II tai Wharfedale Diamond 10.2 kaiuttimia. Tarkoitus on ostaa siis 5 kpl samanlaisia. Onko noilla vahvistimilla eroa, että millä ääni on pienilläkin äänenvoimakkuuksilla paras? Samoin kuin vahvareiden kanssa, tarkoitus on mennä eri liikkeisiin kuuntelemaan noita kajareita. Toivottavasti löytyisi hyllystä. Mutta mikäli ei löydy, niin siksi kyselenkin täältä teidän mielipiteitä ja neuvoja.

    Bonus kysymys: jos budjetoi 200 euroa enemmän, niin saako rahalle vastinetta? Esim. Onkyo TX-NR709, onko paljonkin parempi kuin 609? Järkevää ostaa tällaisen "perusjampan" musiikki, peli ja leffakäyttöön?
     
  6. Duunari

    Duunari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    1
    Haussa hajoamassa olevan Sonyn tilalle uutta perus 5.1 viritinvahvistinta luokassa 200-300€.

    Tuo tulee Samsungin 3D LED-TV UE55D6757, topparin tallentavan digiboksin ja (eilen ostetun uuden slim mallin) PS3 kaveriksi.
    En ole enää kärryillä näistä hdmi jutuista joten niiden määrällä vahvarissa ei liene väliä, muutenkaan kun en edes tarvitse viedä kuvaa vahvariin.
    Tällä hetkellä kaikki kytketty kuten scartti aikaankin eli digiboksi ja PS3 omilla piuhoilla tv:seen, ja telkkarista valokaapeli vahvistimen ainoaan opt inputtiin.
    Koko roskaa olen ohjaillut Logitech 525 kakella.

    Ehdotuksia vahvareista? Mielessä pyörinyt Yamaha 5.1 viritinvahvistin RX-V371 mutta onko jokin vielä järkevämpi ehdotus?
    Kuinka kaapeloin ja miten PS3, yms asetukset että saadaan kaikki irti?
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2012
  7. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Duunari: Tuossa hintaluokassa on oikeastaan melko sama, minkä "tunnetun" valmistajan vahvarin ostaa, sillä äänenlaadussa ei eroja juuri ole ja käy vaikka testaamassa, missä laitteessa mielestäsi on käytännöllisin käyttöliittymä ja mikä laite tuntuu kokeiltaessa omimmalta.

    Vinkkinä vaan, että Gigantissa on taas Onkyo TX-NR509 tarjouksessa 299€ (yleinen hintataso lähempänä 400€ kuin 300 euroa) ja itse kallistuisin tuon kannalle. Tai en kallistuisi, vaan ostaisin, jos alle 300 euron pitää vahvari saada ;) Kannattaa olla nopea, sillä tarjous voimassa 6.2.-12.2.2012. Tosin G:n verkkokaupassa hinta jo voimassa. Itselläni on ollut kaksikin Onkyon a/v-vahvaria ja niiden käyttö oli sangen intuitiivistä ja manuaali selittää asiat, kuten ääniformaattien ja kuuntelutilojen erot jne, aika hyvin sekin.

    Liitännöistä vielä, että kaikki laitteet kiinni vahvariin ja vahvarista sitten kuva hdmi:llä telkkariin. Ymmärtääkseni tuo Samsungin malli tukee äänen paluukanavaa (ARC) ja tällöin saat samalla hdmi:llä (versio 1.4) äänen tv:stä vahvariin, joten optinen piuha on turha. Tämä sillä edellytyksellä, että vahvistinkin tukee ARC (kuten tuo Onkyo 509 tekee). Kytke PS3 ehdottomasti hdmi:llä vahvariin. En tiedä tuon Topparin boksin liitännöistä, mutta jos sen saa kiinni komponettikaapelilla vahvariin, ottaisin kuvan sillä ja äänen optisella piuhalla vahvariin, josta taas kuva telkkariin. Periaatteessa kuvio menee niin, että kaikki laitteet kiinni vahvariin parhaalla mahdollisella liitännällä ja vahvarista sitten vain yksi hdmi-johto telkkariin.

    Noista PS3:n ja vahvareiden asetuksista löytyy jo paljon tietoa omista ketjuistaan ja hakua kannattaa käyttää.
     
  8. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Duunari sitten jatkossa kysyy saman kysymyksen vain yhdessä ketjussa kerrallaan. Tuottaa valitettavan "turhaa" työtä kanssafoorumilaisille, kun samoihin kysymyksiin vastataan monessa eri ketjussa eri ihmisten toimesta.

    Onkyo 509 on kuitenkin tuohon rahaan tällä hetkellä aika hyvä valinta, kuten JayKay myöskin edellä totesi.
     
