Sherlock (BBC 2010)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana VastActiv, 31.07.2010.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Melkein menin jo ennakkotilaamaan Zavvista (olisin käyttänyt tämän Zavvifive-kampanjan hyväkseni) tämän sarjan BD:n, kun kerran kehutte sitä noin paljon, mutta BD-lakkoilla tässä yritän kovasti. Kyllähän tämän on varmaan pakko Suomen televisiostakin tulla jossain vaiheessa.
     
  2. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Uskomatonta kyllä, jos Brettin jälkeen saadaan tehtyä hieno uusi tv-versio Holmesista. Odotellaan täälläkin mielenkiinnolla...

    Robert Downey Jr. on hieno näyttelijä mutta ylimodernisoinnit eivät nappaa (leffa tietysti toki näkemättä).

    Kunhan nyt ei seuraa tästä mitään teiniSherlock-sarjabuumia. Joku siskontyttöSherlockhan joskus olikin jossain.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sherlock Holmesin tuominen 2000-luvulle epäilytti -- varsinkin kun itse Sherlock kuvien perusteella näytti liian nuorelta ja pelko Smallville-tyyppisestä Holmes-maailmasta kasvoi. Onneksi pelko osoittautui turhaksi sillä nämä kolme 90 minuutin jaksoa olivat varsin nerokkaita. Benedict Cumberbach on kirkassilmäinen, mutta ääni on samaa kaliiberia kuin Jeremy Brettillä, mikä luo välittömästi uskottavuutta. On toki outoa nähdä hänen hankkivan tietonsa älypuhelimella, mutta onneksi tekijät eivät tähdentäneet tätä liikaa. Itse asiassa pidin todella paljon ratkaisusta, jossa kännyköiden viestit yms. näkyvät kuvassa ilmassa leijuen. Martin Freeman oli oiva Watson, joskin olisin kaivannut vähän syvempää ja loogisempaa selitystä sille, miksi nämä kaksi hahmoa lyöttäytyivät yhteen. Watsonin armeijataustaa (shell shock -tyyppisesti) olisi voinut myös tuoda enemmän sarjaan mukaan -- nyt Watson jäi ehkä hitusen yksiulotteiseksi.

    A Study in Pink
    käynnisti sarjan hienolla tavalla. Pidin todella paljon siitä, kuinka katsojan annettiin luulla
    Mycroftia Moriartyksi.
    Jakson pahis oli muistettava, joskin hänen syynsä rikoksiin eivät äkkiseltään täysin loogisilta tuntuneet. The Blind Banker ei ollut ensimmäisen jakson tasoa, mikä johtunee ohjaajan vaihdoksesta (kakkosjaksossahan on eri ohjaaja kuin ykkös- ja kolmosjaksossa). Tarinankerronta oli ajoittain jopa hieman kömpelöä, joskin kyseessä oli silti viihdyttävä ja korkealaatuinen jakso. The Great Game oli viihdyttävin jakso jo siinä mielessä, että siinä jännitettä tuli usemmaltakin taholta -- ihan kuin katsoisi Prison Breakin, Dexterin tai Shieldin kauden viimeistä jaksoa. Jakso loppui ehkä hieman outoon kohtaan ja toki minäkin mietin
    Moriartyn näyttelijävalintaa ja sitä millaiseksi M kuvattiin. Moriartyn mieltäisi kuitenkin mielellään vanhemmaksi eikä niin psykoottiseksi. Toisaalta aion antaa hahmolle tilaisuuden ja ehkä M oli vain innoissaan tavatessaan "virallisesti" Sherlockin ensimmäistä kertaa.

    Sherlockista tuli mieleen se fiilis, mikä Dexteristä ensi kertaa tuli: nerokkaasti toteutettu tuoreella idealla varustettu sarja, joka on todella viihdyttävä. :naminami::naminami::naminami::naminami:
     
  4. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tämä alkaa ensi sunnuntaina TV1:ltä, lähetysaikana kello 19:00.
     
