LG:n 2011 plasmamallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jezart, 23.05.2011.

  1. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Noilla muilla säätimillä säädetään yleisen pulssimoduloinnin toimintaa esimerkiksi pulssin intensiteetin ( volttimäärän ) sekä keston osalta. Noita ei kannata mennä nykimään, mikäli laite toimii oikein. Itseasiassa joku oli noita mittailutkin oskilloskoopin sekä yleismittarin avulla ja säätänyt vielä tarkemmin LG:n omiin ohjearvoihin.
     
  2. PipopaaS

    PipopaaS Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2003
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohjeen mukaan terainen on suurin levy, minkä saa kytkettyä. Pariteraisia saa kuitenkin melkein samalla hintaa. Toimiiko sellaiset, jos vaikka partioi pari eri partitiota ja käyttää vaan sitä pienempää tv-käytössä ja säästää pc:lle loput ?
     
  3. Jonasz

    Jonasz Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.09.2010
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aukaisin tänään oman LG:n tein nuo edellä mainitut potikan säädöt. Mallina 60PK250N vuosimallia 2010. Merkitsin ylös alkuperäissäädöt ja aloitin Set Up ja Vy:n säädöillä. Set Up:in sai ruuvata täysin myötäpäivään ilman pikselivirheitä. Vy:n säätö taas ei silmin nähden vaikuttanut mustan tasoon eikä muutenkaan kuvaan ja jätin sen hiukan vastapäivään alkuperäisasennosta. Tämän jälkeen mustan taso oli selvästi parantunut, muttei vastannut täysin odotuksia. Kävin vielä läpi avsforum:in puolelta noita säätöohjeita ja päätin vielä kokeilla Set-Down säätöä. Potikan säädöllä oli selvä vaikutus mustan tasoon, mutta liika säätö myötäpäivään toi myös selvät pikselivirheet. Testailin eri materiaaleilla ja sain haettua pisteen jolloin virheet juuri häviävät.

    Lopputuloksena oli kyllä aika dramaattinen mustan tason parannus. Varsinkin 60 Hz:n materiaalilla musta on jo todella mustaa. Pimeässäkin huoneessa kuvan mustaa on jo aika-ajoin vaikea erottaa kehyksistä, joka kuvaa jo aika hyvin tuota muutosta. Myös 24 ja 50 Hz:n pätkillä mustaa voi jo harmaan sijasta sanoa mustaksi. Tarkoituksena on nyt pitää tv:tä hetken aikaa jalustallaan ja testailla ilmaantuuko kuvaan virheitä töllön jäähdyttyä. Sen jälkeen LG saa nousta takaisin seinälle, jolloin saa keskikajarin paikalleen ja pääsee kunnolla leffojen kimppuun. :)
     
  4. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä myös ruuvattu potikoita ja kyllä, dramaattinen oli vaikutus mustan tasoon.

    Aloitin säätämällä erheellisesti sekä set_down ja set_up-potikoita aika lailla myötäpäivään. Ehdin jo säikähtää, kun ruudulla oli poikkiraita ja pikselivirheet täyttivät ruudun. Huomasin, että set_down vaikutti noihin virheisiin ja sitä piti ruuvata takaisinpäin. Set_up myös minulla on nyt maksimissa, eikä ruudulla virheitä esiinny enää.

    Täytyy testata seuraavaksi mustan pään testikuviot läpi ja eri materiaalit myös.

    Onko kellään muuten Elisan Viihde-boksia? Jostain kumman syystä black level pitää LG:ssä olla korkea, muuten detaljit hukkuvat. Näin se oli myös ennen säätöä..

    Kiitos Collusionille vinkistä!

    ---

    Kylläpä näytti Star Treck - blu ray todella hienolta..En havainnut suurta muutosta, kun vaihtelin 24p ja 60p -tiloja soittimesta. Mustat palkit hädin tuskin erottuvat television kehyksistä nyt. Sitten huomasin myös, että haamukuvia ei esiinny enää niin paljon kuin ennen, tekstitykset jättivät haamua ennen, nyt ei merkkiäkään niistä..
     
