Wbox HD2 – antenniverkon teräväpiirtotallennin tulossa

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Digiman, 17.05.2011.

  1. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, tosiaan tarkensin lähinnä, miksi mahdollisesti Topparista saa tavaraa ulos (jos nyt ylipäätään oli kysymys HD-boksista). Tuossa on ainakin itselleni nimittäin todella iso ero, jos boksista saa ulos PC:llä katseltavaksi salaamattomat ja salatut SD-kanavat ja salaamattomat HD-kanavat verrattuna siihen, että siitä ei saisi mitään.

    Mitä tulee ominaisuuksien karsimiseen, niin sen verran kun olen alan toimijoita jututtanut, niin kysymys on yleensä kiireestä saada laite markkinoille. Esim. Conax on erittäin tiukkapipoinen omien testiensä kanssa näiden sisäisen korttipaikan laitteiden kanssa ja laitevalmistaja / maahantuoja voi yksinkertaisesti tehdä valinnan, että disabloidaan kokonaan ulkoisia liitäntöjä vain siksi, että sillä tavalla saadaan varmemmin laite tiukoista testeistä läpi. Yksittäisten laitemallien osalta on toki mahdotonta sanoa, mistä milloinkin kysymys on, mutta tälläinen "varman päälle pelaaminen" on yksi mahdollinen selitys.
     
  2. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Versio 1.9 antenniverkossa. Eilen tuli GoT HD sekä Anvian että DNA:n verkossa klo 22:05, oli laitettu ohjelma-oppaaseen kestämään kokonaisen minuutin. Normi TV2:sella ohjelma-opas näytti oikean esitysajan. Huomasin tämän ajoissa ja laitoin tallentumaan normaalina toistuvana viikkotallenteena. Jostain syystä ei ota muistiin viikottaista tallenusta vaikka kokoeilin sitä monta kertaa.

    OT: Adelen keikkataltioinnin menetin uutena vuonna Humaxilla, kesto yksi minuutti, liekö ollut sama kämmi ohjelmaoppaassa?
     
  3. nasty1

    nasty1 Guest Guest

    Liittynyt:
    16.02.2009
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin juuri myös tuon Wbox HD2:n ja muutama asia kummastuttaa. Juuri tuo etupaneeli on yksi kummajainen. Se informoi todella huonosti. Entäs kun laite on sammutettu, miksi siinä palaa aina ne kamalat siniset valot? Herää kysymys että saako laitetta edes sammutettua kun se käynnistyminen tuntuu olevan niin kovin nopeaa. Tallennettujen ohjelmien hakemistoon toivoisi myös enemmän grafiikkaa, koska kovin vaikealukuiselta vaikuttaa. Ohjekirjaa en tokikaan ole vaivautunut avaamaan :)

    Enemmän on Wboxissa kyllä hyvää. En ole kertaakaan saanut laitetta jumiin parin viikon koekäytön aikana. Ja vaikkapa nyt tuo kaukosäädin. Se on aivan loistava verrattuna Topfield CRC-2400:n puupalikkaan.
     
  4. Vox

    Vox Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.02.2003
    Viestejä:
    875
    Saadut tykkäykset:
    8
    Täysi sammutus ei onnistuu lähinnä virtapistoke irrottamalla, kun kyse on kuitenkin ajastuksia hoitavasta laitteesta. Hieman syväunisempaan valmiustilaan boksin saa pitämällä etupaneelin virtapainiketta useamman sekunnin pohjassa. (Tämä ei kuitenkaan aina tunnu toimivan luotettavasti ja saattaa vaatia useamman sammutusyrityksen.)

    Kuten ketjun alkupuolella on todettu, tuo syvempi uinahdus kannattaa tehdä aina välillä, varsinkin jos Wbox on alkanut jumitella. Saisi tuo operaatio kyllä olla vähän vaivattomampi ja hoitua suoraan kaukosäätimellä.
     
  5. DrSonic

    DrSonic Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitteen saa syvempään valmiustilaan, kun painaa virtapainiketta kerran silloin, kun laite on kokonaan päällä (eikä tallennuksia ole menossa). Näin se ainakin itselläni tuntuu toimivan.
     
  6. karzan33

    karzan33 Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako tuota kovalevyä pysäytettyä mitenkään? Ajansiirto on pois päältä mutta silti kovalevy "jurnuttaa" jatkuvasti.
     
  7. MUX1

    MUX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    20.08.2007
    Viestejä:
    484
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nykyisellä firmwarella WBOX HD2 ei enää jumittele. Ylimääräiset käynnistelyt ovat tarpeettomia.

    Jos laitetta haluaa kuitenkin välttämättä käynnistellä uudelleen, niin sekin onnistuu kaukosäätimellä (oikeapuoleisimmasta valikosta en-nyt-muista-heti-oikeaa-valikkokohtaa).
     
  8. sammy73

    sammy73 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.05.2006
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    8
    Itsellä pelaa jonkin aikaa hyvin (n. pari viikkoa +) kaapelissa mutta sitten jumittelee ja lopuksi boottaa itsensä, tämän jälkeen toimii taas hyvin. Kaukosäätimellä boottaus ei itsellä aina onnistu, softa uusin 1.9rc10.
     
  9. Pete77

    Pete77 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2005
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän haluaisin myös tietää. Kovo se vaan pyörii ja pyörii...
     