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toka jakso eli itselle eka tästä nähty.

    Jaa-ah, ensihämmennyksen jälkeen parasta tässä on Sherlock (no pun intended). Vaikkakin kaveri voisi kerätä pari vuosikymmentä lisää karismaansa, niin menettelee yhtenä versiona sankarihahmosta vaikka vaikea ihan verrata niihin kuuluisampiin kollegoihinsa. Äänihän on hyvä (vaikutti ensin Brett-imitaatiolta), ja ulkonäkökin sopii ok, hieman kyllä yksituumaisen oloinen näin kertakatsomalta. Mutta jotain miellyttävää hänessä oli, sellaista selkeää ja raikasta.

    No aika suoraviivainen on tämä sarjakin toteutukseltaan näköjään. Tekniikkaan taas panostettu, lähes kaiken muun kustannuksella joten ylihypeähän tämäkin tietysti oli...Ihan ei tarinan ja jutun siirto nykymaailmaan nyt onnistu, vaan hieman keinotekoinen fiilis oli. Tarina itsessään (tai sovitelma siitä) oli tässä mielenkiinnoton ja suorastaan kehno - kertoo tietysti toteutuksestakin jotakin. Martin Freeman ei sovi Watsoniksi. Tylsä ja väritön, koko aika oli vain mielessä sen Linnunradan käsikirja liftareille -leffan heppu. :hitme: Ja ne kiinalaiset ylinäyttelijätkään eivät vakuuttaneet.

    Ylipäänsä tästä tulee mieleen enemmän Summerin uusi kesäsarja, kuin Sherlock Holmes. No hyvää oli nopeasti leikatut lopputekstit, linjassa kaiken muun kanssa.
     
  6. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hienoa että jatkoa on tulossa, sääli olisi kolmeen osaan jättää. Holmesin nimen käyttäminen tuossa on vähän ratsastusta. Voisihan sitä vähitellen myös keksiä uusia sankarihahmoja.

    Eka osasta sen verran
    Loppu meni lopulta vähän hätäisen oloisesti. Eli tilanne oli se että taksikuski oli myös superälykäs mutta käytti 'voimiaan' saamaan uhrinsa itsemurhaan. Joten se tilanne meni turhan nopeasti ohi, koska se oli aivan loistava ratkaisu. Alussa kuvittelin että taksikuskin 'ammun sinut jos et tapa itseäsi' ratkaisu olisi ollut se mitä hän yritti mutta lopussa ajatukseni olikin käyttää hyväkseen Holmesin pyrkimystä voittaa ja olla erehtymätön. Koska loppu oli rakennettu niin hyvin, niin taksikuskin etsintään olisi voinut käyttää vähemmänkin aikaa ja keskittyä tuossa lopussa noiden kahden mielen taisteluun.

    Moffat on muutenkin nimiä mitä seuraan ja esim. Dr Whon jakso Blink kertoo että hän ei aliarvioi katsojiaan.
     
  7. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Siinä missä Moffatin aiempi modernisointi (Jekyll) lupaavasta alustaan huolimatta oli lopultakin sangen kehno, niin nyt tutun hahmon tuonnissa nykyaikaan onnistuttiin kyllä huomattavasti paremmin. Kaikesta modernisoinnista huolimatta jaksoissa oli sellainen juuri oikeanlainen seikkailullinen pohjavire, joka nyky-ympäristöön sijoittamalla usein hukataan. Varsinkin ensimmäisestä jaksosta parantanut kakkosjakso itämaisine arvoituksineen oli mitä mainioin.

    Kolmosjakson harmina olivat Ylen tekniset vaikeudet, onneksi saivat korjattua.
     
  8. hapakoo

    hapakoo Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.10.2006
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Palasi kyllä tauolta yhtä erinomaisena kuin sinne ensimmäiseltä kaudelta lähtikin.