    Viimeksi muokattu: 17.01.2012
  5. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Säädittekö potikoita lennosta, vai käytittekö aina virtaa pois säätäessä?

    Edit: Collusionin viestistä selvisi eli virta päällä.

    Jospa sitä huomenna uskaltaisi kokeilla.
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2012
  6. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Korkea-asetus: Näytetään signaalin tasot 16-235 ( digitv, dvd, blu-ray, kaikki kuvattu materiaali yleensäkin... )
    Matala-asetus: Näytetään Signaalin tasot 0-255 ( lähinnä tietokoneet )

    Tämä säätö ei sikäli vaikuta absoluuttiseen pohjamustaan millään tavalla, pelkästään siihen millä tavalla sisääntulevaa signaalia (ja lähinnä sen ääripäitä) käsitellään.

    Itselleni on tullut vastaan jo kaksi eri LG:tä ( 50PK350 ja 60PK550 ) joissa tämän asetuksen muuttaminen edestakaisin on vetänyt koko tummanpään erottelun sekaisin. Ratkaisuksi on osoittautunut television käynnistäminen uudestaan.

    LG:n huoltomanuaalin mukaan television tulisi olla päällä ainakin 15 minuuttia ennen näiden potikoiden säätämistä. Tämä sen takia, että paneelin lämpötila (ja pikselien syttymisvarmuus) on tällöin normalisoitunut.

    Kannattaa huomioida, että vaikka säätöoperaation tekisi täysin oikein, voi pikselien syttymisvirheitä sattua jos/kun televisiolle tehdään jälkeenpäin kylmäkäynnistys. Virheiden tulisi kadota noin kymmenen minuutin kuluessa paneelin lämmittyä.
     
  7. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mielestäni tuo on juuri toisinpäin. Mustan taso korkea-asetus, niin väli 0-255 ja mustan taso matala-asetus 16-235. Eli sen pitäisi olla matala-asetuksella myös digiboksilla, mutta eipä näy oikein Elisan Viihdeboksilla. Testasin, kun liitin ulkoisen kovalevyn ja sieltä katsoin testikuvat. Blu-ray-soittimella näkyy oikein tuolla matala-asetuksella.
     
  8. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tänään irroitin takakannen ja olen säädellyt kuvaa. Uskomattoman tummaksi sain mustat palkit kuvasta, eikä kylmäkäynnistyksen jälkeen näkynyt kuin muutama syttymisvirheinen pikseli, joten säädin vähän yhtä potikkaa takaisin ja nekin syttyivät. Nyt odottelen, että masiina jäähtyy ja testaan vielä uuden kylmäkäynnistyksen kanssa, että kaikki syttyy virheettömästi ennen takakannen takaisin laittamista.

    PV350-ZD (Verkkokauppa.com myy N-mallina)

    Ensin säädin Set_up potikan kokonaan myötäpäivään ja tämän jälkeen Vy potikkaa vähän vastapäivään. Tulos oli kohtalainen, muttei tyydyttänyt minua, koska eroa ei kuitenkaan niin paljoa tullut.
    Kokeilin säätää Set_Dn potikkaa myötäpäivään, mutten saanut sitä paljoa säädettyä ennen kuin kuvaan ilmestyi paljon häikkää. Tämän säätäminen kuitenkin alensi mustia mukavasti.
    Seuraavaksi säädin VA potikkaa, joka löytyy eri mikropiiriltä ja tämän säädin lähes kokonaan myötäpäivään, mutta en nähnyt kuvassa oikeastaan muutosta. VA:n säätäminen kuitenkin vaikutti Set_Dn potikkaan siten, että nyt Set_Dn potikan säätäminen myötäpäivään ei enää aiheuttanut häikkää kuvaan ja sen pystyi vääntämään tappiin asti ja mustan taso on hämmästyttävä. Kylmäkäynnistyksen jälkeen kuitenkin tuli ensin mainitut muutamat ongelmalliset pikselit, joten Set_Dn:ää hieman takaisin vastapäivään säätämällä niistä pääsi eroon.

