Häiriöitä lähetyksessä thread

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Tuike, 07.07.2004.

  1. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    SuomiTV:stä tulee tällä hetkellä 544x576 videota 128 kbps äänellä alle 0.2 MB/s. Optimoitu 50 tuuman TV:lle..?
     
  2. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    Nyt näkyisi olevan taas 720x576 224 kbps äänellä noin 0.5 MB/s, eli normaali.
     
  3. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Antenniverkossa? Muistaakseni viimeksi, kun tarkastin, niin Suomi TV:n lähete kaapelissa kuvan osalta oli jotain 4-6 Mbps. Muksikin taisi olla QAM256.
     
  4. prosurfer

    prosurfer Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2001
    Viestejä:
    2 111
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pätkiikö muilla MTV3 HD tekstitykset? Suunnilleen kerran minuutissa jää 2-4 lausetta pois. Ainakin pari viikkoa ilmennyt, katselimena Samsungin plasma.
     
  5. karik134

    karik134 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.10.2008
    Viestejä:
    2 059
    Saadut tykkäykset:
    30

    Fringessä (17.11.2011 MTV3 klo 00.10) näkyi tuo palkki, kuva
    [​IMG]
    edit: taisitkin tarkoittaa tuota palkkien yhdistelmää
     
    Viimeksi muokattu: 19.11.2011
  6. h-p

    h-p Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.03.2007
    Viestejä:
    863
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yle HD pikselöityy. DNA/Kaisanet kaapeli, Kajaani.
     
  7. koomapoika

    koomapoika Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    884
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuvasignaali katkeilee säännöllisesti ~10s välein Seinäjoella, ainakni Sub:n Glee on aika mahdotonta katseltavaa. (joo, en kato itte)
     
  8. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Kuluneella viikolla kahdesta MTV3:n tallenteestani (CSI ja Mentalist) puuttui ääni heti ensimmäisten ennen ohjelmaa esitettyjen mainosten jälkeen ja tallenne oli sekaisin myös siten että toisto-ohjelma ei tajunnut tallenteen pituutta vaan luuli niiden kestävän noin 7 tuntia. Liekö oman tallennussoftani vika vai onko yleisempi ilmiö? Ennen tätä ei tämmöistä ole ilmennyt..
     
  9. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Pöllökanavan lähetyksissä ÄÄNIFORMAATTI VAIHTELEE. En osaa sanoa montako päivää...viikkoa asia on jatkunut. Minulla se ilmenee siten, että viritinsoftat kadottavat kuvan+äänen eli sokkona mennään, tai sitten ääni kuuluu mutta kuva nykii ja päivittyy vain silloin tällöin. Äänikin voi kuulostaa pätkivältä.

    Onneksi tallenteet ovat hengissä. Aluksi luulin, että tallenteisiin menee korruptoitunutta dataa, mutta ihan kunnossa tallenteet ovat, vaikka tallennushetkellä ei siltä vaikutakaan.

    Kuva+ääni sekoaa mm. silloin kun elokuva on alkamassa ja kuuluttaja puhuu samalla kun siirtymäanimaatio (talvimaisema) rullaa kuvan poikki. Teen kuuluttajan puhuessa niin, että suljen nykivän MTV3-kanavan PIP-ikkunan (softana viimeinen ilmainen DVBDream-versio) ja avaan sen uudelleen, jolloin kuva ei enää pätki. Mutta seuraavalla mainoskatkolla ääniformaattia taas vaihdellaan ja kuva luonnollisesti alkaa pätkiä.

    En tiedä onko pöllölaaksossa jokin vika vai oko kyseessä laillinen ominaisuus, siis vaihtaa ääniformaattia muutaman sekunnin välein. Oli miten tahansa, mikään minun laitteistani ei selviydy näistä formaattimuunteluista.

    On kokeiltu kaikki minulta löytyvät videokoodekit ja äänikoodekit läpi, kaikilla esiintyy ongelmia ääniformaatin vaihtuessa, eri tavalla ilmentyen. Tällä hetkellä käytän DScaler5-koodekkia kuvalle sekä äänelle, prossutehonkulutus pysyy kohtuullisena eli voin viittä kanavaa samanaikaisesti tallentaa. Ongelmien ilmantuessa moni koodekki pamauttaa prossutehon 100 prosenttiin tai lähelle sitä.