  9. Duunari

    Duunari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitoksia, tuli sitten paikallisesta Gigantista noudettua tuo Onkyo.

    Vetelen nyt PS3 ja Topfieldin HDMI:llä vahvariin ja siitä yhdellä tv:seen jossa lukee se ARC.
    Pitäskö muuten vahvarin mukana tulla käyttöohjeet?
    Tuossa ei ole kun pikaopas miljoonalla kielellä ja esimerkkikuvia kytkennöistä.

    Radion kanavat sain tallennettua aikani rävellettyä mutta siihenpä se säätäminen jääkin toistaiseksi ilman ohjeita.
    Samoin kun pleikkarin ja tv:n säädöt ja asetukset on kai ihan pielessä kun kaikki tuli uusittua juuri en vielä ole ehtinyt perehtyä kaikkeen...
    Varmasti kaivan haulla ajan kanssa lopulliset säädöt mutta olisin kiitollinen jos joku vastava rojut omaava heittää karkeat asetukset.


    Ps: Onko aheikkinen:stä tullut moderaattori?
    Vuosia sinua pidempään olen pyörinyt täällä häiritsemättä ketään ja nyt heitin harvinaisen tuplapostauksen vain ja ainoastaan kalastaakseni hieman erilaisia tietäjiä.
    Harva täällä kävijä kahlaa kaikkia uusia viestejä ja asillani oli kiire.
    Ja taas se nähtiin, täysin eri näkökannat tuli kytkennöistä.
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2012
  10. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Onnitteluni vaan uuden elektroniikan johdosta :) Taitavat nykyään laittaa vahvareiden mukaan vain pikaoppaan ja täydellinen manuaali tulee rompulla. Jossei tullut, niin tuolta löytyy käyttöohje: http://www.eu.onkyo.com/downloads/1/4/7/1/5/Manual_TX-NR509_FI.pdf

    Lue tuota manuskaa ajatuksella ja kyllä ne asetukset ja muut juitsut sieltä pikku hiljaa valkenevat ;) Lue myös Onkyon 2011 malleille omistettua varsinaista ketjua ja sieltä löytyy varmasti paljon apua säätämiseen https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/84470-Onkyo-TX-SR309-amp-TX-NR-509-579-609
     
  11. Duunari

    Duunari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    1
    Paljon kiitoksia manuskasta!
    Pitää ottaa taas näköjään läppäri kainaloon muutamaksi illaksi. :D
     
  12. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Oikeampi menetelmä on kuitenkin vetää kaikista laitteista hdmi vahvariin ja siitä edelleen telkkarille. Ainakin hd- ja monikanavaäänisistä laitteista kuten pc, pelikonsolit ja bd-soittimet.

    Ps: Toisten henkilöiden nimimerkit kirjoitetaan aina alkuperäisasussaan kuten nimimerkin haltija itse on tarkoittanut, muuttelematta sattumanvaraisia kirjaimia isoiksi tai pieniksi vittuilutarkoituksessa. En kuitenkaan näkisi että tuosta huomautuksesta olisi kannattanut noin pahasti suuttua, jos omatuntosi kerran on puhdas.
     
  13. Duunari

    Duunari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.07.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näin olen käsittänyt ja näin sen teen, myös digiboksin osalta koska siitä tuo HDMI löytyy.

    Hups täysi vahinko, asia korjattu. :thumbsup:
    Kellään ei ole herneitä nenussa, vaan pikku perustelut oli paikallaan.
     
    Viimeksi muokattu: 05.02.2012
  14. Kalunki

    Kalunki Guest Guest

    Liittynyt:
    06.05.2007
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uutta vahvistinta denon 2310 tilalle pitäis saada noin 1k hintaluokassa.
    Lähinnä airplay kiinnostaa ja tarkempi multieq. Ostanko suoraan denonin 3312 mallin,vai onko parempikin tarjolla tuohon rahaan?
    Tällähetkellä vain 2kaiutinta joita soittelen.
     
  15. masanas

    masanas Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ostamassa vahvistinta mutta valinnanvaikeus iski niin kysyn, että mikä olisi noista paras hinta/laatusuhteeltaan?
    Alla olen jotain listannut ja maksimi on tuo 360e. Jos löytyy vielä parempia tuohon max.360e hintaluokkaan niin voi ehdottaa.

    Pioneer VSX-521-K 280e (CDON)
    Denon AVR-1612 350e (Verkkokauppa)
    Onkyo HT-R548 200e (Verkkokauppa)
    Onkyo HT-R558 300e (Verkkokauppa)
    Onkyo TX-NR509 357e (CDON)

    Käyttäisin pääasiassa elokuvien kattomiseen dvd:ltä, blurayltä,telkkarista USB-tikulta,
    musiikin kuunteluun USB-tikulta. Tulevaisuudessa myös läppäriä tulen käyttämään pelaamiseen ja elokuviin.