    VS, VSC ja VZB potikoihin en halua koskea ollenkaan enkä koe tarvettakaan nykyisellä mustan tasolla.

    Minun televisiolla 24Hz mustat on huomattavasti tummemmat kuin 60Hz kuvassa, vaikka joillakin meni toisin päin. Tämä ei kyllä haittaa ollenkaan sillä leffat tulee kateltua 24p:nä Blu-Ray-soittimelta.
     
  9. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ahaa ok. Täytyy kokeilla itse myös tuo VA-potikan vaikutus Set_dn-potikkaan. Jos siis Set_dn:ää saisi ruuvattua sitten enemmän. VA löytyy vissiin telkkarin keskeltä power supply -kortilta.
     
  10. Rooivalk

    Rooivalk Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2002
    Viestejä:
    334
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitetaan nyt tänne, vaikka 50PK350N onkin 2010 malli. Eli olen pitkään kironnut EPG:n hitautta ja sitä, että EGP:tä käytettäessä lähetys taustalla katkeaa ja äänet häviävät. Samoin YLE:n tekstitykset ovat toimineet enempi tai vähempi pätkien ja aina osa niistä jää kokonaan näkymättä. Tämä siis Welhon kaapelissa.

    Noh, tänään sippasi sitten Welho kokonaan, oli kuulemma isompi alue pimeänä ja siinä sitten kaivoin vanhan aktiivisen sisäantennin esiin ja virittelin käyttöön (vittumainen värkki, vaatii kahdella uros-liitännällä varustetun coax-kaapelin) niin kaikki muuttui ihan täysin. Lähetys ei enää katkea EPG:n taustalla, vaan kuva näkyy läpi ja äänet kuuluvat, samoin valikot toimivat nyt myös huomattavasti nopeammin. Bonuksena tekstitykset toimivat ilman bugailua.

    Tähän voi olla parikin eri syytä. Ensimmäinen on se, että softa toimii T-verkossa erilailla kuin kaapelissa. Toinen on se, että taannoin asensin uuden softan (3.28) ja vaikka sen jälkeen viritin vielä kaapeliverkon kanavat uudestaan, niin se on jäänyt silti jotenkin päivittymättä kunnolla ja lähti vasta nyt pelittämään kun viritin uudestaan eri verkon kanavat käyttöön. Mutta niin tai näin, ihme juttuja välillä tapahtuu ja kyllä tämä kelpaa. Toistaiseksi pysytään T-verkossa, vaikka tässä YLE HD-kanavan menettikin. :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 23.01.2012
  11. ahvena

    ahvena Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2011
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minkälaisia kuvasäätöjä väellä on noissa pv350:ssä?
     
  12. sonof

    sonof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.06.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    0
    Neljä viestiä ylempänä.

    Edit: Hetkinen, saatoit tarkoittaa ihan asetuksista säätämistä? :D

    Edistynyt 1 on itsessään niin hyvä, ettei sen lisäksi tarvi paljoa säädellä.
    Kontrasti noin 70
    Brightness 52-54

    Muihin ei taida tarvia koskea.
     
    Viimeksi muokattu: 26.01.2012
  13. ahvena

    ahvena Guest Guest

    Liittynyt:
    19.12.2011
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    :D Juu, ihan asetuksia meinasin. Kiitokset. Tuo edistynyt 1 mulla olikin, muttei oikein miellyttänyt. Kontrasti oli yli 90 ja vastaavasti kirkkaus jotain nelisenkymmentä. Noilla ehdottamillasi näyttää hyvältä. Kun ei ole näiden kanssa pelannut, niin ei tahtonut löytää mitä pitäisi säätää mihinkin päin.
     
  14. Padex

    Padex Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.09.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mittauksia mustan tason tweakin jälkeen, ei kovin luotettavia, käytössä Spyder2.