    EI SAA refreshata PIP-ikkunaa eli "avata sitä uudelleen" silloin kun se jo ennestään on auki. Koska sitten kun sulkee tämän PIPin niin piiloon jäänyt salainen PIP vetää prossutehon maksimiin ja koko kone alkaa hyytyä ja KORRUPTOIDA DATAA niiltä muilta kanavailta, joissa tallennus on käynnissä. JOS on pakko saada pätkivä/kadonnut kuva taas näkyviin (ohjelman loppumisen näkemiseksi ja tallentamisen lopettamiseksi) niin saa avata saman kanavan PIPin uudelleen auki, jolloin kuva alkaa näkyä normaalisti ja tallennuksen voi lopettaa ohjelman loputtua. Mutta ei saa sulkea sitä ikkunaa ikinä. Vasta kun kaikki muut tallennukset on hoidettu loppuun kunniallisesti, softa suljetaan kokonaan ja samalla se piilossa lymyävä seonnut PIP kuolee mukana eikä kone mene jumiin.

    Tarkoittaa sitä, että kun kuva alkaa pätkiä, annan sen pätkiä ja suljen PIP-ikkunan vasta kun tallenne on valmiiksi saatu. Pätkineen ikkunan voi normaalilla tavalla sulkea milloin haluaa, kunhan EI ole refreshannut sitä missään vaiheessa.

    Ja tarkoittaa myös sitä, että softan pääikkunaan ei saa avata MTV3-kanavaa, koska pääikkunan sulkeminen tappaisi samalla kaikkien muidenkin kanavien tallennukset. Siksi minulla on näinä päivinä MTV3-kanava ainoastaan PIP-ikkunassa, koska sitä voi käskyttää vaikuttamatta pääikkunan tai muiden PIPpien terveyteen.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 26.12.2011
  10. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Syynä se, että tallenteessa on useita ääniformaatteja ja mahdollisesti fileen alussa oleva määrittelydata ei vastaa itse fileen formaattia. Joten toistosoftilla/raudalla esiintyy vaikeuksia löytää datan seasta sykronia ja ääntä ja kuvaa.

    Usein käy niin, että äänen kuulee kaikilla mainoskatkoilla, mutta ei itse leffassa, tai tasan päinvastoin.

    Asian (myös omituisen pituusmäärityksen; "7 tunnin" pituinen musavideo tms.) voi korjata editoimalla file niin, että seivattava file alkaa siitä hetkestä kun leffa on jo hetki sitten alkanut tai aivan juuri alkamassa. Ei päästetä seivattavaan fileeseen mukaan edellä olevia sekoittavia korruptoituneita asioita.

    Enintään 4 kpl I-freimin verran (noin 2 sekuntia) uskaltaa pakittaa taaksepäin eli ottaa seivaukseen mukaan leffaa edeltävää dataa (pakittaa aina täytyy, jotta itse elokuvasta KAIKKI kuva sekä KAIKKI ääni olisi kokonaan saatu mukaan tallenteeseen) (itse seivaan 5 edeltävää I-freimiä sekä 3 I-freimiä ohjelman perään).

    Joskus lähetyspäässä formaattimuunnoshetki on vedetty niin myöhäiseen vaiheeseen, että on ollut pakko tappaa sekunti leffan alkua, jotta tallenteeseen olisi saatu mukaan leffan oikea ääniformaattimääritys ja kuva+ääni mahdollisimman ehjässä muodossa. Menetetään alkusekunti, että saadaan edes loput 2 tuntia puhdasta dataa hengissä talteen.

    Toinen vaihtoehto on editoida file niin, että pakitetaan noin 5 minuuttia taaksepäin. Silloin seivattavaan fileeseen päätyy edellisen (=terve ääniformaatti) ohjelman lopputekstit tms. ja sitten fileestä löytyy "mykät mainokset" väärine formaatteineen ja sen jälkeen taas ehjä varsinainen leffa. Näin saadaan koko leffa varmuudella talteen, mutta samalla joudutaan ottamaan kaikki edeltävät mainokset mukaan, ja aiemman terveen ohjelman loppupala.

    Editointi tehdään (Minä teen) softalla, joka ei muuta ainoatakaan bittiä datasta. Jokainen korruptoitunutkin bitti annetaan mennä mukaan seivaukseen. Editointi tällä tavalla on nopeaa, ei mitään enkoodauksia tai GOP-dataan kajoamaista vaan pelkkää tavujen siirtoa paikasta toiseen. File Splitter -sofallakin (esim. Free-File-Splitter) voi fileen paloitella niin, että jokainen bitti seivautuu muuttumattomana.

