The Girl With the Dragon Tattoo (2011) (David Fincher / Daniel Graig, Rooney Mara)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana sokka, 13.01.2011.

  1. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kyllähän näitä jenkki 1:1 remakeja piisaa. Ringu-Ring, Tyttö nimeltä Nikita ja Bridget Fonda-versio jne
    Ulkomaiset leffat eivät vain jenkeissä menesty, siksipä hyvä leffa kanattaa ihan vain jenkkimarkkinoiden takia tehdä uudestaan.
     
  2. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Kutsuisin täysin 1:1 re-makena ainoastaan Psycho väriversiota. Sillä ero vanhan ja uuden version välillä on vain tuo väri + Vince Vaughnin myötähäpeää aiheuttava näytteleminen. http://www.youtube.com/watch?v=EDmbtyiAtjA, ei, ei tälläistä re-makea enään!!!
    Bridget Fondan versio Nikitista on pääjuonelta sama, mutta onhan siinä useita "uusia"kohtauksia ja kuvakulmatkin erit:).
    Toivottavasti Fincher ei tarjoa meille kuva kuvalta uusinta versiota!
     
  3. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Niin, nimenomaan rahallisesti kannattaa. Aika harvoin kuitenkaan lopputulos on alkuperäisen veroinen elokuvallisesti, mutta pääasia onkin että jättistudio ja pari nimekästä näyttelijää rikastuvat vähän lisää. Alkuperäinen Dragon Tattoo on yksi parhaista pohjoismaisista leffoista, remaken on aika vaikea yltää samalle tasolle. Vaatimustaso ja odotukset ovat nyt siis korkealla, joten pettymyskin tulee olemaan kova kun tuotos onkin väännetty tusinatoimintapläjäykseksi massayleisöä varten.
     
  4. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Mulla on sellanen tunne, että Fincher tulee yllättämään positiivisesti. Mielenkiinnolla odottelen tuota itse leffan pituutta. Ollaanko supistettu tai muokattu. Varsinkin, jos kakkonen tulee, niin sieltä saan minun mielestä nipistää ainakin turhia pois ja tiivistää. Puhun tietty extended versioista. Teatteriversioita en ole koskaan edes kattonut.
     
  5. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Fincher on lupaillut, että ainakin loppuratkaisu tulee olemaan erilainen. Eli ainakin sen vuoksi tämä re-make kannattaa katsoa :D
     
  6. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    558
    Saadut tykkäykset:
    12
    Mutta eihän tämä ole remake... Jos nyt jotain olen lukenut on tämä kirjasta uusi adaptaatio. Fincher kiinnostui kirjasta jo Benjamin Buttonin kuvauksissa ja halusi tehdä elokuvan. Nyt se tulee, mutta Ruotsissa kerittiin tekemään ensin. Minulle ainakin kelpaa tämä Fincherin teos myös, ei se ainakaan aiempaan adaptaatioon mitenkään vaikuta.
     
  7. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 545
    Saadut tykkäykset:
    304
    Kyllä minun mielestäni tämä on re-make, jos mikään. Kun tällä foorumilla kutsutaan uutta Thing (2011)elokuvaakin re-makeksi. Niin en kyllä saa tätä Fincherin uutta, mitenkään muutettua muuksi kuin puhtaaksi vanhan(tässä tapauksessa pari vuotta vanhan) elokuvan uudeleen tekemiseksi(re-make).
    Jos katsotaan että elokuva on uusi adaptaatio kirjasta ja siksi sitä ei voi kutsua re-makeksi. Niin samalla Psycho (1998) on adaptaatio Robert Blochin novellista, eikä niinkään re-make 1960-luvun Psycho elokuvasta.
    Mikäli ohjaajana ei olisi David Fincher...niin kyllä täällä kirottaisiin, että kuka kehtaa "raiskata" ruotsalaisten tekemän version ja vielläpä niin äkkiä (Män som hatar kvinnor 2009/The Girl with the Dragon Tattoo 2011).
    Kyllähän tämä tulee katsottua ja olehan pitänyt yleisesti ottaen Fincherin elokuvista(Panic Roomista en niinkään (2002)).
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2011
  8. Iso-Mies