    Musta:0,02 cd/m2
    Valkoinen:108 cd/m2

    on/off-kontrasti: 5400
    Ansi-ruudukolla en ole mitannut.
    Käytössä edistynyt 1 -kuvatila, harmaasävyt kalibroitu.

    Kirkkaus: 54
    Kontrasti: 90
    Terävyys (vaaka ja pysty, soitin hoitaa skaalauksen 1080p50 ja p24): 0
    Väri: 50 (värejä ja värikylläisyyttä ei vielä kalibroitu)
    Mustan taso: korkea
    Gamma: korkea

    Kylmäkäynnistyksessä ruudulla syttymättömiä pikseleitä aika tavalla. Häviävät parissa minuutissa, kun telkkari lämpenee. Johtuu potikoiden ruuvaamisesta, ilmeisesti set_up:ia pitäisi ruuvata hieman vastapäivään. Mustan taso hieman heikkenisi, joten olen antanut olla noin. Haitanneeko telkkarin kestävyyttä? :)
     
    Viimeksi muokattu: 20.02.2012
  15. JO81

    JO81 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen pallotellut nyt viikonpäivät kahden plasman välillä enkä oikein tiedä kumpaan kallistua! Ykkösajatuksena on ollut LG 50PZ570W ja toisena SAMSUNG PS51D555C.... Jos jollain olisi näistä omaa kokemusta niin olisin erittäin kiitollinen! LG kiinnostaa parempien ominaisuuksien myötä enemmän ja THX sertifikaatti vaikuttaa hyvältä asialta mutta ongelmana on että kyseistä telkkaria ei pääse lähistöllä katsomaan.... Samsungin kävin jo vilkaisemassa! Näistä kummastakaan ei oikein mitään virallisia testejä tunnu löytyvän :-(
     
  16. Repo

    Repo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.03.2004
    Viestejä:
    457
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muunnat sampan vikan vitosen nollaksi niin jo alkaa revikka pukkaamaan, tuossa yksi imertelevimmista:
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-ps51d550-201109221412.htm
    Hyvä töllö, omistin tuollaisen jonkin aikaa, mutta mustan taso alkoi tökkiä pidemmän päälle. Hintaisekseen erinomainen ostos.
     
  17. JO81

    JO81 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2012
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Okei nää on vissiin taas eri mallinumeroilla pohjoismaihin....

    Kiitoksia paljon avusta :)

    Oon ymmärtäny hiukan samaa tosta mustasta ja joku väittää että tossa 570W Lg:ssä olis hiukan parempi musta ja varsinkin värimaailma mutta siitä ei oikein missään tietoa....
     
  18. jam75

    jam75 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2003
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    No varmaan ainaki siinä mikä on toimitettu THX-normitukseen on pitäny olla musta kondiksessa. Tämä 570W on THX-sertifioitu, tiedä sitte onko kaikissa se mustan taso sitte tuota sertifikaatin luokkaa :D

    Mulla on tuo LG 60PZ570W ja kyllä siinä musta olis mustaa, mutta jos joku telsuhifisti katsois sitä niin olis siin varmasti jotain sanottavaa? Olen tykänny, hyvä hankinta :thumbsup:

    Kuten Älgeen sivuilla lukee "THX-sertifioidut laitteet ovat läpäisseet yli 200 vaativaa kuvan ja äänen testiä, mikä takaa korkeimman laadun. Toisin sanoen kyse on merkittävästä laadun takeesta. LG:n tuotteiden THX-sertifiointi kattaa tietyt plasma-tv:t." Niin pakkohan se on uskoa :D
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2012
  19. sf1

    sf1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tilaukseen laitoin 60pz570:sen. Vähän on hatara tai odottava olo kun ei oikein käyttäjäkokemuksia löytynyt mistään. Mitenkä olet kokenut laitteen? Kiinnostaa kaikki... Kuvanlaatu, 3d yms. Kiitos!
     
  20. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339