    Vauhdikas dialogi, jatkuva informaatiotulva ja nopea etenemistahti ei estä sarjaa olemaan samalla tyylikäs. Millään tavoin ei tule mieleen, että Sherlock olisi jotenkin tyhmennettyä viihdettä nykyajan adhd-nuorisolle. Elektronisten laitteiden näyttöjen sisältöjen ja Holmesin ajatusten visualisointi sopii sarjan tyyliin kuin nenä päähän. Kyllä tämä vaan on yksi laadukkaimmin tehtyjä sarjoja tällähetkellä televisiossa ja kiinnostaisi tietää paljonko sarjan jaksokohtainen budjetti on suhteessa esim HBO:n sarjoihin.
    Mysteeri ei ollut tälläkertaa kiinnostavimmasta päästä, mutta Holmesin edesottamuksille sai taas hihitellä useampaankin kertaan. Huvitusta aiheutti mm. Sherlockin tapa "soittaa poliisit paikalle" ja ehdoton suosikki dialogin pätkä:
    Watson: "You don't remember holmes, I'm a soldier I kill people"
    Holmes: "You we're a doctor"
    Watson: "I had bad days..."
     
  10. VastActiv

    VastActiv Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä älyttömän hyvä jakso taas. Pelkkää älyllistä kihelmöintiä alusta loppuun ja taas jäi tunne että tämäkin jakso on katsottava blu-raylta pari kertaa uudelleen että pääsee kaikesta selville. Uusimmassa jaksossa myös laajennettiin Sherlockin persoonaa merkittävästi monella hienolla kohtauksella. Mielestäni varsinkin kohtaus jossa Sherlock
    nöyryyttää taas Molly Hooperia tajuten virheensä ja osoittaen katumusta
    oli kaunein ja herkin pitkästä aikaa televisiossa. Odotus on suuri kun vihdoin ensi viikolla päästään vetämään uusiksi lapsuusaikani lempiteos eli Baskervillen Koira.
     
  11. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli kyllä hienosti tehty kohtaus ja itsellekin yksi mieleenjäävimmistä. Loppuun vielä kevennys persoonallisen tekstiviestiäänen muodossa... :D
     
  12. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
     
    Viimeksi muokattu: 03.01.2012
  13. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Onhan tämä nyt aivan järkyttävän hyvää televisiota. Olen aivan myyty.
     
  14. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Komppaan. Loistokamaa.
     
  15. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tokan kauden eka oli tosiaan paras jakso koko sarjaa, jopa parempi kuin pilotti.
     
  16. Arpa

    Arpa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.12.2006
    Viestejä:
    808
    Saadut tykkäykset:
    0
    Boksilta katsottuna viimeisin jakso kevyesti sarjan paras, onneksi katsoin ykköskauden jaksot putkeen ennen tätä. Freemankin parantaa ja kohta voi unohtaa officen Freemanin roolina. Jos tulevat jaksot on tätä luokkaa niin sunnuntai-iltaisin pitää ehkä katsoa suorana kun ei viitsi odottaa hiljaisempia iltoja.
     
  17. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sama kaava näköjään kuin ykköskaudella. Loistavaa avausjaksoa seuraa huomattavasti paskempi toka jakso.
     
  18. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäisen kauden tavoin hieman heikommasta kakkosjaksosta palattiin jälleen todella vahvaan kauden päätösjaksoon.

    "Richard Brooksin" kohtaaminen oli todella hieno kohtaus :thumbsup:, muutenkin mainiota mielten mittelöä koko jakso.

    Loppu jäi vielä vähän hämäämään, mutta eiköhän tuohon ensikaudella (joka on jo varmistettu!) vielä palata, ilmeisesti Mollylla oli näppinsä pelissä.
     
  19. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella hyvä vika jakso. Mielestäni kaikki ns. älylliset jaksot on vienyt niitä toiminnan täytteisiä ihan 100-0. En malta odottaa kolmatta kautta.
     
  20. VastActiv

    VastActiv Guest Guest

    Liittynyt:
    22.06.2004
    Viestejä:
    388
    Saadut tykkäykset:
    0