    Onko tuon halvimman ja kalleimman välillä miten suuria eroja, kun teknisissä tietoissa ei mitään suurempia näytä olevan?
     
  16. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    x67 Yamahan mallit on vm2010, uudemmat mallit x71 taitaa saada samaan hintaan.

    Wiin voi liittää myös suoraan television komponenttiin ja niiden yhteydessä oleviin ääni rca-liittimiin. Sulla tv:n äänet kai tulee myös vahvariin niin Wii äänet tulee samaa piuhaa pitkin.
    Puhut Wii:n komposiittikaapelista ja komponenttikaapelista niin kumpaa nyt tarkoitat? Jos liität kuvan komponentilla(punainen,vihreä,sininen rca) niin ääni-rca:t liität vahvarin vastaavaan ääni rca-tuloon.
     
  17. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30
    Vähän menee yli budjetin Pioneer VSX-921 379€+0€postit (Markantalo)

    Pitääkö löytyä 3D 1080p läpimenoa?

    Jos 3D-tukea ei tarvitse olla niin käytettynä Denon 2310 vm2009 250€ https://www.dvdplaza.fi/forums/show...hto-topic-vahvistimille?p=1487990#post1487990
    (Denon 2310 tekniset tiedot ja kuvia http://www.avland.co.uk/aasp/denon/0920/avr2310/avr2310.asp)
    Vanhempien vahvistimien hdmi v1.3 tukee kyllä esim. PS3 3D-pelien 720p läpimenoa.
     
    Viimeksi muokattu: 02.04.2012
  18. masanas

    masanas Guest Guest

    Liittynyt:
    02.04.2012
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    3D:tä ei tule käytettyä.
     
  19. Cousin Cocaine

    Cousin Cocaine Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2008
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heitetään samaan soppaan omakin kysymykseni, koska näistä on turha tehdä uusia ketjuja koko ajan. Nyt liikutaan suunnilleen samoissa budjeteissakin kuin ylempänä.

    Elikkäs, ajattelin korvailla vanhaa Yamahan perusvahvistinta uudemmalla ja tietysti jokseenkin paremmallakin mallilla. En halua työntää tuhansia euroja laitteeseen, koska en pääse kuitenkaan nauttimaan laitteen kaikista hyödyistä. Tällä hetkellä vahvistimen pitäisi pystyä elämään symbioosissa PS3:n, digiboksin (hdmi) ja television kanssa (Samsung LE40C635). Haluaisin nauttia järkevästä ja loogisesta kokoonpanosta (tällä hetkellä on johtoja niin maan perkeleesti), mutta toki myös hyvästä laadusta vahvistimen hintaluokkaan nähden. Tietysti mukaan voisi heittää vielä verkkopalvelutkin, mutta se on aina vähän niin ja näin.. tuleeko niitä sitten kuitenkaan käytettyä? Verkkopalvelut tietysti kehittyvät kovaa vauhtia ja itseltäni kyllä löytyy noita Applen laitteita joille löytyy tuki joistakin vahvistimista. Pääkäyttö olisi kuitenkin hyvin vahvasti elokuvapuolella (bluray), jonkin verran myös pelaamista ja musiikin kuuntelua. Tällä hetkellä käytän 5.0 -kaiutinjärjestelmää, subbari tulee sitten kun on varaa panostaa kunnolliseen. Ja koko systeemi sijaitsee olohuoneessa, ei missään erikseen rakennetussa salaisessa elokuvateatterissani.

    Olen pyöritellyt lähinnä näitä vaihtoehtoja:
    Yamaha 7.1 viritinvahvistin RX-V771
    Pioneer VSX-921
    Denon AVR-1911

    Sitten niitä kysymyksiä:
    - Tuoko 7.1-mahdollisuus lisäeuroja vahvistimen hintaan, vai tukevatko nykyään kaikki muutamankin sadan euron arvoiset vahvistimet 7.1-järjestelmää? Ts. jos ostaa halvemmalla 5.1-vahvistimen, voiko vahvistimelta odottaa muuten vastaavaa laatua hieman kalliimpaan 7.1-vahvistimeen verrattuna?
    - Onko tämän hintaluokan vahvistimissa mitään suurempia eroja keskenään esim. äänenlaadullisesti? Käsittääkseni äänenlaatu on kuitenkin suurilta osin kiinni itse kaiuttimista ja katselu-/kuuntelutilasta.
    - Miten nämä kolme vahvistinta eroavat toisistaan käytännössä, lyhyesti kerrottuna?
     
  20. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30