    Iso-Mies Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
  9. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    http://www.mesta.net/leffat/uutiset/?aid=24228

    Biisejä: http://soundcloud.com/muterecords/sets/tgwtdt/s-XpmPQ
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2011
  10. JaLe

    JaLe Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.04.2001
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    75
    Trailerien perusteella näyttää kyllä niin samanlaiselta kuin Ruotsalainen versiokin.

    Todennäköisesti tämä tulee katseltua Blu-rayltä sitten joskus.

    Paria asiaa yhteneväisyyksissä tässä häiritsee ylitse muiden noiden versioiden välillä.

    1) Leffan nimi. Eikös tässä muutu koko tarinan idea ihan vääräksi?
    Jos asiaa ajatellaan koko kirja trilogian kannalta niin sitten tuon nyt jotenkin ymmärtää koska sittenhän tarina käsittelee Lisbeth:n elämää.
    Mutta näin yksittäisenä elokuvana nimi on kyllä harhaanjohtava.

    2) Tapahtuma paikka. Vaikka kuinka Fincher väittäisi että kyseessä on uusi adaptaatio kirjasta, niin samalta tämä näyttää joten kyllä tätä voi hyvin kutsua re-makeksi.
    JOS tämä olisi uusi adaptaatio ja Amerikkalainen versio niin miksi kummassa tapahtumat sijoittuvat Ruotsiin jossa kaikki puhuvat englantia.
    Paljon luontavampaa olisi ollut siirtää tämä johonkin muualle. USA:kin varmasti olisi löytynyt joku vastaava paikka tai sitten jenkeille vielläkin eksoottisempi Kanada.
     
  11. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    IMDB ja tomaattiarvostelut ovat kyllä tosi positiivisia. Moni vertaa originaaliin ja
    "Even though I had seen the original film and knew most of the major plot points, I still found myself getting sucked into the story. Even if you hate this version of the film and your loyalty remains firmly with the Swedish film, you can probably at least agree that Fincher's version is visually the better of the two. The cinematography is just brilliant." "A Better version"

    mutta sitten taas kuitenkn "For the most part, David Fincher's new adaptation of The Girl with the Dragon Tattoo is identical to the original film." ja "Whether or not this is more faithful to the novel, 2009's foreign-language version was smarter to keep the immediacy and energy of the solution fresh by abridging the falling action."

    Elikkä traileri on totta, ihan kuin originaali mutta enemmän rahaa käytössä eli kaikki ehkä tehty vähän paremmin. Mutta loppua lukuun ottamatta ei kaiketi mitään uutta.
     
  12. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    http://www.v2.fi/uutiset/viihde/124...n-perakkain-Millennium-trilogian-osat-2-ja-3/

    Alkuperäinen juttu: http://collider.com/girl-with-the-dragon-tattoo-sequels-shooting-back-to-back/132975/
     
  13. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olihan tämä jonkinsortin pettymys. Ei Fincheriä, Maraa tai Craigia voi syyttää, heistä jokainen tekee onnistunutta työtä. Mutta sovitus on pielessä. Lisbethin ja Blomqvistin suhde on perinteiseksi muutettu, jossa tyttö on selkeästi heikompi ja pyytää jopa miehen lupaa tehdä asioita. Muutenkin Lisbethin hahmosta on tehty huomattavasti heikompi ja säyseämpi kuin alkuperäisestä.

    Tarinan painotus ontuu myös ja elokuvan muokattu lopetus on logiikaltaan hölmömpi kuin ruotsalaisessa versiossa, eikä seinään loppuva kerronta oikeastaan anna minkäänlaista päätöstä tarinalla, muttei myöskään jätä asioita tarpeeksi auki että voisi ajatella "ahaa, tuosta lähdetään sitten jatko-osassa".