    Aina kun aletaan enkoodata tai annetaan editorin "tulkita" tai "korjata" dataa millään tavalla, seivattu file on 100% varmuudella pilattu. Vain 100% virheetöntä materiaalia (DVD/PluuReiska) saa käsitellä muuntaen ja korjaten. DVB-tallennuksissa on aina vastaanottovirheitä mukana, ja virheiden "korjaus" tuhoaa kuvan+äänen synkronin tai lisää ääneen kurlutusta/katkoksia ja muutenkin kadottaa vialliset videofreimit bittitaivaaseen. Tällaista raiskattua pilalla olevaa "korjattua" filettä ei tässä maassa kukaan muu ymmärrä omistavansa ja siksi pölkkypäät seivailevat+enkoodaavat eli pilaavat huomaamattaan tallenteensa. Vain minulla on noin 100 kiintolevyllistä puhdasta dataa tallella, koska olen aina ja iänkaikkisesti seivannut joka helvetin bitin, joka minulle on ystävällisesti lähetetty taivahan reitityksiä pitkin lipuen. Siis seivannut haluamani pätkät, en tietenkään koko ihmiskunnan historian aikana lähetettyä tv-dataa, se kun olisi vaatinut "muutaman" kiintolevyn enemmän. Mutta se data mikä minulla on, on täsmälleen samoja bittejä mitä Digita on ilmoille viskonut. Plus vastaanottovirheistä johtuvia datadroppeja siellä täällä.

    .
     
    Viimeksi muokattu: 26.12.2011
  11. svass

    svass Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2006
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maikkarilla näyttäis olevan myös mukana äänitekstitys (päätelty tallenteen mukana olevasta audiostreamista, joka on merkitty Dutch-kielileimalla), voiskohan olla että tuo toinen ääni-pid tulee mukaan tuossa vaiheessa lähetettä ja PC-softa ottaa siitä pultit. Linuxin VDR ainakin "katkaisee" äänet YLEn kanavilla ohjeman alussa, kun ääni-pidit vaihtuu. Ohessa vielä 21.12 CSI tallenteen tiedot Mediainfon mielestä.
    Audio #1
    ID : 561 (0x231)
    Menu ID : 132 (0x84)
    Format : MPEG Audio
    Format version : Version 1
    Format profile : Layer 2
    Codec ID : 4
    Duration : 1h 0mn
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 224 Kbps
    Channel(s) : 2 channels
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Compression mode : Lossy
    Delay relative to video : -681ms
    Stream size : 97.7 MiB (8%)
    Language : Finnish

    Audio #2
    ID : 562 (0x232)
    Menu ID : 132 (0x84)
    Format : MPEG Audio
    Format version : Version 1
    Format profile : Layer 2
    Mode : Joint stereo
    Mode extension : Intensity Stereo + MS Stereo
    Codec ID : 4
    Duration : 1h 0mn
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 128 Kbps
    Channel(s) : 2 channels
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Compression mode : Lossy
    Delay relative to video : -633ms
    Stream size : 55.8 MiB (5%)
    Language : Dutch
     
  12. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Käyttämässäni tallennus/toistosoftassa (Nebula DigiTV) on inforuutu jossa mainosten ja MTV3:n inserttien loppuessa Audio FIFO putoaa 0% ja normaalisti heksoja pyörittelevä Audio PTS jämähtää viimeiseen mainosten aikaiseen lukemaan. Epäilen kyllä että käyttökelpoista äänidataa ei löydy tuosta tallenteesta. Onko kuitenkin olemassa jokin softa jolla tiedostoa voisi ronkkia korjausmielessä?