  10. samisatsi

    samisatsi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.01.2010
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuun lopussa vaihtuu kiinteistössämme antennilähetys Elisan kaapeliin. Kun tuon boksin sittemmin joutuu uudelleen asentamaan kaapelin sopivaksi niin eihän se vaikuta jo olemassa oleviin tallenteisiin kitenkään. Oletettavasti niitä voi katsoa eikä ne katoa? Tyhmä kysymys kenties, mutta tämän boksin kanssa tekee mieli aina varmistaa ennen kuin kokeilee. Hakusana-ajastuksien toimivuuteen en jaksaisi luottaa, vaikka miksi nekään kärsisi.
     
  11. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Jos nyt jo tehdyt tallenteet näkyvät ilman korttia niin eivät ne mihinkään itsestään katoa...
    Ja jos tallenteet vaatii katselukortin niin uskoisin että säilyttämällä vanha kortti tallenteita voi katsoa myöhemminkin, tosin muistaakseni CI+ mahdollistaa tallenteille ns elinajan (korjatkaa jos olen väärässä).
     
  12. samisatsi

    samisatsi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.01.2010
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä tosiaan ei tullutkaan mieleeni. Kyseinen toimintahan kyseenalaistaa osittain hybridiboksin idean. Kiva siis, että sama boksi käy sekä anteni- että kaapelitalouteen, mutta jossain määrin saattaisin arvostaa myös maksukanavilta tallennettujen ohjelmien näkymistä ilman korttia. Se kun tuppaa vaihtumaan kuitenkin vaihdettaessa antennista kaapeliin tai toisin päin. Eräät televisio-operaattorit (TV-viihde ilmeisesti ainakin) kun vaativat korttiaan palautettavaksi. Pitää alkaa vissiin katselemaan tuota boksia tyhjäksi.
     
  13. Pete77

    Pete77 Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2005
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos haluaisin antaa palautetta kehittäjille tai kysellä tästä boksista jotain, niin minne voi ottaa yhteyttä?
    Onko se DNA vai mikä? Olisko jollain mailiosoitetta tarjota?
     
  14. esat

    esat Guest Guest

    Liittynyt:
    26.10.2011
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    QUOTE=nasty1;1477338] Se informoi todella huonosti. Entäs kun laite on smiksi siinä palaaammutettu, Herää kysymys että saako laitetta edes sammutettua kun se käynnistyminen tuntuu olevan niin kovin nopeaa.

    Itsellä sammutus onnistuu, Kun laite päällä, painaa laitteen virta painiketta kerran lyhyesti, ja perään toisen kerran lyhyesti. Kun toinen painallus on lyhyt niin ei sammuta boksia heti, jos nauhoitus käynnissä, sammuu kun nauhoitus loppu. Pitkä painallus toisella kertaa sammuttaa boksin kesken nauhoituksen.
    Jos nauhoitusta ei ole menossa niin laite sammuu hetken kuluttua.
    Hyvin loogista vai... :confused:
     
  15. Melbac

    Melbac Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joku ulkomainen forum jota noiden tekijät lukee koska tuskin vastaavat tai edes lukevat tuntemattomien lähettämiin emaileihin?.Itse kokeilisin valittaa avforumille tai vastaavalle.Jos boxi on dna:lta niin valittaisin niiden forumille jota ne ilmeisesti jopa lukee.


    https://keskustelu.dna.fi/default.aspx?g=forum&c=2

    tuolla freeviewissä on ainakin threadi wbox hd2:sta
    http://www.avforums.com/forums/digital-tv-receivers-services/
     
  16. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Huomasin eilen, että DNA Welhon kaapelissa päivittyi kanavalistaan uusi kanava nimeltään Wbox HD2. SD-kanava, jolta ei tule ainakaan normaalia lähetystä. Tietääkö joku mikä tämä on? Tuleeko kanavan kautta kenties jotain toiminnallisuutta/latauksia tms. Wbox HD2:lle?
     
  17. Melbac

    Melbac Guest Guest

    Liittynyt:
    26.08.2005
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusi firmware boxille?.Siellä on myös muillekkin boxeille samanlainen eli ainakin wboxille,samsungille yms.
     
  18. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Voi olla, että juuri tästä on kyse. En tosin noteerannut muita erikoisia kanavia. Erikoista, että ne näkyvät tv-kanavina kanavalistassa.
     
  19. jussit

    jussit Guest Guest

    Liittynyt:
    12.03.2006
    Viestejä:
    119
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusi softa sieltä tulee:
    http://www.dna.fi/DNAOy/Media/Asiakastiedotteet/Sivut/Wbox HD digiboksin ohjelmistopäivitys 161.aspx

    DNA-putiikissa Wbox HD2-purkin hintalapussa lukee 499 eur. Jos kysyy tarjousta, niin 449 eur hintaan myyvät. Nyt siellä on joku kamppis menossa, että minkä tahansa vanhan digiboksin kun vie vaihdossa, niin hyvittävät siitä 100 eur eli maksettavaa jää 349 eur.
     
  20. booris

    booris Guest Guest

    Liittynyt:
    19.06.2005
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    0
    Auts. Tänään hain boxin Anttilasta 469,00 eikä millään viittisi enää palauttaa. Kaipa se täytyy yrittää kääriä takaisin.

    Kolme tuntia nyt boxia pyöritellyt ja yllättävän mukavalta tuo tuntuu. Vähän jännitti kun oli lukenut kommentteja laitteen vioista mutta tähän asti tyytyväinen (knock-knock) eikä mitään huolia. Toppyn jälkeen tietysti vähän erilainen ja nykyaikaisempi, eiköhän tuosta kaverin saa joksikin aikaa.
    Vielä kun jaksavat kehittää ja tuoda päivityksiä niin avot.