    Harmi, sillä budjetti näkyy laadussa ja laaja näyttelijäkaarti on kauttaaltaan upeaa katseltavaa.
     
  14. vmem

    vmem Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2008
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole vielä nähnyt tätä versiota, mutta jos vika sovituksessa, niin silloin nimenomaan Fincher on mielestäni epäonnistunut. Mutta palataan, kunhan käyty katsomassa. :)
     
  15. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kyllä tämä on jälleen kerran täysin tarpeeton uudelleenfilmatisointi, niin lähellä elokuva oli ruotsalaisversiota. Lopun tapahtumiin oli tehty pieniä muutoksia, mutta eivätpä ne tarinaa ainakaan parantaneet, eivätkä myöskään itsessään onnistuneet oikeuttamaan uusintaversion olemassaoloa. Elokuvan vahvuudet ja heikkoudet olivat pitkälti samoja, kuin Miehissä jotka vihaavat naisia. Mara oli lopulta yllättävänkin hyvä Salanderina, vaikka jäikin Rapacea etäisemmäksi. Juonikoukeroissa sen sijaan oli samoja hölmöyksiä kuin alkuperäisessäkin.

    Jos ruotsalaiselokuva on näkemättä, voi tätä aivan pätevänä trillerinä suositellakin. Aiheen ensimmäisen filmatisoinnin ollessa vielä tuoreessa muistissa, tuntui Fincherin elokuvan näkeminen aivan liiaksi uusintakatselulta. Sitä sitten sopii pohtia, onko se elokuvan heikkous vaiko ei.

    :):):) ("tuorein silmin" perään voisi huoletta lisätä puolikkaan)
     
  16. mr.hat

    mr.hat Guest Guest

    Liittynyt:
    18.01.2005
    Viestejä:
    754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samoilla linjoilla edellisen kanssa. Loppu
    eli tapahtumat tuon kellarisynkistelyn jälkeen
    tuntui kikkailuineen laahaavan pitkältä ja turhalta. Ihan sujuvaa kerrontaa leffa kuitenkin oli ja keskivertoesitys Fincheriltä. Pientä plussaa komeista alkuteksteistä.
     
  17. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muhun tää iski paljon paremmin kuin ruotsiversio, joka oli toki ihan kelpoleffa mutta tässä niin moni asia tuntui olevan vaan vähän paremmin tehty. Tärkeimpänä plussana tietysti aivan loistava soundtrack joka jo sinällään oli riittävä syy remaken tekoon. Myös Mara oli mielestäni aidompi Salander kuin Rapace eikä muissakaan näyttelijäsuorituksissa vikaa ollut. Kirjasta tuttu varsinainen dekkaritarinahan on melko tavanomainen ja tylsäkin, mutta Fincherin version loppu tarjosi hieman muutakin pohdittavaa.

    ****/*****
     
  18. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
  19. Sheedy

    Sheedy Guest Guest

    Liittynyt:
    25.06.2008
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://boxofficemojo.com/daily/chart/

    Vähän ennenaikaista puhua vielä flopista tämän elokuvan kohdalla. Alku ei ehkä ollut räjähtävä, mutta tasaisesti se on takonut taaloja sen jälkeen. Jos tämä leffa pääsee omilleen teatterikierroksella niin uskon, että nykymuodin mukaisesti samaan aikaan kuvattavat 2. ja 3.osa tullaan tekemään. Sehän ei tietysti automaattisesti tarkoita, että Fincher ne ohjaisi.
     
  20. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Ehkä tälle pitkällä aikavälillä merkityksellisemmäksi muodostuukin muiden valuuttojen kuin taalojen takominen. Craigilla ja Maralla sopimukset jatko-osien suhteen jo onkin, mutta Fincherin toivoisi kuitenkin erkanevan sarjasta taas jonkin kiinnostavamman, kuin vielä kahden uusintafilmatisoinnin pariin.