    Mediainfo kertoo tämmöistä:

    Mentalist:

    Audio
    ID : 192 (0xC0)
    Format : MPEG Audio
    Format version : Version 1
    Format profile : Layer 2
    Duration : 1h 4mn
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 224 Kbps
    Channel(s) : 2 channels
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Compression mode : Lossy
    Delay relative to video : -784ms
    Stream size : 104 MiB (10%)

    CSI:

    Audio
    ID : 192 (0xC0)
    Format : MPEG Audio
    Format version : Version 1
    Format profile : Layer 2
    Duration : 1h 4mn
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 224 Kbps
    Channel(s) : 2 channels
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Compression mode : Lossy
    Delay relative to video : -538ms
    Stream size : 104 MiB (10%)
     
    Viimeksi muokattu: 26.12.2011
  13. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Viimeksi muokattu: 02.01.2012
  14. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ihan normaali ääni minun tallenteeseeni tuli. Vastaanottolaitteistoilla on erilainen kyky selviytyä formaattivaihteluista. Joku vehje kadottaa äänet lopullisesti (kunnes kanavaa vaihdetaan), toinen laite löytää äänet aina, vaikka ne piilotettaisiin lähetteessä minne ja millaiseen muotoon tahansa.
     
  15. pahaniko

    pahaniko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipas tutkittua tota, ja hajoaminen näyttää tapahtuvan nimenomaan paikallisten mainosten päättyessä ennen ohjelman jatkumista.

    ProjectX näyttää seuraavaa:

    Koodi:
    -> video basics: 720*576 @ 25fps @ 0.7031 (16:9) @ 6000000 bps - vbv 112
    -> starting export of video data @ GOP# 0
    !> dropping useless B-Frames @ GOP# 0 / new Timecode 00:00:00.000
    -> skip sequence_end_code following GOP# 21
    [B]!> ID 0xC0 (sub 0x0) packet# 434, big PTS difference: this 2552962746, prev. 529837752
    !> ID 0xC0 (sub 0x0) packet# 434, big PTS difference: this 2552963466, prev. 529838472
    !> packet writing: length index out of bounds, shortened.. (1392 / bd / 90 / 456 -- 184 / 46 / 506) @ PTS 07:52:46.276
    !> ID 0xC0 (sub 0x0) packet# 438, big PTS difference: this 529847463, prev. 2552967066
    !> ID 0xC0 (sub 0x0) packet# 438, big PTS difference: this 529848183, prev. 2552967786[/B]
    packs: 34695 100% 6705772
    Eli siis PTSsässä tapahtuu iso muutos hetkeksi, sitten ylipitkäpaketti tms.
    Tämä vaikuttaisi olevan piste jossa osa ohjelmista katkaisee äänen.
     
  16. arsi

    arsi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko muut huomanneet vaihevirhettä YLE TV1 kanavalla. Olisko vuodenvaihteesta asti ollut TV1:llä. Muilla kanavilla ei ole havaittavaa vaihevirhettä.
    Stereona kuunneltaessa ei huomaa, mutta jos surrounddekoderilla kuuntelee niin kaikuu pahasti.

    Joku tietysti kysyy miksi kuuntelen surroundedekoderin läpi - jotkut ohjelmat toimii hyvin enkä viitsi kanavasurffatessa jatkuvasti kytkeä pois/päälle.
    Itse asiassa tähän asti on toiminut kaikilla kanavilla ilman ongelmia, joitakin satunnaisia ohejelmia on ollut mitkä kuulostaa oudolta. Nyt toisiaan kaikki YLE1:n ohjelmat.
     
  17. Fakiiri

    Fakiiri Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    1 463
    Saadut tykkäykset:
    9
    Yle on saanut käsiinsä 4:3-version Downton Abbeyn kakkoskaudesta ja näyttää sitä 16:9:ään litistettynä. Mitä ihmettä?
     
  18. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Ällistelin ihan samaa, sillä mielestäni puffit ovat olleet ihan oikein. Joka tapauksessa palautetta lähetetty YLE1:een. Toivottavasti lähettävät jakson uudestaan oikealla kuvasuhteella vaikka jossain myöhäisillassa ennen ensi tiistaina esitettävää toista jaksoa.


    EDIT: Sain seuraavan vastauksen YLE1:n ohjelmapalautteesta.

     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2012
  19. TipiV

    TipiV Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2002
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä pitikin laittaa tänne kysymystä... Eli sama vika huomattu juuri kuten kuvasit, koskien YLE TV1, YLE FST ja Yle Teema. YLE TV2 on ok. Huomasin tämän maanantaina 2.1. Täytynee laittaa Ylelle palautetta.
     
  20. arsi

    arsi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2008
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laiton eilen palautetta YLElle ja tänään tuli takaisin viesti että ovat havainneet toimintahäiriön joka aiheutti vaihevirhettä ja ovat korjanneet tilanteen.